بیوگرافی عرفان طهماسبی (از کارگری در رستوران تا برگزاری کنسرت و موفقیت در خوانندگی)
عرفان طهماسبی خواننده و آهنگساز جوان و آیندهدار ایرانی است که بعد از حضور در برنامه عصر جدید به معروفیت بسیار زیادی دست یافت. ما نیز امروز در سایت تاپ ناز قصد داریم نگاهی کامل و دقیق بر زندگی عرفان طهماسبی داشته باشیم.
فهرست موضوعات این مطلب
تولد و اوایل زندگی
عرفان طهماسبی در سال 1377 در استان خوزستان به دنیا آمد. البته او اصالت بخیاری دارد و تا به کنون چندینبار با لباس محلی بختیاری در اجرا و مراکز عمومی حاضر شده است. عرفان طهماسبی در مصاحبه با مجله ایران جوان درباره کودکی خود چنین گفت: من هم از کودکی هم شعر میگفتم، هم میخواندم.
کتاب شعر بچگیهایم را هنوز دارم، ویدئوهایی هم هست که در سن هفت سالگی حتی یک جایی گفتهام من برای مردم میخوانم! این آرزوی من از کودکی بوده، اما بهطور جدی از 16، 15سالگی در این مسیر قرار گرفتم. به تئاتر رفتم و کارم را با شاهنامهخوانی شروع کردم.
تحصیلات و دانشگاه
با اینکه استعداد اصلی عرفان در موسیقی بود؛ با این حال او در این رشته تحصیل نکرده و در اصل رشته دانشگاهی او کارشناسی ابزار بوده است. او درباره تجربه تحصیلات و دانشگاه خود چنین گفته است: رشتهام فنی است؛ کارشناسی ابزار دقیق میخوانم. دلیلش هم این است که ما در خوزستان حتی یک هنرستان موسیقی هم نداریم. با اینکه از کودکی بهشدت به موسیقی علاقهمند بودم، اما چون میدانستم رشته موسیقی در خوزستان وجود ندارد، به هنرستان رفتم که دستکم در اسمش واژه هنر بهکار رفته است!
رفتم هنرستان و برق ثبتنام کردم. واقعا ما در بحث امکانات تحصیلی و آکادمیک موسیقی در خوزستان بسیار فقیر هستیم.
درحالیکه اگر یک هنرستان موسیقی داشته باشیم، استادانی برای تدریس میآیند و ناخواسته آگاهی آکادمیک موسیقاییمان بالاتر میرود. ضمن اینکه تحتتأثیر این آموزشها، استادانی در این حوزه رشد خواهند کرد که قطعا باعث پیشرفت هر چه بیشتر موسیقی کشورمان خواهد شد.
مطلب مشابه: بیوگرافی علیشمس ؛ عکس های علیشمس و همسرش + زندگی شخصی خواننده رپ
مهاجرت به اهواز
عرفان طهماسبی درباره دوران کودکی و خانواده خود زیاد صحبت نکرده است؛ اما او چنین اعلام کرده است که خانواده فقیری داشت و همین امر باعث شد تا او از خوزستان به اهواز آمده و در یک غذاخوری مشغول به کار شود.
در همین زمان که او در اهواز اسکان داشت؛ یک گروه موسیقی را به راه انداخته و به گفته خودش همین موضوع باعث شد تا در این عرصه بسیار پیشرفت کند.
او گفته: از 18 سالگی برای کسب درآمد از شوشتر به اهواز نقل مکان کردم چون بیکاری اذیتم می کرد و در یک کبابی خیلی کوچک در اهواز مشغول به کار شدم و روزی 6 ساعت بدون وقفه آنجا ساز می زدم و می خواندم
فعالیتهای تئاتری
عرفان طهماسبی زمانی که در اهواز زندگی میکرد به یک گروه تئاتری پیوست که به دنبال یک شاهنامهخوان بودند. از همین رو عرفان به عنوان شاهنامهخوان به این گروه اجرا ملحق شد. او درباره این دوران چنین گفته است: من هنرجوی بازیگری تئاتر در شوشتر بودم و دو تا نمایشنامه کار کردم که در یکی از این نمایشنامه ها لازم بود که آواز بخوانم، من این کار را اجرا کردم و مورد پسندم استادم آقای بهداری واقع شد و ایشان از صدای من خیلی خوششان آمد و من را تشویق کردند
بعد از آن هم از آنجایی ایشان در کار شاهنامه خوانی بودند از من خواستند که شاهنامه بخوانم و پیشنهادشان همان سبک همیشگی شاهنامه بود، با اینکه این سبک دوست داشتنی است ولی من در ذهنم گفتم که می خواهم سعی کنم شاهنامه را به صورت پاپ اجرا کنم که این کار را به صورت تلفیقی انجام دادیم با این که مطمئن نیستم اما فکر می کنم اولین شاهنامه خوان پاپ کشور بودم چون تاکنون جایی ثبت نشده است.
عصر جدید
بعد از موفقیت برنامه عصر جدید در فصل یک؛ داوطلبین بسیاری در فصل دوم این سریال حضور داشته و برای موفقیت تلاش کردند. یکی از این افراد عرفان طهماسبی بود. عرفان تجربه خود از عصر جدید را چنین توصیف کرده است:
یادم هست وقتی برای مرحله اول عصر جدید پذیرفته شدیم، یک مصاحبهای با ما کردند و گفتند برای چه آمدهای؟ بهدنبال جایزه هستی؟ میخواهی معروف شوی؟ یا هدف دیگری داری؟ من گفتم آمدهام تا تنظیمکنندههای بزرگ ملودیهای من را بشنوند.
البته آن زمان منظورم ملودیهای راکم بود! جالب اینکه بعد از پخش اجراهایم، تقریبا تمام افرادی که دوست داشتم کارهایم را ببینند و مدنظرم بودند، به سراغم آمدند و این بسیار فوقالعاده بود. ضمن اینکه همانطور که گفتم این برنامه راه موسیقاییام را هم تغییر داد.
من در عصر جدید چهار کار اجرا کردم که اولی «گلم گلم» و دومی «دی بلال» بود. بعد از این دو کار تصمیم گرفتم خودم کارهایم را بسازم و چون سبک نویی بود و طعم جدیدی داشت، خیلی پرریسک بود اما وقتی بعد از اجرای «ماه مو» کلیپ این کار یکونیممیلیون بازدید داشت، یا وقتی «تردید» را 2میلیون 500هزار نفر دیدند، به این باور رسیدم که در این راه میشود ریسک کرد و نتیجه گرفت.
عصر جدید از خیلی جهات به من کمک کرد. اما جالبترینش این بود که سبک کارم را به کلی تغییر داد. من اصلا آهنگساز راک بودم.
حتی یک آلبوم کامل آماده با هشت قطعه دارم که ملودی فارسی دارد و کاملا راک است! اما در عصر جدید بهصورت اتفاقی یکی از آهنگهای مورد علاقهام را که کمی لهجه شیرازی داشت انتخاب کردم که خیلی مورداستقبال قرارگرفت.
برای مرحله دوم آهنگ دیگری انتخاب کردم که کاملا فولک (موسیقی بومی یا محلی) بود. از آنجا که این آهنگ در لهجه و نوع موسیقی غلظت بسیاری داشت، مردم نتوانستند ارتباط خوبی با آن برقرار کنند.
به همین دلیل نشستم و بررسی کردم که چرا آهنگ اول با استقبال روبهرو شد و کار دوم آنچنان به دل مردم ننشست. درواقع این سبکی که امروز من را با آن میشناسند، سبکی است که با توجه به برنامه عصر جدید مهندسی شده است!
من دیدم در سبکهای دیگر، طعمهای بسیار قویای داریم و اگر میخواهم حرفی برای گفتن داشته باشم، باید یک راه برای خودم بسازم. همین شد که قدم در این راه گذاشتم و نتیجه این کار ملودیهای فولکی شد که طعمی از گویشهایش شیرازی، جنوبی، بختیاری، لری و… دارند.
همکاری با تلویزیون
بعد از رسیدن به شهرت، شبکه سه در قالب همکاری برای تیتراژ با عرفان طهماسبی قرارداد همکاری امضا کرد. عرفان برای تیتراژ سریال نجلا موسیقی بسیار زیبایی را ساخت. نجلا، یک مجموعه تلویزیونی ایرانی به کارگردانی خیرالله تقیانی پور، تهیهکنندگی سعید سعدی و نویسندگی مهدی حمزه در آبادان، خرمشهر، شادگان و تهران، ساخته شده است.
نخستین قسمت از این مجموعه در 17 مهر 1399 روی آنتن شبکه سه سیما رفت. فصل دوم این مجموعه در نوروز و رمضان 1401 از شبکه سه، پخش شد.
قصه سریال نجلا در سال 1358 میگذرد و دختری به یک پسر عاشق در آن اوضاع آشفته و نا امنیها وعدهای میدهد که طی آن اگر پسر بتواند او را از مرز ایران و عراق رد کند و به زیارت اربعین برسد، در قبال عشقش به او پاسخ مثبت میدهد، اما همه اینها در طول مسیر دستخوش اتفاقهایی میشود. در فصل اول سارا رسولزاده و در فصل دوم محیا دهقانی نقش نجلا را ایفا کرد.
سبکشناسی و مخاطبشناسی
مخاطبی که من امروز دارم، مخاطب علاقهمند به فولک است. حتی علاقهمند به پاپ هم نیست. واقعا نمیتوان او را به راک برد. عزیزانی هستند که در این حوزه کار میکنند، افتخار داده و برخی از این ملودیها را دوست داشته و خواستهاند.
من هم فقط بهدنبال این هستم که افرادی این کارها را بخوانند که قشنگ اجرا کنند. اصلا در اینباره دید مادی یا معنوی ندارم که مثلا بخواهم صاحب اثر باشم.
فقط دوست دارم این کارها خوانده شوند که به امید خدا قرار است این اتفاق بیفتد.همیشه دوست دارم کاری را انجام بدهم که دیگران آن را انجام نمیدهند یا کمتر به آن پرداخته شده است.
شاید به همینخاطر هم راک را انتخاب کرده بودم. حالا میبینم به این سبک که در آن ردی از موسیقی فولک دیده شود، حتی نسبت به راک هم کمتر پرداخته شده.
برای همین از این اتفاق، از باز شدن این مسیر نو و جذاب و قدم گذاشتن در آن کاملا راضی و خوشحالم.
جدا از اینکه موسیقیهای محلی نهتنها یک فرم ملودی، بلکه ادبیات و فرهنگ ما هستند و باید به آنها پرداخته شود، این نوع موسیقی سازبندیهای مختلفی دارد که تنوع را به موسیقیمان تزریق خواهد کرد.
امروز موسیقیهایی که ما میشنویم بر پایه سازهایی بنا شده که از 50، 40سال پیش تا امروز مورداستفاده قرار میگیرند.
هرازگاهی هم سراغ سازهای متفاوت کشورهای دیگر میرویم، اما خیلی زود آنها را کنار میگذاریم؛ چون اساسا ریشه در وجود و فرهنگ ما ندارند.
اما وقتی به موسیقی فولک ایرانی پرداخته شود، آنوقت سازهای محلی یکییکی جای خودشان را در ریتم موسیقیمان پیدا میکنند.
من سعی کردم این کار را در 2کار آخرم برای عصر جدید یعنی «ماه مو» و «تردید» انجام بدهم و از «نیانبان» و «سرنا» استفاده کردم که اتفاقا همین بخشها به یکی از محبوبترین تکههای کارهایم تبدیل شد.
من این کار را در موسیقیای که بیشتر میشناسم، موسیقی جنوب، لر، بختیاری و… استفاده کردهام.
حالا شما ببینید ما بین قشقاییها، آذری ها، کردها و دیگر قومیتها چه موسیقیها و چه سازهایی داریم که میتوانند طعمهای جدیدی به موسیقی پاپمان اضافه کنند.
اولین کنسرت عرفان طهماسبی
عرفان طهماسبی توانست مجزو اجرا را بگیرد و اولین کنسرت او در یکشنبه 27 خرداد و دوشنبه 28 خرداد 1403 در تهران، هتل اسپیناس پالاس برگزار شد که با استقبال گسترده از سوی مردم روبرو شد و در همان ساعات اولیه رکورد فروش را شکست.
اگرچه انتظار میرفت که عرفان طهماسبی در اولین کنسرت خود، کمی دچار استرس شود و نتواند سالن را در اختیار بگیرد، اما اجرای سر وقت و بدون تاخیر، شروعِ فکر شده که با یک ویدیو از کودکی او همراه شده بود و همچنین صمیمیتش با حاضران در رفت و برگشتهای کلامی، توانست تجربه خوبی را در اولین اجرا، برای طهماسبی به ارمغان آورد.
طهماسبی در روزهای اول سال 1403، قطعه موسیقی «گلوبند» را منتشر کرد که به یکی از پرمخاطبترین قطعات او تبدیل شد و زمزمههایی درباره اولین کنسرت او شنیده میشد.
در ابتدای کنسرت، ویدیویی از او به نمایش گذاشته شد که در آن میگوید که نمیداند در اولین کنسرتش چه باید بگوید. پس از آن، طهماسبی با تشویق قابل توجه حاضران وارد سالن شد؛ تنها و بدون گروهش. او در ابتدا قطعه «گلم گلم» رو به تنهایی و با همراهی حاضران اجرا کرد و سپس گروهش روی سن آمدند.
او در ابتدا در چند جمله به حاضران خوشامد گفت و تاکید کرد که بلد نیست حرف بزند و بلافاصله قطعه بعدی را شروع کرد. قطعه دوم «گل مهتاب» بود و برای قطعه سوم «کجایی» را انتخاب کرده بود که استقبال زیادی مواجه شد.
در قطعه سوم، هوشنگ محمدی دقایقی ساز نیانبان را نواخت که بارها با تشویق حاضران روبرو شد، بلافاصله و در میان تشویقها، قطعه «نجلا» که برای سریالی به همین نام آماده شده بود اجرا شد.
شاید بتوان تنها نکته قابل اصلاح نخستین کنسرت طهماسبی را صدای بلند سالن دانست که در بخشهایی، تکنوازیها را تحت شعاع قرار میداد. همچنین در زمانی که طهماسبی اوج گرفته بود تا قدرت صدای خود را به نمایش بگذارد، صدای بسیار زیاد موسیقی، صدای خواننده را کاملا تحت شعاع قرار داده بود و تلاش او کمتر شنیده میشد.
مطلب مشابه: بیوگرافی رضا بهرام + زندگی هنری و شخصی این خواننده پاپ و عکس های او و همسرش
در سکوت شب خانه زد فریاد
با اینکه عرفان طهماسبی موزیکهای بسیار خوب و ترندی دارد؛ اما با این حال بهترین و ترندترین آهنگ او خداحافظ است. این موزیک از عرفان به یکی از بمبهای بازار موسیقی ایران تبدیل شد. عرفان نیز بعدها عنوان کرد که اصلا انتظار چنین بازخوردی را از سوی مخاطبین نداشت.
آهنگ گلوبند
یکی دیگر از آهنگهای عرفان طهماسبی که بسیار شنیده شد؛ موسیقی گلوبند بود. همین موزیک در کنسرت عرفان نیز بسیار مورد استقبال قرار گرفت. متن این موسیقی را در زیر قرار دادهایم.
چشم و دلم روشن این چه یاریه
هوار هوارم شدی دار و ندارم
دلم بنده دلم بنده به اسمت که گلو بنده
به اون صورت خوش خنده …
تو رقص ماه و کارون مثل شوق نی امبونی
جنون عشق مجنونی …
دلم رامه به پای نیگای تو خیامه چشای سیای تو
هر جا که بروم ساز دلم کوک صداته دل و دینم چشاته
سخن پایانی
بسیار خرسندیم که تا پایان همراه سایت تاپ ناز بودید. ما امروز و در مقاله فوق سعی کردیم تا درباره زندگی شخصی و حرفهای عرفان طهماسبی بنویسیم تا شما عزیزان و طرفداران با زندگی این سلبریتی بیشتر از قبل آشنا شوید. در پایان امیدواریم که از خواندن این مقاله نهایت لذت را برده باشید.