مجله تاپ‌ناز‌

نکاتی در مورد بارداری و لقاح که خانم ها باید بدانند

نکاتی در مورد بارداری و لقاح که خانم ها باید بدانند

اگر قصد دارید برای بچه دار شدن اقدام کنید باید نکاتی را در مورد باردار شدن و همچنین لقاح بدانید تا سریع تر به هدفتان برسید. خیلی از خانم ها اطلاع کمی از بقاح دارند و شاید حتی زمان تخمک گذاری را هم ندانند

اطلاعاتی در مورد حامله شدن و لقاح ویژه خانم ها

قبل از هر کاری، روش های پیش‌گیری را به کل کنار بگذارید و مشغول شوید. خوب، اینها همه اقدامات لازم برای بچه دار شدن است، این طور نیست؟ اما نه، فقط این نیست. عناصر بسیاری در سبک زندگی شما ممکن است باشند که مانع از مادر شدن شما شوند. با این حال، بر اساس نتایج یک مطالعه جدید، بسیاری از زنان وقتی بحث لقاح به میان می آید، اطلاعات چندانی ندارند.

نکات مهمی درباره لقاحX

وقتی محققان دانشکده پزشکی دانشگاه ییل 1000 زن آمریکایی بین 18 تا 40 ساله را مورد بررسی قرار دادند، دریافتند بسیاری از زنان از عوامل تاثیرگذار بر لقاح و باروری خود اطلاعی ندارند (جالب آن که آنان دریافتند 30 درصد زنان یکح بار در سال به متخصص زنان و زایمان مراجعه می کنند یا اصلا مراجعه نمی کنند!).
در این جا به نکاتی که بسیاری از زنان درباره لقاح و باروری نمی دانند اشاره می کنیم و به این که چگونه می توانید احتمال بارداری تان را آن گونه که می خواهید بالا ببرید.

نکته اول: استفاده از فولیک اسید اهمیت بسیاری دارد

«نیمی از زنان نمی دانند پیش از بارداری باید از مکمل فولیک اسید استفاده کنند»
با وجود تاکیدهای بسیاری که شده است و می شود، نیمی از زنان در سنین باروری هنوز نمی دانند باید پیش از باردار شدن و با هدف پیشگیری از نقص های لوله عصبی مانند اسپینا بیفیدا، از مولتی ویتامین حاوی فولیک اسید استفاده کنند. فولیم اسید نوعی ویتامین B است که به ساخت سلول های سالم – از جمله سلول هایی که در شکل گیری ستون نخاعی تاثیر دارند – کمک می کند. استفاده از فولیک اسید حتی ممکن است کیفیت تخمک های یک زن را افزایش دهد.
وقتی برای بارداری تلاش می کنید، باید هر روز از ویتامین های بارداری مصرف کنید – عمدتا شامل 800 تا 1000 میکروگرم – که نیاز شما را به فولیک اسید طی دوره بارداری پاسخ می دهند (تمام زنان در سنین بچه داری باید با توجه به احتمال بارداری برنامه ریزی نشده، روزانه 400 میکروگرم مکمل فولیک اسید استفاده کنند). این ویتامین مدت زیادی در بدن شما نمی ماند، پس یادتان باشد باید هر روز استفاده کنید.

نکاتی در مورد بارداری و لقاح که خانم ها باید بدانند

بیش از 25 درصد زنان نمی دانند چاقی می تواند بر توان باروری آنها تاثیر بگذارد

 

نکته دوم: چاقی بر تخمک گذاری یک زن تاثیر می گذارد

 

«بیش از 25 درصد زنان نمی دانند چاقی می تواند بر توان باروری آنها تاثیر بگذارد»
سارا پنتلیکی، استاد زنان و زایمان در دانشگاه پنسیلوانیا می گوید: «اضافه وزن می تواند با مسائل پزشکی دیگری مانند بیماری تیروئید، دیابت پنهان، دیابت و سندروم تخمدان پلی کیستیک در ارتباط باشد، مواردی که می توانند بر تخمک گذاری یک زن تاثیر بگذارند». اگر دچار پریودهای ناهنجار یا بی نظم هستید – مانند پریودهایی که بیش از 35 روز به طول می انجامند – ممکن است بدن شما هر ماه تخمک گذاری نکند که احتمال بارداری تان را کاهش می دهد.
خبر خوب اما این است که اگر اضافه وزن دارید، کاهش 5 تا 10 درصد وزن بدن می توان شانس شما را برای بارداری افزایش دهد. دکتر پنتلیکی توصیه می کند که اگر پس از 12 ماه تلاش باردار نشده اید، به متخصص زنان و زایمان مراجعه کنید.

نکته سوم: سیگار مطلقا ممنوع!

«حدود 25 درصد زنان از پیامدهای ناگوار سیگار برای لقاح و باردار شدن اطلاعی ندارند»
سیگار کشیدن احتمال انسداد لوله های رحم را افزایش می دهد و به تخمک های شما آسیب می رساند. استعمال دخانیات همچنین احتمال سقط جنین، نقص های تولد و به دنیا آوردن کودکی با وزن کم را بالا می برد. اگر چنین عادت مخربی دارید، صبر نکنید تا موقع بارداری آن را کنار بگذارید، چه ترک سیگار در هنگام بارداری می تواند استرس شدیدی به بدن شما و احتمالا رشد فرزندتان وارد کند.

نکته چهارم: با بالا رفتن سن امکان بارداری سخت تر می شود

«یک پنجم زنان از تاثیر بالارفتن سن بر باردار شدن آگاهی ندارند»
این درست که دروو باریمور، ستاره هالیوود در 38 سالگی دومین فرزندش را باردار شده یا لورا لینی، دیگر بازیگر سرشناس در 49 سالگی برای نخستین بار مادر شده است، اما واقعیت آن است با گذشت هر سال، لقاح و باردار شدن سخت تر می شود. در سن 30 سالگی احتمال باردار شدن در هر پریود شما 20 درصد است، در حالی که با رسیدن به 40 سالگی این احتمال در هر پریود به پنج درصد کاهش می یابد.
بالا رفتن سن همچنین احتمال سقط جنین و بروز نقص های موقع تولد را افزایش می دهد. سارا پنتلیکی در این باره می گوید: «اگر بیش از 35 سال سن دارید، و پس از 6 ماه تلاش هنوز باردار نشده اید، به پزشک مراجعه کنید. او می تواند مشکلاتی را مانند بسته بودن لوله رحمی شناسایی و درمان کند».

مطالب مشابه را ببینید!