آموزش بافت گیوه زیبا در منزل + مدل های متنوع گیوه
کفش گیوه نوعی کفش یا پاپوش سنتی است که در زمان های قدیم استفاده می شد، زیرا بسیار سبک و با دوام بود و برای پیاده روی های طولانی هم مناسب بود و برای مسیرهای سخت و ناهموار مناسب است، در ادامه این مطلب آموزش بافت گیوه را در احتیار شما قرار می دهیم.
در این بخش آموزش بافت گیوه را می خوانید. گیوه پاپوشی سبک، با دوام و مناسب برای مناطق با آب و هوای گرم و خشک است که در زمان های قدیم استفاده زیادی داشت و امروزه هم نوع دست دوز آن در مناطقی از کشور طرفدار دارد و افراد شهرنشین هم در روزهای گرم سال این کفش را استفاده می کنند.
گیوه یا پاپوش یکی از صنایع دستی کشور است که در استان هایی مانند کرمانشاه، کردستان، ایلام، چهارمحال و بختیاری و زنجان رواج دارد و از دو قسمت کفه و رویه تشکیل می شود..
برای ساختن کفش گیوه، بیشتر مراحل تولید به شکل دستی انجام می شود و از نخ قالی، نخ ابریشم، پارچه، چرم و یا لاستیک برای کف کفش استفاده می شود.
تمام موادی که در تولید گیوه به کار می رود در اصل ضایعات چرم، نخ قالی، نخ پنبه ای و نخ ابریشم است، همچنین رویه پاپوش یا گیوه هم با سوزن دوزی توسط خانم های هنرمند ایرانی بافته می شود و در قسمت کف آن هم که زیره نامیده می شود از پارچه، چرم و یا لاستیک استفاده می شود. در ادامه مطلب روش بافت یک نوع پاپوش زنانه و زیبا را به شما آموزش می دهیم.
آموزش بافت گیوه زنانه دست بافت
برای ساختن یک گیوه بسیار زیبا و امروزی طبق آموزش زیر عمل کنید.
برای ساخت کفش گیوه نیاز به وسایل مخصوص بافت از جمله میله و نخ بافتنی دارید، سپس به تعداد فرد (مثلا ۸۹ دانه) سر بیاندازید، سپس به اندازه عرض کف پا، بافت رکن (نوعی بافت که همه رج های آن از زیر بافته می شود و اغلب در یقه، لبه آستین، سجاف، بافت ژاکت و لبه پلیور استفاده می گردد)، در این مدل به اندازه ۲۲ رج بافته شده است.
حال بعد از بافتن ۲۲ رج، در هنگام شروع رج ۲۳ ام، حال به تعداد ۴۳ دانه را از زیر بافته و سه دانه وسط را با هم ببافید، در حالی که سه دانه را یکی می کنید، به تعداد ۹ دانه دیگر ببافید و برگردید و رج را تا انتها ادامه ندهید.
توجه داشته باشید در هنگام بافت رج برگشت، همه ۲۰ دانه را با هم ببافید، سپس بعد از اینکه دانه وسط را رد کرده اید، بافت ۹ دانه دیگر را از قسمت رو انجام دهید، به طوری که از هر سمتی، یک دانه به بافت وسط اضافه کنید که در مجموع باید تعداد رج های پشت بافتنی به ۲۰ دانه برسد.
سپس برای بافتن رج برگشت، هر ۲۰ دانه را از رو ببافید و زمانی که دانه وسط را نیز رد کردید، ۹ دانه را باید از رو ببافید به طوری که از هر سمت یک دانه به بافت وسط اضافه نمایید، بنابراین در این مرحله مجموع رج های پشت بافت گیوه باید ۲۰ دانه باشد.
اکنون ادامه دادن بافت این قسمت سلیقه ای بوده و به اینکه می خواهید رویه پاپوش تا کدام قسمت پا را بپوشاند، بستگی دارد. برای آموزش بافت گیوه که در این مطلب در نظر گرفته ایم، می توانید بافت را تا جایی ادامه دهید که از هر سمتی ۱۹ دانه باقی بماند، اکنون بافت را تا انتهای کار ادامه دهید و به سراغ بافت قسمت کناره های پاپوش بروید.
اکنون برای این بخش ها نیز باید از بافت رکن استفاده کنید و در برگشت باید رج ۱۸ دانه را بافته و برگردید، تعداد رج ها برای این مرحله باید ۵ تا رج باشد، سپس برای بافت رج بعدی ۱۷ دانه ببافید و برگردید و این عمل را تا جایی انجام دهید که در میله سمت راست، تعداد ۱۴ دانه داشته باشید.
بعد از اینکه بافت این سمت را تمام کردید، به سراغ سمت دیگر رفته و همین اعمال را برای سمت دیگر گیوه نیز انجام دهید، سپس در انتها سه رج را بافت رکن انجام داده و در آخر با کش بافت نازک کار را به اتمام رسانید.
در ادامه این بخش از آموزش بافت گیوه ، تصاویری دیدنی از انواع پاپوش بافت مدرن در مدل های زیبا و متنوع زنانه و بچگانه گردآوری کرده ایم که تماشای این مدل های بافتنی می تواند برای شما جذاب باشد.
مدل پاپوش زیبای دخترانه
مدل های گیوه بافتنی مدل نیم بوت
مدل گیوه زنانه راحتی و زیبا
مدل پاپوش بافتنی پسرانه و دخترانه در طرح زیبا و جذاب
مدل پاپوش بافتنی
پاپوش دخترانه
امیدواریم این طرح های زیبای گیوه و پاپوش مورد توجه شما قرار گرفته باشد.