مجله تاپ‌ناز‌

نشانه های افسردگی در دختران (شایع ترین عوامل ایجاد کننده افسردگی)

نشانه های افسردگی در دختران (شایع ترین عوامل ایجاد کننده افسردگی)

متاسفانه امروزه به دلیل افزایش مشکلات اجتماعی، خانوادگی و مالی شاهد افزایش بروز افسردگی در دختران جوان هستیم. عوامل مختلفی می توانند سبب ایجاد افسردگی و علائم آزاردهنده آن در دختران شوند. اما چیزی که مهم می باشد کشف سریع افسردگی دختران توسط والدین است.

متاسفانه بسیاری از والدین درک درستی از افسردگی نداشته و با بروز رفتارهای نامناسب با آن برخورد می کنند. حتی بسیاری از والدین متوجه بروز افسردگی در دختران خود نمی شوند. این بیماری همانند سایر بیماری ها دارای نشانه ها و علائم خاصی است که آن ها را به دقت بررسی می کنیم.

شایع ترین علائم و نشانه های افسردگی در دختران

Symptoms of depression in women 780x470 1

با شناخت نشانه های افسردگی در دختران می توانید هر چه سریع تر و زودتر وجود این بیماری را تشخیص داده و برای درمان آن اقدام کنید. افسردگی مانند هر بیماری دیگری اگر به موقع درمان نشود می تواند به جاهای خطرناک و باریکی کشیده شود. پس هرگز بیماری افسردگی را مخصوصا در نوجوانان دست کم نگیرید.

نشان دادن رفتارهای ناسالم

یکی از مهم ترین نشانه های افسردگی در دختران، بروز رفتارهای ناسالم است. مخصوصا اگر فرد قبلا سابقه نشان دادن چنین رفتارهایی نداشته باشد. لجبازی، سرکشی، مسئولیت ناپذیری، پرخاشگری و … جزء این رفتارها هستند. در واقع افراد مبتلا به افسردگی با بروز چنین رفتارهایی سعی در خالی کردن احساسات درون خود و آرام کردن خود دارند. پس اگر چنین رفتارهایی را با شدت بالا مشاهده کردید، بهتر است حتما به وجود افسردگی شک کنید.

بروز مشکلات تحصیلی

یکی از مهم ترین نشانه های افسردگی در دختران، کاهش کیفیت تحصیلی و ضعیف شدن عملکرد تحصیلی آن هاست. افسردگی می تواند به صورت مستقیم موجب تضعیف عملکرد تحصیلی دختران شود. اگر برای مدت طولانی افت تحصیلی عجیبی را در فرزند خود مشاهده کردید، بهتر است حتما علت آن را جویا شوید. افرادی که افسردگی دارند، انرژی، تمرکز حواس و حوصله کافی برای درس خواندن نخواهند داشت.

مطلب مشابه: قرص سیتالوپرام ضد افسردگی | اطلاعات دارویی سیتالوپرام و نکاتی برای مصرف آن

گوشه گیری و تضعیف روابط اجتماعی

گوشه گیری، کم حرف شدن و تضعیف روابط اجتماعی یکی از شایع ترین نشانه های افسردگی در دختران است. افرادی که افسردگی دارند، هیچ علاقه ای برای حضور پیدا کردن در جمع های خانوادگی و دوستانه نخواهند داشت. اگر هم از روی اجبار حضور یابند، بسیار کم حرف بوده و علاقه ای به برقراری ارتباط با دیگران ندارند. این مورد خود به مرور زمان موجب تضعیف هر چه بیشتر روابط اجتماعی بیماران مبتلا به افسردگی می شود.

حساسیت شدید به اتفاقات پیرامون

حساس شدن شدید از دیگر نشانه های افسردگی در دختران است. افرادی که افسردگی دارند، بیشتر از افراد دیگر به اتفاقات پیرامون خود واکنش نشان خواهند داد. این در نتیجه افزایش حساسیت آن ها در این مواقع است. مصلی ممکن است در صورت بروز یک اتفاقی که بسیار هم ناراحت کننده نیست، ناراحتی زیادی از خود نشان دهند. زیرا افسردگی باعث زودرنج شدن افراد خواهد شد. همچنین این حساسیت شدید باعث بروز پرخاشگری های غیرمنطقی نیز می شود.

بروز اختلال در خواب و اشتها

بروز اختلال در خواب و اشتها از پایه ثابت ترین نشانه های افسردگی در دختران است. افرادی که افسردگی دارند، یا زیاد می خوابند و یا کاملا بی خواب هستند. همچنین ممکن است برنامه خواب آن ها بهم بریزد.

مثلا ترجیح می دهند در طول روز خوابیده و شب ها بیدار بمانند. اختلال در اشتها و تغذیه نیز یکی دیگر از نشانه های این بیماری است. معمولا این افراد یا اشتهای بسیار کم و یا اشتهای بیش از حد معمول پیدا می کنند. پرخوری عصبی در این حالت رخ خواهد داد. البته معمولا بیماران مبتلا به افسردگی بسیار کم اشتها هستند.

انتقاد ناپذیری و بروز سریع خشونت

علائم افسردگی در زنان 4

دختران مبتلا به افسردگی اصلا انتقاد پذیر نبوده و نمی توانند در مقابل انتقاد صبر و حوصله به خرج دهند. کوچک ترین انتقاد می تواند منجر به بروز خشونت سریع از جانب این افراد شود. پس سعی کنید تا جای ممکن به جای انتقاد کردن و سرزنش کردن دختران، آن ها را درک کرده و صبر بیشتری از خود نشان دهید.

عدم رسیدگی به ظاهر و بهداشت فردی

یکی از نشانه های افسردگی در دختران، عدم رسیدگی به به ظاهر و بهداشت فردی است. دخترها عاشق آراستگی و رسیدن به ظاهر خودشان هستند. همچنین اهمیت زیادی به بهداشت فردی خود می دهند. اما زمانی که افسردگی رخ می دهد، دختران هیچ انرژی، ذوق و انگیزه ای برای رسیدگی به ظاهر خود ندارند. همچنین کمتر اهمیتی به بهداشت فردی خود نخواهند داد. این مورد می تواند جزء بدترین علائم ابتلاء به افسردگی در دختران باشد که به قیمت سلامتی آن ها تمام خواهد شد.

استفاده از دخانیات، مواد مخدر یا الکل

استعمال دخانیات، مشروبات الکلی و مواد مخدر می تواند یکی از نشانه های افسردگی در دختران باشد. افسردگی، میل افراد به سوء مصرف این مواد را افزایش می دهد. در واقع استعمال این مواد به افراد مبتلا به افسردگی کمک می کند تا از شرایط واقعی زندگی خود دور شوند.

به عبارتی دیگر این افراد مشروبات الکلی، سیگار و مواد مخدر را همانند راهی برای فرار می بینند. بنابراین در صورتی که به استعمال این مواد توسط فرزند خود مشکوک شدید، بهتر است حتما پیگیری های لازم را انجام دهید.

مطلب مشابه: افسردگی قاعدگی و تاثیر هورمون ها بر احساسات و روش های درمان آن

کاهش ذوق، شور و اشتیاق

دختران معمولا ذوق زیادی داشته و برای کوچک ترین اتفاق مثبت زندگی خود خوشحال می شوند. این ناشی از قوی بودن احساسات و عواطف در آن هاست.

یکی از نشانه های افسردگی در دختران، کاهش شور و اشتیاق آن ها در مواجه به موقعیت های خوشحال کننده است. در واقع این دختران آن طور که انتظار دارید در مواقع مختلف ذوق و اشتیاق از خودشان نشان نمی دهند. زیرا اتفاق مدنظر بالواقع نتوانسته آن ها را خوشحال کند.

شکایت مداوم از سردرد یا درد بدن

شکایت مداوم از سردرد و بدن درد از دیگر نشانه های افسردگی در دختران است. اختلال در خواب، اشتها و سوء مصرف مواد مخدر، سیگار و نوشیدنی های الکلی موجب ایجاد مشکلاتی در سلامتی دختران نیز می شود. از طرفی فکر و خیال زیاد نیز سبب ایجاد سردردهای مکرر خواهد شد. بنابراین تعجبی ندارد که این افراد از نظر جسمی نیز مریض باشند. کمبود انرژی، خستگی مداوم و بیش از حد از مهم ترین علائم افسردگی است.

اقدام برای آسیب به خود یا خودکشی

اگر افسردگی در مرحله خطرناکی باشد، سبب ایجاد میل آسیب به خود در بیماران می شود. اگر دختری اقدام به خودزنی و یا خودکشی کرد، قطعا به بیماری روحی و روانی مبتلا است. افسردگی در موارد حاد می تواند سبب خودکشی فرد شود. در این مواقع باید از پزشک متخصص کمک بگیرید.

عوامل ایجاد کننده افسردگی خانم های جوان

افسردگی در خانم‌های جوان می‌تواند به دلایل مختلفی ایجاد شود. در اینجا به ۱۰ عامل مهم اشاره می‌کنم:

  1. تغییرات هورمونی: تغییرات در سطح هورمون‌ها، به ویژه در دوران قاعدگی، بارداری و یائسگی، می‌تواند منجر به افسردگی شود.
  2. استرس و فشار روانی: استرس‌های ناشی از کار، تحصیل، یا مشکلات خانوادگی می‌تواند به افسردگی منجر شود.
  3. سابقه خانوادگی: داشتن سابقه افسردگی در خانواده می‌تواند خطر ابتلا به این بیماری را افزایش دهد.
  4. رویدادهای زندگی: تجربه رویدادهای ناگوار مانند از دست دادن عزیزان، طلاق یا جدایی می‌تواند افسردگی را تحریک کند.
  5. مشکلات مالی: مشکلات مالی و اقتصادی می‌تواند منجر به احساس ناامیدی و افسردگی شود.
  6. بیماری‌های جسمی: بیماری‌های مزمن یا جدی می‌تواند به افسردگی منجر شود.
  7. کمبود خواب: نداشتن خواب کافی و با کیفیت می‌تواند بر سلامت روان تأثیر منفی بگذارد.
  8. تغییرات فصلی: تغییرات در نور و فصل‌ها می‌تواند به افسردگی فصلی منجر شود.
  9. تغذیه نامناسب: کمبود ویتامین‌ها و مواد مغذی می‌تواند بر خلق و خو تأثیر بگذارد.
  10. تروما و آسیب‌های روانی: تجربه تروما و آسیب‌های روانی در دوران کودکی یا بزرگسالی می‌تواند به افسردگی منجر شود.

جمع بندی

نشانه های افسردگی در دختران زیادند. اما ما در این مطلب شایع ترینِ این علائم را بررسی کردیم. با شناخت علائم افسردگی دختران می توانید زودتر این بیماری را شناسایی کرده و درمان کنید.

مطلب مشابه: علائم افسردگی در نوجوانان؛ دلایل افسرده شدن و راهکارهای درمان

مطالب مشابه را ببینید!