مجله تاپ‌ناز‌

باید و نباید تنبیه کودک + نحوه برخورد با کودک در جمع

باید و نباید تنبیه کودک

تنبیه کودک اصولی خاص دارد. ادب کردن کودک اصولی صحیح لازم دارد که پدر و مادر باید به آن توجه کنند شاید تا به حال شنیده باشید که یکی از اصول مهم در تربیت کودک عدم تبنیه او در جمع است زیرا این کار باعث تخریب شخصیتی کودک می شود و تکرار آن  باعث می شود تا کودک از انجام کارهای نادرست دیگر نترسد.

ادب یکی از شاخصه های مهم در رشد شخصیتی کودک است و خیلی از پدر و مادران سعی می کنند تا کودک با ادب و با تربیتی داشته باشند علاوه بر اینکه همه افراد این صفت اخلاقی را پسندیده می دانند می تواند به عنوان یک مهارت اجتماعی مهم هم از آن نام برد پس همه ما به خوب بودن ادب در کودکان واقف هستیم.

خیلی از والدین می گویند که کودک مودب آن با واررد شدن به یک جمه خاص بسیار بی ادب شده است و دیگر حرف گوش نمی کند در این مورد باید گفت شاید نحوه رفتار اطرافیان او باعث می شود تا کودک شما چنین رفتارهایی داشته باشد مثلا: لوس کردن کودک از سوی پدربزرگ و مادربزرگ باعث می شود تا او با اوارد شدن به خانه والدین شما اجازه هر رفتاری را به خود بدهد از سویی شاید تاثیر همساران جمع هم باعث اینگونه رفتارها می شود.

راهکاری که برای این موارد به کاربرده می شود این می باشد که با کودکان باید صحبت کنید خیلی از ما تصور می کنیم کودکان معنای حرف های ما را نمی فهمند ولی فقط کافی است با زبانی ساده رفتارهای نادرست را به او بفهمانید پس آگاهی دادن به کودک تاثیر زیادی در تربیت کردن او دارد.

روش تنبیه کودک در جمع

اما آیا بازخواست و تنبیه کودک در حضور دیگران کاری درست است یا خیر؟ باید گفت که این کار اشتباه است و اگر دچار این اشتباه شدید باید از همین الان جلوی این کار را بگیرد.

ما در اینجا قبل از اشار به راه های مقابله و رفتار با این کودکان ابتدا به سراغ ریشه یابی هایی از علت بروز این رفتارها اشاره خواهیم کرد که بی شک اولین گام برای مقابله با هر مشکلی یافتن علت ها است چه بسا والدین با شناسایی این علت ها دیگر سعی در تکرار آن ندارند و این موجب می شود تا رفتار نادرست به مرور زمان کاهش پیدا کند.

یکی از علت هایی که موجب می شود تا کودکان دست به چنین رفتارهایی در میان جمع بزنند نوع برخوردها و محدودیت هایی است که والدین در محیط خانه برای آن ها تعیین کرده اند و این کودکان به محض ورود به جمع شروع به رهاسازی می کنند. رفتارهایی که کودکان محدود با ورود به یک جمع از خود نشان می دهند شامل رفتارهایی همچون جیغ زدن، دعوا کردن، پرخاشگری، فحش دادن و … است که گاهی حتی والدین چنین رفتارهایی را از کودک خود ندیده اند. والدینی که جدیت زیادی در رفتار با کودک دارند به نیازهای فرزند خود توجهی نمی کنند و این موجب می شود تا کودک نیازهایش را در خود فرو بریزد و در جمع های دیگر نشان دهد. آشنایی با بهترین نحوه تنبیه کودک برای درک خطایش به والدین کمک می کند تا راه های درست تنبیه کردن را برای کودکان بیاموزند و آگاهی آن ها را در این زمینه ها افزایش می دهد.

فرزندی که با بی توجهی از سوی والدین مواجه می شود سعی می کند تا در جمع  خودنمایی کند و به عمد کارهایی را انجام می دهد تا دیگران به او توجه کنند این درست توقعی است که کودک از والدین خود دارد توجه کردن! اما برای حل این مشکل در کودک هنوز هم دیر نشده و شما می توانید با درایت و بالا بردن آگاهی خود در این زمینه کمک بیشتری به کودک خود کنید بنابراین توصیه می شود تا راهکارهایی که در ادامه ارائه می شود را با دقت مطالعه نمایید.

مطلب پیشنهادی: کودک را اصلا نترسانید! عواقب و عوارض ترساندن کودک

باید و نباید تنبیه کودک

هم مهربان باشید و هم جدی!

شاید برداشت برخی از والدین از خوش رفتاری با کوکان و مهربانی با آن ها این باشد که به کودکان اجازه هر کاری را بدهند یا در ازی انجام هر کار درستی به او جایزه بدهند اما این شیوه کاملا غلط است و رفتارهای نادرست دیگری را در کودک تقویت می کند. زمانی که متوجه لجاجت کودک خود در جمع می شوید نباید رفتار خود را به کلی تغییر دهید و رفتارهای مهربانی داشته باشید بنابراین در حین مهربانی باید کمی جدیت داشته باشید تا کودک حرف های شما را گوش کند.

در اینجا باید با عواقب تنبیه بدنی و مضرات این نوع تنبیه در کودکان نیز آشنا شوید متاسفانه برخی از والدین به اشتباه از این نوع تنبیه ها استفاده می کنند و باید گفت که این نوع تنبیه بدترین نوع است و دارای اثرات منفی بسیاری همچون پرحاشگری، کاهش عزت نفس، تقویت رفتارهای نادرست و کینه کودک از والدین می شود.

 

با او دوست باشید:

کودکان بیشتر با افرادی ارتباط برقرار می کنند که احساس دوستی با آن ها دارند و ترسی در رابطه آن ها دیده نمی شود این کار موجب می شود تا کودک راحت تر حرف شما را بفهمد بنابراین رفتارهای خشن را از خود دور کنید و کمی مهربان تر باشید. با کودک بازی کنید، با او به پارک بروید، شوخی کنید و بیشتر با او حرف بزنید تا رفتارهای دوستانه بیشتری با شما برقرار کند کودک از این طریق می تواند نیازهایش را بیان کند و والدین را در اولویت های خود قرار می دهد. این شیوه یکی دیگر از راه های کنترل تنبیه کودک در جمع است.

 

تنبیه نکنید:

یکی از رفتارهای متدوالی که والدین در مقابل رفتارهای کودک انجام می دهند تنبیه سریع او است در حالی که اولین راهکاری که والدین در قبال رفتارهای نادرست کودک خود باید انجام دهند بی توجهی است زیرا این کار حساسیت های کودک شما را کاشه می دهد. همچنین تنبیه کردن موجب ترس کودک از شما می شود و در نهایت کودک نمی تواند ارتباط خوبی با شما برقرار کند و به محض ورود در جمع خود را تخیله می کتد.

 

اجازه دخالت به دیگران ندهید:

در برخی از موارد نیز دیده می شود که والدین اقدامات لازم را برای تربیت کودک خود انجام می دهند اما به دلیل دخالت های تربیتی اطرافیان کودک دچار اشتباه می شود اجازه ندهید تا دیگران در شیوه تربیتی شما دخالت کنند این کار موجب بد عادتی کودک می شود.

 

تنهایی:

یکی از دلایلی که موجب می شود تا کودک در جمع تغییرهای رفتاری داشته باشد تنهایی است که در آن جمع دارد مثلا برای جلب توجه شما در جمع مدام غذا می خواهد در حقیقت با دیدن چنین رفتارهایی باید بدانید که کودک شما در این جمع حوصله اش سر رفته است. همبازی بودن با بچه ها کمک زیادی به آن ها می کند بنابراین قبل از اینکه پدر و مادر خوبی باشید باید دوست خوبی برای کودک خود باشید.

نحوه رفتار با کودک بدقلق و نکاتی در مورد برخورد صحیح و تربیت کودک را باید بدانید  و در کنترل رفتارهای او میان جمع تاثیر زیادی که عمده ترین اصول در مقابل این کودکان بی تجوهیف دوست بودن با او، نشان دادن عواقب رفتارهای نادرست و تشویق کردن او می باشد که تاثیرات زیادی در کنترل این رفتارهای کودک خواهد داشت.

بیشتر بخوانید: با ادب کردن کودک بی ادب در منزل

مطالب مشابه را ببینید!