مجله تاپ‌ناز‌

آشنایی با مذهبی ترین کشورهای دنیا

کشورهای مختلف دنیا دارای ادیان مختلفی هستند. در این مطلب 10 کشور را با بیشترین مردم مذهبی دنیا عرفی می کنیم.

مذهبی ترین کشورهای دنیا

دین، به مجموعه باورها و اعتقاداتی گفته می‌شود که طریقه‌ی زندگی صحیح را به انسان‌ها می‌آموزد. هر کشور و هر گروه از مردم، باورهای غالب خاص خود را دارند. در ایران، دین اکثریت، اسلام و در غرب نیز دین بیشتر مردم، مسیحیت است. هدف ما در این مقاله، معرفی کشورهایی است که بیشترین تعداد افراد مذهبی درون مرزهای خود را دارند.

۱۰. مراکش (۹۳ درصد در سال ۲۰۱۵)

مذهبی ترین کشورهای دنیا

مراکش، یکی از مذهبی‌ترین کشورهای دنیا به شمار می‌رود. بر اساس یک نظرسنجی منتشر شده در سال ۲۰۱۵، تقریباً ۹۳ درصد از شرکت‌کنندگان، دین را بخشی مهم در زندگی خود قلمداد کردند. در مراکش، حدوداً ۹۸٫۷ درصد از مردم مسلمان، ۱٫۱ درصد مسیحی و ۰٫۲ درصد نیز یهودی هستند.

مذهب، قسمت عمده‌ی زندگی مردم مسلمان مراکش را در بر گرفته است. مسلمانان مراکش، روزانه ۵ بار نماز را بر پا داشته و در طول ماه رمضان، از طلوع تا غروب خورشید را روزه می‌گیرند. اگرچه پیروان دیگر مذاهب این کشور، اجازه‌ی انجام اعمال مذهبی خود در این ماه را دارند، اما حق خوردن، نوشیدن، سیگار کشیدن و جویدن آدامس در انظار عمومی را ندارند. تعطیلات هفتگی رسمی این کشور، جمعه است تا بتوانند در آن به ادای «نماز جمعه» بپردازند. مردم مراکش، حرمت خانواده‌ی خود را گرامی داشته و در اعتلای آن همواره تلاش می‌کنند. نظام خانواده و احترام به بزرگان و والدین، از ارزش معنوی بسیار بالایی در مراکش برخوردار است.

۹. گرجستان (۹۳ درصد در سال ۲۰۱۵)

مذهبی ترین کشورهای دنیا

اکثریت مردم گرجستان، یعنی چیزی در حدود ۸۳٫۹ درصد، به مذهب مسیحیت ارتدکسی معتقدند و از پیروان «کلیسای ارتدکس گرجستان» هستند. از میان تعداد باقی مانده، ۱ درصد به کلیسای ارتدکس روسی، ۳٫۹ درصد به کلیسای پاپ آمریکا و ۰٫۸ درصد نیز به مذهب کاتولیک معتقدند. تعداد اندکی هم مسلمان و یهودی در این کشور وجود دارد. طبق نظرسنجی انجام‌شده در گرجستان، ۹۳ درصد از مردم این کشور اعلام کردند که دین و مذهب با تمامی بخش‌های زندگی آن‌ها عجین شده است.

۸. بنگلادش (۱۰۰ درصد در سال ۲۰۰۹ و ۹۳ درصد در سال ۲۰۱۵)

مذهبی ترین کشورهای دنیا

از آن‌جایی که ۸۸ درصد از جمعیت بنگلادش مسلمان هستند، می‌توان مدعی شد که اسلام، نقش بسیار مهمی در زندگی روزمره‌ی مردم این کشور ایفا می‌کند. بنگلادش یکی از پرجمعیت‌ترین کشورهای مسلمان دنیا است. همچنین اسلام، دین رسمی این کشور نیز محسوب می‌شود. جشنواره‌ها و مراسمات مذهبی، همه ساله با جلال و شکوه خاصی در این کشور برگزار می‌شود. مردم بنگلادش طی نظرسنجی انجام شده در سال ۲۰۰۹، اعتقاد قلبی و راسخ خود به دین و مذهب را با قاطعیت و میزان ۱۰۰ درصدی نشان دادند. البته این میزان، در سال ۲۰۱۵ به ۹۳ درصد کاهش یافت.

۷. ارمنستان (۹۳ درصد در سال ۲۰۱۵)

مذهبی ترین کشورهای دنیا

تقریباً ۹۳ درصد از مردم ارمنستان، مسیحی و از پیروان کلیسای پاپ ارمنی هستند. گفته می‌شود، مسیحیت برای اولین بار، از طریق فرستاده‌ی خود حضرت مسیح وارد ارمنستان شده است. در سال ۳۰۱ پس از میلاد مسیح، ارمنستان اولین کشوری بود که مسیحیت را دین رسمی خود اعلام کرد. پروتستان‌ها و مسیحیان غیر تثلیثی، مذهبیونِ در اقلیتِ ارمنستان را تشکیل می‌دهند. علاوه بر مسیحیت، ادیان دیگری نیز در ارمنستان وجود دارد که متشکل از بخش بسیار اندکی هستند. همان‌طور که پیش‌تر اشاره شد، ۹۳ درصد از ارمنی‌ها مذهبی هستند که خود نشان از نقش عمده‌ی دین در زندگی آن‌ها دارد.

۶. تایلند (۹۴ درصد در سال ۲۰۱۵)

مذهبی ترین کشورهای دنیا

حدوداً ۹۴ درصد از مردم تایلند، بودایی هستند. این دین تمامی جوانب زندگی مردم این کشور را در بر گرفته است. بودایی‌های تایلند، تلاش می‌کنند تا ویژگی‌هایی نظیر عزت نفس، کنترل نفس و رفتارهای غیر خشونت‌آمیز را در سبک زندگی خود پیاده کنند. برخورد و رفتاری دوستانه نسبت به دیگران، همواره در دین بودایی سفارش شده است. هندو از جمله مذاهب اقلیت تایلند محسوب می‌شود. کسانی که در تایلند به هندو معتقدند، سعی می‌کنند جوانب اعتقادی‌شان را با فرهنگ کشور در هم آمیخته و با صلح در کنار هم زندگی کنند. بر اساس نظرسنجی صورت گرفته در سال ۲۰۱۵، حدوداً ۹۴ درصد از مردم تایلند، دین را بخشی جدا ناشدنی از زندگی خود قلمداد کردند.

۵. یمن (۹۹ درصد در سال ۲۰۱۵)

مذهبی ترین کشورهای دنیا

اگرچه پیروان مذاهب مختلف اسلام در یمن جدا از هم زندگی می‌کنند، اما وجود اسلام موجب اتحاد و وحدانیت آنان در کل کشور شده است. مردم یمن شدیداً به ارکان اسلام پایبند بوده و همواره نماز را به پا می‌دارند. مسلمانان این کشور برای برگزاری نماز جماعت وارد مساجد شده، سپس به خطبه‌های آن گوش فرا می‌دهند. مسلمانان یمنی، تمامی مراسم‌های مذهبی درج شده در تقویم اسلامی را برگزار می‌کنند. طبق یکی از نظرسنجی‌های منتشر شده در سال ۲۰۰۹، حدوداً ۹۹ درصد از مردم یمن خود را افرادی مذهبی بر شمردند.

۴. اندونزی (۹۹ درصد در سال ۲۰۰۹)

مذهبی ترین کشورهای دنیا

بسیاری از مردم اندونزی، کفر در جامعه را نمی‌پذیرند. دولت این کشور، اسلام، هندو، مسیحیت پروتستانی، مسیحیت کاتولیک و بودایی را به عنوان ۵ دین رسمی کشور قلمداد می‌کند. تمامی مردم این کشور باید به یکی از این مذاهب پایبند بوده و نام دین هر فرد در مدارکی مانند کارت شناسایی و گذرنامه نیز درج شود. اسلام، بیشترین پیروان در میان دیگر ادیان موجود در اندونزی را دارد. اندونزی همچنین، پرجمعیت‌ترین کشور مسلمان جهان نیز به شمار می‌رود. مردم این کشور نیز طبق نظرسنجی صورت گرفته در سال ۲۰۰۹، مذهب را بخش مهمی از زندگی روزمره‌ی خود قلمداد کردند.

۳. مالاوی (۹۹ درصد در سال ۲۰۰۹)

مذهبی ترین کشورهای دنیا

مالاوی که کشوری واقع در جنوب شرقی آفریقا است، یکی از مذهبی‌ترین کشورهای جهان محسوب می‌شود. دین اکثریت مردم مالاوی مسیحیت است و اندکی نیز مسلمان هستند. درصد بسیار کمی نیز پیروان ادیانی مانند هندو، یهودیت و راستافار هستند. حدوداً ۹۹ درصد از مردم مالاوی مذهبی بوده و شدیداً به ارکان دین خود پایبندند.

۲. سریلانکا (۹۹ درصد در سال ۲۰۰۹)

مذهبی ترین کشورهای دنیا

سریلانکا کشوری با مذاهب چندگانه است. اگرچه بودایی، دین رسمی سریلانکا است، اما ادیان دیگری مانند هندو، مسیحیت و اسلام نیز پیروان خاص خود را در این کشور دارد. دین بودا، نقش بسیار مهمی در شکل‌دهی تاریخ سریلانکا ایفا کرده است و همواره جوانب فلسفی و اخلاقی فرهنگ مردم این کشور را تحت تأثیر خود قرار می‌دهد. هندوهای سریلانکا، شدیداً وابسته به دین خود هستند؛ این موضوع از وجود معابد مذهبی متعدد در این کشور هوایدا است. به طور کلی، مردم سریلانکا بسیار مذهبی بوده و دین را جزو ارکان اصلی زندگی خود می‌دانند.

۱. نیجر (۱۰۰ درصد در سال ۲۰۰۹)

مذهبی ترین کشورهای دنیا

طبق نتایجی که از نظرسنجی انجام شده در سال ۲۰۰۹ به دست آمد، تقریباً تمامی مردم کشور نیجر، خود را مذهبی قلمداد کردند. طبق این اطلاعات، نیجر مذهبی‌ترین کشور جهان محسوب می‌شود. ۹۴ درصد از مردم نیجر، مسلمان هستند که برتری قاطع اسلام در این کشور را نشان می‌دهد. بیشتر مسلمانان نیجر، سُنی مالکی هستند. از دیگر ادیان موجود در نیجر می‌توان به روح‌گرایی، مسیحیت، هندو و چندین دین سنتی آفریقایی اشاره کرد.

مطالب مشابه را ببینید!