مجله تاپ‌ناز‌

نحوه مراقبت از دستگاه تناسلی خانمها پس از زایمان

نحوه مراقبت از دستگاه تناسلی خانمها پس از زایمان

میزان درد ناحیه تناسلی در ناحیه پرینه بعد از اپیزیوتومی بستگی به عمق و بلندی برش یا پارگی زایمان دارد. می توانید با انجام دادن این نات خیلی زود درد را تسکین دهید و زمان بهبود را کوتاه کنید.

روش مراقبت از دستگاه تناسلی بعد از زایمان

1- تمیز نگه داشتن ناحیه پرینه:

می توانید ناجیه پرینه را با یک بطری آب پاش با اب ولرم تمیز نگه دارید و آلودگی را پاک کنید. بعد از اجابت مزاج باید دور مقعد را با دستمال کاغذ جداگانه ای کاملا تمیز کنید و ناجیه پرینه را هم با دستمال جدیدی پاک کنید و دستمال را از عقب به سمت جلو نکشید.

اگر ناحیه پرینه و یا موضع اطراف مقعد ملتهب باشد، باید سعی کنید آن را خشک کنید و از پاک کردن آن خودداری کنید. برای تمیز کردن پرینه از دستمال مرطوب نوزاد هم می توانید استفاده کنید چون تکه تکه نمی شود و به دلیل نرم بودن مشکلی برای این ناحیه در حال ترمیم ایجاد نمی کند. هیچ چیزی مانند تامپون در مهبل خود قرار ندهید تا شش هفته بعد از زایمان از دوش های مهبلی استفاده نکنید.

 

2- استفاده از آب ولر:

شاید ار در آب کم عمق بنشینید باعث تسکین درد شما شود. منظور از نشستن در آب کم عمق این است که نشیمنگاه خود را در مقدار کمی آب ولرم قرار دهید. اگر ناحیه پرینه شما ورم زیادی دارد، می توانید مقدار سولفات دومنیزی را درون آب بریزید که درد شما را کم می کند.

  • برای کاهش ورم و همچنین ناراحتی این ناحیه می توانید از کیسه آب یخ بر روی ناحیه پرینه استفاده کنید و در 24 ساعت اول زایمان استفاده کنید.

 

3- دارو:

داروهای مسکن بدون نسخه مانند استامینوفن (تایلنول) یا ایبوپروفن (ماترین یا ادویل) یا بعضی از داروهای مسکن تجویزی که مصرف آنها در دوران شیردهی هم ممنوع نیست را می توانید استفاده کنید. اگر دفع مدفوع شما دردآور است می توانید ملینی مانند کولیس را مصرف کنید ولی از مصرف مسهل باید جلوگیری کنید.

از انواه پدهای بی حسی و همچنین اسپری های بی حس کننده می توانید برای کاهش درد استفاده کنید. استفاده از وازلین برای برخی از خانمها می تواند آرام بخش باشد زیرا باعث می شود که پوست نرم و مرطوب شود و به نوار بهداشتی هم نچسبد.

4 – استراحت:

اگر به مدت زیادی بایستید درد شما بیشتر می شود. بعضی از مواقع کفش های خود را در اورید و برای مدت کمی دراز بکشید. ممکن است به دلیل مراقبت از نوزاد شما وقت کم آورید ولی باید وقت خود را طوری تنظیم کنید که بتوانید خوب استراحت کنید و اولویت استراحت شما باشد تا سریع تر ناراحتی شما بررطرف شود.

 

5- رژیم غذایی مناسب:

چند روز بعد از زایمان بهتر است رژیم غذایی کم فیبر داشته باشید و مقدارزیادی آب بنوشید و غذایی مانند نان سفید، ماکارونی، برنج، ماهی، پنیر، گوشت و مرغ، مقدار کمی میوه نرم و همچنین سبزیجات را در رژیم غذایی خود داشته باشید. بعد از 3 روز رژیم غذایی خود را تغییر دهید و غذاهای شامل فیبر را بیشتر بخورید. در برنامه غذایی خود نان و غلات سبوس دار، ماکارونی و برنج، چهار وعده میوه و پنج وعده سبزی و حداقل هشت لیوان آب در روز را بگنجانید تا دچار یبوست نشوید.

 

مطالب مشابه را ببینید!