بهترین فیلم های روانشناسی که باید دید
بعضی از فیلمها در دیدگاه روانشناسی، بهعنوان یک ابزار قدرتمند برای درک و موشکافی رفتارهای انسانی و عوامل تاثیرگذار بر آن، یاد میشود. درواقع فیلم نوعی آینه برای به نمایش گذاشتن رفتارهای انسان و نشان دادن تاثیر شرایط مختلف زندگی و محیط بر او است.
ذهن زیبا A Beautiful Mind
از دیدگاه بسیاری از کارشناسان و تحلیلگران فیلم ذهن زیبا به عنوان یکی از بهترین فیلمهای روانشناسی و انگیزشی شناخته میشود. این فیلم بر اساس داستان واقعی زندگی جان نش، ریاضیدان مطرح آمریکا و برنده جایزه نوبل اقتصاد ساخته شده است. جان نش به بیماری اسکیزوفرنی مبتلا بود. در این فیلم تلاش شده تا تجربیات و درک فرد مبتلا به اسکیزوفرنی بهتصویر کشیده شده و درک عمومی از این بیماری افزایش یابد.
ذهن زیبا که ۱۳۵ دقیقه دارد، با نقشآفرینی راسل کرو (Russell Crowe) در نقش جان نش و با اقتباس از کتابی نوشته سیلویا نارسا در سال ۲۰۰۱ ساخته شد. این اثر در مراسم جوایز اسکار سال ۲۰۰۲، ۴ جایزه ازجمله اسکار بهترین کارگردانی برای ران هوارد را از آن خود کرد. این فیلم همچنین اسکار بهترین فیلمنامه اقتباسی، بهترین فیلم و بهترین بازیگر نقش اول زن را نیز گرفت.
ویل هانتینگ نابغه Good Will Hunting
ویل جوانی نابغه است، با این حال رفتارهای نابهنجاری دارد و بهدلیل بزهکاریهای رایج مثل ضرب و شتم، سرقت و آسیب به اموال عمومی بارها به زندان افتاده است. در مدتی که ویل نظافت دانشگاه MIT را بر عهده دارد بهصورت پنهانی در ساعات فراغتش به حل مسائل پیچیده ریاضی در کلاسهای دانشگاه میپردازد. در این حین پروفسور لامبو با نقشآفرینی استلان اسکاشگورد متوجه این موضوع شده و ویل را کشف میکند.
ویل بهدلیل درگیری تازهای که ایجاد کرده به زندان میافتد اما با وساطت پروفسور لامبو و به شرط گذراندن جلسات روانشناسی او را آزاد میکنند. ویل روانشناسان متعددی که پرفسور برای او انتخاب کرده را به بازی میدهد تا اینکه آخرین درمانگر ظاهر میشود.
این فیلم به دلیل اینکه به هنر پذیرش خود و قبولکردن خودمان به همان نحوی که هستیم اشاره میکند جزو یکی از بهترین فیلمهای روانشناسی شناخته میشود. در کنار فیلمنامه قوی، نقش آفرینی عمیق و زیبا بازیگران سبب شده تا به بهترین شکل ممکن دیالوگها و خط داستانی فیلم به ببینده منتقل شود. این فیلم بسیار غنی از احساسات بوده و از لحظه ابتدایی تا پایان، بیننده را مجذوب خود میکند.
درخشش ابدی یک ذهن پاک
درخشش ابدی یک ذهن پاک، داستان جدایی دردناک جوئل باریش (جیم کری) و کلمنتاین کروسکی (کیت وینسلت) را روایت میکند. آنها تصمیم میگیرند تا خاطرات یکدیگر را از ذهنشان پاک کنند اما در این حین جوئل متوجه میشود که هنوز کلمنتاین را عاشقانه دوست دارد. او تلاش میکند تا از پاک کننده خاطرات فرار کند. درخشش ابدی یک ذهن پاک جوایز مهمی ازجمله جایزه اسکار بهترین فیلمنامه اصلی را به دست آورده و بهعنوان یکی از بهترین فیلمهای روانشناسی بهشمار میرود. در این فیلم بازیگران برجستهای همچون کیت وینسلت و جیم کری نقشآفرینی کردهاند.
مزایای گوشه گیر بودن
این فیلم بر محور دانشآموزی به نام چارلی است که با مشکلات سلامت روانی و اجتماعی مواجه بوده و در جستوجو آرامش در میان دوستان بیاندازه خود است. از آنجایی که این فیلم به موضوعات مهمی همچون: بیماری روانی، نوجوانی و جستجوی هویت پرداخته به عنوان بهترین فیلمهای روانشناسی در این زمینه شناخته میشود. مزایای گوشهگیر بودن، محصول سال ۲۰۱۲ بوده و بر اساس رمانی به همین نام از استیون چبوسکی ساخته شد.
جمع بندی
تماشای فیلمها با ارائه داستانها و شخصیتهای متنوع، این امکان را به ما میدهد تا به شکل موثرتری مفاهیم روانشناسی از جمله: تصمیمگیری، هویت فردی، انگیزههای عمیق و نیز روابط بین فردی را بیاموزیم. تماشای فیلمهایی که موضوعات و مسائل روانشناسی را به شکل جدیتری مورد بررسی قرار میدهند ما را در شناخت بهتر روان انسان و یادگیری روشهای مقابله با آن یاری میکند. در این مقاله با برخی از بهترین فیلمهای روانشناسی آشنا شدیم، که میتوانید برای دانلود فیلم با لینک مستقیم به ناب مووی مراجعه کنید.