مجله تاپ‌ناز‌

بحران 40 سالگی چیست + روش های کنار آمادن با این بحران برای آقایان و خانم ها

بحران 40 سالگی

بحران 40 سالگی برای آقایان و خانمها پیش می آید و هر فردی ممکن است در زندگی خود با آن روبرو شود. با شناخت نشانه ها و مشکلاتی که می تواند در این دوران برای شما ایجاد شود، می توانید به بهترین شکل از کنار آن عبور کنید.

در کل دهه های زندگی می توانید بحران زده شوید و سوالاتی در زهن شما ایجاد می شود که می تواند شما را به کام افسردگی بکشاند. باید در نظر داشته باشید که سن 30 سالگی، 40 سالگی و 50 سالگی گذرهای مهم زندگی هستند زیرا بحران های میانه عمر می باشند. بحران چهل سالگی با پرسیدن یک سوال شروع می شود که آیا این زندگی همانی است که می خواستیم و آیا این زندگی دلخواه ما است؟ در این سن نمی توانید برای این سوالات پاسخی پیدا کنید و ممکن است شما را دچار ترس و دلهره کند. جالتبرین مسئله این است که بعضی از آقایان و خانمها می توانند دچار چنین بحرانی در زندگی شوند و این بحران های روحی را در زندگی خود داشته باشند.

این بحران ها که در طول زندگی ایجاد می شوند شبیه به بلوغ دوره نوجوانی هستند ولی مقداری با آن تفاوت دارد. در دوره نوجوانی شما جوان هستید و جنب و جوش شما بسیار زیاد است در حالی که در دوره چهل سالگی اسفرده تر و آرام تر می شوید. در بحران چهل سالگی ممکن است دچار آسیب هایی شوید که قبل از این بارها با آنها روبرو نشده اید. نباید بدن خود را در 40 سالگی رها کنید و به سلامتی خود باید بسیار اهمیت بدهید. در آستانه 40 سالگی که قرار می گیرید باید بیش از قبل به سلامتی خود اهمیت بدهید.

 

بحران چهل سالگی

در سن 40 سالگی برای شما اتفاقاتی می افتد که شما از آنها اطلاعی ندارید و ممکن است شما را دچار مشکل کند. در ادامه چند مورد از این مشکلات را معرفی می کنیم که می توانید با دانستن آنها از مشکلاتی که در آینده برای شما پیش می آید جلوگیری کنید.

 

فشار خون

در آستانه سن 40 سالگی ممکن است فشار خون شما افزایش پیدا کند. باید مراقب پرفشاری خون یا فشار خون بالا در این سنین باشید زیرا می تواند منجر به حملات قلبی و سکته مغزی شود. می توانید فشار خون را با کاهش استرس روزانه کم کنید و در حدی متعادل نگه دارید.

باید در نظر داشته باشید که داشتن یک رژیم غذایی مناسب و ورزش کردن مداوم می تواند شما را از خطرات احتمالی فشار خون بالا در امان نگه دارد. بهتر است قبل از اینکه دچار حملات قلبی از طریق فشار خون بالا شوید پیشگیری های لازم را انجام دهید.

 

افسردگی

بعضی از افراد بین سال های 35 تا 45 سالگی دچار بحران های روحی می شوند و علائم افسردگی مزمن در آنها ظاهر می گردد. در این سن فرد به بیشتر آن چیزهایی که در زندگی خواسته، دست یافته است پس فرد در این سنین همیشه به گذشته و دستاوردهایی که داشته فکر می کند.در واقع در این سن سوالاتی مانند آیا رشته انتخابی من درست بوده؟ آیا به آنچه می خواستم رسیده ام؟ آیا شغل امروز من برای من مناسب بوده است؟ می باشد که باعث می شود فرد پاسخ های خوبی برای آنها پیدا نکند و با گذشت زمان افسردگی او بیشتر هم شود.

 

بیش فعالی در مثانه

مثانه افراد ممکن است در این سن دچار تغییراتی شود و ممکن است اعصابی که آن را کنترل می کند به خوبی قبل کار نکنند. ماهیچه های مثانه هم با گذشت زمان ضخیم تر می شوند و ممکن است کارایی آن کاهش پیدا کند. این مشکل راه حل هایی دارد که می توانید آن را تا حدی درمان کنید.

این راه کار ها عبارت اند از :

  1. ورزش کگل
  2. کرم های استروژن واژینال
  3. تزریق ژل های بوتاکس در مثانه

بحران 40 سالگی

حافظه

در این سن ممکن است حافظه شما کمتر شود. می توانید با استفاده از روش های تقویت حافظه از این عارضه جلوگیری کنید. بیشتر افراد در این سن از قفل کردن مغزشان می گویند به این صورت که برای چند لحظه همه چیز از مغزشان پاک می شود و نمی توانند چیزهای ساده را به یاد آورند.

این کاهش حافظه در زنان طبیعی است زیرا استروژن بدن آنها کم می شود. باید در نظر داشته باشید که این هورمون ها نقش زیادی در حافظه و یادگیری دارد. در واقع استروژن ناقل پیام های عصبی است و در برقراری ارتباط مغز و اعضای بدن مهم می باشد. استروژن می تواند رگ هایی را که به مغز می روند را مقداری گشاد کند و جریان انتقال و گردش خون را بیشتر کند که می تواند برای مغز مهم و ضروری باشد.

بخوانید: یائسگی زنان از چه سنی شروع می شود؟

آلرژی های جدید غذایی

ابتلا شدن به آلرژیهایی غذایی می تواند در هر سنی ایجاد شود ولی در این شرایط و بحران چهل سالگی آلرژی های جدید در شما ایجاد می شود. مغز دانه های درختی می تواند این نوع آلرژیها را بیشتر کند.

نظریه های متفاوتی درباره این شرایط و محرک های آن مطرح شده است که می توان به استفاده از آنتی بیوتیک ها به صورت مکرر و دارو های ضد استروئیدی اشاره کرد می تواند اثرات منفی روی دستگاه گوارش داشته باشد. در صورتی که با خوردن غذایی متوجه شدید که بدن شما واکنش هایی را نشان می دهد باید به پزشک مراجعه کنید تا این موضوع را به صورت دقیق بررسی کنید.

گر گرفتگی

  • این مورد اکثرا برای بانوان اتفاق می افتد.
  • در نظر داشته باشید که بعد از یائسگی بیش تر زنان یعنی حدودا ۸۰ درصد آن ها دچار گر گرفتگی می شوند.
  • این گر گرفتگی ها می تواند ۷ تا ۱۱ سال طول بکشد.
  • بهتر است اگر با افزایش دمای بدن خود به صورت ناگهانی در این دوران رو به رو شدید می توانید به پزشک متخصص زنان مراجعه کنید و وی می تواند برای شما با توجه به شرایطی که دارید دارو های هورمونی، غیر هورمونی و ضد افسردگی تجویز کند.
  • البته این دارو ها برای موارد بسیار شدید می باشد و در موارد خفیف تا متوسط دارویی تجویز نمی شود.

سنگ کلیه

  • سنگ هایی که در کلیه ها ایجاد می شود می تواند وضعیتی بسیار دردناک را برای شما ایجاد کند.
  • با بالا رفتن سن دهیدارته شدن بیش تر از گذشته رخ می دهد.
  • این سنگ ها می تواند بر اساس رژیم غذایی نا مناسب رخ بدهد. دقت کنید که اگر در بحران چهل سالگی رژیم متناسبی را نداشته باشید احتمال بسیار زیادی وجود دارد که به این بیماری دچار شوید.
  • برخی از این سنگ ها با دارو ها دفع می شوند و برخی دیگر نیازمند عمل جراحی می باشند.
  • می توانید با تامین میزان مناسب آب بدن از این بیماری جلوگیری کنید.
  • این بیماری در مردان بسیار شایع تر از زنان می باشد.

رابطه جنسی

نشانه های این عارضه در مردان و زنان متفاوت می باشد که در ادامه به هر دو مورد آن ها می پردازیم.

در بانوان

  • بحران چهل سالگی می تواند باعث رابطه جنسی دردناک برای بانوان باشد.
  • دلایل بسیار زیادی برای این مشکل وجود دارد که به طور کلی خشکی واژن می تواند از دلایل بسیار شایع آن باشد.
  • کاهش استروژن می تواند به رابطه دردناک و از دست دادن میل جنسی منجر شود.
  • این مشکل قابل حل می باشد و می توانید از کرم های مرطوب کننده واژینال استفاده کنند اما در صورتی که مسئله حل نشد باید از پزشک کمک بگیرید.

در آقایان

  • بسیاری از آقایان در سنین چهل سالگی دچار اختلال در نعوظ می شوند.
  • در نظر داشته باشید بیش تر افرادی که دچار این اختلال می باشند چاق هستند، فشار خون دارند و یا سندروم متابولیک دارند که همه این موارد می تواند جریان خون را در دستگاه تناسلی آن ها کاهش دهد.

عفونت ها

  • در نظر داشته باشید که هم مردان و هم زنان می توانند دچار این عارضه شوند.
  • در بانوان با نازک شدن دیواره های واژن و افزایش PH  واژن احتمال ابتلا به عفونت های دستگاه ادراری افزایش می یابد.
  • برای درمان این عفونتها می توان از آنتی بیوتیک ها استفاده کرد.

عفونت پروستات

  • پروستات یکی از بیماری هایی می باشد که در مردان رخ می دهد و مختص بانوان نمی باشد.
  • پس از ۴۰ سالگی احتمال عفونت پروستات در مردان تا ۸۰ درصد افزایش می یابد.
  • این عفونت ها برای افرادی رخ می دهد که کم تحرکی دارند و رژیم غذایی مناسبی را دنبال نمی کنند.
  • احساس درد در بیضه ها و تکرر ادرار علائمی می باشد که باید سریعا به پزشک مراجعه کنید.
  • برای درمان عفونت پروستات می توانید از آنتی بیوتیک ها استفاده کنید و همچنین باید تحرک بیش تری را داشته باشید.

آرتروز

  • در چهل سالگی احتمال ابتلا به آرتروز افزایش می یابد.
  • در نظر داشته باشید که از بین رفتن و فرسایش غضروف هایی که در محل مفاصل قرار می گیرند می توانند حرکت کردن را با درد و ناراحتی ایجاد کنند.
  • آرتروز یکی از شایع ترین ‌شکل های آرتریت می باشد.
  • بهترین روشی که می توانید از آرتروز جلوگیری کنید پیروی از یک برنامه غذایی مناسب و ورزش کردن می باشد.

ترس و دلهره

  • زمانی که افراد به بحران چهل سالگی می رسند ترس از مرگ می تواند در آن ها استرس های بسیاری را بوجود بیاورد.
  • آن ها ممکن است نگران مرگ والدین و همسر، فرزندان یا حتی خودشان باشند.

احساس بی کفایتی

  • یک مرد هرچقدر هم که در زندگی خود موفق باشد در این سن احساس یک فرد بازنده را دارد که تمام عمر خود را هدر داده است در صورتی که می توانسته بهتر از این ها باشد.
  • این افراد فکر می کنند در همه موارد مانند رابطه جنسی و توان فیزیکی شکست خورده اند.
  • این احساس در مردان می تواند دو پیامد داشته باشد یکی آن که افراد تصمیم به عوض کردن شغل خود می گیرند و دیگری آن که سرسختانه تلاش می کنند تا به پیروزی های بزرگتری در زندگی های خود برسند.
  • طبق تحقیقات انجام شده مرد هایی که موقعیت اجتماعی بالا تری از سایرین دارند می توانند تستوسترون بیش تری ترشح می کنند.
  • همچنین تحقیقات دیگری که انجام شده است نشان می دهد تستوسترون افرادی که هوادار تیم برنده هستند بسیار بیش تر از هواداران تیم بازنده می باشد.

بی خوابی و استرس

  • استرس در مردان با نشانه هایی مانند سر درد و مشکلات معده ظاهر می شود. در صورتی که ممکن است فرد آن ها را نا دیده بگیرد و گاها آن ها را انکار کند.
  • اکثر افرادی که استرس دارند معمولا  مشکلاتی در خوابیدن آن ها بوجود می آید.

نشانه های بحران در چهل سالگی افراد

بحران چهل سالگی افراد می تواند نشانه هایی داشته باشد که بهتر است با آن ها آشنا شوید.

  1. ترمیم زخم ها در طولانی مدت
  2. کم شدن توانایی های افراد مانند دویدن، بلند کردن اشیاء سنگین، عدم توانایی در پیاده روی و همچنین نا توانی در خم شدن
  3. احساس چاقی
  4. داشتن اضافه وزن
  5. فراموشکاری
  6. ریزش مو به خصوص در بانوان
  7. بی قراری های مکرر
  8. داشتن استرس و اضطراب
  9. عدم توانایی در تصمیم گیری
  10. ایجاد مشکلات زیاد در بینایی
  11. از دست دادن اعتماد به نفس
  12. کاهش میل جنسی
  13. ترس از تغییراتی که ممکن است در رابطه جنسی افراد بوجود بیاید.

نکته : در نظر داشته باشید که مردان فکر می کنند که فقط زنان به افسردگی دچار می شوند و در بیش تر مواردی که به این بیماری روحی دچار می باشند به دنبال درمان نمی روند. البته بیش تر مردان از بیماری که دارند آگاهی ندارند زیرا نمی توانند آن را بشناسند و همین موضوع می تواند شانس درمان آن ها را کاهش دهد.

بانوان در چهل سالگی باید بدانند 

نکاتی وجود دارد که بانوان باید در چهل سالگی به آن ها واقف باشند که در ادامه به آن ها می پردازیم.

  1. ویتامین ها و مواد معدنی مصرف کنید.
  2. غذا خوردن بسیار مهم می باشد و خصوصا در ۴۰ سالگی اهمیت بیش تری دارد زیرا در این دوران با تغییرات زیادی رو به رو می شوید.
  3. بهتر است برای استفاده از ویتامین ها و مواد معدنی از تغذیه سالم بهره ببرید و کمتر از مکمل های دارویی آن ها استفاده کنید.
  4. کنجد و بادام را سعی کنید هر روز مصرف کنید.
  5. ویتامین های گروه B و D، منیزیم، پتاسیم، امگا ۳ و پروبیوتیک ها را فراموش نکنید. با مشورت پزشک می توانید این مواد را در رژیم غذایی خود جای بدهید.
  6. بهتر است برای خارج شدن از بحران ها کار های جدید یاد بگیرید، به اندازه کافی استراحت داشته باشید و زرد چوبه مصرف کنید.
  7. تحقیقات نشان می دهد زرد چوبه می تواند باعث بهبود عملکرد مغز شود.

مطالب مشابه را ببینید!