بیوگرافی علیرضا شجاع نوری + اطلاعات زندگی شخصی و عکس های او و همسرش
علیرضا شجاع نوری بازیگر و تهیه کننده معروف ایرانی است که با بازی در فیلم و سریال های مهم توانست به معروفیت بسیاری دست یابد. ما نیز امروز در سایت ادبی و هنری تاپ ناز قصد داریم نگاهی کامل بر زندگی این هنرمند ایرانی داشته باشیم. پس اگر به زندگی علیرضا شجاع نوری علاقه دارید، در ادامه با ما باشید.
فهرست موضوعات این مطلب
شروع فعالیت
بعد از پایان تحصیلات در سن ۲۵ سالگی در سال ۱۳۵۹ فعالیت خود را بعنوان نویسنده در خبرگزاری جمهوری اسلامی آغاز کرد، سپس از سال ۶۳ در بنیاد فارابی و سپس در تامین فیلم های خارجی تلویزیون مشغول بود.
بازیگری
او در سال ۱۳۶۳ با فیلم بی بی چلچله به کارگردانی کیومرث پوراحمد وارد حرفه بازیگری شد، شهرت زیاد او بیشتر به فیلم روز واقعه در سال ۱۳۷۳ بر میگردد. روز واقعه فیلمی ایرانی در ژانر تاریخی و با موضوع اسلام به کارگردانی شهرام اسدی و تهیهکنندگی مرتضی شایسته است که در سال ۱۳۷۳ از روی فیلمنامه روز واقعه بهرام بیضایی ساخته شدهاست. این فیلم توانست در سیزدهمین دوره جشنواره فیلم فجر سیمرغ بلورین بهترین فیلم را دریافت کند.
بیضایی فیلمنامهٔ روز واقعه را سال ۱۳۶۱ نوشت و در سال ۱۳۶۳ در انتشارات ابتکار چاپ کرد. این کتاب بعداً در انتشارات روشنگران چاپ شد. داستان این فیلم درباره عبدالله جوانی مسیحی است که تازه به اسلام روی آورده و دل در گرو عشق راحله دختر زید دارد. وی در جریان عروسی با راحله ندایی میشنود که او را به یاری فرا میخواند، عبدالله بیابان به بیابان، واحه به واحه به سمت کربلا میتازد و هنگام عصر عاشورا به آنجا میرسد و در آن زمان «حقیقت» را بر سر نیزه میبیند.
شروع بازیگری
در بعضی از فیلم های سینمایی حضور پیدا کرده است و در سال 87 به آرامی فعالیت های سینمایی اش را منحصر به تهیه کنندگی کرد.
نخستین نقش حرفه ای او بازی در فیلم بی بی چلچله به کارگگردانی کیومرث پوراحمد در سال 1363 بود که باعث شهرت وی شد. البته بازی در فیلم واقعه او را بیشتر معروف کرد.
ازدواج، همسر و فرزندان
علیرضا شجاع نوری در سال 1358 با خانم مهناز باقری ازدواج کرده است. حاصل این ازدواج چهار فرزند به نام های طاها، رضا، فاطمه و راضیه است.
مشاور امور بین الملل
در ۱۴ آبان ۱۳۹۲ با حکم حجت الله ایوبی رئیس سازمان سینمایی، علیرضا شجاع نوری به دلیل سالها تجربه، به سمت مشاور امور بین الملل سازمان سینمایی منصوب شد.
رد کردن نقش مختار
او که بعنوان بازیگر نقش مختار برای سریال مختارنامه توسط داوود میرباقری انتخاب شده بود، بدلیل پیش بینی اشتباه خود از تمام نشدن به موقع کار و حتی به انتها رسیدن ساخت این سریال از آن کنارگیری کرد و حالا می گوید همیشه افسوس میخورد .
بازی در فیلم نگار
نگار فیلمی به کارگردانی و تهیهکنندگی رامبد جوان است که فیلمنامه آن توسط احسان گودرزی نوشته شدهاست و محصول سال ۱۳۹۴ است. فیلمبرداری این اثر از ۲۷ آذر ۹۴ آغاز و ۱ اسفند ۹۴ به پایان رسید و اولین نمایش آن در سی و پنجمین دوره جشنواره فیلم فجر بود. این فیلم نامزد کسب ۹ سیمرغ بلورین شده و توانست موفق به کسب سیمرغ بلورین بهترین موسیقی متن از جشنواره فیلم فجر شود. همچنین در سی و پنجمین جشنواره جهانی فیلم فجر نیز به نمایش گذاشته شد.
این فیلم به ماجرای جنایی پرداخته جایی که نگار جواهریان نقش دختری به نام نگار را بازی میکند. او دختر خانوادهای نیمه مرفه و اصیل است، پدر او دریک معامله اقتصادی شکست خورده و با اسلحه خودکشی کردهاست. این تحلیلی است که پلیس نسبت به مرگ او اعلام میکند اما نگار این تحلیل را باور ندارد و برای رسیدن به اصل ماجرا تصمیم میگیرد که روزهای آخر پدر را مرور کند.
همچنین در خلاصه اولیه آمده: ما به این ته سیگار رژلبی مشکوکیم، ولی این کمکی به ما نمیکنه!
بازی در فیلم محمد رسول الله
استاد شجاع نوری در فیلم موفق محمد رسول الله نیز به ایفای نقش پرداخته است. محمد رسولالله فیلم زندگینامهای تاریخی ایرانی محصول ۱۳۹۳ به کارگردانی مجید مجیدی است که فیلمنامه را بههمراه کامبوزیا پرتوی و حمید امجد نوشت. این فیلم داستان دوران کودکی محمد، پیامبر اسلام در سده ۶ میلادی را روایت میکند. داستان از دوران جاهلیت و شرایط اجتماعی زمان تولد محمد آغاز میشود و در ۱۲ سالگی او به پایان میرسد. گروه بازیگران را مهدی پاکدل، علیرضا شجاعنوری، محسن تنابنده، ساره بیات، علیرضا جلیلی، مینا ساداتی و رعنا آزادیور تشکیل میدهند.
داستان از سال ۱۰ بعثت محمد و زمانی که مسلمانان در تحریم اقتصادی هستند شروع میشود. ابوسفیان از ابوطالب که پیر است میخواهد که به محمد بگوید که خدا را در دلش نگه دارد. ابوطالب به اتاق نبی اسلام میرود و پیامبر در حال نماز خواندن است و بعد از سوره حمد سوره فیل را میخواند و سپس در یک فلشبک که اکثر فیلم را شامل شده به سال عام الفیل و تولد پیامبر و دوران کودکی وی از زبان خود ابوطالب به عنوان راوی فیلم میرود.
فیلم ها
- خواب زده (۱۳۹۷)
- سامی (۱۳۹۷)
- بانوی عمارت (۱۳۹۷)
- نگار (۱۳۹۵)
- فیلم محمد رسولالله (۱۳۹۴–۱۳۸۶)
- فردا (۱۳۹۲)
- یک دقیقه و یازده ثانیه (۱۳۹۱)
- تردید (۱۳۸۸)
- روز واقعه (۱۳۷۳)
- دست نوشتهها (۱۳۶۵)
- شیر سنگی (۱۳۶۵)
- آن سوی مه (۱۳۶۴)
- بیبی چلچله (۱۳۶۳)
- سربداران (۱۳۶۲)
- کمدی انسانی (۱۳۹۵
تهیه کنندگی
- بنفشه آفریقایی (۱۳۹۶ مونا زندی حقیقی)
- مستند یک لقمه خواب(۱۳۹۵ مونا زندی حقیقی)
- شنل (۱۳۹۵ حسین کندری)
- دونده زمین (۱۳۸۹ کمال تبریزی)
- روشن، خاموش، روشن (۱۳۸۹ حمیدرضا چارکچیان)
- زیر آب (۱۳۸۸ سپیده فارسی)
- صندلی خالی (۱۳۸۷ سامان آسترکی)
- کتاب قرمز (مزدک میرعابدینی)
- باغهای کندلوس (۱۳۸۳ ایرج کریمی)
- من و نگین دات کام (۱۳۸۲ حسین قناعت)
- نامهها (۱۳۸۱ سامان آسترکی)
- فرش باد (۱۳۸۱ کمال تبریزی)
- یک بوس کوچولو (۱۳۸۴ بهمن فرمان آرا)
- زیستن (۱۳۸۰ رضا سبحانی)
- فردا (۱۳۸۰ ستسو ناکایاما)
- شیر سنگی (۱۳۶۵ مسعود جعفری جوزانی)