مجله تاپ‌ناز‌

غذاهای انگشتی یا فینگر فود برای کودکان

فینگر فود یا غذای انگشتی

فینگر فود یا غذای انگشتی

زمانی که کودک بتواند بنشیند و بتواند غذاها را در دهانش بچرخاند و یا برای خوردن غذا به صورت مستقل تمایل نشان داد و دستش را روی سفره برای غذا دراز کرد، زمان آن فرا رسیده که کودک به تنهایی غذا بخورد. عواملی همچون کم اشتاهایی، بد غذایی، یبوست و اضطراب می توانند اشتاهای کودک را کم کنند. به همین دلیل می توانید فینگر فود به کودک بدهید تا از طعم غذا لذت ببرد.

منظور از غذاهای انگشتی برای نوزاد چیست؟

تکه هایی از مواد غذایی که کودک شما بتونه به تنهایی و به راحتی انتخاب کرده و برای خوردن در دهان قرار بده به عنوان غذای انگشتی شناخته میشه. خوردن تکه های کوچک مواد غذایی برای کودک سرگرم کننده است و گام مهمی به سوی استقلال در غذا خوردن او محسوب میشه. همچنین مهارت های حرکتی کودک رو بهبود داده و باعث هماهنگی اعضای بدن باهم میشه. نگران کثیفی لباس ها و بدن کودکتون در حین غذا خوردن نباشین و اجازه بدین که این کار مهم رو به تنهایی تجربه کنه.

چه زمانی برای استفاده از غذاهای انگشتی مناسب است؟

معمولا بین 8 تا 9 ماهگی کودکتون در حین غذا خوردن سعی میکنه که قاشق رو از دستتون بگیره یا به غذای خودش دست میزنه. این زمان بهترین وقت برای شروع یادگیریه. در ابتدا بدلیل عدم هماهنگی بین اعضای بدن و ضعف مهارت های حرکتی ممکنه که بیشتر غذا رو بریزن اما به مرور و با تکرار این کار مهارت استفاده از انگشت شست و سبابه رو می آموزن و به راحتی غذاها رو در دهانشون قرار میدن.

مکان ثابتی را برای غذا خوردن کودک اختصاص دهید

در ابتدا 4 یا 5 قطعه از مواد غذایی رو روی سینی صندلی غذاخوری کودک قرار بدین و برای این کار او را همراهی کنید. با گذشت زمان تکه های بیشتری از غذاها رو در اختیارش بذارین. سعی کنید همیشه کودکتون رو در صندلی غذاخوریش قرار بدین تا یاد بگیره که پرسه زدن و بازی برای وقت غذا خوردن نیست. اگر هم نشسته به فرزندتون غذا میدین بهتره که همراهش باشین تا تکه های ریخته شده روی زمین رو در دهانش نذاره و از بازی در حین غذا خوردنش جلوگیری کنید چون احتمال خفگی در نوزاد وجود داره.

چه غذاهایی به عنوان فینگرفود برای کودکتان مناسب است؟

نوزاد شما ممکنه که اشتهای خوبی برای غذاخوردن داشته باشه اما احتمالا دندان نداره یا به طور کامل دندون هاش در نیومدن، بنابراین باید موادی رو برای غذای او انتخاب کنید که به راحتی در دهانش حل بشن و کاملا پخته شده و نرم باشن. به یاد داشته باشید که یادگیری کودک در رابطه با بافت غذا، رنگ و عطر همگی به شما بستگی داره. پس سعی کنید که از انواع مواد غذایی و غنی از مواد مغذی برای او استفاده کنید و از خوردن شیرینی های پرچرب و تنقلاتی مانند پفک و چیپس جلوگیری کنید.

همچنین

مطالب مشابه را ببینید!