استفاده ازکامپوزیت دندان
آیا تا بحال از روش کامپوزیت دندان استفاده کرده اید؟ سفید شدن دندان ها و اصلاح طرح لبخند ویژگی هایی است که همه دوست دارند روی صورت خود داشته باشند تا زیباتر و جوانتر به نظر برسند. خوشبختانه علم پزشکی روز به روز پیشرفت می کند و روش های جدیدی را اختراع می کند و در این میان علم دندانپزشکی زیبایی را نمیتوان نادیده گرفت.
بسیاری از روشهای جدید برای سفید کردن دندانها و ایجاد لبخندهای هالیوودی ابداع شده است که می تواند انسانها را به راحتی به آرزوی دیرینه خود برساند. به طور قطع می توان گفت که یکی از این روش های مناسب کامپوزیت دندان است که می تواند در کمترین زمان ممکن لبخندی زیبا و دلنشین به شما هدیه دهد.
اما برای عده ای، ممکن است نگرانی در مورد پیدا کردن یک دندانپزشک زیبایی خوب و عدم اطلاع از مراجعه به کدام دندانپزشک وجود داشته باشد. به همین دلیل ، ما می خواهیم به نگرانی شما پاسخ دهیم و در این مقاله ، برخی از مشخصات بهترین پزشک برای کامپوزیت دندان را بیان می کنیم تا بتوانید دندانپزشک خود را با سهولت بیشتری انتخاب کنید ، پس با ما همراه باشید.
کامپوزیت دندان ماده ای است که در دندانپزشکی برای ترمیم دندان، نامنظمی، بد فرمی، رنگ زرد، پریدگی و فاصله دندان یا درمان های زیبایی استفاده می شود. مواد کامپوزیت در رنگهای متنوع وجود دارد که روی دندانها قرار می گیرد تا سفید و مرتب شود و از همه مهمتر این پوسته ها از دوام خوبی برخوردار هستند.
یکی از اصلی ترین و مهم ترین مزایای کامپوزیت دندان این است که مواد کامپوزیتی بدون کوچکترین آسیب بر روی دندانها قرار می گیرد و دندانها از این طریق تراشیده نمی شوند.
از کامپوزیت ونیر می توان در هنگام شکسته شدن دندان ها یا لب های پر یا در مواردی که افراد نمی خواهند ارتودنسی دندان های خود را صاف کنند استفاده کرد. علاوه بر این ، هنگامی که افراد انتظار سفید شدن دندان را دارند که روش های دیگر با سفیدی مطابقت ندارند ، ترجیح می دهند از کامپوزیت دندان استفاده کنند. در روش کامپوزیت ونیر ، دندانپزشک ابتدا سطح مورد نظر را برای کامپوزیت سفید کرده و سپس ماده چسب مخصوصی روی دندان می ریزد و در آخر ماده کامپوزیت را روی آن قرار می دهد.
طول عمر کامپوزیت های دندانی بین 4 تا 8 سال متغیر است و تا حد زیادی به نحوه مراقبت از آنها بستگی دارد. رزین های کامپوزیت به دلیل مصرف غذاهای حاوی رنگ مانند قهوه ، چای ، سس گوجه فرنگی و … به مرور تغییر رنگ می دهند اما جای نگرانی نیست که با جلا دادن دندان ها می توان این تغییرات رنگ را اصلاح کرد.
برای جلوگیری از شکستگی یا تغییر رنگ و دوام بیشتر ، یک سری دستورالعمل برای مراقبت از دندانهای کامپوزیت باید دنبال شود که شامل موارد زیر است:
از نوشیدنی های رنگی مانند چای و قهوه و غذاهایی که باعث تغییر رنگ دندان ها می شوند مانند سس گوجه فرنگی و پفک خودداری کنید.
برای جلوگیری از شکستن یا آسیب دیدن کامپوزیت دندان ، توصیه می شود از غذاهای جویدنی سخت مانند بادام استفاده نکنید. اما در صورت شکستن یا ترک خوردن کامپوزیت جای نگرانی نیست زیرا دندانپزشک می تواند آن را برای شما ترمیم کند.
برای معاینه دندان های خود مرتباً به دندانپزشک زیبایی مراجعه کنید.
حتماً برای انجام پولیش دندان به دندانپزشک زیبایی مراجعه کنید و مرتباً این کار را انجام دهید تا دوام کامپوزیت ها افزایش یابد.
برای سالم ماندن و ماندگاری بیشتر ، باید دندان های خود را به طور مرتب مسواک بزنید و نخ دندان بکشید تا باکتری ها روی دندان ها و لثه ها باقی نمانند.
روش ایمپلنت دندان در دندانپزشکی
اگر قصد دارید ایمپلنت دندان انجام دهید و به دنبال اطلاعاتی درباره آن هستید، با ما همراه باشید تا توضیحاتی در این زمینه داشته باشیم و به اطلاعات خود اضافه نماییم.
این روش از جراحی در شاخه دندانپزشکی برای اولین بار در سوئد اختراع شده است و در حال حاضر بعنوان یک درمان مناسب و نوعی پروتز دندانی محسوب می شود.
ایمپلنت دندان نوعی ابزاری نصبی است که آن را در استخوان فک نصب می کنند و بعد چندین ماه آن با استخوان دندان یکی میشود و حالتی شبیه به ریشه اصلی دندان به خود می گیرد و می تواند همچون آن عمل نماید. ایمپلنت در واقع یک ریشه مصنوعی است.
جنس بیشتر ایمپلنت های دندانی تیتانیوم است چون این ماده با استخوان می تواند ترکیب شود و به نوعی همچون عضو بدن محسوب می شود. امروزه بسیاری از افراد برای درمان خود از ایمپلنت دندان استفاده می نمایند و درمان به این روش تا حدود 78 درصد موفقیت آمیز است.
حال شاید بپرسید برای چه از این روش درمانی استفاده میکنند و این روش مناسب چه کسانی است؟ ایمپلنت دندان در واقع جایگزین دندان است و شما می توانید از این روش یک تا هر تعداد از دندان هایتان را ترمیم نمایید و به زیبایی دندان های خود بیافزایید.
وقتی که حرف از جایگزاری دندان می شود ما در وهله اول به یاد دندان مصنوعی خواهیم افتاد که خیلی از افراد مسن ممکن است از آن استفاده نمایند اما به طور کل روش های زیر برای شما وجود دارد:
- دندان مصنوعی
- بریج دندان
- ایمپلنت دندان
استفاده از دندان مصنوعی از ارزانترین نوع جایگزین برای دندان است که در حال حاضر مورد استقبال افراد نیست و ترجیح بر این است که از روش های جدیدتر استفاده نمایند، جدا از این موضوع دندان مصنوعی در دهان حس خوبی ندارد.
از دیگر معایبش می توانیم این را بگوییم که در غذا خوردن و ذائقه فرد اثر بگذارد. قبل از اختراع ایمپلنت دندان روش بریج دندان به وجود آمد و برای جایگزینی دندان ها بسیار مناسب بود. اما ایراد این روش این بود که به ریشه دندان احتیاج داشت.
اما ایمپلنت فقط به وسیله استخوان کنترل می شود و به دندان های طبیعی مجاور اثر ندارد. حال انتخاب شما برای روش درمان به خودتان و نظر دندانپزشکتان مرتبط می شود. اما عواملی نیز وجود دارد که در تصمیم گیری نهایی اثر گذار است که شامل موارد زیر می شود:
- نحوه قرارگیری دندان های آسیب دیده
- کیفیت استخوان آرواره
- سلامت بیمار
- هزینه های پرداختی
- نظر بیمار
بعد از بررسی های لازمه تصمیم نهایی برای انجام روش مناسب شما انتخاب می شود و دندانپزشکتان کار خود را شروع می نماید.
بهترین روش در حال حاضر همین ایمپلنت دندان می باشد و عده ای زیادی با انجام این روش دندان های خود را ترمیم کرده اند و زیبایی خود را چندین برابر کرده اند.
در روش درمان به وسیله ایمپلنت دندان، دندان جدید بدون آسیب به دیگر دندان ها جایگذاری می شود و مقاومت بسیاری خوبی دارد چون همانطور که گفته شد یک پروتز دندانی با ساختار استخوانی دارد. و با قاطعیت می توان گغت که شبیه به دندان طبیعی است.
روش های ایمپلنت دندان به دو روش زیر صورت می گیرد:
- اندواستیل
- سابپریواستیل
اندواستیل نوعی از ایمپلنت است که در استخوان ها قرار دارد و در مقابل آن ساپیریواستیل در بالای استخوان آرواره و در زیر لثه انجام می گیرد و اینگونه دو روش بایکدیگر تفاوت دارند.
در حال حاضر از روش ساپیریواستیل استفاده نمی شود چون طبق آمار و شواهدات بیماران در بلند مدت نتایج خوبی را برای بیمار همراه نخواهد داشت و اندواستیل محکم تر است و عمر ماندگارتری دارد.
بیشتر مراجعان برای انجام اینکار ترسی دارند و از بابت درد آن نگران هستند، در پاسخ به این نگرانی باید به شما بگوییم که این جراحی با بی حسی انجام می شود و در هنگام درمان احساس درد نخواهید داشت اما بعد از بین رفته بی حسی امکان درد وجود دارد و این در هر فردی متفاوت خواهد بود.
جراحی ایمپلنت دندان چگونه صورت می گیرد؟
شاید برای شما خوب باشد که قبل از انجام ایمپلنت دندان از نحوه انجام مراحل آن آگاه باشید و پیش زمینه ای در ذهن خود داشته باشید.
برای انجام روش ایمپلنت دندان قبل از هرچیزی محلی که قرار است در آنجا جراحی صورت بگیرد، عکس برداری میشود و دندانپزشک قبل از شروع کار به بررسی عکس های شما می پردازد.
با این عکس ها مشخص می شود که آیا آرواره شما کیفیت لازم را دارا می باشد و تعیین می شود چه مقدار استخوان برای این ناحیه لازم است. بعد از مشخص شدن این موارد، روزی را برای انجام جراحی تعیین می کنند تا شما به آن ها مراجعه نمایید و درمانتان آغاز شود.
در همه جلسات درمان به شما بی حسی زده می شود تا در حین کار اذیت نشوید و و آرامش لازم را داشته باشید. در شروع کار ابتدا دندان یا دندان های مورد نظرتان را برمیدارند و معمولا این دندان شما ایرادی داشته است که رو به این درمان آورده اید.
بعد از اینکه دندان شما کشیده شد، دندانپزشک محل ایمپلنت دندان را آماده می کند و حفره ای با هدف پایه ایمپلنت ایجاد می نماید. این نوع از درمان حداقل احتیاج به ۶ ماه یا بیشتر برای درمان کامل دارد.
در بعضی موارد وقتی استخوان لازم وجود دارد در یک روز هم دندان بیمار کشیده می شود و همچنین ایمپلنت جایگزاری می کنند که به ایمپلنت فوری معروفیت دارد که انجام این نوع روش طبق نظر دندانپزشک انجام می گیرد.
وقتی که اسخوان کافی و محکم در قسمت ایمپلنت داشته باشید، به این منظور است که آماده ایمپلنت می باشد. در جلسه ای که قرار است جایگذاری انجام دهید، ایمپلنت که جنس تیتانیومی دارد با استفاده از ابزارهای مخصوص آن را در داخل استخوان قرار می دهند و بعد از آن روکشی را به دور ایمپلنت قرار می دهند، لثه را بخبه می زنند و درمان شما از این لحظه آغاز می شود.
شما در طول درمان خود نیز از دندان مصنوعی به طور موقتی استفاده می نمایید تا زیبایی ظاهریتان حفظ شود. دوره درمان شما به کیفیت استخوان بستگی دارد اما معمولا این روند بین ۲ تا ۶ ماه به طول خواهد کشید تا ایمپلنت با استخوان ترکیب شود.
در طول دوره درمان نباید بر روی آن فشاری وارد شود چون این مورد در روند بهبودی اثر می گذارد. بعد از جراحی هر چند وقت یکبار باید دندانپزشک خود را ملاقات نمایید و از روند درمانیتان اطلاع کسب نمایید و مطمئن شوید عفونتی بوجود نیامده است.
بعد از اتمام دوره درمان، ایمپلنت دندان را مورد آزمایش قرار می دهند و مطمئن می شوند که پایه ایجاد شده با استخوان یکی شده اند و وقتی این اطمینان بدست آمد، یک پروتز متناسب را به وسیله پیچ به ایمپلنت دندان شما وصل می نمایند. به این ابزار تیکه گاه می گویند و وظیفه اش حفظ کردن جایگزین دندانی با تاج ایمپلنت است.
دندانپزشک شما قالب مورد نظر را اندازه گیری میکند تا بتواند دندان جایگزین را نصب نماید. تاج ایمپلنت نیز دندان به صورت پیچ خورده نصب میشود و یا چسبانده میشود.
انواع ارتودنسی دندان
منظور از ارتودنسی دندان متحرک این است که بیمار می تواند دستگاه ارتودنسی را هنگام غذا خوردن از دهان خود خارج کند و پس از آن دوباره سر جای خود بگذارد بنابراین اثر بخشی ارتودنسی متحرک کاملا وابسته به همکاری بیمار می باشد.
این دستگاه معمولا برای اصلاح فک و اصلاح جزیی دندان استفاده می شود . دستگاه ارتودنسی متحرک می تواند فقط برای فک بالا تعبیه شده باشد یا برای هر دو فک استفاده شود.دستگاه ارتودنسی متحرک شامل یک صفحه ی پلاستکی همراه با سیم است که دندان را با فشار ملایم و به تدریج به حرکت در می آورد .
ارتودنسی متحرک علاوه بر اصلاح فک و دندان های شما ، شستشوی دندان ها را نیز آسان می کند. همچنین بهداشت کلی دهان و دندان را بهبود می دهد و باعث می شود ریسک ابتلا به بیماری های لثه کاهش پیدا کند.برخلاف ارتودنسی ثابت ، ارتودنسی متحرک را می توان هنگام مسواک زدن ،نخ دندان کشیدن یا ورزش در صورت لزوم از دهان خارج کرد.
پی گیری کردن قرار ملاقات ها با دکترتان و به کار بردن توصیه هایی که در هر جلسه به شما گفته می شود و در نهایت مراقبت ویژه از بهداشت دهان و دندانتان در طول دوره ی درمان می تواند در رسیدن به بهترین نتایج به شما کمک کند.
اجزای کوچکی به نام «براکت» توسط مواد دندانپزشکی روی سطح دندان چسبانده می شود که بوسیله سیم ها و کش هایی مخصوص، دندان ها به سمت مورد نظر فرم داده می شوند .
براکت های ساخته شده ارتودنسی از چیست؟
براکت های ثابت همیشه از فلز ساخته نمی شوند. پلاستیک و سرامیک مخصوصاً برای بزرگسالان قابل استفاده است.
جنس ارتودنسی نامرئی
قالبهای پلاستیکی محکم و شفاف هستند که برای صاف کردن دندان ها استفاده می شوند. چندین مجموعه از ترازهای مخصوص قالب، باریک متفاوت برای هر بیمار ساخته شده است. هر ست قبل از تعویض با مجموعه بعدی دو هفته جایگذاری می شود. آنها از پلاستیک شفاف ساخته شده اند، بنابراین تقریبا نامرئی هستند. این بدان معنی است که هیچ کس نمی داند که شما دندان های خود را صاف می کنید.
ترازهای بایستی برای بهترین نتیجه 22 تا 23 ساعت در روز جایگذاری شوند. آنها را می توان به راحتی برای خوردن، آشامیدن، مسواک زدن و تمیز کردن بین دندان هایتان از بین برد. قبل از اینکه بتوانید این روش درمانی را انجام دهید ، باید تمام دندانهای بزرگسال خود را داشته باشید.
یکی از تخصص های مربوط به دندانپزشکی ارتودنسی دندان است که بر روی تشخیص و درمان ناهنجاری های دندان و اجزای مربوط به آنها در صورت تمرکز دارد.
بهترین راه برای از بین بردن دندان های بهم ریخته ارتودنسی دندان است. لبخندهای زیبا ، بهبود سلامت دهان و دندان و افزایش کیفیت زندگی برای اکثر مردم در هر سنی از مزایای استفاده از روش های ارتودنسی است.
برای کسی که قصد انجام ارتودنسی دندان را دارند مهم است که بدانند طول درمان چقدر خواهد بود؟
عواملی که میتواند در مدت زمان برای انجام درمان ارتودنسی تاثیر گذاری خود را نشان دهد، به نوع و شدت ناهنجاری دندان ، سن بیمار که نیاز به بررسی دقیق توسط پزشک دارد.
همکاری بیمار با رعایت دستور العمل پزشک میتواند تاثیر گذار باشد، شرایط بیولوژیکی ، کشیدن یا عدم کشیدن دندان و … بستگی دارد ، اما متوسط طول دوره درمان ارتودنسی حدود 2 سال و در بعضی موارد ممکن است درمان چندین سال طول بکشد و به طور متوسط هر 4 تا 6 هفته بیماران معاینه می شوند.
دانستن این موارد می تواند به فرد کمک کند تا با کمترین هزینه ممکن و بدون نیاز به جراحی و با استفاده از درمان ارتودنسی ، یعنی فکها و دندانهای منظم ، زیبا و سالم ، به اهداف خود برسد و جدا از آن ، درست و راحت تر غذا را بجود.
آیا می توان طول درمان ارتودنسی را کوتاه کرد؟
همکاری بیمار در حضور منظم در قرارهایی که توسط متخصص ارتودنسی انجام می شود ، رعایت نکات بهداشتی دندان های ارتودنسی ، به ویژه در طول شب ، اعتماد به متخصص ارتودنسی و عدم تداخل در کار نقش مهمی در روند درمان و کوتاه شدن درمان ارتودنسی دارد.
کلینیک دندانپزشکی قلهک در تهران
برای درمان دندان احتیاج است که نزد فرد متخصص برویم تا به انجام کار شما بپردازند. دندانپزشکی تخصصی قلهک با همکاری متخصصان بنام و اعضای هیئت علمی دانشگاه های معتبر کشور تأسیس گردیده است.
این مجموعه مأموریت خود را همراهی با سایر مراکز دندانپزشکی برای ارایه خدمات تکمیلی دندانپزشکی از جمله خدمات تخصصی در تمامی رشته ها و نیز خدمات تحت بیهوشی قرارداده است.
بهره مندی از دانش علمی و تجربه بالای موسسین و متخصصان این کلینیک، همچنین امکانات و تجهیزات بروز و کارآمد از جمله ویژگی های منحصر به فرد کلینیک قلهک است.
کلینیک قلهک در تهران از مراکز تخصصی دندان می باشد که دارای دندانپزشکان متخصص است و این برای کسانی که به دنبال خدمات دندانپزشکی در کنار دندانپزشک با تجربه هستند فرصت مناسبی است تا از خدمات این مجموعه بهره مند شوید.
تهران-خیابان شریعتی-روبروی مترو قلهک بن بست اختصاصی -پلاک 1-طبقه اول
26640905 – 26640907 – 26640957