مجله تاپ‌ناز‌

آیا مردان هم مانند زنان یائسه می شوند؟

یائسه

علائم و علل ايجاد آندروپوز (یائسگی مردانه)

چه علل و عواملی در کاهش تستوسترون در مردان تاثیرگذارند و موجب پیدایش این عارضه در آنان می شوند و چه تاثیراتی روی سلامت بدن آقایان خواهند گذاشت؟
تستوسترون يکي از چندين هورمون‌هاي متفاوت مردانه است که پزشکان به آنها آندروژن‌ها مي‌گويند. تستوسترون يکي از مهم‌ترين آندروژن‌ها است که در بدن مردان ساخته مي‌شود. تستوسترون به تقويت قدرت عضلاني، ميل جنسي و قدرت استخوان‌ها کمک مي‌کند. کمبود تستوسترون زماني رخ مي‌دهد که توليد اين هورمون در بدن بسيار کاهش مي‌يابد. اصطلاح پزشکي که براي اين وضعيت به کار مي‌رود، «کمبود آندروژن» است.

 

علائم کم شدن هورمون تستوسترون

به تدريج که سن يک مرد بالاتر مي‌رود، طبيعي است که سطح تستوسترون در بدن کمي کاهش يابد، اما اگر سطح آن بسيار کاهش يابد، علائمي در مردان ظاهر مي‌شود. اين علائم برحسب مدت زماني که سطح اين هورمون پايين بوده، متفاوت است. در ابتدا، بيماري که دچار اين عارضه مي‌شود معمولا با علائم زیر همراه است:

1) احساس خستگي مي‌کند، خصوصا در انتهاي روز

2) تمايل اندک يا هيچ تمايلي به فعاليت جنسي ندارد (کاهش ميل جنسي)

3) احساس غمگيني يا افسردگي مي‌کند

پس از مدتي که از کمبود سطح آندروژن در بدن فرد بيمار مي‌گذرد، ديگر علائم و مشکلات هم ظاهر مي‌شوند که شامل موارد زير هستند: تحليل عضلاني، تحليل قواي استخواني، از دست دادن موي سر يا بدن، و افزايش حجم بافت پستان.

 

علل ايجاد کاهش تستوسترون در بدن:
1) بالا رفتن سن

2) صدمه يا عفونت بيضه‌ها (که بيشتر تستوسترون را در بدن مرد مي‌سازد)

3)اختلالاتي که غده هيپوفيز را در مغز تحت تاثير قرار مي‌دهد

4)درمان‌هاي مشخصي که براي سرطان انجام مي‌شود، مانند رادياسيون، شيمي‌درماني و هورمون درماني براي سرطان پروستات

5) ديگر مشکلات پزشکي، مانند بيماري کبد و کليه، چاقي، ديابت و ايدز

6) ديگر اختلالت ژنتيکي نادر

 

البته بيماري‌ها و شرايط زيادي وجود دارند که اين علامت‌ها را مي‌توانند تقليد کننده، اما اگر شما با اين شرايط مواجه شديد، حتما با پزشک خود مشورت کنيد. آزمايش خون مي‌تواند کمبود تستوسترون را نشان دهد.

 

تستوسترون, علائم کم شدن تستوسترون, یائسگی مردان

تحليل عضلاني، افزايش حجم بافت پستان از علائم کاهش تستوسترون هستند

 

درمان کمبود تستوسترون :

کمبود تستوسترون با جايگزيني اين هورمون درمان مي‌شود. تستوسترون به اشکال مختلف تزريقي، برچسب پوستي، ژل و قرص در دسترس قرار دارند. اما اين وضعيت هميشه هم قابل درمان نيست، خصوصا در مردان بيشتر از 60 سال. البته کاهش سطح تستوسترون در مردان با افزايش سن، طبيعي است. درواقع، با افزايش سن بعضي از اين تغييرات در مردان بروز مي‌کند، که مستقل از کاهش سطح تستوسترون است، مانند کاهش انرژي و ميل جنسي.

 

متخصصان در مورد درمان‌هاي تستوسترون نگران هستند، زيرا ممکن است، خطر حمله‌هاي قلبي و سکته مغزي را در مردان افزايش دهد. درمان جايگزين در مردان بيشتر از‌60 سال سن، به شرط داشتن معيارهاي زير انجام مي‌شود:

1) حداقل 2 يا 3 تست خوني کاهش شديد تستوسترون را نشان دهد

2) علائمي داشته باشند که آنها را آزار مي‌دهد

3) علائم به دلايل ديگر قابل درماني رخ نداده باشد

4) سابقه حمله قلبي يا سکته مغزي نداشته باشند.

 

مطالب مشابه را ببینید!