باورهای غلط قاعدگی که تاکنون نمی دانستید از بداخلاقی تا عدم حاملگی و …
قاعدگی منظم نشان دهنده سلامت رحم در بانوان می باشد. همچنین عدم قاعدگی در بانوان می توانند تداوم نسل بشر را با خطر مواجه کند. در این بین از گذشته تا به امروز باورهای غلطی در خصوص قاعدگی وجود داشته است. اغلب این باورها غلط هستند و به هیچ عنوان ریشه علمی ندارند. باورهای غلط قاعدگی در بین مردم عادی رواج پیدا کرده اند. حتی به نوعی درصد قابل توجهی از بانوان از غلط بودن چنین باورها اطلاعی ندارند. در دوران قاعدگی باید برخی از نکات مراقبتی را به بهترین شکل ممکن رعایت کرد.
تحت چنین شرایطی می توان شرایط ایمن و پایداری را در این دوران حساس برای رحم رقم زد. در صورتی که چنین مواردی رعایت نشوند؛ مشکلات جدی در انتظار فرد خواهد بود. اعتقاد به چنین باورهایی می تواند سلامت رحم فرد را به خطر بیاندازد. سالانه در سراسر جهان آزمایش ها و تحقیقات مختلفی در این زمینه صورت می گیرد. هدف از انجام چنین آزمایش هایی بررسی دقیق این باورهای غلط رواج یافته در بین مردم می باشد. در حالت کلی بررسی های جدید این گونه عنوان می کنند، که حدود ۹۰ درصد این باورها غلط و از سوی گروه های تحقیقاتی پزشکی رد شده اند.
باورهای غلط قاعدگی کدامند؟
در سراسر جهان باورهای غلط قاعدگی بین مردم رواج پیدا کرده است. به نوعی به صورت یک قانون نانوشته هر فردی به این موارد توجه می کند. در صورتی که این باور ریشه علمی و پزشکی ندارند. اغلب این باورها حتی موجب بروز عارضه و بیماری های مختلف در دوران قاعدگی می شوند. برخی از این باورها می توانند سلامت رحم هر بانویی را به خطر بیاندازند. همچنین اعتقاد کورکورانه به چنین باورهایی می تواند عواقب جبران ناپذیری را در پی داشته باشد. اغلب این باورها توسط تیم های پزشکی مختلف مورد بررسی قرار گرفته اند.
بر اساس نتایج جدید به دست آمده از مقالات معتبر این باورها ریشه علمی ندارند. برخی از باورهای غلط قاعدگی شامل موارد ذیل هستند. اعتقاد به این باورها می تواند معیارهای سلامتی در دوران قاعدگی را به خطر بیاندازد. این باورهای اشتباه بر اساس منطق یا علم خاصی تعریف نشده اند. معروف ترین باورهای غلط در دوران قاعدگی شامل موارد ذیل هستند:
بداخلاقی زنان
یکی از باورهای غلط قاعدگی بداخلاقی تمامی زنان در این دوران می باشد. در صورتی که به هیچ عنوان این گونه نیست. در دوران پیش از قاعدگی یا همان PMS برخی از افراد به دلیل مشکلات هورمونی بداخلاق می شوند. این عارضه کاملا طبیعی می باشد. بر اساس جدیدترین بررسی های صورت گرفته فقط حدود ۳۹ درصد از بانوان دچار سندروم پیش از قاعدگی می باشند. در اثر این سندروم فرد در مقایسه با شرایط عادی زودتر خشمگین می شود.
همچنین هرگونه تغییرات در خلق و خوی فرد کاملا موقتی می باشد. با شروع دوران قاعدگی توازن در بین هورمون ها برقرار می شود. به نوعی فرد دوباره در مسیر سلامت روانی قرار می گیرد. اغلب این اختلال در بانوان جوان مشاهده می شود. با افزایش سن این سندروم به طور کامل درمان خواهد شد.
در واقع بداخلاقی تمامی بانوانان در دوران پیش از قاعدگی شایعه ای بیش نیست. علت اصلی این مسئله افزایش هورمون های مردانه می باشد. با شروع قاعدگی توازن در بین هورمون ها دوباره به وجود می آید. در واقع مشکلات مربوط به خلق و خو برطرف می شوند.
مطلب مشابه: قرص ویتاگنوس برای مشکلات قاعدگی و یائسگی + اطلاعات دارویی و عوارض این قرص
عدم حاملگی در دوران قاعدگی
از دیگر باورهای غلط قاعدگی عدم حاملگی در صورت ارتباط جنسی می باشد. در خصوص این مسئله کشورهای مختلف و پیشرفته جهان بارها آزمایشات متعددی را انجام داده اند. بر اساس نتایج آزمایشات جدید چنین چیزی ریشه علمی ندارد. در واقع هرگونه ارتباط جنسی در روزهای مختلف قاعدگی می تواند منجر به حاملگی شود. همچنین در ۳ روز اول قاعدگی به دلیل باز شدن بیش از حد دهانه رحم شانس حاملگی به مراتب بیشتر می باشد.
بر اساس نتایج یک تحقیق علمی در کشور اسپانیا از هر ۱۰ نفر بانویی که در دوران قاعدگی رابطه جنسی را تجربه کرده اند؛ ۲ نفر حامله شده اند. همچنین در این دوران به دلیل شرایط خاصی که در بدن به وجود می آید؛ شانس حاملگی به مراتب بیشتر می باشد. پیش از هرگونه اقدامی برای هرگونه ارتباط جنسی در دوران قاعدگی باید به برخی از نکات مهم توجه کرد. در این دوران نیز باید برای هرگونه ارتباط جنسی از وسایل پیشگیری استفاده نمود. در غیر این صورت شانس باروری افزایش پیدا خواهد کرد.
عدم ورزش در دوران قاعدگی
از دیگر باورهای غلط قاعدگی ورزش نکردن می باشند. گروه خاصی از بانوان اعتقاد دارند، که ورزش در این دوران می تواند باعث آسیب به رحم شود. در صورتی که این باور کاملا اشتباه می باشد. حتی ورزش کردن می تواند روند قاعدگی را راحت و آسان تر کند. تحت چنین شرایط فرد در دوران قاعدگی درد کمتری را احساس خواهد کرد. بهترین راه برای مقابله با بیماری های راحمی ورزش در دوران قاعدگی می باشد. در این صورت شانس ابتلاء فرد به بیماری های مزمن رحمی به مراتب کمتر خواهد بود.
فقط در این دوران باید از انجام ورزش های سنگین بدنسازی جلوگیری کرد. انجام این نوع از ورزش ها باعث افزایش میزان درد در شکم و پهلو خواهد شد. همچنین برنامه ورزشی در دوران قاعدگی از شرایط خاصی پیروی می کند. عدم توجه به این نکته می تواند چالش های مختلفی را در این مسیر به وجود بیاورد. نکته: در افرادی که مبتلاء به کیست رحمی هستند؛ ورزش در این دوران توصیه نمی شود. این افراد پس از مشورت با پزشک می توانند نسبت به انجام هرگونه ورزشی اقدام کنند.
عدم شنا در روزهای پریود
یکی دیگر از باورهای غلط قاعدگی شنا نکردن می باشد. در صورتی که این باور کاملا اشتباه می باشد و هیچ آسیبی از طریق شنا به رحم و یا دستگاه تناسلی وارد نخواهد شد. گروه خاصی از افراد معتقد هستند، که شنا در این دوران می تواند باعث عفونت تناسلی شود. در صورتی که شنا کردن هیچ گونه ارتباطی با عفونت تناسلی ندارد. عفونت تناسلی در صورت عدم رعایت بهداشت توسط هر بانویی به وجود می آید. البته برای شنا کردن در این دوران خاص باید به چند نکته توجه کرد.
به عنوان مثال برای کاهش خطر بروز هرگونه مشکلی استفاده از تامپون برای شنا کردن به شدت توصیه می شود. تحت چنین شرایطی می توان احتمال بروز هرگونه عارضه ای را کاهش داد. همچنین شنا در ۲ روز اول قاعدگی به هیچ وجه توصیه نمی شود.
شنا در چنین روزهایی می تواند میزان کوفتگی بدن را افزایش دهد. در حالت کلی هرگونه فعالیت آبی در این دوران موجب تحریک و بروز بیماری های مختلف رحمی نخواهد شد. همچنین در صورت عدم استفاده از تامپون شنا کردن در دوران قاعدگی را فراموش کنید.
مطلب مشابه: دانستنی هایی بهداشت قاعدگی؛ از تعویض صحیح نوار بهداشتی تا لباس زیر تمیز
پریود نشدن عامل ناباروری
پریود نشن در دوران قاعدگی موجب ناباروری نخواهد شد. از دیگر باورهای غلط قاعدگی این موضوع می باشد. در صورتی که این مسئله بارها توسط گروه های تحقیقاتی پزشکی مختلف برررسی شده است. برخی از افراد به طور مادرزادی با شرایط متفاوتی پریود می شوند. این مسئله نشانه ناباروری فرد نمی باشد. بانوانی که از قرص های ناباروری استفاده می کنند بیشتر درگیر این عارضه می شوند.
در برخی از موارد نادر بدن در شرایط خاصی قرار می گیرد. در این صورت برای یک فاصله زمانی کوتاه مدت روند قاعدگی تغییر پیدا می کند و حتی فرد پریود نمی شود. در حالت کلی در صورت بروز هرگونه مشکلی در دوران قاعدگی باید به پزشک مراجعه کرد. روتین ماهانه قاعدگی باید مرتب و منظم باشد.
هرگونه تغییراتی در مسیر قاعدگی می تواند حاکی از بیماری های مختلف و زنانه باشد. این باور غلط باعث ایجاد ترس و وحشت در بین برخی از بانوان شده است. در صورتی که پارامترهای مختلف و متعددی موجب ناباروری در فرد می شوند.
حمام نکردن در دوران قاعدگی
به صراحت می توان ادعا کرد، که رایج ترین باور غلط در دوران قاعدگی حمام نکردن می باشد. در صورتی که بهداشت در این دوران از جایگاه بسیار ویژه ای برخوردار است. به نوعی با رعایت نکات بهداشتی مختلف می توان احتمال بروز هرگونه بیماری و عارضه ای را کاهش داد. افرادی که از حمام کردن در دوران قاعدگی پرهیز می کنند، با خطرات جدی مواجه خواهند شد. به نوعی عدم رعایت بهداشت می تواند خطر بروز هرگونه بیماری عفونی را افزایش دهد.
در این دوران دهانه رحم کاملا باز است و احتمال درگیری رحم با هر میکروب و عفونتی به مراتب بیشتر می باشد. در همین راستا باید رعایت هرگونه چارچوب بهداشتی را در اولویت نخست قرار داد. در غیر این صورت شانس بروز هرگونه عفونت رحمی افزایش پیدا می کند.
حمام نکردن در دوران قاعدگی می تواند احتمال بروز قارچ و باکتری در واژن را افزایش دهد. هر ۴۸ ساعت یکبار فرد باید حمام کند؛ در غیر این صورت احتمال درگیری فرد با عفونت به مراتب بیشتر خواهد بود. هر بانویی باید حمام کردن را اولویت اصلی خود قرار دهد.
مطلب مشابه: افسردگی قاعدگی و تاثیر هورمون ها بر احساسات و روش های درمان آن
عدم قاعدگی در دوران بارداری
از دیگر باورهای غلط قاعدگی عدم پریود در دوران بارداری می باشد. در صورتی که این باور کاملا اشتباه است. برخی از افراد بارداری را به شیوه ای متفاوت تجربه می کنند. در این گروه خاص بارداری به صورت پنهان می باشد و فرد قاعدگی را تجربه خواهد کرد. در واقع این افراد ۹ ماه کامل دوران بارداری قاعدگی را تجربه می کنند. همچنین همانند یک فرد عادی فرد خونریزی خواهد داشت.
در صورتی که از بارداری خود مشکوک هستید؛ حتی در دوران قاعدگی انجام آزمایش های مختلف را در اولویت نخست خود قرار دهید. پریود شدن دلیلی مبنی بر عدم حاملگی فرد نمی باشد. در حاملگی های پنهان حتی شکم فرد دیرتر بزرگ می شود. به نوعی سیستم بدنی این افراد بسیار متفاوت و منحصر به فرد می باشد.
در واقع قاعدگی دلیلی محکم و قوی مبنی بر عدم حاملگی نمی باشد. در صورتی که فرد نسبت به حاملگی خود مشکوک است؛ باید انجام آزمایش های مربوط به بارداری را در اولویت نخست خود قرار دهد.
کلام آخر
باورهای غلط قاعدگی بدون هیچ دلیل علمی و قطعی در بین مردم رواج پیدا کرده اند. حتی این باورهای نادرست توسط هیچ گونه پزشکی تایید نشده اند. فقط بانوان به صورت کورکورانه از این باورها پیروی می کنند. در مقالات علمی مختلف پاسخ درست و کاملا دقیقی به چنین باورهای اشتباهی داده شده است. در اغلب مقالات اشاره شده، که این باورهای اشتباه ریشه علمی در دنیای پزشکی ندارند.
مطلب مشابه: دلایل قاعدگی طولانی | چرا قاعدگی طولانی می شود و چه زمانی نگران کننده می شود؟