مجله تاپ‌ناز‌

برای جراحی دندان عقل به کلینیک دندانپرشکی دکتر نوربخش مراجعه کنید.

حتماً می‌‌دانید که دندان عقل هیچ نقشی در دهان ندارد. این دندان حتی قادر نیست در جویدن غذا و هجای برخی از کلمات با سایر دندان‌ها و دهان همکاری کند. از طرفی در زمانی که دندان‌های دیگر در جای مناسب خود قرار گرفته‌اند، رویش این دندان ممکن است به‌دلیل عدم وجود فضای کافی به‌صورت کج انجام گیرد.

رشد دندان عقل در دهان ممکن است مشکلاتی را برای شما به‌وجود آورد؛ به همین منظور پس از مشورت با متخصص دندانپزشکی می‌توانید برای کشیدن دندان عقل خود اقدام کنید. از سوی دیگر جراحی دندان عقل نسبت به کشیدن دندان‌های دیگر از حساسیت بیشتری برخوردار بوده و برای این امر می‌بایست دقت بیشتری به‌کار گرفته شود.

image 70

موقعیت دندان عقل

دندان عقل در سن 17 تا 25 سالگی رشد می‌کند. اکثر افراد 4 دندان عقل دارند که در دو طرف انتهایی فک بالا و پایین جای‌گرفته‌اند. دندان عقل که به آن دندان آسیاب سوم نیز گفته ‌می‌شود، اغلب به‌صورت نهفته رشد می‌کند؛ زیرا معمولاً فضای کافی برای رویش آن در دهان وجود ندارد. اغلب دیده شده که دندان عقل در زیر و گوشه دندان دیگر رشد کرده یا در برخی از افراد دندان عقل به‌صورت کج نمایان می‌گردد.

در این حالت کشیدن نخ دندان بین این دندان‌ها به سختی انجام می‌پذیرد، مسواک زدن و رعایت بهداشت دهان به‌درستی قابل اجرا نبوده و فرد در مدت کوتاهی دچار درد و تورم و مشکلات دندانی خواهد شد. در این هنگام کشیدن دندان عقل بهترین راه حل است. دندان عقل به دلایل زیر به‌صورت نهفته در فک باقی می‌ماند.

  • عدم وجود فضای کافی
  • کوچک و تنگ بودن فک
  • متراکم و سفت بودن استخوان
  • ممانعت از رشد دندان عقل توسط دندان‌های دیگر

چه دلایلی باعث کشیدن دندان عقل می ‌شوند؟

دلایل مختلفی سبب می‌گردند تا افراد پس از تحمل برخی از ناراحتی‌ها دندان عقل خود را بکشند. از جمله این دلایل می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

تورم و التهاب لثه‌ها: اگر لثه‌های اطراف دندان عقل متورم و دچار التهاب شوند، ممکن است دندان عقل در موقعیت مناسبی رشد نکرده ‌باشد.

درد در هنگام مسواک زدن: اگر در اطراف دندان عقل احساس درد می‌کنید و در هنگام کشیدن نخ دندان یا مسواک ‌زدن درد آن افزایش می‌یابد، با کشیدن دندان عقل می‌توان این درد را بهبود بخشید؛ اما به‌ هر حال بهتر است که با مراجعه به کلینیک دندانپزشک علت درد را ریشه‌یابی کنید.

عدم وجود فضای کافی برای رشد دندان: در صورت داشتن فک کوچک، فضای مناسب برای رشد دندان‌ها وجود نخواهد داشت. اغلب دندان‌ها در فاصله بسیار نزدیکی از هم رشد می‌کنند یا بعضاً روی هم قرار می‌گیرند که در این صورت فضای کافی برای رشد دندان عقل وجود ندارد. با جراحی دندان عقل این فضا آزاد شده و شما می‌توانید با انجام روش‌های دیگر مانند ارتودنسی دندان‌های خود را مرتب نمایید.‌

پوسیدگی دندان‌ها: دندان عقل نهفته با رشد خود در بدترین حالت، شرایط را برای رشد میکروب‌ها و عوامل بیماری‌زای دهان و دندان فراهم می‌سازد؛ در نتیجه دندان عقل و درپی آن دندان‌های دیگر دچار عفونت می‌شوند. عدم رعایت بهداشت دهان و دندان موجب پوسیدگی دندان خواهد شد.

ایجاد سردردهای سینوسی: با رشد دندان عقل، سینوس‌ها تحت فشار زیادی قرار می‌گیرند. این امر می‌تواند سردردهای سینوسی را به همراه داشته ‌باشد. با کشیدن دندان عقل می‌توانید سردردهای سینوسی خود را بهبود بخشید.

مشکلات موجود در فک: حرکات هماهنگ باز و بسته ‌شدن فک در فرآیند جویدن غذا تاثیر به‌سزایی دارد. با وجود داشتن دندان عقل نامناسب حرکات هماهنگ مختل شده و سیستم گوارش شما را دچار مشکل می‌کند.

به‌طور کلی بهتر است که قبل از عمل دندان عقل به یک کلینیک دندانپزشکی مراجعه کرده و در رابطه با علائمی که دارید با دندانپزشک مشورت نمایید.

image 71

هزینه کشیدن دندان عقل

هزینه کشیدن دندان عقل در کلینیک‌ها متفاوت است. همچنین شرایط دندانی و استفاده از روشی که برای کشیدن دندان عقل مورد استفاده قرار می‌گیرد نیز بر هزینه تاثیر می‌گذارند. دندانپزشک باتوجه به عکس رادیوگرافی، معاینات کلینیکی و بررسی اسکن سه‌بعدی می‌تواند به‌طور دقیق در مورد شرایط دندان و نحوه کشیدن آن تصمیم بگیرد.

در صورت داشتن بیمه درمانی و بیمه‌های تکمیلی می‌توانید از خدمات مربوطه برای عمل دندان عقل خود استفاده نمایید. کشیدن ساده دندان عقل با بیمه،‌ تا حدودی هزینه را کاهش می‌دهد؛ اما اگر مراحل جراحی دندان عقل کمی پیچیده باشند، بیمه می‌تواند تنها بخش کمی از هزینه را پوشش ‌دهد. در مجموع فاکتورهای موثری که در هزینه کشیدن دندان عقل تاثیرگذار هستند شامل موارد زیر می‌شوند.

  • بررسی شرایط دندان
  • رعایت کامل پروتکل‌های استاندارد جراحی
  • طول ریشه و میزان پوسیدگی دندان عقل
  • چسبندگی به کانال‌های عصبی یا دندان‌های مجاور
  • توبروزیته یا برجستگی روی استخوان دندان
  • تجربه و تخصص متخصص جراح دندان
  • استفاده از بی‌حسی‌های مطمئن
  • انجام مراحل بعد از جراحی
  • هزینه‌های جانبی کشیدن دندان عقل

زمان کشیدن دندان عقل

دندان عقل تا سن 20 سالگی دارای رشد کمتری است. باتوجه به این‌که این دندان در عمیق‌ترین قسمت دهان قرار گرفته، کشیدن آن در این سن موفقیت‌آمیز خواهد بود. بهترین زمان کشیدن دندان عقل 20 تا 30 سالگی است. در صورتی که دندان عقل شما دچار پوسیدگی یا عفونت شود، به‌‌مرورزمان به دندان‌های مجاور نیز منتقل شده و مشکلاتی را برای سایر دندان‌ها به‌وجود می‌آورد. در این حالت کشیدن دندان عقل با بستری شدن در بیمارستان همراه خواهد بود.

هرچه سن فرد برای عمل دندان عقل بالاتر باشد، به‌دلیل ابتلای بسیاری از افراد به بیماری‌هایی چون فشارخون، دیابت، بیماری قلبی و… کشیدن دندان‌های عقل به‌سختی انجام می‌گیرد.

شاید دندان عقل در شرایط نهفته برای شما مشکلی ایجاد نکند؛ اما باید بدانید که به‌علت رشد غیرطبیعی با گذشت زمان مشکلاتی را به‌وجود می‌آورد؛ اما در صورتی که دندان‌های عقل در موقعیت و جای درستی قرار گرفته ‌باشند و به‌راحتی بتوان از نخ دندان و مسواک استفده کرد، با مشورت با یک دندانپزشک می‌توانید دندان‌های عقل خود را نگه ‌دارید.

image 72

سخن پایانی

دندان عقل آخرین دندانی است که در مرحله بزرگسالی رشد می‌کند. پس از این‌که دندان‌های دائمی در محل خود رشد کرده‌اند، احتمال آن وجود دارد که برای رشد دندان عقل فضای خالی وجود نداشته ‌باشد. در این زمان، مسواک زدن دندان عقل و خروج ذرات آلوده به‌سختی قابل انجام بوده و شرایط را برای پوسیدگی و کشیدن آن فراهم می‌سازد.

از آنجایی که کشیدن دندان عقل به مراتب سخت‌تر و حساس‌تر از سایر دندان‌ها است، پیشنهاد می‌شود که برای جراحی دندان عقل به کلینیک دندانپزشکی دکتر نوربخش مراجعه کنید. دکتر نوربخش باتجربه‌ و مهارت بسیار در زمینه دندانپزشکی و تمام شاخه‌های مرتبط به آن و همچنین استفاده از مدرن‌ترین تجهیزات، مشکل شما را بدون هیچ عارضه‌ای برطرف خواهد کرد.

مطالب مشابه را ببینید!