مجله تاپ‌ناز‌

همه آنچه درباره آسیب‌های ورزشی و جراحی آن‌ها باید بدانید

ماهیت بسیاری از ورزش‌ها به گونه‌ای است که نمی‌توان از صدمات و خطرات ناشی از آن‌ها اجتناب کرد. این ورزش‌ها به همان اندازه که موجب تقویت بدن می‌شوند، ممکن است احتمال آسیب دیدگی را نیز افزایش دهند. خوشبختانه متخصص ارتوپد می‌تواند درمان‌های جراحی و غیر جراحی مناسبی را برای کسانی که دچار آسیب ورزشی شده‌اند، ارائه دهد و بهبودی آن‌ها را تضمین کند.

کدام آسیب‌های ورزشی اغلب به جراحی نیاز دارند؟

همه آنچه درباره آسیب‌های ورزشی و جراحی آن‌ها باید بدانید

آسیب‌های ورزشی انواع مختلفی دارند و متداول‌ترین آن‌ها که برای درمان نیازمند جراحی خواهند بود عبارتند از:

آسیب دیدگی و پارگی ACL

آسیب دیدگی و پارگی ACL به همراه کشیدگی رباط معمولا در ورزش‌هایی مانند چوگان، فوتبال، بسکتبال و … که شامل دویدن زیاد، حرکات نامنظم و تغییر جهت هستند، ایجاد می‌شود و می‌تواند درد شدید، ناتوانی، التهاب، تورم و عدم ثبات هنگام حرکت، راه رفتن یا ایستادن را به همراه داشته باشد. برخی از این پارگی‌ها ممکن است با فیزیوتراپی درمان شوند، اما برخی دیگر نیازمند جراحی برای ترمیم و تعویض رباط هستند.

شکستگی و دررفتگی

شکستگی و دررفتگی استخوان‌ها بسیار دردناک است و در موارد شدید نیاز به جراحی دارد. این مشکلات ممکن است به صورت جزئی یا کلی در هر نقطه‌ای از بدن مانند زانو، ران، مچ پا، دست، شانه و… ایجاد شود. شکستگی‌ها و دررفتگی‌های جزئی معمولا در عرض چند هفته بهبود می‌یابند، اما نوع کلی آن‌ها ممکن است چندین ماه زمان لازم داشته باشند.

آسیب دیدگی و درد کمر

آسیب دیدگی‌ها و درد‌های ناحیه کمر و ستون فقرات اگر در اسرع وقت مورد رسیدگی قرار نگیرند ممکن است موجب ناتوانی دائمی و حتی مرگ ورزشکاران شوند. از جمله عواملی که موجب این آسیب‌ها می‌شود می‌توان به استرس ناشی از وزن، حرکت، ضربه یا ساییدگی اشاره کرد که برای پیشگیری از آن‌ها لازم است ورزشکاران عضلات ناحیه کمر خود را قوی نگه دارند و وزن مناسب خود را حفظ کنند.

جراحی ورزشی چیست؟

به عمل جراحی که به منظور درمان صدمات وارد شده حین ورزش یا آسیب‌های ورزشی محدود‌کننده که ممکن است شامل شکستگی استخوان، آسیب‌های رباط، آسیب‌های تاندون و آسیب‌های عضلانی می‌شود، جراحی ورزشی می‌گویند.

چه زمانی جراحی ورزشی لازم است؟

پزشکان متخصص معمولا برای درمان آسیب ورزشی ابتدا از روش‌های غیر جراحی استفاده می‌کنند. اما زمانی که بیمار با استفاده از این روش‌ها بهبود نمی‌یابد و یا آسیب دیدگی بسیار شدید است که استفاده از روش‌های غیر جراحی فایده‌ای ندارد، جراحی ورزشی انجام می‌شود.

جراحی‌های ورزشی اصلی کدامند؟

جراحی‌های ورزشی اصلی بستگی به محل آسیب دیدگی دارند. جراحی‌های رایج شانه عبارتند از:

  • آرتروسکوپی تثبیتی برای دررفتگی شانه
  • آرتروسکوپی ترمیم روتاتورکاف برای پارگی تاندون روتاتورکاف
  • تثبیت مفصل آکرومیوکلاویکولار و بازسازی رباط کوراکوکلاویکولار برای شانه جدا شده
  • تثبیت شکستگی استخوان ترقوه
  • جراحی‌های رایج زانو عبارتند از:
  • بازسازی رباط صلیبی قدامی برای ترمیم پارگی
  • ترمیم پارگی مینیسک
  • ترمیم پارگی تاندون چهارسر ران یا کشکک
  • و دیگر جراحی‌ها که شامل رفع موارد زیر می‌شود:
  • پارگی عضله دو سر دیستال
  • پارگی عضله سه سر بازو
  • پارگی سینه ماژور
  • پارگی همسترینگ و…

تمامی آسیب‌ها و مشکلاتی که گفته شد، نیازمند تشخیص و درمان فوری هستند که توسط دکتر میلاد آقابزرگی فوق تخصص جراحی تعویض مفاصل و تومور در تهران صورت می‌گیرد.

چه جایگزین‌هایی برای جراحی ورزشی وجود دارد؟

همه آنچه درباره آسیب‌های ورزشی و جراحی آن‌ها باید بدانید

درمان‌های غیر جراحی بسیار زیادی وجود دارد که برخی از آن‌ها شامل تجزیه و تحلیل بیومکانیکی، فیزیوتراپی، بریس، تزریق، دارو و… می‌شود. ترکیب این روش‌ها معمولا می‌تواند در موارد خفیف جایگزین جراحی ورزش باشد.

چگونه می‌توان از آسیب‌های ورزشی پیشگیری کرد؟

به دلیل ماهیت بسیاری از ورزش‌ها، هرگز نمی‌توان بدون ورزش کردن به طور کامل از آسیب‌ها پیشگیری کرد. اما استراتژی‌های بسیاری مانند استفاده از تجهیزات حفاظتی، گرم کردن و سرد کردن قبل و بعد از ورزش وجود دارد که برای کاهش خطر آسیب دیدگی هنگام شرکت در ورزش می‌توان انجام داد.

چه زمانی انجام جراحی مفصل به عنوان یک ایده خوب محسوب می‌شود؟

اگر پزشکی به شما پیشنهاد داده است که برای زانوی خود جراحی تعویض مفصل زانو انجام دهید و شما بر سر دو راهی قرار گرفته‌اید که نیاز به یک مشاور خوب و با تجربه دارید، می‌توانید به دکتر میلاد آقابزرگی مراجعه کنید.

جراحی تعویض مفصل همواره بهترین گزینه برای درمان مفصل نیست و در برخی موارد بسیاری از تکنیک‌های غیر جراحی بهتر از جراحی عمل می‌کنند. هنگام مراجعه به پزشک، ابتدا تمامی شرایط بیمار مورد بررسی قرار می‌گیرد و در صورت عدم بهبودی یا حاد بودن وضعیت، تصمیم به جراحی گرفته می‌شود. بیماران نیز به منظور جلوگیری از انجام عمل جراحی تعویض مفصل می‌توانند در صورت مشاهده مقدار کمی درد و محدودیت در فعالیت‌های خود سریعا به مراکز درمانی مراجعه کنند.

مطالب مشابه را ببینید!