مجله تاپ‌ناز‌

“قرص ضد بارداری” چه عوارضی دارد و آیا جایگزینی دارد؟

میزان مصرف “قرص ضد بارداری” در سراسر جهان به دلیل جلوگیری از بارداری ناخواسته در تمام دنیا زیاد است. اما قرص های ضد بارداری مانند دیگر داروها شیمایی هستند و عوارضی برای بدن دارند. نباید به صورت خودسرانه مصرف شوند.

10 عوارض جانبی شایع قرص ضدبارداری

قرص های ضد بارداری از تخمک گذاری جلوگیری می کنند و هیچ تخمکی تولید نمی شود، بنابراین چیزی وجود ندارد ه اسپرم ان را بارور کند. ممکن است بنابر بیماری که افراد دارند، پزشک نوعی خاص از این قرص را تجویز کند.

انواع قرص های ضدبارداری

قرص های ضد بارداری انواع مختلفی دارند که همه آنها اشکال مصنوعی از هورمون استروژن، پروژسترون و یا هر دوی این هورمون هستند. پروژسترون مصنوعی، پروژستین هم نامیده می شود و قرص های ترکیبی از پروژستین و استروژن ساخته شده اند.

  • “قرص مینی” شامل پروژستین است.
  • قرص های مونوفازیک ،حاوی همان تعادل هورمونی هستند با قرص های فازی، دو یا سه نوع مختلف قرص مصرف می شود، که هر کدام دارای تعادل هورمونی مختلفی هستند.
  • گزینه های دیگر “قرص های روزمره” و قرص های “21 روزه” هستند.
  • یک بسته قرص روزانه، 28 روز طول می کشد، اما هفت قرص دیگر غیرفعال است.
  • قرص های روزانه، مصرفشان ساده تر و راحت تر است، زیرا یک روال روزانه یکسان دارد.

قرص ضد بارداری

عوارض وحشتناک قرص های ضد بارداری ال دی

نکاتی در مورد مصرف قرص های ضد بارداری

این قرص های باید درست مصرف شوند، این قرص ها خیلی موثر هستند، ولی به دلیل اینکه افراد اشتباه مصرف می کنند، از هر 100 حاملگی، برای اتفاق افتادن 6 تا 12 حاملگی، در حدود یک سال باید زمان طول بکشد.

مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها (CDC)، نرخ عدم موفقیت در بارداری برای هر دو نوع قرص، 9 درصد است ؛ قرصهای کنترل بارداری، از بیماریهای منتقله از راه جنسی جلوگیری نمی کنند و فقط کاندوم می تواند به جلوگیری از این نوع عفونت ها کمک کند.

اثرات جانبی و عوارض قرص ضد بارداری

عوارض جانبی رایج، قرص های ضد بارداری، عبارتند از:

  1. حالت تهوع
  2. حساسیت سینه
  3. سردرد و میگرن
  4. افزایش وزن
  5. تغییرات خلق و خویی
  6. پریود نشدن ها
  7. کاهش میل جنسی
  8. ترشحات واژنی

افرادی که از لنزهای تماسی استفاده می کنند دچار تغییرات بینایی می شوند، البته عوارض مصرف قرص LD زیاد است و درر ادامه این متن به بقیه عوارض اشاره می کنیم.

قرص ضد بارداری

قرص ضد بارداری باعث ایجاد تغییرات در بینایی می شود

1. لکه بینی میان دوره :

خونریزی واژینال یک اتفاق شایع است و این خونریزی بعد از 3 ماه از شروع مصرف قرص، حل می شود و در طول لکه بینی، قرص باز هم موثر است، تا هنگامی که قرص را درست مصرف کنید و نباید قرصی جا بماند.اگر بعد از مصرف قرص ها خونریزی شما بیشتر از 5 روز شد باید به متخصص مراجعه کنید شاید این خونریزی به این دلیل باشد، زیرا رحم با داشتن پوشش اندومتری تنظیم می شود، و یا به دلیل اینکه بدن به وسیله هورمون های مختلفی تنظیم می شود.

2. حالت تهوع :

اگر برای اولین بار این قرص ها را مصرف می کنید، شاید کمی حالت تهوع داشته باشید، اما این علائم بعد از مدتی از بین می روند مصرف قرص همراه با غذا یا قبل از خوابیدن ممکن است کمک کند که حالت تهوع شما کمتر شود ولی اگر بیشتر از 3 ماه حالت تهوع داشتید به پزشک مراجعه کنید.

قرص ضد بارداری

 یکی از عوارض قرص ضد بارداری حالت تهوع است

3. حساسیت های سینه:

قرص های ضد حاملگی ممکن است باعث بزرگ شدن سینه  و یا حساسیت سینه شوند و این تغییرات را چند هفته بعد از شروع مصرف قرص ها خواهید دید. هر کسی که غده ای در سینه خود پیدا کند و یا درد مداوم و یا حساسیت یا درد شدید در سینه داشته باشد، برای کمک باید به پزشک مراجعه کنید. می توانید برای از بین بردن حساسیت سینه مصرف کافئین خود را کم کنید و نمک را هم کمتر کنید و سینه بند بپوشید.

4. سردرد و میگرن:

خانم هایی که حالت تهوع دارند برخی از افراد عوارض جانبی مصرف این قرص ها را دارند، مانند پریود شدن نامنظم، حالت هوع زیاد، سردرد و یا تغییرات در وزن، هورمون های قرص های کنترل بارداری، می توانند احتمال ابتلا به سردرد و میگرن را هم افزایش دهند. این قرص انواع مختلفی با دوره های هورمونی مختلف دارد، ممکن است نشانه های مختلفی را در بدن ایجاد کند استفاده از یک قرص با دوز پایین ممکن است بروز سردرد را در شما کاهش دهد.علائم این بیماری در طول زمان کمتر می شوند اما اگر سردردهای شدید از مصرف این قرص ها شروع بشوند باید نزد پزشک بروید.

 

قرص ضد بارداری

تمام عوارض قرص های بارداری

5.افزایش وزن:

مطالعات بالینی، ارتباطی سازگارانه ، را بین استفاده از قرص های ضد بارداری و نوسانات وزن پیدا نکرده است ؛ با این حال، انباشتگی مایعات ممکن است اتفاق بیافتد، به خصوص در اطراف سینه ها و باسن. طبق یک بررسی، اغلب مطالعات نشان می دهند ،که در طول 6 یا 12 ماه اول، افزایش وزن بدن حدود 4.4 پوند (2 کیلوگرم) خواهد بود ؛ مطالعات روی قرص های ضدبارداری دیگری نیز،همین میزان افزایش وزن را نشان داده است.برخی از انواع هورمون های ضد بارداری، با کاهش وزن بدن ارتباط دارند.

6.تغییرات خلق و خوی :

قرص های ضدبارداری خوراکی بر روی خلق و خوی افراد تاثیرات منفی می گذراند و خطر افسردگی و یا سایر تغییرات احساسی را افزایش م دهند هر کسی در طول استفاده از این قرص ها ممکن است اخلاقش تغییر کند.

قرص ضد بارداری

عوارض منفی و بد قرص جلوگیری از حاملگی

7. پریودهای جامانده یا همان قب افتادگی قاعدگی:

حتی با استفاده از قرص های مناسب ممکن است گاهی دوره پریودی اتفاق نیفتد؛ عواملی ممکن است بر آن تاثیرگذار باشند که عبارتند از استرس، بیماری و اختلالات هورمونی و یا تیروئیدی. اگر هنگام استفاده از قرص ها، یک دوره پریودی را از دست دادید یا بسیار سبک باشد، قبل از شروع بسته بعدی ازمایش بارداری توصیه می شود این روند، خیلی غیر معمول نیست، که این دو اتفاق با هم رخ بدهند در صورت نگرانی باید به مشاوره پزشک بروید.

8.کاهش میل جنسی:

هورمون های وجود در قرص ضد  بارداری ممکن است در بعضی از افراد ایجاد اختلالات جنسی کند و یا میل جنسی را کمتر کند. اگر میل جنسی کم شود یا ناراحت کننده باشد حتما باید به پزشک مراجعه کنید البته در بعضی از موارد قرص های جلوگیری از حلمگی می توانند میل جنسی را افزایش دهند.

قرص ضد بارداری

آیا قرص جلوگیری از حاملگی عوارض دارد؟

9.ترشحات واژن:

در هنگام مصرف قرض جلوگیری ممکن است ترشحات واژنی کاهش و یا افزایش پیدا کنند و در روال ترشحات واژینات تغییراتی ایجاد شود اگر واژن خشک شد، استفاده از روان کننده برای داشتن رابطه جنسی راحت تر می تواند کمک بکند. این تغییرات مضر نیستند اما تغییر در رنگ و بو می تواند نشان دهنده عفونت باشد که هر کسی با دیدن چنین ترشحاتی نگران می شود.

10. تغییرات چشمی:

یکی از تغییرات ناشی از هورمون های قرص کنترل بارداری ضخیم شدن قرنیه چشم است که با استفاده از پیشگیری کننده های بارداری خوراکی، با افزایش خطر ابتلا به بیماری های چشمی ارتباطی ندارند، اما ممکن است به این معنی باشد، که استفاده از لنزهای تماسی دیگر راحت نباشند. ممکن است، مصرف کنندگان لنزهای تماسی ،در صورت استفاده از این قرص ها، تغییراتی در دیدشان و یا تحمل لنز خود را تجربه کنند.

قرص ضد بارداری

عارضه های قرص های باردای

خطرات :

قرص های ترکیبی می توانند باعص مشکلات قلبی و عروقی مانند لخته شدن خون، ترومبوز عمیق وریدی، لخته شدن در ریه، حمله قلبی و یا سکته مغزی را افزایش دهند قرصهای کنترل کننده بارداری نیز، با افزایش فشار خون، تومورهای خوش خیم کبد و برخی از انواع سرطان مرتبط هستند.

افرادی که نباید انواع قرص های ال دی و ضد بارداری مصرف کنند

این قرص، نباید توسط این افراد مصرف شوند:

  • زنان باردار.
  • افراد سیگاری بالاتر از 35 سال،یا افرادی که در سال گذشته سیگار را ترک کرده اند و بیش از 35 سال دارند .
  • افراد مبتلا به چاقی بیش از حد.
  • افرادی که داروهای خاصی را مصرف می کنند .
  • افرادی که دارای ترومبوز، سکته مغزی، یا مشکل قلبی بوده اند و یا قبل از 45 سالگی لخته خونی داشته اند.
  • افرادی که دارای میگرن شدید هستند.
  • هر فردی که سرطان سینه یا بیماری کبد یا کیسه صفرایی داشته اند.
  • هر فردی که حداقل 20 سال مبتلا به دیابت بوده و یا به عوارض دیابت مبتلا است.

قرص ضد بارداری

 شایع ترین عوارض جانبی قرص های ضد بارداری

موراد نگران کننده بعد از مصرف قرص ضد بارداری

اگر هر کدام از موارد زیر را دارید، باید یک پزشک مراجعه کنید.

  • درد شکم یا درد بطنی شکمی.
  • درد سینه، تنگی نفس یا هر دو.
  • سردرد شدید
  • مشکلات چشمی ،مانند تاری چشم و یا از دست دادن بینایی.
  • تورم یا درد در پاها و ران ها.
  • قرمزی، تورم یا درد در ساق پا یا ران پا که آنها ،ممکن است حتی شرایط جدی تری را نشان دهند.
  • عوارض و اثرات بلند مدت قرص ضد بارداری
  • استفاده از قرص های کنترل کننده بارداری ،ممکن است خطر مشکلات سلامتی درازمدت را افزایش دهد.

قرص ضد بارداری

نکات وحشتناک در مورد قرص ضد بارداری

مشکلات قلبی عروقی:

یک زن در هنگام درد، قفسه سینه خود را محکم میگیرند افرادی که سابقه لختگی خون، حملات قلبی یا سکته مغزی دارند، توصیه نمیشود ،که از قرص های ضدبارداری ترکیبی استفاده کنند. قرص های ترکیبی ،می تواند باعث کمی افزایش ریسک در بیماری های قلبی عروقی ،مانند؛ حمله قلبی، سکته مغزی و لخته شدن خون شود همه اینها می تواند مرگبار باشند. این خطرات، در برخی از قرص ها بیشتر است یک پزشک، می تواند در گزینه های مناسبی ،مشاوره بدهد.هر فردی که فشار خون بالا یا سابقه شخصی یا خانوادگی از لخته خون، حمله قلبی یا سکته مغزی دارند، باید برای استفاده از این روش و قرص ها با پزشک خود مشورت کنند.

خطر سرطان:

هورمونهای زنانه ،که به طور طبیعی وجود دارند، مانند استروژن، بر خطر ابتلا به انواع سرطان تأثیر می گذارند بنابراین ،ممکن است که استفاده از یک روش و قرص های مبتنی بر هورمون ها، همین اثر مشابه را داشته باشند.

سرطان تخمدان و آندومتر:

این خطر، در میان زنانی که از این قرص ها استفاده می کنند، بسیار کم است .

قرص ضد بارداری

عوارض قرص های ضد بارداری چیست و چه جایگزینی برای آن وجود دارد؟

سرطان سینه:

به نظر می رسد، احتمال بیشتری برای ابتلا به سرطان سینه در زنانی که اخیرا از قرص ضد بارداری استفاده می کنند، وجود دارد به ویژه افرادی که در طول سال های نوجوانی خود، شروع به استفاده از آن کرده اند. با این حال، خطر ابتلا به این مشکلات، در افرادی که 10 سال از این قرص ها استفاده نکرده اند، مساوی با افرادی است که هرگز از این قرص ها استفاده نکرده اند. عوامل دیگر نیز ،میتوانند نقش هایی را ایفا کنند، مانند سن زن در شروع بلوغ و یائسگی، سن او در اولین بارداری و اینکه آیا او قبلا صاحب فرزندی بوده است یا نه.

سرطان دهانه رحم:

استفاده طولانی مدت از این قرص ها، به علت خطر بالای سرطان دهانه رحم، در مقایسه با افرادی که از آن استفاده نکرده اند، مرتبط است با این حال، انواع سرطان دهانه رحم ها، ناشی از ویروس پاپیلوم انسانی (HPV) است. اینکه آیا HPV، با استفاده از قرص های ضد بارداری مرتبط است یا نه، هنوز معلوم است و تایید نشده است.

سرطان کبد:

قرص های پیشگیری از بارداری ، با افزایش احتمال تومور خوش خیم کبدی ارتباط دارد، اما به ندرت سرطان اتفاق می افتد برخی مطالعات ،پیشنهاد کرده اند که خطر ابتلا به سرطان کبد بعد از استفاده حداقل 5 سال از قرص های ضد بارداری بیشتر می شود، اما مطالعات دیگر نتایج مشابهی را نشان نمی دهند.

مطالب مشابه را ببینید!