مجله تاپ‌ناز‌

اطلاعاتی درباره اصول طراحی نمای ساختمان

اولین جلوه بصری هر ساختمانی نمای آن است که می تواند با کاربر و مخاطب آن ارتباط برقرار کند. اما این نما باید به گونه ای طراحی شود که صرفا یک صفحه دو بعدی فاقد ارزش بصری نباشد، طراحی نمای ساختمان به عنوان اولین عنصر تاثیر گذار بر مخاطب باید فکر شده و طبق اصول طراحی شود و البته که طراحی اصولی نمای ساختمان ها دارای نکته های بسیاری است که برخی از آن ها را در این مطلب با هم بررسی خواهیم کرد.

 

اطلاعاتی درباره اصول طراحی نمای ساختمان

هر فضای داخلی و خارجی ساختمان کافی است معمارانه طراحی شود
برای نوشتن این مطلب به سراغ مهندسین مجرب رفته ایم که زیباترین فضاهای داخلی و خارجی را به بهترین سبک و متد روز دنیا خلق می نمایند. هر فضای داخلی اعم از محل کار ، سکونت و یا تفریح قابلیت زیبا شدن و انتقال آرامش را داراست، کافی است معمارانه طراحی شود.

طراحی نمای ساختمان,آشنایی با اصول طراحی نمای ساختمان

نمای ساختمان باید حفاظت محیط داخل از بیرون و ارتباط فضای بیرون را با محیط داخل ساختمان برقرار کند
اصول کلی طراحی نمای ساختمان
نمای ساختمان یکی از اجزای بسیار مهم ساختمان است، نمای ساختمان باید به شکلی طراحی شود که علی رغم حفاظت محیط داخل از بیرون، ارتباط فضای بیرون را با محیط داخل ساختمان به خوبی برقرار کند. ما در فضای شهری با یک ساختمان روبرو نیستیم، در واقع هر ساختمان جزئی از فضای شهری محسوب می شود که زشتی آن بر فضاهای عمومی تأثیر گذار است. ساختمان یک موجود منزوی و خود بسنده نیست که بتواند تمام توجه طراح و مالک را به خود جلب کند ، بلکه می بایست با حفظ شخصیت و اعتبار خود، عنصری از یک جامعه وحدت یافته باشد و این امر فقط با طراحی خوب نمای خارجی ساختمان امکان پذیر است.

طراحی اصولی نمای ساختمان,نماهای ساختمان

مصالح نمای خوب در کنار یکدیگر زیباتر به چشم می آیند و هماهنگی بیشتری را در نما ایجاد می کنند
تلفیق متریال های مختلف در طراحی نما
همه ما به خوبی از اهمیت دیتیل های اجرایی با خبر هستیم و می دانیم که هر چه این جزئیات در کارها بیشتر باشد کار حرفه ای تر و پخته تر به نظر می آید اما قبل از این که به چگونگی اجرای نماها و دیتیل های اجرایی آن توجه کنیم باید انتخاب مصالح درستی داشته باشیم، شرط رسیدن به یک نمای خوب این است که بدانیم چه مصالحی در کنار یکدیگر زیباتر به چشم می آیند و هماهنگی بیشتری را در نما ایجاد می کنند. در طراحی نما هم تنوع رنگ بسیار مهم است هم تنوع بافت و دست یافتن به همه این نکته ها به وسیله مواد و مصالح استفاده شده در نما به دست می آید. شما می توانید در عکس بالا نمونه ای از تلفیق مصالح مختلف را در نمای ساختمانی که توسط آتلیه معماری آرتین صورت گررفته است را ببینید.

طراحی اصولی نمای ساختمان,نماهای ساختمان

نماهای ساختمان باید علاوه بر متفاوت بودن، با ساختمان های مجاور هم هماهنگی داشته باشد
طراحی اصولی نمای ساختمان
نماها باید به گونه ای طراحی شوند که علی رغم متفاوت بودن با ساختمان های مجاور هماهنگی غیر ملموسی هم با آن ها داشته باشد. خط و خطوطی از نماهای کلی آن منطقه در طراحی آن به چشم بیاید اما متفاوت تر و شاخص تر از ساختمان های اطراف خود باشد. انجام این کار اصلا سخت نیست فقط کافی است تا قبل از طراحی نما بافت و فرهنگ آن منطقه مورد مطالعه و بررسی قرار بگیرد و سپس نتیجه بررسی ها با کمی ذوق و هنر معمارانه ترکیب شود تا به نتیجه مطلوبی برسد.

آشنایی با اصول طراحی نمای ساختمان, طراحی های نمای ساختمان

ایجاد تنوع بیش از حد از مواد و مصالح می تواند از سادگی و خوانایی نمای ساختمان بکاهد
سادگی و خوانایی نمای ساختمان
در طراحی نمای ساختمان های بلند باید به این نکته توجه کرد که ایجاد تنوع بیش از حد با استفاده از مواد و مصالح می تواند از سادگی و خوانایی نمای ساختمان که مهم ترین اصل در طراحی نما است بکاهد. تک رنگ بودن نمای این ساختمان ها تاثیر گذاری بیشتری دارد. برای این ساختمان ها بهتر است از یک موتیف در همه قسمت های نما استفاده شود، و فقط با استفاده از یک یا دو المان شاخص در نما از یکنواختی بصری آن بکاهید.

دانستنی های اصول طراحی نمای ساختمان,طراحی نمای ساختمان

با استفاده از طراحی نمای ساختمان می توانید کاربری های مختلف ساختمان تان را شاخص تر کنید
تعریف کاربری های داخلی ساختمان با استفاده از طراحی نما
اگر در ساختمان مورد نظرتان کاربری های مختلفی دارید با استفاده از طراحی نمای ساختمان می توانید آن ها را به وسیله مواد و مصالح مختلف شاخص تر کنید. البته به شرط آن که این کار نمای شما را بیهوده شلوغ نکند و کارآیی آن را تحت شعاع قرار ندهد.

نمای ساختمان, طراحی اصولی نمای ساختمان

نورپردازی ساختمان باید به گونه ای باشند که اول خود نما و بعد نورپردازی ساختمان به چشم بیاید
نورپردازی نمای ساختمان
نورپردازی نمای ساختمان هم به اندازه طراحی خود نمای ساختمان مهم است. چرا که این نورپردازی ها باعث خواهند شد که ساختمان شما در شب نیز همانند روز زنده، پویا و تاثیر گذار باشد. اما باید به این نکته توجه کنید که نورپردازی ها باید به گونه ای صورت بگیرند که خیلی خیره کننده نباشند و بر طراحی نمای ساختمان تاکید داشته باشند. یعنی اول خود نما به چشم بیاید و در مرحله بعدی نورپردازی آن.

نماهای ساختمان,نورپردازی نمای ساختمان

از لحاظ بصری نمایی دارای ارزش است که بسیار سیال و پویا باشد
پویایی در طراحی نمای ساختمان
از لحاظ بصری نمایی دارای ارزش است که بسیار سیال و پویا باشد. این سیالیت و پویایی را به روش های مختلف می توان در نمای ساختمان به وجود آورد. عوض کردن ابعاد بازشوهای نما مانند پنجره ها، تلفیق مصالح مختلف، ترکیب المان های افقی و عمودی در نما برای تاکید بیشتر همه از جمله کارهایی است که می توان برای ایجاد سیالیت و پویایی در نمای ساختمان استفاده کرد.

 

مطالب مشابه را ببینید!