مجله تاپ‌ناز‌

سنگ اندازی والدین، سدی برای ازدواج جوانان

ازدواج جوانان

نقش پدر و مادر در زندگی هر فردی آنقدر پر رنگ و واضح است که نیازی به توضیح ندارد. اما گاهی شرایطی به وجود می آید که لازم است والدین به ایفای نقش متفاوتی پرداخته و علاوه بر پدر یا مادر بودن، در جایگاه یک دوست، مشاور و غمخوار برای جوان خود ظاهر شوند. یکی از این جایگاه ها زمانی است که خانواده به ثمر نشسته و فرزندان در سن ازدواج و عروسی قرار گرفته اند.

اما گاهی دخالت‌های نابجای آنها می‌تواند آسیب‌های فراوانی داشته باشد به خصوص در مرحله انتخاب همسر، وقتی مخالفت‌های آنها آنقدر زیاد باشد که امکان تصمیم‌گیری را از ما بگیرد.

بعضی از والدین عدم کامیابی و مشکلاتی که خود داشته‌اند را می‌خواهند برای فرزندانشان نباشد، لذا آن‌چه را که در این مسیر وجود دارد را می‌خواهند از بین ببرند، این موضوع می‌تواند مشکلاتی را در پی داشته باشد. بیشتر پدر و مادرها با اصرارهای زیاد پایبند به افکار و سنت های قدیمی برای عروسی فرزندان هستند.

آمار ازدواج‌هایی که به انتخاب والدین باشد، روز به روز کمتر می‌شود

واقعیت جامعه امروز ما این است که آمار ازدواج‌هایی که به انتخاب والدین باشد، روز به روز کمتر می‌شود به ‌خصوص در شهرهای بزرگ و در میان افراد تحصیل کرده، از سوی دیگر فاصله نگرش بین پدر و مادرها و فرزندان روز به ‌روز بیشتر می‌شود، چرا که والدین خودشان را به روز نمی‌کنند و در نتیجه تفاوت سلیقه‌ها بیشتر می‌شود و این موضوع می‌تواند تنش‌ها را برای ازدواج بیشتر کند.

امروزه شاهد افزایش طلاق، افزایش سن ازدواج و کاهش طول سال های زندگی هستیم، در گذشته فاصله ازدواج و طلاق ۵ تا ۷ سال بود اما متاسفانه اکنون این فاصله به ۳ تا ۵ سال رسیده که جای بسی نگرانی است.

می توان گفت؛ بعضى از تصورات غلط از سوی پدر و مادرها در مورد ازدواج جوانان وجود دارد که دست‌‌ و پاگیر بوده و مانع از رواج ازدواج جوان‌ها است که باید نقض شود، زیرا جوانان در سایه این موانع بی مورد عروسی، مجرد باقی می مانند.

هر گونه اجبار در امر ازدواج، چه بر سر اصل ازدواج کردن باشد و چه بر سر انتخاب فرد بخصوصی، قطعا باعث بستری خواهد شد که یک روزی یا یک جایی از مسیر اصلی خود منحرف شده و به چالش کشیده می شود.

در این مواقع چه باید کرد؟ معمولا چه قبل از ازدواج، چه بعد از عروسی حضور والدین و همیاری و کمک‌شان می‌تواند مفید و موثر باشد. چه بسا در ابتدای زندگی زناشویی کمک‌های ‌مالی آنها، راهنمایی‌هایشان و همچنين دلگرمی ‌آنها کمک فراوانی به زوج‌ها كرده و مسیری را برای آنها مهیا مي‌کند.  اما والدین همان‌قدر که می‌توانند تاثیرگذاری مثبت داشته‌ باشند، می‌توانند تاثیرگذاری منفی هم داشته باشند که تشخیص تفاوت بین این دو حالت کار چندان ساده‌ای نیست.

والدین تصمیم‌گیری برای ازدواج را به عهده فرزند بگذارند

والدین نباید به گونه‌ای رفتار کنند که فرزندشان احساس کند از خود هیچ اراده‌اي ندارد. می توان به جرات گفت؛ در این موضوع نظر نهایی را باید خود فرزند بدهد، چون یک عمر زندگی را با یک مسئولیت بزرگ پیش‌رو دارد وکسی تا آخر این مسئولیت را به دوش می‌کشد که خودش از اول، انتخاب کرده‌ باشد.

در واقع بهترین حالت این است که والدین نظر موافق یا مخالف خود را اعلام را کنند، ولی در نهایت تصمیم‌گیری را به عهده خود فرزند بگذارند. پدر و مادر باید به جای دخالت کردن در امر عروسی فرزندشان این فضا را به او بدهند تا خود فکر کند و تنها به اعلام نظر قناعت کنند.

از مهمترین نکات که به یک ازدواج موفق منتهی می شود، آرامش دادن والدین با خوب گوش دادن به فرزندان در مسیر زندگی متاهلی است. والدینی که سعی می کنند مسیر ازدواج را از زاویه دید جوان خود نگاه کنند و با فرزند در مسیر ازدواج خود هم قدم شده و احساس درونی او را جستجو کنند.

آنچه در پایان می‌توان گفت؛ این است که اصلاح دید و فرهنگ افراد، جامعه و خانواده می‌تواند راهگشای مشکل و معضل ازدواج باشد. این که سن ازدواج بالا می ‌رود خود مشکل ساز می‌شود. با کمک پدرو مادرها می توان با یک مراسم ساده عروسی در یک تالار و انتخاب یک مزون خوب زندگی یک جوان را سر و سامان داد. طبق آنچه در آیات قرآن و روایات اهل بیت آمده است، همت در راه ازدواج جوانان و تشکیل خانواده‌ها امر شده و ثواب فراوان دارد.

 

سارا سپهوند کارشناس ارشد جامعه شناسی

مجله بیاتو عروسی

پایان رپورتاژ آگهی/

مطالب مشابه را ببینید!