بهترین بذرهای تابستانی برای کاشت
در بهار و پاییز برای کشت بذر یا کشت محصول در باغ یا مزرعه خود گزینه های زیادی دارید. اما در روزهای خیلی گرم تابستان، به خصوص در جنوب، تعداد انتخاب برای کاشت کاهش می یابد. نمی توان هر گیاهی را در روزهای گرم تابستان کشت کرد. اما چند گیاه هست که می توان آن ها را در آب و هوای گرم تابستان کاشت و محصولات خوبی از آن ها برداشت کرد. در ادامه این مطلب چند مورد از این بذرها را به شما معرفی خواهیم کرد پس تا پایان با ما همراه باشید.
بذرهای قبل کشت در تابستان
بذر لوبیا
لوبیا از سبزیجاتی است که در غذاها کاربرد زیادی دارد و یکی از سبزیجات محبوب میباشد. لوبیا رشد آسانی دارد و معمولا 40 تا 60 روز بعد از کاشت قابل برداشت است. بهترین زمان برای کاشت لوبیا به عنوان نوعی بذر صیفی جات ، خرداد ماه تا اوایل مرداد میباشد. برای اینکه لوبیا فضای کمتری در باغ اشغال کند بهتر است برای آن داربست تهیه کنید یا آن را به طناب ببندید تا به صورت عمودی رشد کند.
بذرها را به طور مستقیم در زمین بکارید. یک مکان دارای آفتاب کامل، خاک غنی دارای زهکشی خوب با pH بالاتر از 6 انتخاب کنید. بذرها را به عمق 2/5 سانتیمتر در خاک بکارید، فاصله بین بذرها را 10 سانتیمتر و فاصله بین ردیفهای کاشت را 50 سانتیمتر در نظر بگیرید. دمای مناسب خاک برای جوانهزنی بذر لوبیا 21 تا 32 درجه سانتیگراد است. زمانی که درجه حرارت خاک در طول روز به طور میانگین حداقل 16 درجه سانتیگراد است میتوانید اقدام به کاشت کنید. در دمای پایین تر از16 درجه سانتیگراد جوانهزنی مدت زمان بیشتری طول میکشد. برای تامین مداوم محصول، هر 2 تا 3 هفته یک بار در اواسط تابستان بذر لوبیا را بکارید. نیازی به تنک کردن نهالها نیست. لوبیاها را به طور منظم برداشت کنید تا گیاه به تولید محصول جدید تشویق شود. خاک را مرطوب نگه دارید.
بذر بادمجان
زمان کاشت بادمجان معمولا اواخر بهار است. با این حال زمانی که در ماه اول تابستان هم کاشته شود میتواند به خوبی رشد کند. پس از خرید بذر مرغوب، ابتدا بذرها را در سینی نشا یا گلدان بکارید سپس نهال را به زمین منتقل کنید. بذر بادمجان را به عمق 5 میلیمتر در یک خاک غنی دارای زهکشی خوب بکارید. دمای مناسب برای جوانهزنی بذر بادمجان 27 تا 32 درجه سانتیگراد است. در این دما بذرها یک تا دو هفته بعد از کاشت جوانه میزنند. بذر بادمجان در دمای پایین جوانه نمیزند. تا زمان جوانهزنی خاک را مرطوب نگه دارید. نهالها را در یک مکان دارای آفتاب کامل بکارید. فاصله بین نهالهای بادمجان را 45 تا 60 سانتیمتر و فاصله بین ردیفهای کاشت را 90 سانتیمتر در نظر بگیرید. در طول فصل رشد به طور منظم به گیاه آب دهید. هفتهای سه بار آبیاری کافی است. خاک را مرطوب کنید ولی مواظب باشید بیش از حد خیس نشود. از دادن کودهای با نیتروژن بالا به گیاه خودداری کنید، زیرا در این صورت باعث پرپشت شدن برگها و کاهش تولید میوه میشود. بعد از اینکه گیاه بادمجان چند برگ تشکیل داد، هفتهای یک بار یا دو هفتهای یک بار به گیاه کود متعادل بدهید. کودهای NPK (نیتروژن-فسفر-پتاسیم) 20-20-20 یا 15-30-15 برای بادمجان مناسب هستند.
بذر خیار
خیار یک محصول فصل گرم است که در دمای 18 تا 30 درجه سانتیگراد بهترین رشد را دارد و در دماهای زیر 10 درجه سانتی گراد سرما زده میشود. خاکهای لومی حاصلخیز با زهکشی خوب برای رشد خیار توصیه میشود. در ابتدا زمین را تا عمق 60 سانتی متر شخم زده سپس کود حیوانی پوسیده به خاک اضافه کرده و بعد کود شیمیایی را که شامل ازت، فسفر و پتاس میباشد به میزان لازم به زمین اضافه میکنند. کشت خیار در بهار روی پشتههایی که 1/5 تا 2 متر از هم فاصله دارند انجام میگیرد. در این صورت آب از یک طرف وارد شده و به صورت نشتی به ریشه گیاه میرسد. بذر خیار را به عمق 12 میلیمتر و با فواصل 50 تا 70 سانتیمتر از یکدیگر بکارید. بذرها بعد از یک تا دو هفته جوانه میزنند. در مناطق گرم میتوان بذر خیار را در اواخر تابستان و اوایل پاییز نیز کاشت. بعد از این که بوته خیار ظاهر شد باید مرتب اطراف آن را وجین کرد. در فصل گرم که خیار به باردهی میرسد، هر 5 تا 7 روز یک بار احتیاج به آبیاری دارد، آبیاری باید به آهستگی و آرامی انجام شود به طوریکه حداقل تا عمق 60 سانتیمتری خاک نفوذ کند و به هیچ وجه نباید روی برگهای بوتههای خیار آب پاشید چون باعث تولید قارچ روی برگها می شود. PH مناسب خاک برای رشد خیار 6/5 تا 7/5 است. خیار را معمولا بر اساس اندازه آن برداشت میکنند و به سن آن توجهی نمیشود. به محض این که خیار به اندازه مطلوب رسید باید برداشت شود. در صورتی که خیار در گلخانه کاشته شود و شرایط گلخانه عادی باشد میوهها خیلی زود رشد میکنند و به همین جهت حداقل 2 تا 3 بار برداشت در هفته ضروری است و هرچه فاصله برداشت طولانی تر باشد تعداد خیارهای درشت که خارج از اندازه مطلوب بازار است بیشتر میشود.
بذر گوجه فرنگی
گوجه فرنگی هم در فصل بهار و هم در تیر ماه کاشته میشود و 60 تا 80 روز بعد از کاشت شروع به تولید میوه میکند. ابتدا بذرها را در خانه بکارید و سپس نهال ها را به زمین منتقل کنید. از یک خاک غنی دارای زهکشی خوب برای کاشت گوجه استفاده کنید. همچنین برای کاشت بذر گوجه از پیت ماس نیز میتوان استفاده نمود. بذر گوجه را به عمق 5 میلیمتر بکارید. دمای مناسب برای جوانه زنی بذر گوجهفرنگی 24 تا 32 درجه سانتی گراد میباشد. در این دما بذرهای گوجه 6 تا 10 روز بعد از کاشت جوانه میزند. خاک را مرطوب نگه دارید. بهتر است روی گلدان یا سینی نشا پلاستیک کشیده شود تا رطوبت حفظ شود، در این صورت جوانهزنی سریع تر انجام میشود. نهالهای گوجه را بعد از رفع سرما به زمین منتقل کنید. فاصله بین نهالها را 35 تا 50 سانتیمتر و فاصله بین ردیفهای کاشت را 60 سانتیمتر در نظر بگیرید. ماهی یک بار از کودهای کامل و مایع برای گیاه استفاده نمایید. گوجه برای رشد به آفتاب کامل، خاک دارای زهکشی خوب و غنی نیاز دارد. از کودهایی که مقادیر بالایی نیتروژن دارند استفاده نکنید زیرا باعث تشویق گیاه به تولید برگ میشود در نتیجه باردهی کاهش مییابد. در طول فصل رشد به طور منظم به گیاه آب بدهید ولی از آبیاری بیش از حد خودداری کنید. هفتهای 3 بار آبیاری کافی است.
بذر فلفل
بهترین زمان کاشت فلفل بهار است، ولی در تابستان هم می توان از آن محصول خوبی بدست آورد. همانند گوجه فرنگی و بادمجان، بذر فلفل را درون سینی نشا یا گلدان بکارید و نهال آن را به زمین اصلی انتقال دهید. دمای بهینه برای جوانه زنی بذر فلفل ۲۱ تا ۲۷ درجه سانتی گراد است. تا زمانی که بذرها جوانه بزنند باید خاک مرطوب نگه داشته شود. اگر دمای خاک کمتر از حد مطلوب باشد جوانه زنی در مدت طولانی تری انجام می شود. در میزان استفاده از کود و آب باید دقت لازم را داشته باشید. فلفل به کوددهی ملایمی نیاز دارد و خاک آن نباید از آب اشباع شود. در غیر اینصورت دچار بیماری های قارچی مثل پوسیدگی ریشه می شود.
خرید بهترین بذر برای کاشت در تابستان
شما می توانید انواع بذرهای قابل کشت تابستانی را از فروشگاه اینترنتی دشت سبز خریداری کنید. علاوه بر این می توانید از مشاوران مجموعه راهنمایی بخواهید تا با صبر و حوصله و با توجه به خواست و شرایطتتان شما را راهنمایی کنند.