مجله تاپ‌ناز‌

چگونه به رابطه تمام شده برگردیم؟

چگونه به رابطه تمام شده برگردیم؟

روش برگشت به رابطه قبلی و ازدواج مجدد با همسر سابق

حتما دلیلی بوده که رابطه به نتیجه ای نرسیده و شاید همین دلایل در صورت برگشت به رابطه تامم شده باز هم باعث ایجاد مشکلات شوند. باید سعی کنید از قبل تصمیم درست در مورد برگشت به رابطه سابق کنید.

به گزارش تاپ ناز به نقل از سپیده دانایی : خیلی از افراد طلاق گرفته برای ازدواج کردن مجدد خیلی شک و تردید دارند، در حالیکه ازدواج مجدد، حق طبیعی عر فرد مطلقه ای است. البته انسان های مختلف دلایل خاصی برای ازدواج مجدد نکردن دارند و مجرد ماندن و ازدواج نکردن تا آخر عمر، در صورتی که انتخابی واقع بینانه و منطقی باشد، سبک زندگی درست و محترمانه ای است.

باید گفت که سلامت هر انسانی بستگی به ازدواج مجدد بعد از طلاق ندارد. به نظر می رسد خیلی از افرادی که تن به ازدواج دوم نمی دهند، بیشتر یک حالت اجبار برای این کار دارند. با این حال باید گفت که طلاق پایان خیلی از روابط مهم و اولین قدم برای شروع جدید می باشد.

برای رد شدن ار فرآیند طلاق باید هیجان های بعد از طلاق را تجربه کرد تا با گذشت زمان، دوباره ازدواج کرد و نسبت به قبل زندگی بهتری داشت. نخستین گزینه برای بعضی از افراد، ازدواج مجدد با همسر سابق است. می­ شود گفت که افراد در شرایطی در موقعیتی قرار می­ گیرند که باید برای بازگشت به رابطه قبلی تصمیم بگیرند.

اما این شرایط چیست و در چه مواقعی برگشت به رابطه قبلی، می تواند گزینه مناسبی باشد؟ در این مطلب به این دو سوال پاسخ خواهیم داد.

بازگشت به رابطه تمام شده چه زمانی اشتباه است؟

مردان چه خود خواستار جدایی باشند و چه نه، معمولا تمایل زیادتری نسبت به بازگشت و صلح کردن از خود نشان می دهند، بازگشت بعد از طلاق که از این امر به عنوان وابستگی عاطفی به همسر هم یاد می کنند، با میزان عادت کردن به زندگی بعد از طلاق ( یا جا افتادن) رابطه عکس دارد؛ این عنی هر چه شما با زندگی فعلی و بعد از طلاق بیشتر خو گرفته باشید، تمایل کتری به بازگشت خواهید داشت و بر عکس. اما برخی از دلایل باعث می شوند که باز به ازدواج با همسر سابق فکر کنیم که این دلایل عبارتند از :

  • ترس از وضعیت فرزندان

    مهمترین دلیلی که بیشتر افراد مطلقه به­ خصوص زنان، برای ازدواج کردن با همسر سابق می‌آورند، این است که نمی‌خواهند بچه‌ها زیر دست ناپدری یا نامادری بروند.

  • خبرهایی از تغییر همسر

    در شرایطی نیز ما دائما خبرهای مبنی بر تغییر همسر سابق مان می ­شنویم. تغییر همان مسائلی که باعث گرایش ما به طلاق شد. برای مثال مشکلات اقتصادی و بیکاری همسر یا اعتیاد که دیگر رفع شده است. به­ خاطر همین تمایل به بازگشت بیشتر می­ شود.

  • ترس از روبه­‌رو شدن با موقعیت کاملا جدید

    ازدواج با فردی غیر از همسر سابق، نیازمند سازگاری جدید با موقعیتی است که تقریبا برای ما کاملا ناشناخته است. ترس از این ناشناخته­ ها، ممکن است باعث شود ما تمایل داشته باشیم که به همان وضعیت قبلی برگردیم. وضعیتی که گرچه گاهی سخت بود، اما برای ما شناخته شده ­تر بود.

  • فشارهای اطرافیان

    برخی از افراد بعد از طلاق دائما از طرف دیگران سرزنش می ­شوند که چرا طلاق گرفتند. این فشارها می­ تواند احساسات متناقض و گاه تمایل به بازگشت را ایجاد کند. به­ خصوص زمانی که رابطه­ قبلی خویشاوندی است.

  • ابراز تمایل و اصرار همسر سابق

    همسر سابق از رفتارهای خود ابراز پشیمانی می­کند و دائما اصرار بر برقراری رابطه­ مجدد دارد.

  • موج هیحانات منفی

    بعد از طلاق موجی از هیجانات منفی از تردید تا تنهایی، از احساس گناه و تقصیر تا اضطراب و.. وجود ما را می­گیرد. گاهی فکر می­ کنیم برای رهایی از همین هیجانات منفی و جبران خطاها، باید دوباره به این رابطه برگردیم.

  • وجود زمینه­ های تماس مجدد

    یکی بودن محل کار و آموزش، تماس اینترنتی، فرستادن پیامک، تلفن کردن، دیدار در مسیر رفت­‌وآمد، پیغام دادن توسط دوستان مشترک، گفت‌­وگو و مشورت کردن با همسر سابق درباره­ مسایل و مشکلات فرزند و… زمینه‌‌‌سازان برقراری رابطه­ های مکرر است که می­ تواند تمایل به بازگشت در رابطه را ایجاد کند.

  • اجبار شرایط

    البته باید متذکر شوم که در شرایطی خاص، انگیزه­ های بسیار منفی از بازگشت به رابطه در بین طرفین یا یکی از آنان وجود دارد. انگیزه­ های منفی از قبیل: فرار از خانواده­ بی‌‌‌محبت، ملامت‌‌‌گر و یا محدودکننده­ پدری؛ جلوگیری از ازدواج همسرسابق خود با زنی دیگر؛ فریب دادن زن برای بخشیدن مهریه‌‌‌ای که مرد مجبور به پرداخت آن شده است؛ آسیب رساندن به همسر سابق و یا خانواده او پس از ازدواج مجدد و دوباره او را به طلاقی بدتر واداشتن و…!

بازگشت به رابطه تمام شده چه زمانی صحیح است؟

در هر حال اگر تصمیم به بازگشت دوباره و ازدواج مجدد با همسر سابق خود دارید (البته به شرط انگیزه مثبت)، این انتخاب در شرایط زیر می ­تواند درست باشد. البته قبل از مطالعه این شرایط یک نکته را متذکر می­ شوم، اینکه: اگر فرزندی دارید، تا زمانی که تصمیمتان جدی نشده، به او چیزی نگویید، زیرا باعث احساسات منفی در او می ­شود.

  • واقع گرایانه اندیشیده­ اید؟

    شاید از همان اوایل طلاق، میل به برگشت داشته باشید اما خیال برگشت دوباره به زندگی مشترک با همسر سابق باید بر اساس شواهدی مستند و دقیق باشد، در غیر این صورت خیالی بیش نیست. همچنین باید بدانید در ابتدای بازگشت دوباره شاهد اختلافاتی خواهید بود و باید برای مقابله با این اختلافات نیز خود را آماده کنید. برگشت شما به این معنی نیست که دیگر مشکلی وجود نخواهد داشت.

  • انگیزه ­های صحیح و واقعی برای بازگشت دارید؟

    ابتدا لازم است صادقانه در مورد انگیزه­ های بازگشت خود به رابطه فکر کنید و آن را مورد تحلیل قرار دهید. همان طور که گفته شد، انگیزه­ ها گاهی می­ تواند منفی باشد یا حداقل به اندازه لازم کافی نباشد. بنابراین با دادن وقت به خودتان و البته گرفتن کمک تخصصی در این مورد، انگیزه را به دقت مرور کنید. همچنین باید در مورد انگیزه طرف مقابل نیز تحلیل و جست­‌وجو کنید.

  • با یک (و شاید چند) روان­شناس مشورت کرده­ اید؟

    اولین کار قبل از اعلام تصمیم به همسر و حتی خانواده­‌تان مراجعه به یک مشاور معتمد و با صلاحیت است. تردید در بازگشت دوباره به دلایل زیادی اتفاق می­‌افتد که شاید برخی از این دلایل برای شما روشن نباشد، شاید هم حس برگشت، یک حس موقت و ناشی از فشارهای مختلف باشد. روان­شناس به شما کمک می‌­کند تا با این افکار و احساسات ضد و نقیض آشنا شوید و بتوانید تصمیمی محکم و قاطع بگیرید. همچنین روان­شناس می­‌تواند به شما در شروع مجدد اما بهتر و طی کردن روشی درست، کمک کند. وقتی خودتان تکلیف­تان مشخص شد، باید به همراه طرف مقابل نیز یک روان­شناس و خانواده درمانگر بروید تا در مورد موارد اختلاف بحث کنید و مهارت­های جدید را کسب کنید؛ زیرا مهارت­های قبلی و فعلی شما کافی نیست، چون اگر کافی بود کار به طلاق نمی کشید.

  • ازدلایل طلاق، یک لیست مشترک دارید؟

    این مرحله دقیقا شبیه این است که می­‌خواهید تازه با هم ازدواج کنید، با این تفاوت که این بار شما از یکدیگر شناخت بیشتری دارید و باید بیشتر دقت کنید تا دوباره به بن­‌بست عاطفی نرسید. در مورد هر علت به خوبی بحث و بررسی کنید؛ سعی کنید بفهمید که چگونه می­‌توانید آن مورد را حل کرده و به نتیجه برسید. با یکدیگر در مورد مسائل مالی، شغلی، روابط جنسی، تربیت فرزندان، انتظاراتی که از یکدیگر دارید، دین و مذهب، ‌والدینتان و تمام مسائلی که یک زوج در آستانه ازدواج صحبت می­‌کنند، بحث کنید. شما باید به دو علت در مورد این مسائل صحبت کنید؛ یک، شما هدف و برنامه­‌ای دارید که می­‌خواهید دو نفری در مورد آن به توافق برسید و دلیل دوم این­که، شما نیاز دارید که قبل از این­که زندگی­تان را شروع کنید، تمرین کرده که با یکدیگر فکر کنید و تصمیم بگیرید. شما باید یاد بگیرید که به جای بحث و جدل با یکدیگر به راه­‌حل برسید و راه­‌حل مشکل­تان را پیدا کنید.

  • بخشیدن را یادگرفته ­اید؟

    شما باید هر مسئله­‌ای را که تا به­‌حال برای­تان به‌­وجود آمده بود، فراموش کنید و طرف مقابلتان را ببخشید. اگر نمی­‌توانید این کار را بکنید، نمی­‌توانید رابطه‌­تان را بهبود ببخشید و مجبورید که دوباره از همسرتان جدا شوید. البته زمانی که شما می­‌گویید که همسرتان را بخشیده­‌اید، به این معنی نیست که او تغییر کرده و تبدیل به فردی منحصر شده است. این کار به این معنی است که ” من به خودمان اجازه می­‌دهم که گذشته را فراموش کنیم و دوباره شروع کنیم”.

  • به یکدیگر قول داده ­اید که برای داشتن یک رابطه­ پایدار و بادوام سعی کنید؟

    اگر قصد دارید که رابطه­ خراب شده­‌تان را ترمیم کنید، سعی کنید که خوب برگردید! این را بدانید که فرزندان شما از داشتن والدین دمدمی مزاج و سست اراده اذیت می­‌شوند. به این فکر نکنید که رابطه­‌تان چه زمانی دچار مشکل می‌­شود؟ افکاری از قبیل : ” آیا این هفته دوباره با او دعوا می­‌کنم و او ترکم می­‌کند” یا ” آیا او فقط برای تعطیلات نزد ما آمده یا برای تولدم رفتارش را تغییر داده و به محض تمام شدن جشن تولدم ترکم می­‌کند؟” سعی کنید به یک رابطه­ پایدار فکر کنید.

  • تغییرات اساسی در خود و طرف مقابل ایجاد شده است؟

     

  •  اما نکته آخر این است که اگر می خواهید با همان روش سابق و سازوکارهای قبلی به رابطه سابق برگردید، تنش ها و مشکلات باز هم بوجود می ایند و باز هم طلاق تکرار می شود زیرا هیچ چیز تغییر نکرده است. بازگشت مجدد نیازمند تغییرات اساسی و عملی است. گفتن جملاتی مانند “برگرد من عوض می‌­شوم” یا “می روم تا دوباره تلاش کنم” هیچ چیز را درست نمی­‌کند چون شما و طرف مقابل نیز هیچ فرقی نکرده‌­اید. اما اگر تغییرات جدی را احساس می‌­کنید و عملا می‌­بینید، برای تغییرات برنامه عملی دارید و مهارت­های جدید کسب کرده­‌اید، شاید بازگشت گزینه خوبی باشد.

مطالب مشابه را ببینید!