مجله تاپ‌ناز‌

اسهال و استفراغ کودکان، علائم و درمان این بیماری

اسهال و استفراغ کودکان، علائم و درمان این بیماری

درمان اسهال و استفراغ کودک

ویروس می تواند در بدن کودکان موجب استفراغ و اسهال شود. باید دست های خود را مرتب بشویید زیرا اسهال بسیار مسری است. چند بار استفراغ و اسهال می تواند باعث کم اب شدن بدن شود.
اگر نوزاد شیرخوار شما مبتلا به اسهال شد، برای دفعات شیردهی را به او بیشتر کنید و در صورتی که از پستانک تغذیه می کند، باید مایعات خوراکی بدون نیاز به نسخه پزشک که هم کمبود آب بدن را جبران می کنند و هم الکترولیت های از دست رفته را دوباره فراهم می کنند به او بدهید. البته نوشیدنی های فانتزی استفاده نکنید زیرا سدیم به اندازه کافی ندارند.

 

این مایعات جایگزین با طعم های مختلف و بدون نیاز به نسخه پزشک قابل تهیه هستند. می توانید نوع ساده آن را مصرف کنید زیرا کودکان طعم های مختلف را دوست ندارند.

اگر مدفوع کودک آبکی است، هر بار به او در حدود 4 اونس از محلول فوق بدهید. اگر اسهال کمتر ابکی است و دفع مدفوع نوزاد به حالت عادی برگشته است می توانید به او شیر خشک بدهید.
گاهی مادران با استفاده از آب برنج یا جو موفق به درمان اسهال می شوند. (جو با برنج را بسیار نرم بپزید، آبکش کنید و مایع به دست آمده را با پستانک به کودک بدهید، به هر دو فنجان آب، یک چهارم قاشق مربا خوری نمک بیفزایید).
اگر کودک شما خسته و بی حال به نظر می رسد، میزان ادرار او خیلی کمتر از حالت عادی شده است و حتی هنگام ریه زیاد اشک نمی ریزد، ملاج او فرو رفته است یا اسهال او بیشتر از یک هفته ادامه دارد، باید با پزشک تماس بگرید.
چنانچه کودکی که غذای سفت می خورد به اسهال مبتلا شود؛ رژیم او را موز، برنج، پوره سیب بخارپز و نان تست قرار دهید، تا اسهال کامل برطرف شود. بر غذاهای نشاسته ای مانند انواع نان، ماکارونی یا پاستا و بیسکویت تمرکز کنید. از آب سیب و آب انگور که موجب شدت یافتن اسهال می شوند، اجتناب کنید.

در صورت تهوع و استفراغ کودک، چند حوله روی سطوح در معرض خطر آلودگی پهن کنید. در مورد شیر مادر، زمان شیردهی – ولی نه تناوب آن – را کوتاه کنید.

در صورت یک یا دو بار استفراغ کودک، هر یک یا دو ساعت تنها از یک پستان و اگر بیش از دو بار استفراغ کند، هر نیم تا یک ساعت یک بار، پنج دقیقه شیر بدهید. بعد از گذشت هشت ساعت بدون استفراغ، برنامۀ قبلی شیردهی را از سر بگیرید.

برای کودکی که از پستانک تغذیه می شود، یکی از محلول های آبرسان فوق الذکر را شروع کنید و هر ده دقیقه یک قاشق شربت خوری محلول به او بخورانید و بعد از گذشت چهار ساعت بدون استفراغ، مقدار محلول را افزایش دهید. بعد از هشت ساعت، برنامۀ عادی تغذیه را شروع نمایید.

بابونه، نعناع یا زنجبیل می توانند به درمان دل بهم خوردگی کمک کنند. بابونه یا نعناع به صورت دم نوش کیسه ای و به صورت باز و فله ای در دسترس هستند.

در مورد زنجبیل از تازه بودن آن مطمئن شوید. برای استفاده چند برش از آن را در آب بجوشانید. در مورد کودک مبتلا به استفراغ شدید، علاوه بر محلول آبرسان، این درمان های گیاهی نیز مفید خواهند بود.
چنانچه نوزاد تنها یک بار استفراغ کرده باشد، چند اونس محلول در یک پستانک به او بدهید. به خاطر داشته باشید که این درمان های جایگزین برای کودکان بیش از شش ماهه مفیدند و برای نوزادی که هرگز چیزی به جز شیر مادر نخورده است، تجویز نمی شوند.

بار دیگر متذکر می شویم که با پزشک تماس بگیرید اگر:

– در کودک علائم کم آبی، مانند ادرار نکردن طی یک مدت هشت ساعته مشاهده شود.

– در استفراغ خون وجود داشته باشد.

– به نظر برسد که کودک به شکم دردی مبتلا است که بیش از چهار ساعت طول کشیده است.

– استفراغ و تهوع بیش از بیست و چهار ساعت ادامه یافته است.

– کودک واقعاً بیمار به نظر می رسد.


» همچنین بخوانید :

لوپرامید نحوه مصرف و عوارض این دارو

دلیل اسهال گرفتن بعد از نوشیدن شیر چیست؟

مشکل اسهال کودکان در سفر و راه پیشگیری و درمان اسهال کودکان

مطالب مشابه را ببینید!