مجله تاپ‌ناز‌

آموزش غذا دادن به نوزاد برای مادران جوان

آموزش غذا دادن به نوزاد برای مادران جوان

اگر مادر جوانی هستید و فرزند اول شما به دنیا آمده است شاید تجربه زیادی در غذا دادن به بچه نداشته باشید. اگر در غذا دادن به نوزادتان مشکل دارید، نگران نباشید زیرا غذا دادن به بچه آنچنان هم سخت نیست.

نحوه غذا دادن به نوزاد

به گزارش آلامتو و به نقل از نی نی بان؛ تغذیه کودک یکی از مسائل نگران کننده برای پدر و مادر است چون همیشه نگران هستند که آیا فرزندشان به اندازه کافی غذا میخورد یا نه؟ اما لازم نیست نگران باشید، بدون شک اگر یکسری اصول را در مورد تغذیه کودک چه با شیر مادر و چه با غذای کمکی یاد بگیرید، این کار برایتان آسان و بدون استرس خواهد بود.

تولد تا 4 ماهگی

واکنش نوزاد کمک میکند که به سمت سینه مادر کشیده شود و بنابراین رفتار تغذیه ای او کاملا ناخودآگاه خواهد بود. آنچه در این سن باید به کودک بدهید فقط شیر است حالا یا شیر مادر یا شیرخشک. اگر میخواهید علائمی را که نشان میدهد نوزاد سیر شده است بدانید، اولین علامت این است که سینه شما دیگر سفت نخواهد بود چون تخلیه شده است. در ضمن نوزاد بسیار آرام است و این یک نشانه واضح است. علاوه بر این نوزاد کم کم شروع به اضافه کرده و وزنی را که در هنگام تولد از دست داده بود، به دست می آورد. اگر میخواهید بدانید نوزاد به اندازه کافی غذا میخورد نگاهی به پوشکش بیندازید او باید دست کم 6 بار در روز پوشک عوض کند.

4 تا 6 ماهگی

در این سن نوزاد شما کم کم آمادگی پیدا میکند که غذای جامد را امتحان کند. اما برای این کار نوزاد باید بتواند سرش را محکم و رو به بالا نگهدارد و نشانه های اضافه وزن، دست کم تا 6 کیلوگرم را نشان دهد. برای شروع غذای کمکی نوزاد باید بتواند دهانش را به دور قاشق ببندند و قادر باشد غذا را از قسمت جلو به عقب دهان هدایت کند.

در این مدت به جز شیر مادر اگر خواستید غذای کمکی را امتحان کنید بهتر است از پوره سبزیجات شورع کنید. بعد از آن میتوانید سراغ میوه های پوست گرفته و همچنین انواع گوشت پوره شده را در برنامه غذایی اش قرار دهید. غلات کمی مایع دارد مانند کورنفلکس و شیر و ماستی که شیرین نشده باشد میتواند در دستور غذایی روزانه کودک قرار بگیرد.

بهتر است همه این مواد را تنها با یک قاشق سوپ خوری امتحان کنید.

این نکته ها را به خاط بسپارید

اگر کودک چیزی را که برای اولین بار به او میدهید نمیخورد، کمی صبور باشید و چند روز بعد دوباره امتحان کنید.

غذاهای جدید را معرفی کنید. 2 تا 3 روز صبر کنید بعد دوباره یک غذای دیگر نشانش بدهید. بهتر است تمام غذاهایی که که کودک امتحان کرده یادداشت کنید.

6 تا 8 ماهگی

در این سن نیز کودک با غذاهای جامد و کمکی بیشتر آشنا میشود اما آنچه بهتر است در برنامه غذایی اش قرار دهید علاوه بر شیر، پوره میوه هایی مانند موز، هلو و سیب زمینی است. پوره گوشت، پوره توفا و ماست کمتر چرب، پوره لیگمان و البته غلات صبحانه نیز جزو دیگر مواد خوراکی است که کودک میتواند امتحان کرده و بخورد. برای غذاهای گفته شد یک قاشق چایخوری میوه را اضافه کنید و بعد به آرامی به در هر وعده به 2 تا 3 وعده برسانید. یک قاشق چایخوری سبزی هم میتواند طی روزهای آتی به 2 تا 3 قاشق برسد.

8 تا 10 ماهگی

در این ماه هم همان غذاهایی که در 6 تا 8 ماهگی برای کودکتان استفاده میشد، در برنامه غذایی اش قرار دهید. میتوانید انواع پنیر را به کودک بدهید. این غذاها 4/1 تا 3//1 فنجان در روز را شامل میشود.

10 تا 12 ماهگی

در این ماه هم مانند نوزادان 8 تا 10 ماه میتوانید به کودک غذا دهید چون کودک به راحتی بلع انجام میدهد و دندان درآورده است. علاوه بر شیر میتوانید انواع شیر گاو و ماست را هم در برنامه غذایی نوزاد قرار دهید.

منبع : نی نی بان

مطالب مشابه را ببینید!