مجله تاپ‌ناز‌

آشنایی با روش‌های طبیعی برای داشتن پوستی سالم

درمان اگزما

داشتن پوستی سالم و شفاف می‌تواند تاثیر زیادی در زیبایی‌تان داشته باشد؛ اگر برای مدتی مراقب پوست خود باشید، می‌بینید که چقدر زیباتر می‌شوید و تا چه حد اعتماد به‌نفس‌تان بالاتر می‌رود. برای اینکه پوست سالمی داشته باشید، نیاز نیست وقت و هزینه زیادی صرف آن کنید. بلکه باید یک روتین مراقبت از پوست برای خودتان انتخاب نمایید و مراقب بیماری‌هایی مثل اگزما باشید. پس هر خارش، قرمزی، التهاب و پوسته ریزی می‌تواند علامت‌دهنده نوعی از اگزما باشد. بیماری‌هایی مثل اگزما می‌تواند ظاهر پوست‌تان را بهم بریزد و خارش و سوزش ناشی از آن، برای‌تان احساس ناراحتی ایجاد کند. بنابراین بسیار مهم است که روش‌های مراقبت از پوست را بلد باشید و جلوی بیماری‌های بسیار شایع پوستی مثل اگزما را از همان ابتدا بگیرید. تا انتها همراه ما بمانید که می‌خواهیم در این مطلب از روش‌‌های درمان اگزما حرف بزنیم، با انواع پوست آشنا شویم و روتین‌های مراقبت پوستی را بیشتر بشناسیم.

آشنایی با انواع پوست

آشنایی با انواع پوست

قبل از هرچیزی بهتر است نوع پوست خود را بیشتر بشناسید؛ این اولین قدم برای داشتن پوستی سالم و درمان قطعی اگزما به حساب می‌آید؛ اگر نوع پوست‌تان را دقیق بشناسید، دیگر خودتان می‌توانید محصولات مراقبت از پوست را متناسب با ویژگی‌هایتان تهیه و نوع شوینده‌هایتان را تعیین کنید. برای تشخیص نوع پوست‌تان ابتدا پوست صورت را با یک شوینده ملایم بشویید و پس از آن با یک حوله نرم، خشک نمایید. سپس یک ساعت صبر کنید و در این مدت به پوست صورت دست نزنید. حالا از نزدیک به بررسی پوست‌تان بپردازید و با توجه به ویژگی‌های زیر، نوع آن را تعیین نمایید:

  • پوست حساس: این مدل پوست معمولا قرمز و ملتهب است و گاهی دچار سوزش می‌شود.
  • پوست خشک: این مدل پوست معمولا پوسته پوسته می‌شود و احساس خارش ایجاد می‌کند.
  • پوست چرب: این مدل پوست چرب و براق است و چنین علائمی بیشتر در قسمت پیشانی، بینی و چانه حس می‌شود.
  • پوست معمولی: این مدل پوست هیچ‌کدام از علائم بالا را ندارد و معمولا شفاف است.
  • پوست مختلط: افرادی که پوست‌شان مختلط است، در قسمت‌های پیشانی، بینی و چانه پوست چربی دارند و در بقیه قسمت‌ها پوست‌شان خشک است.

چگونه از پوست خود مراقبت کنیم؟

پوست‌تان هر مدلی که باشد، باید یک روتین مراقبت از آن داشته باشید که شامل یک شوینده ملایم، مرطوب ‌کننده و ضد آفتاب می‌شود. از تخت‌های برنزه‌کننده استفاده نکنید و تا حد امکان از لمس‌کردن پوست صورت‌تان بپرهیزید. علاوه‌بر این، به‌طور مرتب وضعیت پوست‌تان را بررسی کنید تا هر مشکلی را از همان ابتدا درمان نمایید. داشتن یک رژیم غذایی مناسب، کنترل استرس و ترک دخانیات می‌تواند تاثیر زیادی در حفظ سلامت پوست‌تان داشته باشد.

روتین مراقبت از پوست اگزمایی

همان‌طور که گفتیم، اگزما یک بیماری پوستی شایع است که شناخت بهتر آن می‌تواند مراحل درمان را ساده‌تر کند. بخش مهمی از روتین مراقبت از پوست برای اگزما، تمرکز بر روی مرطوب نگه‌داشتن پوست است. اگر مدام درگیر اگزما می‌شوید، باید بدانید که کدام ترکیبات مراقبت از پوست و محرک‌های محیطی باعث تحریک بیشتر پوست‌تان و ایجاد احساس سوزش و خارش می‌شود. حالا بهتر است خودتان را در معرض این عوامل تحریک‌کننده قرار ندهید. همان‌طور که گفتیم، مرطوب نگه‌داشتن پوست می‌تواند تا حد زیادی مانع گسترش اگزما شود و جلوی پیشرفت آن را بگیرد. بنابراین داشتن یک روتین پوستی برای درمان اگزما لازم است. در ادامه می‌خواهیم از این روتین صحبت کنیم و بگوییم که چگونه می‌توانید به درمان اگزما بپردازید.

برای شناخت بیشتر اگزما بهتر است ابتدا مطلب اگزما چیست را مطالعه کنید تا پاسخ تمام سوال‌هایتان را بیابید.

درمان اگزمای دست

درمان اگزمای دست

اگزمای دست که درماتیت دست هم نامیده می‌شود، معمولا با بثورات متورم، خارش‌دار و پوسته‌پوسته همراه است و روی هر قسمت از پوست آثار آن ایجاد می‌شود. در این شرایط ممکن است پوست دست تاول بزند، ترک بخورد و احساس درد و سوزش زیادی را ایجاد کند. این مدل اگزما می‌تواند در هر سنی اتفاق بیفتد و در هر فردی علائم متفاوتی ایجاد کند. برای برخی افراد، فقط مدت زمان کوتاهی باقی می‌ماند و برخی افراد در طول زندگی خود ممکن است اغلب با آن مواجه شوند. بیماری اگزمای دست مسری نیست و در حال حاضر هیچ درمان قطعی برای آن وجود ندارد؛ اما با استفاده از یکسری از داروها می‌توان به تسکین التهاب آن پرداخت و از پیشرفتش جلوگیری کرد. در ادامه می‌خواهیم بهترین پماد برای اگزمای پوستی و انواع داروهای موثر را معرفی کنیم تا با استفاده از آن به درمان این بیماری پوستی بپردازید:

  • مرطوب‌کننده‌ها: اگر درگیر اگزمای دست هستید، باید همیشه یک مرطوب‌کننده همراه‌تان داشته‌باشید. با کمک یک مرطوب‌کننده خوب می‌توانید میزان خشکی و خارش پوست‌تان را کاهش دهید و از بروز علائم بیشتر جلوگیری نمایید.
  • کورتیکواستروئیدها: این داروها را باید با نسخه پزشک تهیه کنید؛ معمولا برای کاهش التهاب و خارش پوست به مدت حداکثر ۲ هفته از این دارو استفاده می‌کنند.
  • آنتی هیستامین‌ها: برای کاهش خارش و التهاب می‌توان از این داروها کمک گرفت.
  • ایمونومودولاتورها: گاهی پزشک برای کاهش التهاب این دارو را تجویز می‌کند.
  • پماد فلوئوسینولون: بهترین پماد برای درمان اگزما همین پماد است؛ این پماد حاوی یک استروئید موضعی موثر است که می‌تواند طیف وسیعی از اختلالات التهابی، خارش و آلرژیک پوستی را درمان کند.

درمان اگزمای صورت

درمان اگزمای صورت

گاهی ممکن است اگزما روی صورت و دور چشم ایجاد شود. در این صورت اولین قدم این است که استرس را از خود دور کنید؛ چون استرس به‌تنهایی می‌تواند این مشکل را بیشتر کند. بنابراین محرک‌های تنش‌زا را بشناسید و با راه‌های دور کردن استرس آشنا شوید. به‌هیچ‌وجه خودتان را نخارانید. چون خاراندن باعث بدتر شدن التهاب پوستی می‌شود و تورم و قرمزی آن را بیشتر می‌کند. اگر اگزما در اطراف چشمان‌تان باشد، خارش بیش‌ازحد می‌تواند باعث ریزش مژه‌ها و ابروهایتان شود و شدت اگزما را افزایش دهد. پس از داروهایی مثل لوراتادین و فکسوفنادین کمک بگیرید تا شدت خارش و التهاب را کاهش دهید. علاوه‌بر این باید از مصرف بعضی از غذاهای آلرژیک خودداری کنید. برای مثال سیستم ایمنی بعضی افراد با خوردن شیر گاو یا آجیل درختی پاسخی شدید و ناگهانی می‌دهد و التهاب پوستی را بیشتر می کند. برای شستشوی صورت‌تان از صابونی استفاده کنید که چربی زیادی دارد و صورت‌تان را خشک نمی‌کند. بهتر است این صابون‌ها غیرمعطر و آنتی‌باکتریال باشند تا پوست‌تان را خشک نکنند. همچنین صابون‌هایی که آلفا هیدروکسی اسید دارند، می‌توانند رطوبت پوست‌تان را به‌طور کامل از بین ببرند. پوست‌تان را تا می‌توانید از نور خورشید و گرمای زیاد دور نگه دارید. یعنی تا حد امکان با آب داغ نشویید و در آب‌وهوای گرم نمانید. در آخر برای درمان اگزمای پوست صورت و دور چشم‌تان می‌توانید امور زیر را انجام دهید:

  • استفاده از یک کمپرس یخ برای دور چشم

سرما می‌تواند پایانه‌های عصبی را به‌طور موقت بی‌حس کند؛ درنتیجه خارش پوست موقتا از بین می‌رود و التهاب آن کاهش می‌یابد. علاوه‌بر این پوست مرده زدوده می‌شود و ظاهری نرم‌تر پیدا می‌کند. برای این‌کار می‌توانید در یک کاسه مقداری آب سرد و روغن حمام بریزید و مقداری یخ به آن اضافه کنید. حالا یک حوله کاغذی یا نرم بردارید، در آب خیس کنید و به‌مدت ۵ دقیقه روی اگزما بگذارید.

  • استفاده از مرطوب‌کننده‌های صورت

از آن‌جایی که چربی به محافظت از پوست کمک می‌کند، یک کرم مرطوب‌کننده انتخاب کنید که معطر نباشد. حالا آن را به روی صورت‌تان بزنید؛ با این روش پس از حمام یا شستن صورت‌تان، می‌توانید رطوبت و چربی کافی را به محل اگزما برسانید و التهاب‌های این نواحی را کمتر کنید.

  • استفاده از کرم کورتیکواستروئید

کرم‌های کورتیکواستروئید می‌توانند اگزما را درمان کنند. البته به‌شرطی که اگزما نزدیک چشم نباشد. چون پوست اطراف چشم نازک است و استفاده از این کرم در چنین قسمت‌هایی از صورت در طولانی‌مدت می‌تواند مشکلات بیشتری ایجاد کند. بنابراین قبل از استفاده حتما با یک پزشک متخصص مشوت نمایید.

  • مصرف آنتی‌بیوتیک

آنتی‌بیوتیک‌های خوردنی می‌توانند عفونت‌های آلرژیک را کاهش دهند. بنابراین اگر اگزما در اطراف چشمان‌تان باشد، معمولا پزشک برای جلوگیری از گسترش آن، آنتی‌بیوتیک تجویز می‌کند.

اگر می‌خواهید درمان‌های خانگی اگزما را بشناسید، مقاله ۱۶ درمان خانگی اگزما را بخوانید.

درمان اگزما در کودکان

درمان اگزما در کودکان

حدود ۲۰ درصد از کودکان با اگزما دست‌وپنجه نرم می‌کنند. این عارضه از همان دوران نوزادی آغاز می‌شود و ممکن است در همان دوران کودکی هم به‌طور کامل از بین برود. ۶۵ درصد کودکان علائم اگزما را در اولین سال زندگی‌شان تجربه می‌کنند و ۹۰ درصد آن‌ها نشانه‌هایی از اگزما را تا قبل از ۵ سالگی روی پوست‌شان نشان می‌دهند. در این شرایط معمولا پوست کودک خشک و حساس و دچار خارش می‌شود و ممکن است علائم آن تا چند هفته ادامه پیدا کند. اگزما در کودکان می‌تواند صورت، پوست سر، پا، دست‌ها و ران‌ها را درگیر کند و پس از مدتی هم به‌طور کامل از بین برود. از آن‌جایی که تجربه اگزما برای کودکان ممکن است آزاردهنده باشد، باید از همان ابتدا مراحل درمان را شروع کرد. درمان اگزما در کودکان به علائم و سن‌شان بستگی دارد اما به‌طور کلی برای درمان، پزشک معمولا روش‌های زیر را پیشنهاد می‌کند:

حذف محرک‌ها

استفاده از صابون‌ها، لوسیون‌ها و مواد شوینده معطر می‌تواند اگزما را تشدید کند. بنابراین پزشک در این شرایط پوست کودک را آزمایش می‌کند تا ببیند آیا به چیز خاصی در محیط اطرافش حساسیت دارد یا نه؛ در این شرایط با اجتناب از چنین عواملی، به درمان اگزما می‌پردازد.

تجویز کورتیکواستروئیدهای موضعی

این پمادها می‌تواند شدت خارش و تورم را کاهش دهد. فقط کافی‌ست مانند لوسیون آن را روی پوست کودک بمالید اگر اگزما خفیف باشد، پزشک معمولا پماد موضعی هیدروکورتیزون ۱% را تجویز می‌کند که باید دو بار در روز به مدت دو هفته روی بدن کودک بمالید. اما برای اگزما‌های شدید‌تر، پزشک پماد‌های استروئیدی قوی‌تری را تجویز می‌نماید.

مرطوب نگه داشتن پوست

برای کودکان هم بهتر است در فرآیند درمان اگزما، پوست‌شان همیشه مرطوب باشد تا علائم اگزما در آن‌ها کاهش یابد. بنابراین بهتر است از مرطوب‌کننده‌های مخصوص کودکان که فاقد رایحه هستند، برای مرطوب کردن پوست صورت و بدن‌شان به‌ویژه بعد از حمام استفاده کرد تا التهاب پوست گسترش پیدا نکند.

بهترین قرص برای درمان اگزما

برای درمان اگزما معمولا از محصولات مرطوب‌کننده و داروهای ضد التهاب استفاده می‌کنند؛ با این‌حال برخی از مکمل‌ها می‌تواند به روند درمان سرعت ببخشد و از گسترش آن پیشگیری کند. برخی از این مکمل‌ها عبارتند از:

  • اطریفل شاهتره: این قرص یک داروی گیاهی مخصوص سلامت پوست است که می‌تواند خیلی سریع حساسیت‌های پوستی، اگزما، قرمزی پوست و التهاب‌های پوستی را از بین ببرد.
  • قرص هلیله سیاه: هلیله سیاه خواص آنتی‌اکسیدانی و ضد التهابی دارد و علاوه‌بر مشکلات پوستی می‌تواند باعث افزایش سوخت‌وساز بدن و تقویت موها شود.
  • امگا ۳: از این قرص برای کاهش چربی خون، کاهش تجمع پلاکتی، کاهش التهاب و درد و حفظ عملکرد سیستم ایمنی استفاده می‌کنند.
  • ویتامین D: از مهم‌ترین فواید ویتامین دی می‌توان به جلوگیری از سرطان، پوسیدگی دندان و کاهش عفونت‌ و التهاب‌های بدن اشاره کرد.
  • قرص پروبیوتیک: این قرص می‌تواند التهاب و مشکلات پوستی را از بین ببرد و عفونت‌های دستگاه ادراری را نابود کند. همچنین برای کم‌کردن میزان استرس و اضطراب هم تجویز می‌شود.

بهترین روغن برای درمان اگزما

بهترین روغن برای درمان اگزما

روغن‌هایی که حاوی اسیدهای چرب مفید هستند، می‌توانند نقش موثری در ترمیم پوست داشته باشند. بنابراین می‌توان از آن‌ها در درمان اگزما استفاده کرد. همه روغن‌ها برای درمان اگزما مفید نیستند؛ بعضی از آن‌ها ممکن است پوست را بیشتر تحریک کنند و التهاب پوستی را گسترش دهند. بنابراین بهتر است از روغن‌های بکر برای درمان اگزما استفاده کنید که از دانه‌ها و مغزها به دست می‌آیند و هیچ مواد شیمیایی ندارند. بهترین روغن‌ها برای درمان اگزما عبارتند از:

  • روغن گل مغربی

روغن گل مغربی از گیاه گل مغربی به دست می‌آید و به صورت موضعی برای درمان پوست تحریک‌شده استفاده می‌شود. این روغن حاوی اسیدهای چرب امگا۶ و اسید گاما لینولنیک است که می‌تواند در پیشگیری التهاب بدن موثر باشد.

  • روغن درخت چای

روغن درخت چای از برگ‌های گیاه درخت چای به دست می‌آید. این روغن یک درمان ضد میکروبی و ضد التهابی به حساب می‌آید که می‌تواند مشکلات پوستی مثل شپش سر، قارچ ناخن و گزیدگی نیش حشرات را بهبود ببخشد. می‌توان از این روغن برای درمان اگزما هم استفاده کرد. چون استفاده موضعی از آن سرعت بهبود مشکلات پوستی را بیشتر می‌کند. البته این روغن یک ماده قوی است و باید قبل از استفاده، با یک روغن حامل مثل روغن نارگیل یا روغن بادام شیرین رقیق شود. بهتر است پیش از استفاده هم تست حساسیت پوستی انجام گردد.

  • روغن کالاندولا

روغن کالاندولا را از گل‌های بهاری به دست می‌آورند. مطالعات نشان می‌دهد که گل‌های همیشه بهار می‌توانند در صورت استفاده موضعی خواص ضد التهابی داشته باشند و تورم و درد را کم کنند. بهتر است بیش از استفاده از این روغن هم تست حساسیت انجام شود.

  • روغن آرگان

روغن آرگان تاثیر زیادی برای درمان اگزما دارد؛ چون حاوی خواص آنتی‌اکسیدانی و ضد التهابی است و علائم اگزما را تسکین می‌دهد. بنابراین اگر پوست‌تان به‌خاطر اگزما ترک خورده و آسیب دیده‌است، می‌توانید چند قطره روغن آرگان روی آن بزنید تا پوست آسیب‌دیده را به مرور زمان ترمیم کنید. خواص ترمیم‌کنندگی آن، می‌تواند پسوریازیس و روزاسه را هم درمان کند و از پوست در برابر آسیب‌های مختلف مراقبت نماید. توکوفرول‌ها و اسیدهای چرب موجود در روغن آرگان، می‌تواند از سلول‌های پوست در برابر نورخورشید مراقبت کند و آسیب‌های ناشی از اگزما، سوختگی و هایپرپیگمنتیشن را کاهش دهد. ویتامین E  موجود در این روغن، زخم‌ها را با سرعت بیشتری خوب می‌کند و جلوی عفونت‌های پوستی باکتریایی و قارچی را می‌گیرد. اگر از این روغن به‌طور مداوم استفاده کنید، خاصیت ارتجاعی پوست بهبود می‌یابد و جلوی ترک‌ خوردن پوست را می‌گیرد.

چگونه از روغن برای درمان اگزما استفاده کنیم؟

بهترین روغن برای درمان اگزما

در ابتدا با مشورت پزشک یکی از روغن‌ها را برای درمان اگزما انتخاب کنید؛ سعی کنید حتما روغن‌های ارگانیک را انتخاب نمایید. حالا مراحل زیر را قدم‌به‌قدم پیش بروید تا بهترین نتیجه را از روغن‌تراپی بگیرید.

  • در اولین مرحله باید تست حساسیت انجام دهید؛ به این صورت که مقدار کمی از روغن را بر ناحیه‌ای از پوست که درگیر اگزما نشده، بریزید و چند ساعت صبر کنید تا مطمئن شوید که پوست بدن‌تان هیچ واکنشی نسبت به آن نشان نمی‌دهد.
  • پس از حمام، با یک حوله نرم بدن‌تان را خشک کنید؛ در حمام از آب داغ استفاده نکنید و به‌جای آن بدن‌تان را با آب ولرم شستشو دهید. سپس روغن را به پوست خود، به‌ویژه قسمت‌های آسیب‌دیده بمالید. این کار باعث می‌شود که رطوبت پوست‌تان حفظ شود.

نکات مهم:

  • از محصولاتی که رنگ و بوی شیمیایی دارند، برای درمان اگزما استفاده نکنید.
  • از شستشوی زیاد پوست‌تان خودداری کنید.
  • پوست‌تان را پس از حمام چندبار در روز مرطوب کنید.
  • در حمام، به‌جای آب داغ از آب ولرم استفاده کنید.
  • با صابون‌ها و مواد شوینده‌ای خود را بشویید که مخصوص پوست‌های حساس هستند.

درمان اگزما با عسل

برای درمان اگزما می‌توانید از عسل کمک بگیرید. عسل خواص ضد باکتری دارد و می‌تواند میزان التهاب و خارش را کاهش دهد. از عسل برای درمان اگزما به صورت زیر استفاده کنید:

  • عسل را با مقداری روغن مایع و روغن زیتون مخلوط کنید و سپس مانند یک ماسک بر روی نواحی آسیب‌دیده پوست خود بمالید.
  • عسل را با مقداری دارچین مخلوط کنید و سپس به پوست خود بمالید.
  • نصف آب یک لیمو و یک قاشق عسل را در یک لیوان مخلوط کنید و صبح که از خواب بیدار می‌شوید، به‌صورت ناشتا میل کنید تا التهاب بدن‌تان کاهش یابد.
  • برای درمان اگزما، یک نوشیدنی که ترکیبی از دو قاشق غذاخوری سرکه سیب و یک قاشق غذاخوری عسل است، تهیه کنید و سه بار در روز همراه آب میل کنید.

عسل طبیعی می تواند اگزمای شدید پوست را ترمیم کند و خشکی‌ها را از بین ببرد. علاوه‌بر این باعث رشد دوباره پوست می‌شود. البته بهتر است بدانید که این درمان‌های خانگی به مدت زمانی طولانی نیاز دارند تا اثر خود را نشان دهند و بهتر است زمانی مورد استفاده قرار بگیرند که میزان اگزما زیاد نیست و بخش بزرگی از پوست را درگیر نکرده‌است.

درمان اگزما در طب سنتی

درمان اگزما در طب سنتی

درمان‌های سنتی ممکن است برای برخی افراد موثر باشد اما بسیار مهم است که این روش‌ها را با توجه به نوع و شدت اگزما و با مشورت متخصص طب سنتی انجام دهید. برای درمان اگزما در طب سنتی معمولا از مواد زیر استفاده می‌کنند:

  • روغن نارگیل: روغن نارگیل به دلیل خاصیت مرطوب‌کنندگی و ضدالتهابی خود، یکی از بهترین درمان‌های طبیعی برای اگزما است. می‌توانید آن را به طور مستقیم روی ناحیه آسیب‌دیده بمالید تا پوست نرم شود و خارش کاهش یابد.
  • روغن زیتون: روغن زیتون به دلیل داشتن ویتامین E و خواص ضدالتهابی می‌تواند به تسکین علائم اگزما کمک کند.
  • سرکه سیب: می‌توانید مقداری سرکه سیب را با آب مخلوط کنید و با استفاده از پنبه روی ناحیه آسیب‌دیده بمالید تا میزان التهاب‌تان کاهش یابد.
  • آلوئه‌ورا: ژل آلوئه‌ورا به دلیل خواص ضدالتهابی و مرطوب‌کنندگی خود، به عنوان یک تسکین‌دهنده برای اگزما استفاده می‌شود. استفاده از ژل تازه آلوئه‌ورا روی پوست، به تسکین خارش و قرمزی کمک می‌کند.
  • جوشانده بابونه: بابونه یکی از گیاهان آرام‌بخش و ضدالتهابی است که در طب سنتی برای درمان بیماری‌های پوستی مانند اگزما استفاده می‌شود. می‌توانید از جوشانده بابونه به صورت کمپرس یا حمام استفاده کنید تا خارش و التهاب را کاهش دهید.
  • روغن کنجد: در طب سنتی ایرانی، روغن کنجد به عنوان یک مرطوب‌کننده طبیعی استفاده می‌شود و می‌تواند به کاهش خشکی و تحریک پوست ناشی از اگزما کمک کند.
  • روغن بنفشه: روغن بنفشه نیز از جمله روغن‌های گیاهی مفید برای تسکین خارش و التهاب در افراد مبتلا به اگزما است. این روغن را می‌توان به صورت موضعی روی پوست استفاده کرد.

نتیجه‌گیری؛

همان‌طور که دیدید، در این مطلب از روش‌های موثر برای درمان اگزما صحبت کردیم و گفتیم که چگونه می‌توانید جلوی گسترش این بیماری پوستی را بگیرید. اگزما را نباید به حال خود بگذارید و باید تحت نظر پزشک درمان کنید؛ چون در همان مراحل اولیه راحت‌تر می‌توانید از پس ترک‌ها و خشکی‌های پوستی ناشی از آن بربیایید. بنابراین از این روش‌ها تحت نظر پزشک استفاده کنید و بیشتر از دیگران، مراقب سلامت پوست‌تان باشید.

مطالب مشابه را ببینید!