مجله تاپ‌ناز‌

ثبت نام کارت ملی هوشمند راهنمای کامل ثبت نام

کارت ملی هوشمند

کارت ملی هوشمند برای هر ایرانی صادر می شود و هر ایرانی باید برای دریافت کارت هوشمند ملی اقدام کند. در ان مطلب مراحل ثبت نام کارت ملی هوشمند را آموزش می دهیم.

آموزش ثبت نام کارت ملی هوشمند در سایت

سازمان ثبت احوال، کارت ملی هوشمند را با هدف تسهیل فرآیند شناسایی، تصدیق هویت و حفظ امنیت اطلاعات فردی هر شهروند برای ورود به فضای مجازی و مبادله‌ی خدمات الکترونیکی و استفاده در مجامع اداری ارائه کرده است. از ابتدای سال ۹۷، کارت‌های ملی قبلی برای انجام هر یک از این خدمات فاقد اعتبار خواهند بود و به‌ این‌ ترتیب، دریافت این کارت تا پایان امسال برای تمامی واجدین شرایط ضروری است.

کارت هوشمند ملی دارای تراشه‌ی الکترونیکی است که اطلاعات هویتی شهروندان از قبیل اطلاعات شناسنامه‌ای، عکس، اثر انگشت، کد پستی و کلید انجام امضای دیجیتال را به‌صورت امن و محافظت‌شده در حافظه‌ی خود ذخیره دارد. این کارت برای هر ایرانی یک هویت دیجیتال ایجاد می‌کند و وجود آن برای دریافت خدمات دولت الکترونیکی لازم و ضروری است. امنیت بالای این کارت سبب می‌شود تا برای دریافت بسیاری از این نوع خدمات دیگر نیازی به مراجعه‌ی حضوری نباشد و فرد بتواند خدمات را به‌صورت غیر حضوری و از طریق اینترنت دریافت کند.

برای دریافت کارت هوشمند ملی پر کردن فرم غیر حضوری و حضور افراد در دفاتر الزامی است؛ یعنی هر فرد باید ابتدا به‌صورت اینترنتی اطلاعات را وارد کند و سپس به‌صورت حضوری اقدام کند و بعد از آماده شدن کارت هوشمند ملی خود، با در دست داشتن نمونه‌ی قبلی برای دریافت کارت جدید اقدام کند. ب ه‌این‌ ترتیب هر فرد باید دو بار به دفاتر ثبت‌ نام مراجعه کند. ثبت نام غیر حضوری از  طریق سامانه‌ی کارت هوشمند ملی انجام می‌شود.

تمام فرآیند دریافت کارت به‌صورت خلاصه و به ترتیب شامل ثبت‌نام، نوبت‌گیری، تکمیل ثبت‌نام، صدور کارت و تحویل کارت است.

قبل از ثبت‌نام به نکات زیر دقت کنید:

آیا واجد شرایط ثبت‌ نام هستید؟

قبل از اقدم به ثبت‌ نام دقت کنید که واجدین شرایط به چهار گروه تقسیم می‌شوند:

۱.  کلیه اتباع ایرانی بالای ۱۵ سال تمام که دارای شناسنامه معتبر عکس‌دار می‌باشند و تاکنون (کارت شناسایی ملی/کارت هوشمند ملی) دریافت نکرده‌اند. (کارت اولی‌ها)

۲. کسانی که کارت شناسایی ملی خود را مفقود کرده یا یکی از اقلام اطلاعاتی مندرج در کارت شناسایی ملی خود را تغییر داده‌اند، از قبیل (نام، نام خانوادگی، تاریخ تولد، شماره شناسنامه، نام پدر)

۳. افرادی که تاریخ صدور کارت ملی آن‌ها از ۸۰ تا ۸۹ است.

۴. کارت‌های صادرشده از سال ۹۰ تا ۹۶ همچنان اعتبار خواهند داشت؛ ولی این افراد نیز می‌توانند برای دریافت کارت ملی هوشمند اقدام کنند.

توجه: برای افرادی که در خارج از کشور هستند، فعلا نمونه قدیمی صادر خواهد شد.

هزینه‌ی صدور کارت و نحوه‌ی پرداخت آن

حداکثر رقمی که مردم برای کارت ملی هوشمند باید بپردازند ۳۱ هزار تومان است و دریافت هر مبلغی بیشتر از این مقدار، جرم محسوب می‌شود. جزئیات این مبلغ به‌صورت زیر است:

 هزینه صدور کارت هوشمند ملی مطابق تعرفه دولتی ۲۰ هزار تومان است که در زمان پیش ثبت‌نام روی پورتال مربوطه به‌صورت پرداخت الکترونیکی دریافت می‌شود؛ پس شما نیاز به کارت بانکی عضو شبکه‌ی شتاب و رمز دوم کارت بانکی خود خواهید داشت. همچنین هزینه تکمیل مراحل درخواست کارت در دفاتر پستی و پیشخوان خدمات دولت، حداکثر ۹ هزار تومان است و چنانچه تحویل کارت هم توسط دفاتر مذکور انجام پذیرد، ۲ هزار تومان جداگانه دریافت می‌شود.

صدور کارت ملی هوشمند چقدر طول می‌کشد؟

کارت هوشمند طی ۱۵ روز تا یک ماه پس از درخواست صادر می‌شود.

توجه:  افرادی که شش ماه از صدور کارت آن‌ها گذشته است باید به شعبه مراجعه کنند و اگر این کار را نکنند، کارت آن‌ها باطل می‌شود و برای تحویل باید پول مضاعفی پرداخت کنند.

حضور شخص متقاضی در دفتر ثبت‌نام الزامی است

حضور متقاضی در دفتر ثبت نام با در دست داشتن کارت ملی، اصل شناسنامه عکس‌دار، کد پستی، آدرس محل سکونت و شماره تلفن ثابت و همراه الزامی است. همچنین نظر به اینکه در همه دفاتر ثبت نام، واحد عکس‌برداری مستقر است، پیشنهاد می‌شود با آمادگی کامل مراجعه کنید.

تلفن شکایت از تخلفات

در صورت مشاهده هرگونه تخلف، می‌توانید موارد را از طریق تماس با شماره تلفن‌های ذیل پیگیری کنید.

۱- تلفن رسیدگی به امور دفاتر پیشخوان دولت: ۶۱۹۱۲۲۲۲- (۰۲۱)

۲- تلفن رسیدگی به امور دفاتر پستی: ۸۴۴۷۰۰۰۰ – (۰۲۱)

۳- تلفن رسیدگی به امور ثبت احوال: ۶۶۷۴۲۸۷۶- (۰۲۱) – ۶۶۷۱۰۲۷۰- (۰۲۱)

***

فرآیند ثبت‌ نام الکترونیکی

برای شروع به سامانه‌ی ثبت‌ نام کارت هوشمند ملی وارد شوید.

کارت ملی هوشمند

روی گزینه‌ی ثبت‌نام کلیک کنید تا به صفحه‌ی زیر منتقل شوید:

کارت ملی هوشمند

اطلاعات درخواستی در این قسمت را باید با دقت و با توجه به مدارک شناسایی خود کامل کنید. تکمیل اطلاعات ستاره‌دار الزامی است. پس از تکمیل اطلاعات، کد امنیتی را وارد کنید و دکمه‌ی ثبت را فشار دهید. یک صفحه برای مرور اطلاعاتی که وارد کرده‌اید باز می‌شود؛ آن را به‌دقت مرور کنید و درصورتی‌که اشتباهی در آن وجود دارد، آن را ویرایش کنید.

در مرحله‌ی بعد وارد قسمت پرداخت الکترونیکی می‌شوید. در این مرحله با ورود به سامانه بانکی مبلغ ۲۰ هزار تومان پرداخت خواهید کرد.

اگر ثبت نام شما برای دریافت کارت هوشمند ملی موفق باشد و واجد شرایط کارت ملی باشید، پس از ثبت اطلاعات برای شما کدرهگیری فرستاده می‌شوید و به‌صورت اتوماتیک وارد بخش نوبت‌گیری می‌شوید.

اگر واجد شرایط دریافت کارت هوشمند ملی نباشید، پیغام «شهروند گرامی در حال حاضر شما واجد شرایط ثبت نام کارت هوشمند ملی نیستید.» برای شما نمایش داده می‌شود.

اگر پس از ثبت نام موفق، به‌صورت اتوماتیک به بخش نوبت‌گیری ارجاع داده نشدید، می‌توانید از منوی «نوبت‌گیری» سامانه کارت هوشمند ملی وارد این بخش شوید و با در اختیار داشتن کد ملی و کد رهگیری، به بخش نوبت‌گیری دسترسی پیدا کنید.

کارت ملی هوشمند

اگر کد رهگیری خود را فراموش کرده‌اید، با در اختیار داشتن کد ملی و تاریخ تولد می‌توانید در منوی «بازیابی کد پیگیری» سامانه کارت هوشمند ملی، کد پیگیری ثبت نام کارت هوشمند ملی را دریافت کنید.

کارت ملی هوشمند

در بخش نوبت‌گیری، امکان نوبت‌گیری و زمان مراجعه و مکان دفتر خدمات الکترونیک را بررسی کنید. در این مرحله باید دو کد رهگیری برای شما نمایش داده شود؛ یکی کد رهگیری مربوط به پیگیری و ادامه‌ی کار و دیگری کد رهگیری مربوط به پرداخت بانکی که هر دو در بالای صفحه نمایش داده خواهند شد. اگر بعد از دریافت این کدها برای نوبت‌گیری اقدام نکردید به شما ۲ ماه فرصت داده خواهد شد تا نوبت‌گیری کنید و در صورت عدم مراجعه در زمان مقرر، به مدت ۴ روز مجاز به نوبت‌گیری مجدد نیستید. پس از این مرحله، ثبت‌ نام الکترونیکی شما به اتمام می‌رسد. صفحه‌ی نوبت‌گیری را چاپ کنید؛ زیرا هنگام مراجعه به دفاتر، ارائه‌ی این رسید الزامی است. همچنین کدهای رهگیری را در جای مطمئنی یادداشت کنید.

برای پیگیری درخواست خود می‌توانید در صفحه‌ی اصلی به قسمت مشاهده‌ی وضعیت مراجعه کنند.

مرحله‌ی مراجعه حضوری

برای مراجعه‌ی حضوری لازم است مدارک زیر را همراه ببرید:

  • اصل شناسنامه عکس‌دار
  • کد پستی
  • آدرس محل سکونت
  • شماره تلفن ثابت و همراه
توجه داشته باشید که در همه دفاتر ثبت‌ نام، واحد عکس‌برداری مستقر است؛ پس پیشنهاد می‌شود با آمادگی برای گرفتن عکس به دفاتر پیشخوان مراجعه کنید. همچنین در مراجعه‌ی حضوری اثر انگشت تمام انگشتان شما ثبت خواهد شد.

دریافت کارت ملی هوشمند

مرحله‌ی آخر، دریافت کارت ملی هوشمند است. در این مرحله لازم است متقاضی با اعلام سامانه و با در دست داشتن کارت ملی قبلی خود به دفاتر مراجعه کند و کارت ملی هوشمند خود را تحویل بگیرد.

امیدواریم این مقاله به تمام ابهامات شما پاسخ داده باشد. اگر نکته‌ی دیگری در این فرآیند وجود داشت آن را به ما بگویید.

منبع : زومیت

مطالب مشابه را ببینید!