مجله تاپ‌ناز‌

نگاهی دشت لاله‌های واژگون گلستان‌ کوه خوانسار + عکس

دشت لاله‌های واژگون گلستان‌ کوه خوانسار

 گلستان کوه کجاست؟

گلستان کوه در حقیقت کوهی زیبا در 15 کیلیومتری خوانسار است که 3631 متر ارتفاع از سطح دریا دارد که به دلیل داشتن لاله های واژگونش معروف شده است. این کوه در جنوب شهر خوانسار و در 150 کیلومتری شمال غر اصفهان واقع شده است که منطقه ای سرسبز و خوش آب و هوا می باشد. سراسر این منطقه پوشیده از گون های گزنگبین، پیاز وحشی (موسیر) و انواع گلهای زیبا است و از نظر پوشش گیاهی در حدود 70 گونه گیاهی دارد.

این منطقه حفاظرت شده یکی از با ارزش ترین گونه های گیاهی به نام لاله واژگون را دارد. منطقه گلستان کوه در کویر مرکزی ایران قرار دارد ولی دارای اقلیمی کوهستانی است.

دشت لاله‌های واژگون گلستان‌ کوه خوانسار

طبیعت گلستان کوه:

گلستان کوه یکی از مقصدهای پربازدید طبیعت گردان است. این کوه یکی از مناطق دیدنی در فصل بهار است که از گلهای اشک مژگان و لاله سرنگون مملو می شود. این گل های زیبای در بین بوته های گزانگبین و حتی بر روی صخره ها می رویند و بعضی از ایگاهان خاصیت دارویی هم دارند.

بهترین زمان برای سفر و دیدن این منطقه از فروردین تا اواسط خردادماه می باشد.

در كنار گلستان كوه اقليم كوهستاني و برف گير رو به شمال كوهساران زاگرس و در برخی از استانهاي سردسير كشور همانند چهارمحال و بختياري و لرستان نقاط انگشت شمار از رويشگاههاي طبيعي لاله هاي واژگون در ايران است در كنار رويش لاله هاي واژگون گلهاي بنفش رنگ، موسير، گزانگبين، باربچه و انواع ديگري از گياهان مرتعي در هر بهار زينت بخش گلستان كوه است. مناظر زيبا و پوشش گياهي منحصر به فرد اين منطقه همه ساله هزاران نفر از مشتاقان طبيعت را به سوي خود مي كشاند.

 

وجود چشمه هاي پرآب، اين دشت زيبا را به نقطه اي بي نظير در استان اصفهان بدل كرده است. ولي اين طبيعت بي نظير هر روز رو به تخريب و نابودی مي رود و دوستداران طبيعت در هر سال نشانه هاي كمتري از اين طبيعت بكر را نسبت به سالهاي قبل از آن مي يابند. بوته كنی بی رويه، بهره برداري افزون بر ظرفيت و نيز تغييرات طبيعي ناشي از عوامل مخرب عرصه طبيعي گلستانكوه خوانسار را كوچكتر كرده است.

 

اين منطقه به سبب رويش گونه هاي منحصر به فرد از گياهان مرتعي و نيز لاله هاي واژگون در دومين ماه از بهار هرسال، غنيمتی از طبيعت در استان اصفهان است كه به تدريج از كف مي رود. هر دوستدار طبيعتي مي داند كه گلهاي وحشي تنها در اقليم خود مي رويند و آنان كه هر ساله به قصد تفرج به سوي گلستانكوه هجوم مي برند و پنهان از ديدگان محيط بانان عرصه هاي منابع طبيعي، لاله ها را از ساقه جدا مي كنند در واقع مرگ طبيعت را رقم مي زنند. بوته كنی و چيدن لاله های واژگون آن هم در فصل تكثير و رويش كندن زمين جهت يافتن موسير كه گياهي است درماني و خوراكي و قيمت دار توسط عده اي از روستائيان مناطق اطراف گلستانكوه موجب بيرون افتادن ريشه و پياز گل لاله واژگون و نابودي و عدم رويش مجدد گل در سالهاي بعد شده و به عينه گلستانكوه در حال تبديل شدن به كوير است. و ديري نخواهد پاييد كه در گلستانكوه ديگر گلي نخواهد روئيد و اين دشت زيبا بر نام بي مسماي خود خواهد گريست.

 

شايد در استان اصفهان به دليل كويري بودن منطقه انتظار ديدن شهرهاي كوهستاني و همچنين روستاهاي پرآب كمي دور از انتظار باشد اما در هر گوشه اي از اين استان روستاها و شهرهای بسيار زيبايی وجود دارند كه خود به تنهايی مي توانند قطب گردشگري استان باشند و از بار گردشگري شهر اصفهان بكاهند. خصوصاً اگر اين گردشگران بيشتر به طبيعت و اكوتوريسم علاقمند باشند.

 

دشت لاله‌های واژگون گلستان‌ کوه خوانسار

آب و هوای منطقه گلستان کوه:

قامت استوار گلستان کوه و کوهستان زاگرس سایه ی خود را بر منطقه افکنده و  اقليم كوهستاني و برف گير رو به شمال كوهساران زاگرس آب و هوایی متفاوت نسبت به مرکز استان اصفهان را به این منطقه هدیه کرده است. بهار و تابستان های معتدل و مطبوع و پاییز و زمستان های برف گیر و سرد ارمغان این اقلیم برای منطقه می باشد.

راه ارتباطی به گلستان کوه:

راه‌های ارتباطی به این شهر خمین – گلپایگان و اصفهان – داران است. گلستان کوه با ارتفاع ۳۶۳۱ متر در مسیر خوانسار به اصفهان و در ۱۵ کیلومتری شهر خوانسار قرار دارد. از تهران بعد از سه‌راه سلفچگان، به‌ سمت خمین و گلپایگان ادامه مسیر می‌دهید تا به خوانسار برسید، با طی مسیری 15 کیلومتری به روستای دره‌بید می‌رسید، از اینجا به بعد می‌توانید با توجه به علامت‌هایی که با گل لاله واژگون مشخص شده‌اند مسیر را ادامه دهید و از صحت مسیری که انتخاب کرده‌اید مطمئن شوید.

امکانات رفاهی منطقه

برای آنکه تماشای زیبایی های منطقه برای بازدیدکنندگان آسانتر باشد در طی طرح ساماندهی این گردشگاه طبیعی که توسط فرمانداری خوانسار و با مشارکت اداره کل میراث فرهنگی صورت گرفت. نمازخانه، سرویس بهداشتی، پارکینگ اتومبیل، سکوهای محل استقرار گردشگران و امکاناتی از این دست برای این منطقه انجام شد.

مطالب مشابه را ببینید!