مجله تاپ‌ناز‌

بیداری جنسی کودکان چیست و از چه سنی آغاز می شود؟

بیداری جنسی کودکان چیست و از چه سنی آغاز می شود؟

سن بیداری جنسی کودکان چه سنی است؟

بیداری جنسی چیست؟

سن 3 تا 4 سالگی، سن بیداری جنسی و تشکیل خاطرات در ذهن کودکان است و در 5 تا 7 سالگی، کودکان، وقتی با بدن برهنه والدین مواجه می شوند، کنجکاو می شوند که بدن آن ها چه ویژگی هایی دارد و همین ممکن است خطرآفرین و نگران کننده باشد.

بیداری جنسی

در دوران شیر خوارگی و خصوصاً نوزادی، کودک خود را از مادرش جدا نمی بیند. به نحوی که خود و مادر را موجود واحدی می بیند. کودک آن چنان خود را به مادر نزدیک می بیند که وقتی سینه مادر را می مکد احساس می کند، دارد مادرش را می خورد. مطالعه این مطلب که برگرفته از کتاب های نقش مادر در تربیت نوشته دکتر علی قائمی، اسلام و تربیت کودکان نوشته دکتر احمد بهشتی، مسائل جنسی کودکان نوشته دکتر مجتبی امین زاده است به خوانندگان ماهنامه کودک پیشنهاد می شود.

در دوران طفولیت، دیدن یا لمس کردن سینه مادر، پاسخ های مکیدن را در کودک پدید می آورد که می توان این خواسته را با شیر دادن به کودک، ارضا کرد. اما در دوران کودکی، سه تا چهار سالگی به بعد دیدن پدر یا مادر برهنه، بر انگیخته شدن و تحریک و میل جنسی کودک را سبب می شود که به هیچ وجه نمی توان در یک زمینه کودک را ارضا کرد. آرایش و لباس های نمیه عریان در هفته تا دو بار کافی است ولی آراستگی باید همیشگی باشد. حالا اگر فرزندان زیر هفت سال هستند این نوع آرایش و پوشش مشکلی ایجاد نمی کند. زیرا غرایز جنسی در بچه های زیر هفت سال بروز ندارد البته وجود دارد ولی بروز ندارد. وقتی بچه وارد مدرسه می شود مادر باید مراقبت کند زیرا با ورود به دوره آموزشگاهی غرایز بروز پیدا می کند با اینکه جدی نیست ولی شما باید پوشش را مراعات کنید.

 

بچه ها با ورود به دوازده سالگی نوجوان می شوند و باید مراقب بیشتری بشود زیرا غرایز در نوجوان جدی تر می شود. پسرها به طور معمول در پانزده سالگی به بلوغ جنسی می رسند و مادر باید مراقبت بیشتری بکند زیرا فرزند در اوج غرایز است. اگر شما در دوره ای پوشش و آرایش را جلوی فرزندان پسر رعایت نکنید ممکن است که بلوغ جنسی آنها را جلوتر بیندازید. یکی از علل بلوغ زودرس بچه ها همین مسئله است. اگر شما فرزند بالای هفت سال دارید باید پوشش و آرایش خودتان را مدیریت کنید یعنی پوشش و آرایش مربوط به خلوت شما باشد. بعضی ها فکر می کنند که فرزند ما محرم هستند و نباید جلوی آنها پوشش رعایت بشود. البته این درست است ولی اگر فرزند شما در سن قبل از آموزشگاهی، قسمتی از بدن شما را ببیند، آزار نمی بیند ولی از آن عکس می گیرد و بعدا او را آزار می دهد یعنی در زمان بلوغ جنسی. اگر فرزند شما در زمان بلوغ و نوجوانی قسمتی از بدن مادر را ببیند بالفعل او را اذیت می کند و ممکن است که دچار انحرافات اخلاقی بشود. درست است که فرزند شما به شما محرم است ولی باید محدودیتی باشد. رعایت مسائل جنسی در نزد کودکی که هم خانه ی ماست با ما زندگی می‌کند و آسوده و بی دغدغه رفت وآمد می کند، موجب حفظ سلامت جنسی و بلوغی کودک می‌شود.

 

مادری که در مقابل فرزند شرم وحیارا حفظ کند وموجبات تضعیف آن را فراهم نیاورد؛ تصویر زیبا ودلنشین و آبرومندانه ایی از خود در آینه ی ذهن کودک منعکس کرده و اسباب سعادت او را فراهم آورده است. کودکان به دقت رفتار والدین خود را پیگیری می‌کنند تقلید می‌کنند، الگو می‌گیرند، اظهار می‌کنند ودر آلبوم پاک نشدنی ذهن کنجکاو و نورس خود ثبت وبررسی می‌کنند. پوشش قدری راحت مادر و پدر تا قبل از شش سالگی نگران کننده نیست.

 

اما بین سن شش الی دوازده سالگی کودک با گرافیک بالا تصویر برداری می کند. یعنی او را مبتلا به انحراف اخلاقی نمی کند اما در ذهن کودک ثبت شده باقی می ماند. با ورود به سن دوازده سالگی وبلوغ پوشیدن لباس های نیمه عریان و باز، تنگ، نازک و بدن نما ی والدین تاثیر سوء دارد وکودک را اذیت می‌کند. این یک واقعیت است و از بزرگسالان بسیاری نقل شده است. اسلام دستورات زیبایی در این زمینه داده است: مانند; ورود به اتاق پدرو مادر پس از کسب اجازه، رعایت حجاب در منزل منهای مقدار معمولی که نمایان می‌شود، تحریم نگاه به فیلم ، ترانه وصداهای نامشروع و ناپاک، پوشاندن صورت نوزادهنگام آمیزش، حفظ حیای شرمگاه کودک تادوسالگی ورعایت مضاعف از دو تا پنج سالگی و… می‌باشد.

بچه ها با ورود به دوازده سالگی نوجوان می شوند و باید مراقب بیشتری بشود زیرا غرایز در نوجوان جدی تر می شود. پسرها به طور معمول در پانزده سالگی به بلوغ جنسی می رسند و مادر باید مراقبت بیشتری بکند زیرا فرزند در اوج غرایز است. اگر شما در دوره ای پوشش و آرایش را جلوی فرزندان پسر رعایت نکنید ممکن است که بلوغ جنسی آنها را جلوتر بیندازید. یکی از علل بلوغ زودرس بچه ها همین مسئله است. اگر شما فرزند بالای هفت سال دارید باید پوشش و آرایش خودتان را مدیریت کنید یعنی پوشش و آرایش مربوط به خلوت شما باشد

جنین نسبت به موسیقی بسیار حساس و در زمان نوزادی هوشیار است. لذا لازم است والدین تدبیری در جدا نمودن بستر نوزاد از خود داشته باشند. کودکان دارای روح بزرگ و الهی ومومن هستند. ومطلوب را از نامطلوب جدا می‌کنند ودرک والایی دارند.
به نکات زیر توجه کنید
1- رعایت اصول اخلاقی جنسی در خانواده، نقش مهمی در سلامت جنسی کودکان دارد. علاوه بر پوشش مناسب که توضیح داده شد، والدین باید از رفتارهای زیر در حضور فرزندان، پرهیز کنند :

* پرهیز از دیدن فیلم های نامناسب جنسی که در آن زنان و مردان با پوشش های نامناسب، عریان و نیمه عریان، روابط و رفتارهای زننده، رقص های تحریک آمیز، معاشقه و روابط جنسی را به نمایش می‌گذارند. * پرهیز والدین از شوخی های رکیک و زننده، ایماها، اشاره ها، کنایه های جنسی، لمس و در آغوش کشیدن هم دیگر که معنی جنسی بدهد. * پرهیز از ناز و نوازش، بوسیدن و معاشقه با همدیگر در حضور فرزندان. * پرهیز از حرف ها، طنزها و فحش های رکیک جنسی ( چون کودکان ممکن است بعداً حرف ها را کلمه به کلمه معنی کنند و همین، سبب انگیزش و تحریک جنسی زودرس آن ها شود.

2- رعایت پوشش مناسب در خانواده کمک شایانی به رشد طبیعی جنسی کودکان و پیشگیری از انحرافات اخلاقی در نوجوانی و جوانی خواهد داشت.

بیداری جنسی کودکان چیست و از چه سنی آغاز می شود؟

بچه ها در دوران نوجوانی باید مراقب بیشتری بشود زیرا غرایز در نوجوان جدی تر می شود

پوشش کودکان

در حدود ۳ تا ۴ سالگی کودکان دوست دارند بدن‌شان محرمانه باشد و از این که دیگران آن ها را عریان ببینند، احساس خجالت و شرم می کنند و دوست ندارند برهنه و عریان باشند. بنابراین لازم است که والدین این احساس را در فرزندشان تقویت کنند تا حجب و حیا و عفت در آن ها تقوت و بی پروایی جنسی در آن ها ضعیف شود. والدین، هنگام تعویض لباس کودکان ۲ تا ۳ ساله که کاملاً متوجه جنسیت خود شده اند، باید مواظب باشند که فرد دیگری، خصوصاً کودک دیگری، بدن برهنه او را نبیند. هم چنین باید به آن ها تأکید کرد که هیچ کس اجازه ندارد به قسمت تناسلی آن ها نگاه کند یا دست بزند. اگر سؤال کنند حتی پدر و مادر؟ باید به آنها توضیح داد، پدر و مادر فقط تا ۵ تا ۶ سالگی اجازه دارند داخل دستشویی و حمام و موقع عوض کردن لباس به آن نگاه کنند و بعد از این سن که توانایی حمام رفتن، دستشویی رفتن و تعویض لباس را مستقلاً پیدا می کنند، هیچ کس، حتی پدر و مادر هم اجازه ندارند قسمت تناسلی آن ها را نگاه یا لمس کند.

 

اجازه ندهید کودک‌تان لخت بخوابد

برخی والدین فقط به پوشش دختران حساسند و دختران را بیشتر از پسران می پوشانند و حساسیتی روی برهنگی پسران در سنین کودکی و حتی تا بلوغ ندارند که ممکن است باعث سرخوردگی جنسی دختران در بزرگسالی شود. توصیه می شود والدین، کودکان را همواره با لباس و پوشش هر چند بسیار کم مانند لباس زیر پبپوشانند تا به برهنگی عادت نکنند و حتی موقع خوابیدن هم نباید برهنه و بدون لباس به رختخواب بروند، چرا که تماس اندام و اعضا به همدیگر و تماس بدن برهنه به رختخواب، می تواند تحریک جنسی کودک را فراهم آورد.

رعایت نکات مهم هنگام رابطه زناشویی

* گاهی والدین به علل مختلف، مثل نداشتن اتاق خواب مجزا، محدودیت فضای خانه، داشتن بچه زیاد و شلوغ بودن خانه و گاه اهمال کاری و سهل انگاری، نمی توانند شرایط و محیطی امن و آرام برای روابط زناشویی خود فراهم کنند .

* برخی دیگر از والدین، کودکان‌شان را با عروسک اشتباه می گیرند و فکر می کنند، آن ها نه احساس دارند، نه می فهمند، نه می شنوند و نه می بینند. ولی کودکان نه کرند و نه کور. کودکان خیلی خوب احساس می کنند، خیلی خوب می فهمند، همه چیز را می بینند و خیلی خوب صداها را می شنوند و درک می کنند ،حتی اگر خواب باشند یا خود را به خواب زده باشند. هر چند کودکان دو ساله بیان خوبی ندارند و نمی توانند مسائل را توضیح بدهند ولی از حافظه ای قوی برخوردارند و همه مناظر، تصاویر و صداهای دور و بر خود را مثل یک دوربین و ضبط صوت، در ذهن و خیال خود ثبت می کنند .

* کودکان که نزد والدین می خوابند یا کودکانی که به علت بی مبادلاتی والدین و باز بودن در اتاق خواب، شاهد روابط زناشویی آن ها شوند، درباره روابط زناشویی پدر و مادر دچار ترس، نگرانی و اضطراب شدید می شوند، چرا که رابطه زناشویی را نوعی خشونت پدر علیه مادر تصور می کنند و فکر می کنند که پدر می خواهد با مادر دعوا کند یا آسیبی به او برساند.

* والدینی که در حضور کودکان و فرزندان خود روابط زناشویی انجام می دهند، نه تنها در حق آن ها خیانت بلکه بزرگ ترین جنایت را مرتکب می شوند، چرا که باعث تحریک و بیدار شدن زودرس غریزه جنسی کودکان و عامل تباهی و انحراف اخلاقی آن ها در آینده می شوند.

مطالب مشابه را ببینید!