مجله تاپ‌ناز‌

روش های غلبه بر ترس های مختلف ( ترس رانندگی، ترس هواپیما و …)

به ترس هایتان غلبه کنید تا پیروز شوید

اولین قدم برای تبدیل شدن به یک آدم بی باک اینه که ترس های خودتون رو بشناسید. اگه تا حالا با یه منبع استرس خاص سر و کله میزدید، نقطه خوبی برای شروع جنگ با ترسهاتونه، چون حداقل میدونید طرف حسابتون چیه!

بی باک بودن صرفا به این معنی نیست که از هواپیما بپرید پایین، یا به خطرناک ترین مناطق روی زمین سفر کنید. وقتی در جریان زندگی قرار میگیرید، تصمیمهایی مثل شروع یک کسب و کار جدید، یا عوض کردن شهر محل زندگی یا… به حس بی باکی و مقابله با ترس ها احتیاج داره.

فرقی نمیکنه که دنبال چه جور هدفی هستید، نکته هایی که توی این مطلب براتون آوردیم بهتون کمک میکنه ترسهاتون رو به حداقل برسونید.

1. ترس هاتون رو شناسایی کنید

اولین قدم برای تبدیل شدن به یک آدم بی باک اینه که ترس های خودتون رو بشناسید. اگه تاحالا با یه منبع استرس خاص سر و کله میزدید، نقطه خوبی برای شروع جنگ با ترسهاتونه، چون حداقل میدونید طرف حسابتون چیه!

با این حال، با اینکه یک سری ترس ها مشخص و بدون ابهام هستند، بعضی از ترس های دیگر رو باید ردیابی کنید. مثلا اگه همیشه از طوفان میترسید، ممکنه دلایل اصلی پشت اون، ترس از بیخانمان شدن، از دست دادن و درمانده بودن باشه. کافیه کمی زمان بگذارید و ببینید ریشه اصلی ترسهای شما از کجا نشات میگیره. اینطوری بهتر میتونید براشون تصمیم گیری کنید.

2. بدترین حالتی که ممکنه پیش بیاد رو تصور کنید

وقتی ترسهاتون رو شناسایی کردید، بهتره تصور کنید بدترین حالتی که ممکنه پیش بیاد چطور میتونه باشه. بعنوان مثال، اگه تصمیم دارید از رئیستون برای افزایش حقوق درخواست کنید، بدترین حالت ممکن اینه که رئیس ازتون بخواد وسایلتون رو جمع کنید و برید خونه. اما، در اکثر مواقع اتفاقی که میفته اینه که رئیس افزایش حقوق رو قبول، یا خیلی مودبانه رد میکنه.

از ذهنتون برای مقایسه بدترین حالت ممکن و محتمل ترین حالت ممکن استفاده کنید تا روان آرام تری داشته باشید

غلبه بر ترس

3. یه روش برای آرام شدن داشته باشید

باور کنید، یکی از مهم ترین مهارتهایی که آدم توی زندگیش پیدا میکنه، اینه که یاد بگیره چطوری خودش رو آروم کنه. آدمهای مختلف راهکارهای مختلفی برای خودشون دارن. شما هم با توجه به شناختی که از خودتون دارید، یک راه برای تخلیهاسترس و اضطراب خودتون پیدا کنید.

به عنوان مثال، بعضی از روشهای رایج برای کنترل ترس ها اینهاست:

  • انجام نیایش و مدیتیشن
  • ورزش مرتب و شدید
  • نوشتن فکرها در یک دفترچه یا یک وبلاگ شخصی
  • آواز خواندن به همراه یک موسیقی
  • رفتن به مراسم مذهبی یا سنتی

هیچ راه غلط و درستی برای آروم شدن وجود نداره. موضوع اینه که شما راه خودتون رو پیدا کنید.

4. ترسهاتون رو برای یک نفر تعریف کنید

روابط اجتماعی روی ترسهای ما تاثیر میگذاره…و بلعکس! مثلا اگه از اینکه احساساتتون رو به یک نفر ابراز کنید میترسید و اگه این ترس رو درون خودتون حبس کنید، میتونه بزرگ تر و بزرگ تر بشه و با تصور اغراق آمیزی که توی ذهن شما به وجود اومده، تصمیم میگیرید هیچوقت این کار رو نکنید و تا آخر عمر تنها بمونید.

حرف زدن درباره ترسها با خانواده یا دوستها شاید کار راحتی نباشه، اما خوبیش اینه که باعث میشه ترسهاتون رو از زوایای متفاوت ببینید. وقتی ترسی رو با یک نفر در میون میگذارید، احساس تنهایی کمتری می کنید و گاهی اوقات توصیه های اطرافیان هم کمک میکنه که راحت تر این موانع رو کنار بذارید.

5. با یک مشاور صحبت کنید

چه اشکالی داره که با یه مشاور خوب درباره ترسهاتون صحبت کنید؟ همه ما ترسهایی توی زندگیمون داریم و نود درصد اوقات این ترسها قابل رفع هستند. قبل از اینکه ترستون رشد کنه و تبدیل به غولی بشه که خودتون هم از پسش بر نمیاید، با یک مشاور حرف بزنید.

6. با ترسهاتون روبرو بشید

حالا که ترسهاتون رو پیدا کردید، راجع بهشون فکر کردید و با دیگران مشورت کردید، وقت اینه که باهاشون روبرو بشید!

یه راهکار جالب اینه که در روند معمول و روتین زندگی کارهایی رو بگنجونید که ازشون میترسید. منظور کارهای احمقانه و بدون فکر نیست. مثلا اگه از حرف زدن در جمع میترسید، سعی کنید توی یک مهمونی صمیمی یه خاطره یا داستان برای همه تعریف کنید. اگه از حرف زدن با رئیستون میترسید، یه مهلت برای این کار تعیین کنید و در همون روز کار رو انجام بدین.

با استفاده از این روش، آروم آروم تبدیل به آدم بی باک تر و شجاع تری میشین. این موضوع در همه تصمیمات زندگیتون بازتاب پیدا میکنه و بعدها بیشتر به خودتون افتخار میکنید.

مطالب مشابه را ببینید!