ازدواج دوباره زنان پس از طلاق گرفتن
ازدواج زنان مطلقه
در گذشته نه چندان دور اگر می گفتند شخصی از همسرش جدا شده است باعث تعجب بود اما امروزه پدیده شوم طلاق اکثر خانواده ها را گرفتار کرده است و کمتر خانواده ای را می توان پیدا کرد که یکی از اقوامشان این مشکل را نداشته باشد. یکی از افرادی که باید با مشکلات بعد از طلاق کنار بیاید، خانم ها هستند.
طبق گزارش دریافتی از سایت رسمی سازمان ثبت احوال کشور در نه ماه نخست سال 1394 تعداد 122340 مورد طلاق به ثبت رسیده است . آمار فوق نشان می دهد که از هر 4.3 ازدواج یک مورد به جدایی ختم شده است.
این گزارش در ادامه می افزاید در مدت یاد شده بیشترین طلاق در بین مردان 30 الی 34 سال و بانوان 25 الی 29 سال رخ داده است [2] قبیح بودن این حلال مذموم بر کسی پوشیده نیست و در این زمینه مطالب زیادی از اهل علم منتشر گردیده است اما چیزی که در این میان مغفول مانده است وضعیت ازدواج زنان بعد از طلاق است که در این مقاله مورد بحث و بررسی قرار می گیرد.
گفته می شود 90 در صد خانم ها بعد از طلاق ازدواج نمی کنند این در حالی است که طبق آماری که در بالا مطرح کردیم اکثر مطلقه ها بانوان 25 الی 29 ساله هستند که تقریبا در اول جوانی قرار دارند و عدم تمایل این اشخاص به ا%YC8واج باعث آسیب های فردی و اجتماعی فراوان می شود..
علل عدم تمایل زنان به ازدواج مجدد
افسردگی بعد از طلاق:
یکی از مهمترین مشکلات زنان پس از طلاق مشکلات مالی است، در بسیاری از موارد زن در مقابل طلاق از سوی شوهر از تمام حق و حقوق قانونی خود چشم پوشی می کند و از طرفی خانواده اش ممکن است تمکن مالی نداشته باشند و یا حتی والدینش در قید حیات نباشند
پروسه طلاق بسیار طولانی و کمر شکن هست و خانم ها موجوداتی عاطفی و شکننده، می باشند که وقتی گرفتار این موضوع می شوند در خود فرو می ریزند و مدت ها بعد از جدایی نمی توانند روحیه از دست رفته را باز یابی کنند و در برهه ای از زمان نسبت به مردان بد بین می شوند و فکر می کنند دیگر نمی توان به شخصی اعتماد کرد. البته وجود چنین دوره ای دور از ذهن نیست واتفاقا در این دوره ازدواج مجدد کار بسیار اشتباهی است لیکن نباید گذاشت این دوره طولانی شود و در کوتاهترین زمان ممکن بایستی به این مسئله که کارشناسان دوران سوگواری می نامند پایان داد.
وجود فرزند
وجود فرزند از جمله مشکلاتی است که گریبان گیر مادر می شود و مادر با وجود فرزند خردسال امکان ازدواج مجدد پیدا نمی کند و همچنین مردان ممکن است تمایل زیادی به ازدواج با خانم های بچه دار نداشته نباشند.
خرافات و رسوم اشتباه
بعضی از خرافات و رسوم اشتباه نمکی بر روی زخمهای بانوان مطلقه است مثلا اینکه مردان تمایل دارند با افراد باکره ازدواج کنند و حتی از دخترانی که سابقه عقد دارند دوری می کنند، که این مسئله علاوه بر اینکه باعث مجرد ماندن زنان مطلقه می شود راه را برای روابط نامشروع باز می کند و افراد رابطه نامشروع را بر ازدواج ترجیح می دهند و حتی رو به ترمیم بکارت می آورند.
وجود دختران سن بالا
این مشکل ریشه در مشکل قبلی دارد و وجود دختران سن بالا و باکره باعث می شود مردان در انتخاب همسر دختران را انتخاب کنند که وجهه اجتماعی بهتری دارند. در گذشته ای نه چندان دور، مطلقه های جوانی كه فرضا 24 تا 26 سال داشتند، بالاخره بعد از مدتی صبر كردن حتما با مردی 31 یا 32 ساله ازدواج می كردند كه یك یا دو بچه هم داشت. اما امروز به خاطر پدیده تجرد ناخواسته دختران، حتی مردان مطلقه 47- 48 ساله، به راحتی می توانند با دختران مجرد ازدواج كنند و دختران 31 -32 سال به راحتی داوطلب ازدواج با این اشخاص هستند.
قبیح دانستن ازدواج مجدد برای زنان
شاید مسئله مهمی که باعث تجرد زنان مطلقه می شود قبیح دانستن ازدواج مجدد برای زنان هست، به عبارتی عرف جامعه ایرانی اجازه همسر گزینی به زنی که سابقه ازدواج دار نمی دهد و به نوعی این مسئله را تقبیح می کند یا اینکه فرد از اطرافیان خجالت می کشد که بخواهد در مورد ازدواج مجدد صحبت کند.
در هر صورت علت تجرد زنان مطلقه هر کدام از عوامل (به غیر از افسردگی که اول باید درمان شود)باشد قابل قبول نیست چون این افراد تا مدتی می توانند نیازهای خود را سرکوب کنند اما یک خانم به فرض 25 ساله تا کی باید به سرکوب نیازهای طبیعی خود ادامه دهد؟ لذا ازدواج مجدد بعد از جدایی، همان طور که حق هر مردی هست، حق زنان هم می باشد و نباید خانمی را از حق طبیعی خود محروم ساخت. چرا که در صورت عدم ازدواج و ادامه مجردی مشکلات زیادی دامن گیر این افراد می شود که به چند مورد اشاره می کنم.
مشکلات مالی
وجود فرزند از جمله مشکلاتی است که گریبان گیر مادر می شود و مادر با وجود فرزند خردسال امکان ازدواج مجدد پیدا نمی کند و همچنین مردان ممکن است تمایل زیادی به ازدواج با خانم های بچه دار نداشته نباشند
یکی از مهمترین مشکلات زنان پس از طلاق مشکلات مالی است، در بسیاری از موارد زن در مقابل طلاق از سوی شوهر از تمام حق و حقوق قانونی خود چشم پوشی می کند و از طرفی خانواده اش ممکن است تمکن مالی نداشته باشند و یا حتی والدینش در قید حیات نباشند بنابراین در صورت ادامه زندگی به تنهایی با مشکلات اقتصادی زیادی روبرو خواهند شد.
مزاحمت افراد شهوتران
اکثر زنان بی همسر و تازه جدا شده با مشکلات مالی روبرو می شوند لذا چاره ای ندارند در جایی مشغول کار شوند که این امر باعث دو مشکل جدید خواهد شد اول اینکه بدن ظریف زنانه تحمل کارهای سنگین را ندارد و کار در خور شأن هم به سختی پیدا می شود لذا ممکن است دچار بیماری های جسمی شوند و از طرف دیگر وجود افراد مریض و شهوتران در این محیط هاست که امان این خانمها را می برد و چندین برابر خستگی های جسمی خستگی روحی ایجاد خواهند کرد و از مزاحمت های این اشخاص در امان نخواهند بود.
بد بینی اقوام
وقتی خانمی از شوهرش جدا می شود آزادی سابق را نخواهد داشت و حتی نزدیک ترین کسانش وی را تحت کنترل قرار خواهند داد که مبادا شوهر جوان من هوس وی را بکند و لذا اگر به خانه ای دو بار رفت آمد کند بار سوم فکر نکنم خانم خانه پذیرایش باشد و به بهانه ای از پذیرش وی شانه خالی خواهد کرد.
تنهایی همیشگی
هر چند ممکن است در اوایل زندگی مجردی خانم ها بتوانند به مشکلات یاد شده غلبه کنند اما نباید فراموش کرد همیشه نمی توان تنها زندگی کرد و همیشه جوان نخواهیم بود و بعد از مدتی قطعا نیاز به همدم و همراه خواهیم داشت، بنابراین ازدواج در اولین فرصت بهترین راهکار خواهد بود چرا که با بالا رفتن سن اندک شانس ازدواج مجدد هم از بین خواهد رفت.
منبع : تبیان