بعد از ازدواج چگونه رفتار کنیم؟ نکاتی برای تداوم و تقویت زندگی مشترک
زوج های جوان با هزار آرزو و امید وارد زندگی مشترک می شوند. ازدواج یکی از مهم ترین و مقدس ترین پیوندهایی است که میان زوج عاشق بسته خواهد شد. به همین دلیل زوجین جوان دوست دارند بعد از ازدواج به گونه ای رفتار کنند که ازدواج آن ها محکم تر شده و زندگی مشترک موفق تری داشته باشند. اما زندگی مشترک موفق نیازمند برخی تغییرات مهم در رفتار و طرز برخورد زوجین است.
در واقع شما نمی توانید آن گونه که در زمان مجردی رفتار کرده اید، در زمان متاهلی نیز همان طور رفتار کنید. زیرا با ازدواج باید رفتارهای طرفین نیز تا حدود زیادی تغییر یابند. اما سوال بسیاری از زوجین جوان این است که بعد از ازدواج باید چگونه رفتار کنیم؟ چکار کنیم که زندگی موفقی داشته و خوشبخت شویم؟ در این مطلب به صورت کامل به تمامی این سوالات پاسخ خواهیم داد.
انتظارات واقع بینانه داشته باشید
یکی از مشکلاتی که اکثر زوج های جوان در اوایل ازدواج با آن روبرو می شوند، عدم تطابق زندگی مشترک با انتظارت آن هاست! به نوعی گاهی اوقات مهم است کاخ آرزوهای زوجین فرو بریزد. زیرا انتظار زندگی عاشقانه تر و رویایی تری را داشته اند. سعی کنید نسبت به مقوله ازدواج و زندگی مشترک انتظارات واقع بینانه تری داشته و صرفا احساسی به مسائل نگاه نکنید. زیرا زندگی مشترک واقعی بسیار با داستان ها و رمان های عاشقانه فرق می کند.
زندگی مشترک با تمامی شیرینی ها و لذت هایش پر از چالش و مشکلات عدیده است. بنابراین سعی کنید سطح توقعات خود را از زندگی مشترک و همسرتان در سطح منطقی و عاقلانه حفظ کنید.
خود را با شرایط زندگی مشترک وفق دهید
برای برخی از زوجین وفق دادن خودشان با شرایط جدید زندگی بسیار مشکل است. زیرا آنان تا قبل از ازدواج با زندگی مجردی خود خو گرفته اند. بنابراین وارد شدن به زندگی مشترک برایشان همانند وارد شدن به دنیایی جدید است. اولین کاری که بعد از ازدواج کردن باید انجام دهید، وفق دادن خود با شرایط زندگی جدید می باشد.
سعی کنید این واقعیت را قبول کنید که اکنون شما متاهل بوده و علاوه بر خودتان مسئولیت فرد دیگری نیز به عهده تان می باشد. سازگار شدن با شرایط زندگی مشترک ممکن است چندین ماه طول بکشد. بنابراین عجله نکنید و به خودتان فرصت دهید تا بتوانید به بهترین شیوه با مسائل کنار بیایید.
رفتارهای هیجانی خود را کنار بگذارید
کنترل بر رفتارها و هیجانات بعد از ازدواج بسیار مهم است. البته این مسئله در دوران مجردی و در روابط اجتماعی نیز حائز اهمیت می باشد. اما بعد از ازدواج اهمیت آن دوچندان می شود. رفتارهای هیجانی منطقی نیستند و از روی احساسات ایجاد خواهند شد. بنابراین فکر و منطق خاصی در پشت این رفتارها نیست. بهتر است قبل از آن که حرفی بزنید یا رفتاری از خودتان نشان دهید، ابتدا خوب در مورد آن فکر کنید.
رفتارهای هیجانی هم در مواجه با همسر و هم فامیل و هم دوستان می توانند مخرب باشند. متاسفانه برخی از زوجین جوان رفتارهایی از خود نشان می دهند که بعدا از کرده خود پشیمان می شوند. جهت جلوگیری از بروز این اتفاق حتما تسلط کافی بر رفتارهای خود داشته باشید.
مطلب مشابه: نکات روانشناسی برای تفاهم در زندگی مشترک؛ روش های افزایش تفاهم
استرس و اضطراب را از زندگی مشترکتان دور کنید
ازدواج برای برخی از افراد می تواند موجب ایجاد استرس و اضطراب شود. البته این مسئله کاملا طبیعی است. زیرا فرد با وارد شدن به زندگی مشترک به صورت ناگهانی با حجم زیادی از مسئولیت ها و وظایف روبرو خواهد شد. هضم این مسئله می تواند برای برخی از افراد بسیار سخت باشد. به همین دلیل در اوایل ازدواج هراس پیدا می کنند که آیا از پس مسئولیت ها و چالش های زندگی بر می آیند یا نه.
سعی کنید آرامش خود را حفظ کرده و به صورت کاملا عقلانی با مسائل زندگی رو به رو شوید. زیرا همه افراد در اوایل زندگی مشترک خود با استرس و اضطراب رو به رو خواهند شد. در نتیجه این مسئله طبیعی است. همسران با دادن دلگرمی به همسرانشان می توانند سطح استرس او را پایین آورده و در رویارویی با شرایط جدید به او کمک کنند.
مسئولیت پذیر و وظیفه شناس باشید
یکی از بزرگ ترین و مهم ترین تغییری که باید بعد از ازدواج در خود ایجاد کنید، افزایش حس مسئولیت پذیری و وظیفه شناسی است. زندگی مشترک پر از مسئولیت می باشد. هم مرد و هم زن به نوبه خود دارای مسئولیت های مختلفی هستند. اگر یکی از طرفین مسئولیت پذیر نباشند و به وظایف خود عمل نکنند، زندگی مشترک با مشکلات زیادی مواجه خواهد شد. بنابراین مسئولیت پذیری یکی از ارکان مهم زندگی زناشویی است.
متاسفانه بسیاری از مشکلات زناشویی زوج های امروزی به دلیل مسئولیت پذیر نبودن یکی از طرفین پیش می آیند. جهت جلوگیری از این اتفاق بهتر است هر یک از زوجین به خوبی با وظایف خود آشنا بوده و در جهت انجام آن ها تلاش کنند.
برای بودجه خود برنامه ریزی مالی کنید
یکی از کارهایی که باید بعد از ازدواج انجام دهید، برنامه ریزی مالی برای بودجه است. در دوران مجردی بسیاری از افراد بی مهابا پول خرج می کنند و به فکر برنامه ریزی مالی برای بودجه خود نیستند. اما در دوران متاهلی وضعیت کاملا فرق می کند. در این دوران بیشتر افراد برای تمامی بودجه خود برنامه ریزی ماهیانه یا سالیانه می کنند.
این کار باعث می شود که زوجین با کمبود بودجه مواجه نشوند. با برنامه ریزی مالی می توانید برنامه های مختلفی برای زندگی متاهلی خود بچینید. متاسفانه بسیاری از مشکلات مالی و اقتصادی خانواده ها به دلیل نداشتن برنامه ریزی برای بودجه است. زیرا دخل و خرج زندگی هماهنگ نخواهد بود.
آینده نگر باشید و در عین حال زندگی کنید
زمانی که وارد زندگی مشترک می شوید، باید آینده نگر بوده و برای آینده زندگی خود برنامه ریزی کنید. برای این کار می توانید با همسر خود بنشینید و در مورد خواسته ها و نیازهای خود در آینده صحبت کنید. مثلا می توانید تعیین کنید که کی می خواهید بچه دار شوید. یا مثلا چه زمانی قصد دارید خانه یا خودرو خریداری نمایید. با دوراندیشی و برنامه ریزی برای آینده خود می توانید بهترین ها را برای زندگیتان رقم بزنید. البته دوراندیشی پ آینده نگری به معنی رها کردن زمان حال و لذت بردن از زندگی کنونی نیست. متاسفانه برخی از افراد اصلا فراموش می کنند که باید در زمان حال زندگی کرده و از بودن در کنار همسر خود لذت ببرند. بنابراین در عین لذت بردن از زندگی کنونی خود، برای آینده نیز برنامه ریزی داشته باشید.
مطلب مشابه: اشتباهات زنانه در زندگی مشترک + خانم ها با این 8 اشتباه زندگی مشترک را نابود می کنند
از بحث کردن و دعوا و مرافعه بپرهیزید
بعد از ازدواج تنها کاری که قطعا نباید تحت هیچ شرایطی انجام دهید، دعوا و مرافعه کردن است. برخی از زوجین زمانی که با عدم تفاهم و اختلافات مختلف مواجه می شوند، شروع به جنگ کردن کرده و صدای خود را بالا می برند. سعی کنید روش های حل مسئله را یاد بگیرید. دعوا و مرافعه کردن نه تنها هیچ مشکلی را حل نمی کند، بلکه به تمامی مشکلات نیز می افزاید. گفتگو بهترین روش حل مشکلات زناشویی است.
هر زمانی که با مشکلی مواجه شدید، با همسر خود بنشینید و با آرامش فراوان گفتگو کنید. سعی کنید از نگاه همسرتان به مشکلات نگاه کنید و درک متقابل داشته باشید. نگاه کردن به مسائل از دید همسرتان به شما کمک می کند تا بهتر بتوانید او را درک کرده و در جهت رفع خواسته هایش اقدام کنید.
فداکاری و از خود گذشتگی را فراموش نکنید
فداکاری، بخشش و از خودگذشتگی از اصول اصلی زندگی زناشویی هستند. هم زن و هم شوهر باید در زندگی زناشویی بتوانند به خاطر طرف مقابل از خود گذشتگی کرده و از خود بخشش نشان دهند. یک دنده بوده و لجبازی کردن قاتل رابطه زناشویی هستند. زیرا در چنین رابطه ای نه زن و نه شوهر حاضر نیستند به خاطر طرف مقابل مقداری از خواسته های خود بکاهند.
این چنین زندگی همواره با مشکلات و اختلافات زیادی رو به رو خواهد بود. برای جلوگیری از این اتفاق سعی کنید همواره مقداری از انتظارات و خواسته های خودتان به خاطر همسرتان بکاهید. همچنین از همسرتان بخواهید که بخاطر شما از خود گذشتگی کرده و از برخی از خواسته های خود بگذرد.
به رابطه جنسی و کیفیت آن اهمیت دهید
یکی از مهم ترین مسائلی که در زندگی زناشویی و بعد از ازدواج باید به آن اهمیت دهید، رابطه جنسی و کیفیت آن است. رابطه جنسی تنها زمانی فایده دارد که هر دو طرف بعد از انجام آن احساس رضایت داشته باشند. نارضایتی جنسی زمینه لازم برای ایجاد مشکلات متعدد زناشویی را فراهم می کند. بنابراین بعد از ازدواج خود سعی کنید به رابطه جنسی خود سروسامان بخشیده و نهایت لذت را از آن ببرید.
قرارهای عاشقانه، پوشیدن لباس های زیبا و فراهم آوردن شرایط برای داشتن رابطه جنسی لذت بخش ضروری هستند. تنوع بخشیدن به رابطه جنسی را بعد از ازدواج فراموش نکنید. زیرا انجام رابطه جنسی تکراری بعد از مدتی می تواند این رابطه خوشایند را به یک رابطه تکراری و کسل کننده تبدیل کند.
در حل مشکلات و مسائل مالی سهم داشته باشید
حل بسیاری از مسائل مالی مربوط به زندگی زناشویی بر عهده مرد خانواده می باشد. اما امروزه با زیاد شدن مشکلات اقتصادی و مالی، زنان نیز این مسئولیت را بر روی دوش خود حس می کنند. یکی از بهترین راه های حل مسائل و مشکلات مالی زندگی زناشویی، همکاری خانم است.
این همکاری صرفا به معنی کار کردن خانم و امرار معاش نیست. بلکه بانوان با صرفه جویی در هزینه ها و برنامه ریزی دقیق و صحیح برای بودجه، می توانند در جهت کاهش این مشکلات موثر باشند. بانوان با این کار می توانند مسئولیت زیادی را که بر روی دوش آقایان است، کاهش دهند.
اجازه دخالت دیگران را در زندگیتان ندهید
اجازه ندهید هیچ فردی در زندگی زناشویی شما دخالت کند. برای این کار تنها کافیست مسائل زناشویی را در میان خودتان و همسرتان نگه دارید. از بحث کردن در مورد مسائل زندگی زناشویی خود با دیگران به شدت بپرهیزید. متاسفانه در فرهنگ جامعه ما برخی از خانواده ها، فامیل یا دوستان و آشنایان در زندگی زناشویی زوج های جوان دخالت می کنند. ممکن است برخی از خانواده ها به فرض خودشان فکر کنند که با دخالت خود به زوج های جوان کمک می کنند. اما این مسئله کاملا برعکس است. دخالت دیگران در زندگی زناشویی زوج ها می تواند تمامی مشکلات را دوبرابر کند.
ابزار محبت و عشق ورزیدن به همسر
یکی از بهترین راه های محکم کردن روابط زناشویی، ابراز محبت و عشق ورزیدن به همسر است. تحت هیچ شرایطی عشق و محبت خود را از همسرتان دریغ نکنید. هر روز همسرتان را ببوسید و به او بگویید که دوستش دارید. زمانی که همسرتان سرکار است جملات و متن های عاشقانه برای وی بفرستید. برای همسرتان گل بخرید و به مناسبت های مختلف به وی هدیه دهید. با همسرتان وقت بگذرانید. با هم به کافه و سینما بروید و از وقت گذراندن با هم لذت ببرید.
با همسرتان در مورد مسائل مختلف به توافق برسید
مسائل مختلفی در زندگی به وجود می آیند که لازم است با همسرتان در مورد آنان تصمیم بگیرید. تصمیم گرفتن در مورد این مسائل باید با مشورت و همفکری طرفین صورت گیرد. مثلا تصمیم در مورد خرید منزل یا بچه دار شدن و کار کردن و شغل طرفین. تصمیم در مورد تمامی این مسائل بر عهده هر دو طرف است و توافق زوجین در این مورد مهم می باشد. بنابراین سعی کنید در مورد تصمیم های مهم زندگی حتما با هم مشورت کرده و به توافق برسید. توافق زن و شوهر باید به نفع زندگی مشترک آنان باشد.
در حفظ سلامتی و زیبایی خود کوشا باشید
از قدیم گفته اند عقل سالم در بدن سالم! اگر می خواهید زندگی زناشویی خوبی داشته باشید، باید در صحت و سلامت به سر ببرید. بعد از ازدواج هم به سلامتی و هم زیبایی و شادابی خود اهمیت دهید. تغذیه سالم، ورزش کردن و انجام تفریحات دونفره را اصلا فراموش نکنید.
خانم ها و آقایان بعد از ازدواج باید به ظاهر خود رسیدگی کرده و همواره آراسته و مرتب باشند. رعایت بهداشت فردی نیز بسیار مهم است. یکی از دلایل کم شدن کیفیت رابطه جنسی بعد از ازدواج، عدم رعایت بهداشت فردی توسط یکی از زوجین است.
جمع بندی
در این مطلب به صورت کامل به این مسئله پرداختیم که بعد از ازدواج باید چگونه رفتار کنیم. رفتار بعد از ازدواج و طرز برخورد بسیار مهم است. زیرا این مسئله به نوعی تعین کننده این است که شما چقدر در زندگی زناشویی خود می توانید موفق عمل کنید. برای داشتن زندگی زناشویی موفق و لذت بخش سعی کنید رفتارهای خود را طبق شرایط جدید تنظیم نمایید. اگر در زندگی زناشویی خود با مشکلات جدی مواجه شدید، حتما از کمک روانشناسان و مشاوران این حوزه کمک بگیرید.