مجله تاپ‌ناز‌

تمیز کردن لوازم خانگی (بهترین روش ها برای تمیز کردن وسایل برقی خانه)

تمیز کردن لوازم خانگی (بهترین روش ها برای تمیز کردن وسایل برقی خانه)

هر کسی دوست دارد خانه تمیز و مرتبی داشته باشد. لوازم برقی خانگی مانند وسایل دیگر منزل برای افزایش طول عمر نیاز به تمیز کردن دارند. برای تمیز کردن وسایل برقی مانند یخچال، جارو برقی، ماشین ظرفشویی، مایکروفر، همزن و … باید برخی نکات مهم را رعایت کرد.

یکی از نکات مهم این است که در انجام تمیز کاری به خصوص تمیز کردن وسایل برقی دقت داشته باشید که به سلامت خود آسیب نزنید و از موادی استفاده کنید که آثار بدی برای شما نداشته باشد و همچنین در عملکرد دستگاه شما اختلالی ایجاد نکند.

معمولا لوازم برقی خانگی به گونه ای انتخاب می شوند که ست باشند و در صورتی که کثیف شوند یا لکه بگیرند، جلوه نامطلوبی پیدا می کنند. همچنین گرد و غبار و لکه می تواند در عملکرد لوازم برقی نیز تاثیر منفی بگذارد.

اگر به صورت منظم و مداوم وسایل برقی منزل را تمیز کنید، این کار بسیار آسان تر می شود. روش های زیادی برای تمیز کردن لوازم برقی خانگی وجود دارد که در این مطلب می خواهیم برخی از این روش ها را بررسی کنیم. با ما همراه باشید.

اهمیت تمیز کردن لوازم برقی

تمیز کاری لوازم برقی مانند لباسشویی، جارو برقی، ظرفشویی، دستگاه تلفن، یخچال، هواکش آشپزخانه، مایکروفر، آب میوه گیری و … علاوه بر این که باعث می شود وسایلی تمیز و بدون لکه داشته باشید، برای عملکرد دستگاه الکترونیکی نیز مفید است. زیرا گرد و غبار، لکه، چربی و کثیفی باعث خراب شدن دستگاه به مرور زمان می شود.

هر طور که از دستگاه الکترونیکی خود استفاده کنید به هر حال بعد از مدتی لکه و گرد و خاک روی بدنه و داخل دستگاه الکترونیکی ایجاد می شود که نیاز به تمیز کاری و پاک سازی مداوم دارد. بدون شک در تمیز کردن وسایل برقی و قطعات الکترونیکی باید توجه بیشتری داشت.

مطلب مشابه: ظروف قابل شستشو در ماشین ظرفشویی و ظروفی که نباید در ماشین شست

روش های تمیز کردن انواع لوازم خانگی

تمیز کردن لوازم خانگی به موقع و صحیح لوازم خانگی باعث افزایش طول عمر دستگاه می شود، نیاز لوازم الکتریکی شما را به تعمیرات به حداقل می رساند و همچنین موجب افزایش سلامت شما و اعضای خانوادتان می شود.

آلودگی و کثیفی بیش از حد هر کدام از وسایل برقی مصرفی در خانه از جمله یخچال، لباسشویی، ظرفشویی، ماکروفر، اجاق گاز، جارو برقی و … باعث رشد میکروب و باکتری در دستگاه می شود و ممکن است سلامت شما را به خطر بیندازد.

برای تمیز کردن وسایل برقی حتما باید از مواد و وسایلی استفاده کنید که آسیبی به دستگاه ها نمی رسانند. برای مثال بهتر است از ابر ضد خش، شوینده های غیر اسیدی و شیمیایی، پارچه های مخصوص و بدون پرز و … برای تمیزکاری وسایل استفاده کنید.

همچنین نحوه تمیز کردن وسایل برقی با هم متفاوت است، پس بهتر است برای تمیز کردن هر وسیله برقی از روش خاصی استفاده کنید، زیرا کاربرد این وسایل با یکدیگر متفاوت می باشد. در ادامه انواع روش های تمیز کردن لوازم خانگی را شرح می دهیم.

تمیز کردن لوازم خانگی (بهترین روش ها برای تمیز کردن وسایل برقی خانه)

نحوه تمیز کردن لباسشویی

با توجه به این که ماشین لباسشویی مرطوب است، یکی از مکان های مناسب برای تولید باکتری ها می باشد و همچنین بعد از مدتی داخل دیگ ماشین لباس شویی دارای بوی بد می شود. برای تمیز کردن داخل لباسشویی و از بین بردن بوی بد آن می توانید از محلول آب، نمک و جوش شیرین استفاده کنید.

کافی است که این محلول را داخل ماشین لباسشویی بریزید و بعد از مدتی ماشین لباسشویی را روشن کنید تا با اضافه شدن آب بیشتر به آن، آب به طور کامل از دیگ ماشین لباسشویی خارج شود.

برای پاک کردن لکه ها و گرد و غبار بدنه ماشین لباسشویی نیز می توانید از پارچه های کتانی و مرطوب استفاده کنید و اگر لکه ها سخت بودند می توانید یک پارچه کتانی را با محلول آب، نمک و جوش شیرین مرطوب کنید و با آن لکه ها را از بین ببرید.

مطلب مشابه: این 16 چیز را می توانید در ماشین لباسشویی بشویید (لیست وسایل قابل شستشو)

تمیز کردن لوازم خانگی (بهترین روش ها برای تمیز کردن وسایل برقی خانه)

روش تمیز کردن اتو

اتو یکی دیگر از وسایل برقی منزل است که نیاز به تمیز کردن دارد. اگر اتو بخار دارید، معمولا بعد از مدتی متوجه می شوید که باعث لکه شدن لباس ها موقع اتو می شوند و این اتفاق در اثر وجود گچ و جرم موجود در آب رخ می دهد که در داخل محفظه آب اتو بخار رسوب کرده و با خروج از اتو بخار باعث لک شدن لباس ها خواهد شد.

برای پاک کردن اتوی بخار و رفع گچ می توانید مقداری سرکه سفید تصفیه شده را در داخل محفظه بریزید و بعد از 24 ساعت آن را خالی کنید و محفظه را با چند بار پر و خالی کردن از آب، شستشو دهید تا گچ به طور کامل از داخل اتو خارج شود.

برای تمیز کردن اتو های قدیمی که کف آن ها روکش تفلون ندارد و معمولا بقایای جرم بر روی کف اتو مشاهده می شود می توانید کف آن را با یک پارچه کتانی تمیز کنید و سپس یک پارچه را به نمک یا جوش شیرین آغشته کنید و بقایای جرم کف اتو را به طور کامل پاک کنید.

تمیز کردن لوازم خانگی (بهترین روش ها برای تمیز کردن وسایل برقی خانه)

نحوه تمیز کردن یخچال

برای تمیز کردن یخچال ابتدا باید آن را از برق جدا کنید و سپس هم باید بدنه بیرونی آن تمیز شود و هم باید داخل یخچال تمیز و ضد عفونی شود تا بوی بد آن از بین برود. برای تمیز کردن بدنه بیرونی یخچال می توان از ترکیب آب ولرم و جوش شیرین استفاده کرد. همچنین این ترکیب را می توان برای تمیز کردن قسمت های داخلی یخچال نیز به کار برد تا کاملا ضد عفونی شود و بوی بد آن رفع شود.

بعد از تمیز کردن و از بین بردن لکه ها و کثیفی های داخل و بیرون یخچال با استفاده از جوش شیرین و آب ولرم می توان از یک پارچه خشک و تمیز برای خشک کردن و تمیز کردن یخچال استفاده کرد. توجه داشته باشید که برای تمیز کردن یخچال حتما باید دستگاه را از برق بکشید.

برای تمیز کردن قسمت پشتی یخچال که معمولا بعد از گذشت مدتی پر از گرد و خاک و تار عنکبوت می شود، باید دستگاه را از برق جدا کنید و با جلو کشیدن آن، با استفاده از جارو برقی گرد و خاک آن را بگیرید و آن را تمیز کنید.

سپس با استفاده از یک دستمال مرطوب اثرات باقی مانده از گرد و خاک را از روی یخچال پاک کنید. حتی بهتر است زیر یخچال را نیز با جا به جا کردن دستگاه تمیز کنید. در آخر کشوها و قفسه های یخچال را بیرون بیاورید و آن ها را به راحتی با آب ولرم و مایع ظرفشویی بشویید.

تمیز کردن یخچال باعث می شود بوی بد داخل یخچال و همچنین اگر قارچ یا باکتری هایی در آن رشد کرده باشند، از بین بروند. همچنین سبب می شود که دستگاه بهتر کار کند و عمر طولانی تری داشته باشد. استفاده از تفاله قهوه در یخچال به مدت یک شبانه روز نیز می تواند به از بین بردن بوی بد داخل آن کمک کند.

تمیز کردن لوازم خانگی (بهترین روش ها برای تمیز کردن وسایل برقی خانه)

تمیز کردن جارو برقی

ابتدا همه ی لوازم جارو برقی را از دستگاه جدا کنید و آن ها را داخل آب گرم و صابون قرار دهید. سپس فیلتر و کیسه جارو برقی را جدا کنید و فیلتر را با دقت و آرام بشویید. حالا داخل جارو برقی را با یک پارچه تمیز و مرطوب به طور کامل پاک کنید. فیلتر را یک تا دو روز در مجاورت نور خورشید قرار دهید تا به خوبی خشک شود.

در جارو برقی را برای مدتی باز بگذارید تا اگر بوی نامطبوعی دارد از بین برود. شستن و تعویض به موقع فیلتر جارو برقی در نگهداری از آن و افزایش طول عمر آن اهمیت بسیار زیادی دارد. استفاده از فیلتر مسدود و کهنه به مرور زمان به موتور و مکش جارو برقی آسیب وارد می کند.

روش تمیز کردن ماشین ظرفشویی

اگر در خانه از ماشین ظرفشویی استفاده می کنید، حتما می دانید که تمیز کردن داخل ماشین ظرفشویی چقدر مهم است. ظرفی که داخل ماشین ظرفشویی می شویید، با غذایی که می خورید نزدیک ترین برخورد را دارد.

باقی ماندن مواد شوینده و یا باکتری های ناشی از کثیفی داخل ماشین ظرفشویی ممکن است با غذای شما ترکیب شود و شما را مسموم کند. قبل از این که ظروف را داخل ماشین ظرفشویی قرار دهید یک بار آن ها را آب بکشید تا تکه های غذای باقی مانده روی ظروف وارد ماشین ظرفشویی نشود.

با این اقدام ساده جلوی گرفتگی فیلتر کف ظرفشویی و باقی ماندن آب کثیف داخل ماشین را می گیرید. تمیز کردن ماشین ظرفشویی کار سختی نیست و شما به راحتی و با رعایت چند نکته ساده می توانید دستگاه خود را تمیز کنید از هر گونه کثیفی پاک کنید.

تمیز کردن لوازم خانگی (بهترین روش ها برای تمیز کردن وسایل برقی خانه)

تمیز کردن مایکروفر

مایکروفر نیز یکی دیگر از لوازم خانگی است که معمولاً دچار بوی بد و یا چربی ناشی از مواد غذایی می شود و همچنین محیط بیرونی آن نیز بسیار در معرض گرد و خاک قرار دارد. برای تمیز کردن داخل مایکروفر می توانید یک لیمو ترش با مقداری جوش شیرین را داخل یک کاسه آب قرار دهید و آن را در مایکروفر بگذارید.

سپس مایکروفر را روشن کنید تا آب بخار شود و مخلوط شما تمام فضای داخلی مایکروفر را بگیرد. در نهایت مایکروفر را از برق بکشید و به راحتی با یک دستمال داخل مایکروفر را تمیز کنید. همچنین برای پاک کردن گرد و غبار بیرون مایکروفر نیز می توانید از یک پارچه کتانی استفاده کنید.

یک روش دیگر برای تمیز کردن چربی های داخل مایکروفر این است که اگر به لیمو ترش دسترسی ندارید می توانید از محلول آب لیمو یا الکل با آب استفاده کنید و چربی های داخل مایکروفر را به طور کامل با یک دستمال پاک کنید. توجه داشته باشید که برای پاک کردن مایکروفر نباید از پارچه های زبر یا از اسکاچ و سیم های ظرف شویی استفاده کنید.

نحوه تمیز کردن اجاق گاز

اجاق گاز از جمله وسایل برقی می باشد که نمونه های بدون برق آن وجود دارد اما در مورد نحوه تمیز کردن اجاق گاز هایی که با برق کار می کنند بهتر است که مشعل های آن ها و در پوش هایشان را بعد از مدتی در تشت آب داغ با مایع ظرفشویی قرار دهید.

همچنین می توانید بدنه اجاق گاز را با استفاده از یک اسکاچ اسفنجی و نرم و با استفاده از مایع ظرف شویی چربی زدا تمیز کنید و بشویید. علاوه بر آن، برای پاک کردن لکه های چربی و روغنی که بر روی گاز باقی می مانند و معمولا به سختی تمیز می شوند، می توانید از محلول جوش شیرین، آب و مایع ظرفشویی استفاده کنید و بعد از چند دقیقه با استفاده از پارچه های مرطوب آن ها را تمیز کنید.

تمیز کردن لوازم خانگی (بهترین روش ها برای تمیز کردن وسایل برقی خانه)

روش تمیز کردن تلویزیون

صفحه تلویزیون معمولا با گرد و غبار، لکه های چربی یا جای انگشتان دست کثیف می شود. بنابراین باید به طور مداوم آن را تمیز کرد. به خصوص اگر شما در خانه خود کودک داشته باشید و یا تلویزیون شما در فضای پایین تری قرار گرفته باشد به راحتی می توانید لکه های اثر انگشت و یا لکه های چربی را بر روی آن مشاهده کنید.

مهم ترین نکته در تمیز کردن چنین وسایل برقی این است که حتما باید ابتدا دستگاه را خاموش کنید و آن را از برق بکشید. به هیچ وجه نباید در حالت روشن این وسایل را تمیز کرد. اگر تلویزیون شما فقط گرد و غبار دارد، برای تمیز کردن آن بهتر است ابتدا با استفاده از یک دستمال خشک گرد و غبار را بگیرید.

برای تمیز کردن لکه ها مانند اثر انگشت یا لکه های چرب بر روی تلویزیون نیز می توانید از دستمالی مرطوب که رطوبت آن از محلول آب و سرکه باشد استفاده کنید. همچنین می توانید محلول های مخصوص تمیز کردن صفحه تلویزیون را نیز خریداری کنید و از این محلول ها برای تمیز کردن استفاده کنید.

توجه داشته باشید که اسپری هایی که از آن ها استفاده می کنید دارای الکل، استان و آمونیاک نباشند و حتی از اسپری کردن محلول های تمیز کننده به صورت مستقیم بر روی صفحه مانیتور خودداری کنید.

اگر هنگام تمیز کردن صفحه تلویزیون بر روی صفحه پرز های حوله و دستمال شما باقی می مانند بهتر است که از پارچه های کتانی و بدون پرز استفاده کنید زیرا این پارچه ها علاوه بر این که پرز های آن ها بر روی مانیتور باقی نمی ماند، ضد الکتریسیته ساکن نیز می باشند.

اگر می خواهید که دیوار های تلویزیون شما براق باشد می توانید از پارافین مایع استفاده کنید. دقت داشته باشید که پارافین را نباید برای تمیز کردن شیشه تلویزیون استفاده کنید. در نهایت مقدار چربی اضافی را با یک دستمال خشک بگیرید.

همچنین برای تمیز کردن کنترل تلویزیون که یکی از وسایل پر کاربرد می باشد و خیلی زود کثیف می شود، می توانید از دستمال مرطوب یا یک دستمالی که خودتان آن را مرطوب کرده اید استفاده کنید. به طوری که آن را به دور انگشت خود پیچیده و ما بین کلید ها بکشید و آن را به طور کامل تمیز کنید و در نهایت بگذارید تا با هوای موجود در محیط خشک شود.

تمیز کردن لوازم خانگی (بهترین روش ها برای تمیز کردن وسایل برقی خانه)

تمیز کردن قهوه جوش

قهوه جوش یکی از وسایل برقی است که معمولا به دلیل وجود رسوبات قهوه در آن رنگ های سوختگی در کف قهوه جوش دیده می شود. قهوه جوش و از بین بردن رنگ سوختگی کف قهوه جوش، داخل آن یک قاشق غذا خوری نمک بریزید.

سپس 2 فنجان یخ به آن اضافه کنید و آب یک سوم لیمو را بگیرید و درون قهوه جوش بریزید، تا زمان آب شدن یخ محلول را داخل قهوه جوش بچرخانید تا قهوه جوش تمیز شود و لکه های داخل آن به طور کامل از بین برود.

تمیز کردن لوازم خانگی (بهترین روش ها برای تمیز کردن وسایل برقی خانه)

تمیز کردن ساندویچ ساز

برای تمیز کردن دستگاه ساندویچ ساز، ابتدا آن را از برق بکشید تا دستگاه ساندویچ ساز کاملا خنک شود. سپس با پارچه ای نم دار یا ابر صفحه ی پخت را تمیز کنید. نفوذ آب به درون بخش های داخلی دستگاه باعث خرابی دستگاه می شود. از پارچه های زبر برای تمیز کاری استفاده نکنید تا به لایه ی نچسب صفحات پخت، آسیب نرسد و دستگاه شما آسیب نبیند.

نحوه تمیز کردن آب میوه گیر

دستگاه هایی مانند آب میوه گیری، غذا ساز و مخلوط کن از جمله لوازم برقی می باشند که معمولا بدنه داخلی آن ها خیلی زود به خود رنگ می گیرد. برای تمیز کردن این وسایل و جلوگیری از رنگ گرفتن بدنه آن ها می توانید از محلول جوش شیرین، مایع سفید کننده و آب ولرم استفاده کنید.

این مواد را با هم ترکیب کنید و سپس با استفاده از یک اسفنج نرم این محلول را به قسمت های داخلی دستگاه بمالید و 10 دقیقه صبر کنید. سپس آن را بشویید و کاملا خشک کنید. همچنین اجزای جدا شونده و قابل شستشوی دستگاه های آبمیوه گیری، غذا ساز و مخلوط کن را جدا کنید و آن ها را با آب به خوبی بشویید.

نکات مهم برای تمیز کردن و نگهداری از وسایل خانگی

  • برای تمیز کردن وسایل برقی از اسفنج نرم و پارچه ی میکرو فایبر استفاده کنید و به هیچ وجه از پدهای تمیزکاری استیل استفاده نکنید، زیرا باعث خط افتادن روی دستگاه می شوند. از پدهای شستشوی پلاستیکی نیز فقط در صورت نیاز و برای لکه های سخت استفاده کنید.
  • برای تمیز کردن وسایل سیلور از مایع شوینده یا محلول های جرم گیری لوازم برقی کمک بگیرید و سپس با یک دستمال تمیز و مرطوب بدون هیچ ماده پاک کننده ای روی سطح وسیله را دوباره پاک کنید.
  • برای تمیز کردن وسایل برقی سفید و از بین بردن رنگ زرد آن ها، سفید کننده، جوش شیرین و آب گرم را با هم ترکیب کنید و یک ابر یا اسفنج تمیز را به محلول آغشته کنید و روی وسیله برقی بکشید و 10 دقیقه صبر کنید. بعد از این مدت وسیله را به خوبی با اسفنج تمیز خوب پاک کنید و بگذارید در معرض هوا خشک شود.
  • هنگام تمیز کردن تلویزیون حتما باید آن را خاموش کنید. ابتدا با یک دستمال خشک خاک آن را بگیرید و سپس با پنبه آغشته به آب صفحه تلویزیون را تمیز کنید.
  • برای پاک کردن صفحات LCD از لکه ها و اثر انگشت، باید از یک پارچه کتانی نرم و بدون پرز و ضد الکتریسیته ساکن استفاده شود و به آرامی تمیز شود. در صورت نیاز می توان پارچه را با آب و یا محلول آب و کمی سرکه نم دار کرده و به آرامی آن را تمیز کرد.
  • هیچوقت محلول های پاک کننده را به طور مستقیم روی LCD اسپری نکنید. از الکل، استون، آمونیاک و … نیز استفاده نکنید.
  • دستگاه های آبمیوه گیری، غذا ساز و مخلوط کن دارای اجزای جدا شونده و قابل شستشویی هستند که برای تمیز کردن آن ها به راحتی می توانید با آب تمیز آن ها را بشویید.
  • یکی از روش ها برای تمیز کردن مایکروویو این است که نصف لیمو ترش را در کاسه ای آب بگذارید و اجازه دهید 5 تا 10 دقیقه در مایکروویو بجوشد. بخار لیمو باعث تبخیر لکه های چرب می شود و بوی بد را از بین می برد. در آخر با یک دستمال کتانی خشک، دیواره های داخل دستگاه را تمیز کنید.
  • هیچوقت دستگاه ساندویچ ساز را در آب فرو نبرید تا از نفوذ آب به درون بخش های داخلی دستگاه جلوگیری شود.
  • برای تمیز کردن یخچال، قفسه ها و کشوهای آن را بیرون بیاورید و با آب گرم و مایع ظرفشویی بشویید و پس از خشک شدن دوباره آن ها را در یخچال قرار دهید.
  • برای تمیز کردن دیواره های داخلی یخچال از محلول جوش شیرین و آب استفاده کنید. برای این کار یک تا دو قاشق جوش شیرین را در یک چهارم لیتر آب گرم حل کنید و یخچال را با آن پاک کنید. سپس با دستمال تمیز خشک کنید. جوش شیرین بوی نامطبوع یخچال را نیز از بین می برد.
  • برای تمیز کردن پشت یخچال باید دستگاه را کمی جلو بکشید و با استفاده از جارو برقی گرد و خاک پشت یخچال را با دقت تمیز کنید. به این ترتیب دستگاه بهتر کار می کند و عمر بیشتری خواهد داشت.
  • برای تمیز کردن و جرم گیری اتوی بخار و رفع گچ، مقداری سرکه سفید تصفیه شده را داخل محفظه آب آن بریزید. بعد از 24 ساعت آن را خالی کنید و سپس با چند بار پر و خالی کردن از آب، محفظه را شستشو دهید.

مطالب مشابه را ببینید!