مجله تاپ‌ناز‌

تپش قلب در بارداری + آنچه که باید در مورد تپش قلب غیر عادی و نرمال بدانید

تپش قلب در بارداری

دلیل تپش قلب در دوران بارداری و آنچه که باید در مورد تپش قلب نرمال و غیر عادی را بدانید در این بخش می خوانید و امیدواریم دانش شما در این زمینه بیشتر شود تا در هنگام بارداری دچار مشکل نشوید.

تپش قلب در هنگام بارداری که مانند تند شدن ضربان قلب در خانم های باردار می باشد در زمان هفته چهلم بارداری به دلیل تغییر در هورمون های فیزیکی بدن رخ می دهد که دلیل این واکنش، تامین کردن خون مادر به جنین از طریق قلب است.

تحقیقات نشان داده که وقتی ضربان قلب مادر بالا می رود مادر دچار آسم، چاقی، کم خونی، لخته خونی در ریه، اضظراب، کمبود آب بدن، بیماری قلبی، تیروئید، احساس بی حس شدن در دست و پا و همین طور مصرف زیاد ویتامین در حاملگی می شود. واکنش هایی که در هنگام تپش قلب به وجود می آید می توان به تپش قلب، تنگی نفس، خسته شدن، غش کردن، درد در قفسه سینه و اضطراب اشاره کرد که در ادامه بیشتر توضیح می دهیم.

 

تپش قلب در بارداری

تپش قلب در زن بارداری موقعی رخ می دهد که ضربان قلب به صورت قابل توجهی تند بزند و این احساس در سینه یا گلوی شما حس شود. تپش قلب در بارداری نباید از 140 بار در دقیقه بیشتر بزند که اگر بیشتر شود باید به پزشک مراجعه کنید. در کل تپش قلب در بعضی از مواقع در زنان بارداری بی خطر است که اغلب خانم های باردار تا قبل بارداری ضربان قلبشان بین 70 تا 80 بار در دقیقه است ئ در هنگام بارداری به 90 تا 100 ضربه هم می رسد ولی نباید بیش از 140 بار شود.

 

دلایل تپش قلب

۱. تغییرات هورمونی: در زمان بارداری هورمون های بدن که استروژن و پروژستون است تمام سطح لوله ها را پر می کند. همین قضیه باعث تغییر فیزیکی در بدن می شود تا بدن را محافظت کند که همین موضوع باعث تپش قلب می شود همچنین در دوران قاعدگی و یائسگی بنابراین این اتفاق تعجب آوری نمی باشد و ممکن است اتفاق بیوفتد.

۲. حجم خون: هنگامی که خون پمپاژ می شود تا خون و مواد غذایی را به جنین برساند حجمش تا ۴۰ درصد افزایش پیدا می کند که در زمان هفته ۶ از بارداری این تغییر صورت می گیرد که قلب شما با سرعت بالا با جریان خون سازگار می شود.

۳. حس های قوی: احساسات زیاد در ترس و استرس و وحشت می تواند موجب تپش قلب در بارداری شود.

همیشه تپش قلب در زمان بارداری بی خطر است مگر این که علائم هایی مانند: احساس حسرگیجه، حالت تهوع، تنفس سخت و تنگی نفس، درد در قفسه سینه یا دست و پا، عرق کردن غیر عادی و تپش قلب بیشتر از حد را داشته باشید در این صورت باید به پزشک مراجعه کنید و علت را جستجو نمایید.

 

درمان کردن

هنگامی که دلیل تپش قلب را یافتید می توانید درمانش کنید که در بیشتر مواقع بی ضرر است و خودش برطرف خواهد شد.

۱. نفس عمیق بکشید: شما باید آرام باشید و نترسید بنشینید و به آرامی نفس بکشید تعداد نفس های خود را بشمارید تعداد چهار شماره نفس بکشید و بشمارید در شماره هفت نگه دارید و سپس در هشتمین شماره نفس را بیرون بدهید پس از زمان کوتاهی خواهید دید که خوب شده اید.

۲. پاهای خود را بالا بگذارید: بهتر است در این مدت پاهای خود را بالا نگه دارید تا تورم پاهایتان کم شود می توانید از یک بالشت کمک بگیرید تا پاهایتان را روی آن بگذارید و تپش قلبتان کم تر شود.

 

پیشگیری از تپش قلب در دوران بارداری

تپش قلب در برداری یکی از مشکلات جانبی این دوره می باشد که کاملا نمی توانید از آن جلوگیری کنید ولی می شود آن را تا حدودی کنترل کرد، که به شرح زیل می باشد:

  • خود را بشناسید؛ یک دفتر یادداشت می تواند به شما کمک کند تا آن کار ها و رفتار هایی را که در طول روز انجام می دهید را بنویسید و می توانید از رفتار های غیر عادی خودداری کنید.
  • از کم آب شدن بدن پرهیز کنید؛ اگر آب بدنتان کم است مقدار زیادی آب بنوشید و یا مصرف میوه و سبزیجات را افزایش دهید که از علت های شایع تپش قلب در بارداری می باشد.
  • کافئین مصرف نکنید؛ خورن کافئین برای کودکان و زنان باردار اصلا مناسب نمی باشد پس از مصرف آن خودداری کنید تا منجر به تپش قلب نشویید.
  • زیاد از حد به خود فشار وارد نکنید؛ از حرکت مانور اجتناب کنید این کار باعث می شود که نفس شما زیاد از حد شود و در زمانی که باردار هستید شما را به خطر خواهد انداخت و از علل تپش قلب در بارداری است.

 

نحوه اندازه گیری تپش قلب

عالی ترین روش برای کاهش تپش قلب در بارداری استرس است که باید بتوانید او را از خود دور نمایید و به ۷ روش می توان آن را اندازه گیری کرد.

  1. آزمون استرس
  2. آزمایش خون
  3. آزمایش ادرار
  4. سونوگرافی
  5. الکتروکاردیوگرام
  6. اشعه ایکس قفسه سینه
  7. ضبط ریتم با دستگاه مانیتور هولتر

 

چرا باید تپش قلب را اندازه گیری کرد؟

اگر در ناحیه گلو، گردن و یا قفسه سینه حس تپش قلب در بارداری را حس کنید ممکن است این حالت باعث ترس و ناراحتی شما گردد که در بعضی از مواقع نیاز نیست آن را جدی بگیرید و خود به خود برطرف می شود ولی در مواقعی که خوراکی مصرف کرده اید ممنوع است و یا استرس و اضطراب در شما با ایجاد تپش قلب می شود باید به پزشک مراجعه کنید و اگر این مسئله را جدی نگیرید ممکن است دچار مشکلاتی از قبیل نارسایی قلبی، لخته خون، غش و یا حتی مرگ ناگهانی شوید و باید زیر نظر پزشک متخصص باشید تا درمان شوید و همچنین باید از مصرف سیگار و کافئین هم جلوگیری کنید و استرس و اضطراب را از خود دور کنید و آب بیشتری مصرف کنید.

مطلب پیشنهادی: خانم های باردار چه ویتامین هایی استفاده کنند؟

مطالب مشابه را ببینید!