مجله تاپ‌ناز‌

درباره خواص اعجاب انگیز تمر هندی؛ ارزش غذایی و 15 فایده آن

درباره خواص اعجاب انگیز تمر هندی؛ ارزش غذایی و 15 فایده آن

تمر هندی از میوه های بسیار خوش مزه است. این میوه شیرین و ترش خاصیت های متنوع و بیشماری دارد. از آن می توان برای آشپزی و پخت غذا های بسیاری استفاده نمود. تمر از یک درخت بوته ای رشد می کند. میوه ی خوردنی آن درون غلاف قهوه ای مانندی قرار گرفته است. درون میوه ی تمر دانه ها و هسته هایی وجود دارد که به خود میوه چسبیده اند. این میوه که حالت چسبناک و بلند است و دارای خاصیت ها و مزایای بسیار زیادی می باشد.

کسانی که برای بار اول تمر می خورند به دو دسته تقسیم می شوند. دسته ی اول به طرفداران پرو پا قرص آن می پیوندند و بسیار به آن علاقه مند می شوند. دسته دوم به محض خوردن از آن متنفر می شوند. تمر از میوه هایی است که دوست داران آن حد وسط ندارند. برای آشنایی بیشتر با تمر هندی ادامه مقاله مطالعه شود.

معرفی تمر هندی

تمر هندی میوه ای خوشمزه و لواشک مانند است. این میوه طعمی ملس رو به ترش دارد. تمر از بوته ای همیشه سبز به عمل می آید. این میوه را می توان در حالت عادی خورد یا از آن برای غذا ها استفاده کرد. دانه های رسیده آن را نیز می توان در دسر ها استفاده نمود.

این میوه را می توان در آفتاب خشک کرد و از آن یک ادویه بسیار خوشمزه ساخت. این میوه آبدار در حالت کاملا رسیده بسیار شیرین است. اما اکثر طرفداران حالت ترش یا ترش و شیرین آن را دوست دارند. تمر دارای کاربرد آشپزی، درمانی و خوراکی می باشد.

ارزش غذایی تمر هندی

تمر هندی غذایی ای است که انرژی بالایی دارد. در هر صد گرم آن چیزی حدود دویست و سی و نه کالری انرژی وجود دارد. علاوه بر این تمر منبع کربوهیدرات نیز است. کربوهیدرات موجود در آن حدود شصت و سه گرم است. همچنین دارای مقداری شکر، فیبر، چربی، پروتئین، سدیم و پتاسیم است. به همین دلیل گفته می شود که تمر دارای ارزش غذایی بالایی است.

افراد می توانند به صورت روزانه از این میوه پرخاصیت استفاده نمایند. آن ها می توانند از پودر تمر خشک در غذاهایشان استفاده نمایند. این گونه می توانند از خاصیت و ارزش غذایی آن استفاده کنند. افراد بعد از آغاز استفاده روزانه از تمر بلافاصله متوجه تغییرات در پوست، مو و سیستم بدن خود می شوند.

خواص تمر هندی برای هضم غذا

درباره خواص اعجاب انگیز تمر هندی؛ ارزش غذایی و 15 فایده آن

تمر هندی برای گوارش بسیار مفید می باشد. این نکته در مورد کودکان بسیار قابل توجه است. استفاده از تمر هندی در غذای کودکان موجب می شود که کار روده و دفع آن ها به خوبی انجام شود. دفع آسان برای بچه ها بسیار مفید می باشد.

از این رو توصیه می شود که به آن ها تمر داده شود. علاوه بر این دارای حجم فیبر بالایی می باشد. این فیبر بالا حجم مدفوع را افزایش می دهد. زمانی که مدفوع درشت تر شود حرکت آن در روده نیز بسیار راحت تر می شود. با خوردن تمر افراد دارای روده و دستگاه گوارش تمیز می باشند.

علاوه بر این باعث هضم آسان و بهتر غذا در معده نیز می شود. با خوردن آن سایر اندام ها نیاز به ترشح اسید و صفرا برای هضم غذا ندارند. همچنین موجب محافظت و تقویت پوشش معده نیز می شود. بنا به همین دلیل از ایجاد زخم های گوارشی و التهابات گوارشی جلوگیری می کند.

خواص تمر هندی برای قلب

یکی از بهترین خواص تمر هندی خاصیت آن برای قلب می باشد. فیبر در کاهش کلسترول تاثیر بسیار مهمی دارد. همین امر موجب کاهش کلسترول در بدن می شود و می تواند سلامت قلب را تضمین کند. کلسترول های ال دی ال درون شریان ها و رگ ها گیر می کنند.

خوردن تمر باعث پاکسازی این شریان ها و از بین رفتن کلسترول های ال دی ال در آن ها می شود. همچنین کار قلب را تنظیم می کند و مانع کار کردن بیش از حد قلب می شود. زمانی که کار کرد قلب تنظیم باشد افراد از بیماری های مزمن قلبی عروقی در امان می ماند.

علاوه بر این تمر دارای حجم بالایی از ویتامین سی می باشد. ویتامین سی آنتی اکسیدانی فوق العاده می باشد. همچنین موجب مقاومت بدن در مقابل رادیکال های آزاد می شود. از متابولیسم سلولی در بدن یک ماده طبیعی ایجاد می شود. این ماده رادیکال آزاد نام دارد. رادیکال آزاد با بیماری های قلبی رابطه مستقیم دارد. بنابراین پیشنهاد می شود برای مقابله با این بیماری ها تمر هندی مصرف شود.

مطلب مشابه: خواص بادام هندی | 22 خاصیت بادام هندی از کاهش فشار خون تا چاقی صورت

تقویت گردش خون با تمر هندی

درباره خواص اعجاب انگیز تمر هندی؛ ارزش غذایی و 15 فایده آن

تمر هندی یک تقویت کننده بسیار مناسب برای گردش خون می باشد و آن را تحریک می کند. تمر یک منبع غنی از آهن می باشد. مصرف آن در هر وعده غذایی می تواند ده درصد از دوز آهن توصیه شده برای بدن را تامین نماید. آهن یکی از مهم ترین نیاز های بدن می باشد. این عنصر برای گردش خون ضروری است. همچنین تعداد مناسب گلبول های قرمز در بدن را تامین می کند.

با جبران کم خونی و حجم مناسب گلبول قرمز در بدن عضلات و ماهیچه ها کار خود را به خوبی انجام می دهند. میزان بودن حجم خون مشکلات بسیاری را در بدن جبران می کند. این مشکلات شامل سردرد های مداوم، خستگی، اختلالات شناختی، ضعف و مشکلات معده می شود. با رفع کم خونی ناشی از فقر آهن می توان این موارد را تا حد زیادی کاهش داد.

تمر هندی عملکرد سیستم عصبی بدن را تقویت می کند

از دیگر مزیت های خوردن تمر هندی تقویت عملکرد سیستم عصبی می باشد. تمر ها حاوی ویتامین بی و مقدار بسیار زیادی تیامین می باشند. این موارد عملکرد عصبی را بسیار تقویت می کنند. تیامین ماده ای بسیار مهم برای بدن می باشد. همچنین نقش بسیار مهمی در تحریک عملکرد عصب بدن دارند. زمانی که ویتامین بی و تیامن بدن به اندازه باشد. عضلات به خوبی رشد می کنند. تمر انرژی بدن را تامین می کند و به افراد کمک می کند فعال و پویا باشند.

علاوه بر این رفلکس های بدن را نیز قوی می کند و سرعت واکنش افراد را نیز بالا می برد. به طور کلی افرادی که به دنبال تامین انرژی هستند می توانند تمر مصرف کنند. همچنین تمر پیشنهاد بسیار مناسبی برای از بین بردن سموم بدن می باشد.

تقویت سیستم ایمنی بدن با تمر هندی

درباره خواص اعجاب انگیز تمر هندی؛ ارزش غذایی و 15 فایده آن

تمر هندی تقویت کننده سیستم ایمنی بدن می باشد. این میوه بسیار خوشمزه دارای مقادیر بالایی از ویتامین سی است. ویتامین سی از مهم ترین و برجسته ترین آنتی اکسیدان هایی است که تا کنون شناخته شده است.

وظیفه آنتی اکسیدان در بدن از بین بردن رادیکال های آزاد است که می توانند مشکلات بسیاری را برای سلامت افراد به وجود بیاورند. از بین رفتن آن ها موجب می شود سیستم ایمنی از انواع عفونت در امان بماند. علاوه بر این در مقابل بیماری های دیگر قوی شود. از این رو گفته می شود که تمر هندی یک تقویت کننده مهم برای سیستم ایمنی بدن است.

علاوه بر این محققان جدیدا می گویند رادیکال آزاد از موارد تاثیر گذار در ایجاد سرطان در بدن است. بنابراین بر افراد لازم است از مواد غذایی و خوراکی استفاده کنند که سطح رادیکال های آزاد بدن را کاهش دهد.

همچنین بدن را برای مبارزه با بیماری تقویت نماید. تمر به افراد این امکان را می دهد که بتواند رادیکال های آزاد را از بین ببرد. همچنین باعث افزایش نیروی بدن شود. علاوه بر این ویتامین سی از بدن در مقابل سرماخوردگی و تب و لرز محافظت می کند. در صورت وجود این موارد علائم آن را تا حد ممکن کاهش می دهد.

کاهش عفونت در بدن

 در کنار تمامی خواص تمر هندی بهتر است به خاصیت درمانی آن برای عفونت نیز اشاره شود. این میوه ی خوش مزه دارای خاصیت ضد میکروبی نیز می باشد. همین امر موجب می شود که بدن فرد در مقابل عفونت های میکروبی مقاوم شود. علاوه بر این بر میکروب های قارچی نیز اثر می گذارد و آن ها را از بین می برد. تمر به عنوان ضد عفونی کننده در بدن عمل می کند.

همچنین می تواند تعداد انگل های موجود در بدن افراد را به شدت کاهش دهد. افرادی که دارای کرم روده هستند می توانند از آن برای درمان استفاده نمایند. کودکان بسیاری به کرم روده مبتلا می شوند. برای این کودکان تمر هندی یک راه حل بسیار مناسب می باشد. به طور کلی خوردن تمر به هیچ عنوان خالی از لطف نیست. افراد با خوردن آن حتما سود می برند.

مطلب مشابه: خواص دانه چیا و 14 تاثیر مفید آن بر سلامت بدن و لاغری

تاثیر تمر هندی بر کاهش وزن

درباره خواص اعجاب انگیز تمر هندی؛ ارزش غذایی و 15 فایده آن

از دیگر تاثیرات تمر هندی کاهش وزن افراد می باشد. این روز ها تمامی مردم در سراسر جهان به دنبال لاغری هستند. این کار با دسترسی به اینترنت و دنیای وب کار بسیار ساده ای می باشد. آن ها می توانند در کمترین زمان ممکن بهترین راه حل ها را برای لاغری بیابند. رژیم ها و مواد خوراکی بسیاری وجود دارند که به افراد برای رسیدن به وزن ایده آل کمک می کنند.

از جمله مهم ترین و تاثیر گذار ترین آن ها تمبر می باشد. استفاده از داروهای لاغری و رژیم های سخت می تواند عوارض بسیار زیادی برای بدن داشته باشد. این موارد عملکرد سیستم ایمنی بدن را نیز ضعیف می کنند. بنابراین استفاده از مواد طبیعی مانند تمر هندی بسیار مفید می باشند.

تمر هندی به عنوان یک لاغر کننده بسیار تاثیر گذار و مفید معرفی شده است. زیرا دارای مقادیر بسیار بالایی از هیدروکسی اسید می باشد. هیدروکسی اسید یا به اصطلاح اچ سی ای، آنزیمی که ذخیره کننده چربی را فعال می کند ضعیف می نماید. خوردن آن نیز باعث سرکوب و کاهش اشتها می شود. علاوه بر این در بدن سروتونین آزاد می کند. همین امر موجب لاغری افراد در مدت کوتاهی می شود.

تاثیر تمر هندی برای افرادی که دیابت دارند

تمر هندی را می توان به عنوان یک درمان کاربردی برای دیابت در نظر گرفت. خوردن این میوه موجب می شود که بدن جذب کربوهیدرات را متوقف کند. در حالت عادی کربوهیدرات در بدن جذب شده و به قند و چربی تبدیل می شود. در افرادی که دیابت دارند تبدیل کربوهیدرات به قند برای بدن بسیار مضر می باشد.

بنابراین مواردی که می توانند جلوی این تغییر و واکنش را بگیرند بسیار مفید می باشند. تمر می تواند به بدن در کنترل و نظارت بر گلوکز کمک کند و سطح دیابت در بدن را کنترل نماید. خوردن مقدار کمی از آن به صورت روزانه برا افراد دیابتی بسیار مفید می باشد.

تمر از لحاظ پزشکی می تواند عملکرد آنزیمی با نام آلفا آمیلاز را کنترل و مهار کند. ین همان آنزیمی است که موجب جذب کربوهیدرات در بدن می شود. این امر برای افراد دیابتی بسیار حیاتی و حساس است. بر اساس تحقیقات انجام شده این میوه ی پر طرفدار نوسانات بدن را نیز تحت کنترل می گیرد و آن ها را کاهش می دهد.

خاصیت ضد التهابی تمر هندی

یکی دیگر از خاصیت های بی شمار تمر هندی ضد التهابی بودن آن است. تمر را می توان به صورت روغن های اسانسی استفاده نمود. این روغن ها سرشار از خواص ضد التهابی هستند. مهم ترین کاری که برای بدن انجام می دهند تسکین درد مفاصل است. علاوه بر این در کاهش درد هایی مانند نقرس و رماتیسم نیز بسیار مفید می باشند.

افرادی که سوزش چشم یا عفونت چشمی دارند می توانند تمر مصرف کنند. زیرا خاصیت ضد التهابی آن برای چشم ها نیز بسیار مفید می باشد.

در طب سنتی برای ملتحم چشم صورتی اغلب تمر را پیشنهاد می دهند. زیرا برای درمان عفونت و التهاب بسیار سریع عمل می کند. به طور کلی در مورد التهابات و عفونت ها تمر هندی در ابتدای لیست دارو های طبیعی قرار دارد. زیرا عملکرد آن بسیار سریع و مطمئن می باشد. همچنین عوارض خاصی به دنبال ندارد.

تضمین سلامت چشم ها با تمر هندی

تمر هندی ویتامین هایی دارد که محلول در چربی می باشند. این ویتامین ها برای حفظ سلامت چشم بسیار حیاتی هستند. زمانی که ویتامین های لازم چشم دریافت شود خطرات ابتلا به تخریب چشم و بینایی به حداقل می رسد.

علاوه بر این در زمان پیری ممکن است چشم ها به آب مروارید مبتلا شوند. این میوه خوش طعم با ویتامین هایی که دارد این احتمال را تا حد بسیار زیادی کاهش می دهد. ویتامین محلول در چربی از خشک شدن چشم ها جلوگیری می کند. افراد می توانند به این منظور تمر را بجوشانند و آب آن را میل کنند.

تاثیر تمر هندی در سلامت مغز

تمر هندی دارای ویتامین بی می باشد. این ویتامین سلامت مغز افراد به ویژه کودکان را تضمین می کند. در ایام کودکی اگر بدن دچار کمبود این ویتامین شود در رشد مغزش اختلالاتی به وجود می آید. این اختلالات سطح یادگیری مغز را کاهش می دهند.

همچنین در صورت فقر آن ممکن است کودک کند ذهن شود. ویتامین بی دارای هشت نوع ویتامین است که همگی محلول در آب می باشند. بنابراین بدن نمی تواند آن ها را نگه دارد و ذخیره کند.

افراد برای تامین ویتامین بی بدن خود لازم است از خوراکی ها و مکمل هایی که آن را دارند استفاده کند. تمر هندی یکی از این موارد می باشد که سرشار از ویتامین بی است. خوردن آن می تواند مقدار قابل توجهی از ویتامین مورد نیاز بدن را تامین کند. اما باید توجه شود که این میوه دارای ویتامین بی دوازده نمی باشد.

مطلب مشابه: خواص میوه خشک | مهم ترین فواید میوه خشک برای سلامتی

تقویت استخوان ها

تمر هندی دارای منیزیم می باشد. منیزیم تراکم استخوان های بدن را بهبود می بخشد. افرادی که از خوراکی ها و مکمل های منیزیم دار استفاده می کنند. تراکم استخوان بهتری نسبت به سایر افراد دارند. در واقع مهم ترین فاکتور رشد استخوان منیزیم می باشد. همچنین نقش بسیار ویژه ای در استحکام استخوان دارند.

علاوه بر این وجود منیزیم و ویتامین سی موجود در تمر می تواند احتمال ابتلا به پوکی استخوان را تا حد زیادی کاهش دهد. در آزمایش هایی اعلام شده که تمر هندی دارای کلسیم نیز می باشد. کلسیم برای استخوان ها دارای اهمیت بسیار ویژه ای است.

غلبه بر بیماری کبد چرب

تمر هندی برای بیماری کبد چرب بسیار مفید است. زمانی که چربی ها در اطراف کبد تجمع کنند بدن دچار بیماری کبد چرب می شود. کبد چرب اغلب به دو دسته الکلی و غیر الکلی تقسیم می شود.

امروزه این بیماری خطرناک در سراسر کشور در حال رشد است و افراد زیادی به آن مبتلا هستند. عصاره موجود در تمر برای کبد اثر محافظتی دارد. زیرا حاوی ماده ای به نام پروسیانیدین می باشد. این ماده یک آنتی اکسیدان است که وظیفه ی آن مقابله با رادیکال های آزاد اطراف کبد است.

عوارض مصرف بیش از حد تمر هندی

تمر هندی اگر خواص و خاصیت های بسیار زیادی دارد. اما مانند هر ماده خوراکی دیگری در صورت مصرف بیش از حد ممکن است برای افراد عوارضی به دنبال داشته باشد. عوارض این میوه پر خاصیت به شرح زیر است.

  • مصرف خارج از حد آن منجر به افت قند خون و فشار خون می شود.
  • در صورت خالی بودن معده هرگز نباید تمر خورده شود. زیرا تمر دارای خاصیت اسیدی می باشد.
  • بیماری های معده را تشدید می کند.
  • ممکن است واکنش حساسیت زا به دنبال داشته باشد.
  • امکان ایجاد سنگ صفرا دارد.
  • برای خانم های باردار توصیه نمی شود.

مطالب مشابه را ببینید!