مجله تاپ‌ناز‌

بهترین روش های تمیز کردن کفش چرم (مراحل تمیز کردن و برق انداختن کفش چرم)

بهترین روش های تمیز کردن کفش چرم (مراحل تمیز کردن و برق انداختن کفش چرم)

کفش چرم طبیعی همیشه دارای ویژگی های منحصر به فردی برای علاقه مندان به این پوشیدنی جذاب به همراه داشته است. یکی از ویژگی های مهم و قابل توجه کفش های چرم طبیعی، شیک و لوکس بودن آن ها است که توجه هر کسی را به سوی خود جلب می کند.

انواع کفش های چرم در موقعیت های رسمی و غیر رسمی کاربرد دارند و برای مهمانی ها و دورهمی های خودمانی و دوستانه گرفته تا حضور در جلسات مهم رسمی و اداری قابل استفاده می باشند. یکی دیگر از مزایای کفش های چرم این است که به مرور زمان و با استفاده مکرر از آن، همچنان شیک و لوکس باقی می مانند.

کفش های چرم طبیعی دوام و استحکام بسیار بالایی دارند. این نوع کفش ها به راحتی پاره و خراب نمی شوند. کفش های چرم طبیعی مقاومت بسیار زیادی در برابر ضربه و فشار دارند و برعکس مواد مصنوعی و ترکیبات شیمیایی حالت و ظاهر اولیه خود را از دست نمی دهد.

این دوام و استحکام به دلیل خواص طبیعی و ساختار چرم طبیعی است که انعطاف پذیر بوده و در برابر ضربه و فشار مقاومت خوبی از خود نشان می دهد. کفش چرم در مقایسه با کفش های دیگر در عین زیبایی، نیاز به مراقبت دارد.

طول عمر بالای کفش های چرم و سالم ماندن این نوع کفش ها به شیوه نگهداری شما از آن ها بستگی دارد. یعنی در صورت استفاده از واکس باکیفیت و شستشوی اصولی می توانید چندین سال از آن استفاده کنید. نحوه نظافت کفش های چرم با کفش های دیگر نیز کمی متفاوت است.

اگر کفش های چرمی خود را با روش های شستشوی نامناسب و غیر اصولی تمیز کنید، خیلی زودتر از آنچه فکر کنید از بین می روند و زیبایی و ظاهر اولیه خود را از دست می دهند. بنابراین برای این که بتوانید کفش های چرم خود را همیشه تمیز نگه دارید، باید با روش های شستشوی صحیح آن آشنا شوید. برای آشنایی با این روش ها در ادامه با ما همراه باشید.

مراحل تمیز کردن کفش چرم

کفش چرم 5

قبل از تمیز کردن کفش چرم، برای تمیز کردن آسان و جلوگیری از آسیب های احتمالی، قالب کفش و یا ورقه های روزنامه را به صورت مچاله شده داخل کفش قرار دهید. پس از انجام این کار، مراحل زیر را به ترتیب انجام دهید.

بند کفش های خود را باز کنید

ابتدا بند کفش های خود را باز کنید. باز کردن بند های کفش از ریختن آب روی آن ها و یا واکسی شدن آن ها جلوگیری می کند و باعث می شود کفش ها تمیز و سالم بمانند. اما اگر بند کفش هایتان هم کثیف هستند و نیاز به شست و شو دارند، می توانید آن ها را داخل ماشین لباسشویی بریزید، به صورت جدا با دست بشویید و یا به جای آن ها از یک جفت بند جدید استفاده کنید.

کفش چرم 10

پاک کردن گرد و خاک با برس و دستمال

کفش های چرم را بهتر است هر سه ماه یک بار تمیز کنید. برای تمیز کردن این کفش ها ابتدا باید تشخیص دهید که کفش شما دباغی شده است یا خیر. با چک کردن برچسب پشت زبانه کفش یا جعبه آن می توانید پرزدار بودن یا چرم کامل بودن کفش را مشخص کنید.

اگر کفش شما چرم کامل است، با استفاده از یک برس خشک تا زمانی که خاک از بین برود، آن را تمیز کنید و از یک پارچه خشک و تمیز برای تمیز کردن سطح چرم استفاده کنید.

اگر کفش شما چرم پرزدار است، بهتر است از مغازه های کفش فروشی برس با شانه های زبر تهیه کنید و از یک پاک کن برای پاک کردن خطوط و لکه های روی سطح آن استفاده کنید. توجه داشته باشید که برس باید در یک جهت حرکت داده شود.

مطلب مشابه: انواع چرم | ویژگی ها و کاربرد انواع چرم طبیعی و مصنوعی

برس تمیز کردن کفش چرم

از بین بردن لکه های سخت با آب و صابون

بعد از این که سطح کفش چرمی شما به خوبی پاک شد، مخلوطی رقیق از آب و صابون درست کنید. سپس یک پارچه، برس نرم و یا یک تکه فوم را به آن محلول آغشته کنید و آب آن را کمی بگیرید. حالا با آن روی سطوح خارجی کفش چرمی را پاک کنید.

فوم، برس و یا پارچه را به صورت دورانی روی سطح کفش بکشید. سپس می توانید از آن برای از بین بردن کثیفی زیره کفش نیز استفاده کنید. هنگام مواجهه با لکه های سخت تر، روی آن ها به آرامی ضربه بزنید. اگر باز هم پاک نشدند، با کمی فشار بیشتر و حرکت دورانی آن ها را پاک کنید. مراقب باشید که چرم زیاد خیس نشود.

بهتر است به جای استفاده بیش از حد از آب و کف، این کار را با حداقل رطوبت مانده در فوم تکرار کنید. اگر کفش شما از نوع چرم پرزدار است، بهتر است در صورت خیس شدن کفش آن را با استفاده از یک حوله کاغذی خشک کنید.

البته اگر روی سطح کفش چرمی پرزدار لکه روغن ایجاد شده است، می توانید بر روی لکه پودر تالک بریزید. توصیه می شود پس از خرید کفش چرم پرزدار بلافاصله از یک اسپری سیلیکونی به منظور ضد آب کردن آن استفاده کنید.

تمیز کردن کفش چرم با آب و صابون

خشک کردن کفش چرم

پس از تمیز کردن کفش چرم سطح کفش را با یک پارچه خشک پاک کنید و کامل آن را در دمای اتاق قرار دهید تا کاملاً خشک شود. توجه داشته باشید که قرار دادن کفش های چرم بدون پرز در کنار بخاری یا زیر نور مستقیم خورشید باعث ترک خوردگی و تغییر رنگ کفش می شود.

اگر چرم کفش شما از نوع پرزدار است، همان طور که گفته شد فقط کافی است که آن را با استفاده از یک حوله کاغذی خشک کنید. اگر بعد از پاک کردن آن ها با پارچه خشک، باز هم کمی رطوبت در سطح کفش احساس کردید، زمان بیشتری به آن بدهید که با جریان هوا خشک شود.

این کار ممکن است 30 دقیقه تا یک ساعت طول بکشد. در حین خشک شدن کفش های چرمی، یک جفت قالب کفش و یا چند تکه روزنامه مچاله را درون آن ها قرار دهید تا شکل آن ها به درستی حفظ شود.

کفش چرم 9

تمیز کردن قسمت داخلی کفش چرم

بعد از این که قسمت خارجی کفش را تمیز کردید، نوبت تمیز کردن قسمت داخلی کفش است. ممکن است فکر کنید این قسمت کفش زیاد مهم نیست و نیازی به تمیز کردن ندارد؛ اما باید بدانید که علت اصلی بوی نامطبوع و عفونت های پای شما، عرق پا و باکتری هایی که درون کفش هستند. شما با تمیز کردن داخل کفش از گسترش میکروب، قارچ، آلودگی و بوی نامطبوع جلوگیری می کنید.

براق کردن کفش

در این مرحله یک برس نرم و یا یک تکه فوم را با واکس بدون پارابن آغشته کنید. سپس آن را با حرکات دورانی روی کل کفش بمالید. این کار از کفش چرم در برابر لکه های جدید محافظت می کند، آن را تغذیه می کند و رنگ آن را بهبود می بخشد. اما اگر دوخت کفش رنگی متفاوت از خود کفش دارد، مراقب باشید که واکس به آن ها نخورد.

وقتی کار واکس زدن کفش را تمام کردید، اجازه دهید واکس برای چند دقیقه روی کفش بماند تا کمی خشک شود. پس از آن، یک پارچه نرم تمیز یا یک برس نرم تمیز بردارید و آرام روی کفش بکشید و ضربه بزنید تا واکس اضافی روی کفش را پاک کنید و آن را براق کند.

کفش چرم 8

بگذارید کفش ها کاملا خشک شوند

بعد از انجام تمام مراحل بالا، کفش ها یا چکمه های خود را در هوای آزاد قرار دهید تا به طور کامل خشک شوند. مراقب باشید که آن ها را زیر نور خورشید یا بخاری قرار ندهید، زیرا این کار موجب تغییر رنگ یا ایجاد ترک در چرم می شود.

استفاده از اسپری محافظ

وقتی که کفش های چرمی شما تمیز و براق هستند، با یک اسپری محافظ خوب در فاصله 30 سانتی متری آن را اسپری کنید. این کار کفش شما را نرم، لطیف و ضد آب می کند. مطمئن شوید که این کار را حداقل 4 بار در طول سال تکرار می کنید. به خصوص اگر در یک منطقه بارانی زندگی می کنید.

اگر می خواهید عمر کفش های چرمی خود را افزایش دهید، بهتر است آن ها را بلافاصله پس از کثیف شدن تمیز کنید. زیرا فقط در این صورت از آلودگی و لکه های ماندگار جلوگیری می کنید. البته جنس رویه چرم هم در ماندگاری و عمر کفش تاثیر بسیار زیادی دارد. اگر جنس چرم رویه کفش مناسب نباشد، با تمام این مراقبت ها باز هم کفش عمر زیادی نخواهد داشت.

روش های تمیز کردن کفش چرم

کفش چرم 4

کفش چرم دارای انواع مختلفی است که به طور کلی به دو دسته چرم طبیعی و مصنوعی طبقه بندی می شوند. چرم طبیعی از پوست حیوانات مختلفی مانند گاو، گوسفند، بز و مار ساخته می شود و چرم مصنوعی نیز همان طور که نامش پیداست از ترکیب مواد شیمیایی مختلف به دست می آید.

ظاهر چرم مصنوعی بسیار شبیه به چرم طبیعی است؛ بنابراین نحوه تمیز کردن کفش چرم مصنوعی و طبیعی فرق زیادی با هم ندارد و هر دو نوع چرم به یک روش تمیز می شوند.

بهترین روش برای نگهداری از کفش های چرم، رسیدگی به آن ها بعد از هر بار استفاده است. البته این مراقبت معمولا نادیده گرفته می شود، اما باید بدانید که با هر بار پوشیدن کفش مقداری آلودگی روی آن جمع می شود که ممکن است به چرم آسیب بزند.

تمیز کردن کفش چرم با برس و دستمال

برای استفاده از این روش ابتدا باید گرد و غبار و آلودگی ها را از سطح چرم پاک کنید. این کار را با استفاده از یک برس نرم و یا دستمال پارچه ای انجام دهید. اگر کفش هایتان بندی است، بهتر است بندها را به صورت جداگانه و با آب و صابون بشویید تا کاملا تمیز شوند.

کفش را در جهت های مختلف برس بزنید. یادتان باشد که باید فشار ملایمی به سطح چرم وارد شود تا گرد و غبار و کثیفی های چسبیده به آن از بین بروند. بعد از برس کشیدن، با کمک یک دستمال پارچه ای خشک، سطح چرم را پاک کنید.

استفاده از آب و سرکه سفید

محلول آب و سرکه سفید لکه های ایجاد شده روی کفش چرم را از بین می برد. در واقع این لکه ها هستند که باعث کدر شدن و کثیف بودن کفش ها می شوند. یادتان باشد که این محلول باید به طور یکسان روی سطح چرم پخش شود.

اگر از محلول آب و سرکه فقط روی لکه ها استفاده کنید، ممکن است لکه های جدیدی به وجود آیند. بعد از این که چرم را به محلول آغشته کردید، با استفاده از یک دستمال تمیز و خشک، آن را پاک کنید. سپس کفش ها را در هوای آزاد قرار دهید تا به طور کامل خشک شوند.

استفاده از پوست موز

یکی از آسان ترین و موثر ترین روش ها برای تمیز کردن کفش های چرمی، استفاده از پوست موز است. همان طور که می دانید پوست موز دارای مقادیر زیادی آنتی اکسیدان است و برای تمیز کردن کفش چرم نیز به کار برده می شود. برای استفاده از این روش بهتر است موزهایی را انتخاب کنید که به طور کامل رسیده نشده اند و پوست آن ها همچنان زرد رنگ می باشد.

ابتدا پوست موز را جدا کنید و بر روی لکه های کفش بمالید. سپس با استفاده از یک دستمال نخی آن را بر روی کفش بکشید تا رطوبت و کثیفی از بین برود. سپس کفش ها را در معرض نور خورشید قرار دهید تا خشک شوند.

کفش چرم 1 1

استفاده از روغن زیتون

استفاده از روغن زیتون موجب براق شدن، نرم شدن و تمیز شدن کفش های چرم می شود. اگر احساس می کنید رویه کفشتان کدر است و ظاهر کثیفی دارد، پیشنهاد می کنیم از روغن زیتون استفاده کنید. با این کار به راحتی می توانید کفش های چرمی خود را مانند روز اول نو کنید.

علاوه بر این، روغن زیتون می تواند جایگزین خوبی برای واکس ها نیز باشد. برای تمیز کردن کفش با روغن زیتون، ابتدا باید چند قطره از روغن را بر روی کفش خود بریزید و سپس با استفاده از یک پارچه تمیز و خشک به آرامی بر روی کفش خود بکشید.

تمیز کردن کفش چرم با پودر تالک (پودر بچه)

لکه ها و کثیفی ها روی سطح کفش های چرم کاملا مشهود هستند؛ اما باید بدانید که این لکه ها به راحتی و با استفاده از پودر تالک یا همان پودر بچه از بین می روند. این ماده چربی را جذب می کند و موجب جلوگیری از ایجاد لکه روی هر سطحی می شود.

ابتدا لکه های روی کفش را با استفاده از یک دستمال خشک پاک کنید تا رطوبت و خیسی آن به طور کامل از بین برود. هنگام تمیز کردن لکه های چربی مراقب باشید؛ زیرا اگر دستمال را بیش از حد روی کفش بمالید باعث پخش شدن لکه ها روی کفش می شود.

در مرحله بعدی پودر تالک را روی قسمت مورد نظر بریزید و اجازه دهید شب تا صبح در همان حالت باقی بماند. این کار باعث جذب لکه های روغنی اضافه می شود. صبح روز بعد کفش را به آرامی تکان دهید تا اضافی های پودر روی زمین بریزد و پس از آن باقی مانده پودر ها را با استفاده از برس نرم پاک کنید.

پودر تالک

مطالب مشابه را ببینید!