حرف زدن در خواب | اطلاعاتی درباره حرف زدن در خواب بدانید
حرف زدن در خواب نوعی اختلال می باشد که فرد در موقع خواب به آن دچار می شود. این اختلال در اصل غیر ارادی می باشد و خود فرد هیچ آگاهی نسبت به آن ندارد. این اختلال می تواند به شکل صحیت کردن واضح یا نامفهوم در فرد باشد.
حرف زدن در خواب نوعی اختلال است که در آن فرد موقع خواب بدون اینکه بداند با خودش صحبت می کند. این مشکل فقط مختص سنین خاص نیست و در هر دوره زندگی می تواند در فرد ایجاد شود. نام دیگر این اختلال، خواب گفتاری است. در رابطه با این اختلال می توان به سبکی و یا سنگینی خواب در این نوع افراد اشاره کرد که در میزان شدت این اختلال تاثیرگذار است.
افرادی که خواب سبکی دارند موقع صحبت کردن در خواب از واژه های قابل فهم تر و واضح تری استفاده می کنند و برعکس آن افرادی که خواب سنگین تری دارند از سخنان نامفهوم استفاده می کنند. تا وقتی که خواب این افراد عمیق نشده باشد صحبت کردن آنها قابل فهم خواهد بود و با عمیق تر شدن خواب این سخنان به صورت ناله و جملات نامفهوم است.
افرادی که در خواب حرف می زنند خودشان متوجه این موضوع نخواهند شد. این اختلال به دلایل مختلف در فرد بروز پیدا می کند اما از دلایل شایع در بین این افراد می توان به اضطراب، بیمار، تب و فشار روانی اشاره کرد.
این اختلال به مرور زمان و با بالاتر رفتن سن درمان می شود. یکی از پیامدهای این اختلال در افراد باعث تمسخر شدن از سوی دیگران می باشد و علاوه بر اختلال خواب می تواند اختلالات دیگری در فرد ایجاد کند که آسیب هایی برای او به همراه داشته باشد.
دلیل حرف زدن در خواب
برای علت های اصلی بروز این اختلال چند دسته بندی وجود دارد که در زیر به این موارد اشاره می شود:
- اختلال و مشکلات روانی مثل: اضطراب یا فشارهای روانی افراد
- اختلال فیزیکی مثل:بیماری های جسمانی و تب
- اختلال خواب مثل:راه رفتن و بلند شدن در خواب
درمان اختلال در خواب حرف زدن
- افرادی که دارای اختلال حرف زدن در خواب می باشند با آموزش بهداشت در خواب و عدم مصرف مواد مخدر به آن ها کمک می شود تا خواب راحت تری داشته و این اختلال در آن ها کاهش یابد.
- در برخی موارد برای غلبه بیمار بر این اختلال از داروهای ضد افسردگی و داروهای خواب آور نیز استفاده می شود که توسط پزشک معالج تجویز خواهد شد.
- شناخت درمانی یکی دیگر از راه ها برای درمان این بیماری در اینگونه افراد می باشد. در شناخت درمانی با انجام مشاوره و تمرین های گوناگون به فرد کمک می شود تا بر میزان استرس و اضطراب خود غلبه کند.
دیگر راهکارهای درمانی
یکی از راهکارهای درمانی موثر در این مورد کاهش میزان اضطراب و استرس است برای این کار از روش های مختلف کاهش استرس مانند مدیتیشن و ورزش های مختلف بهره بگیرید. تغذیه خوب هم می تواند باعث کاهش و حل این اختلال به شما کمک زیادی کند. افرادی که قبل از خواب از غذاهای سنگین استفاده می کنند نسبت به دیگران بیشتر دچار مشکل می شوند. برنامه خوب و منظم داشته باشید. افرادی که خواب کافی دارند و شب ها زودتر به رخت خواب می روند از لحاظ فیزیکی و روانی دارای سلامتی بهتری هستند.
کنترل صحبت کردن در خواب
هیچ راه حلی برای عدم صحبت کردن در خواب وجود ندارد ولی با این حال از طریق تغییر بعضی از عادات می تواند این مشکل را تا حدی رفع کرد، در زیر به بعضی از نکات در مورد داشتن خواب سالم اشاره می کنیم:
- پرهیز از خوردن غذا های سنگین نزدیک به زمان خواب
- استفاده از تختخواب و تشک و بالشت راحت و با کیفیت
- پرهیز از مصرف کافئین در پایان بعد از ظهر و عصر
- یک برنامه خواب ثابت در طی روز
- دوری از استرس
- بهره مندی از مشاوره پزشکی
- دور نگه داشتن وسایل الکترونیکی از اتاق خواب
- حذف هر نوع سر و صدا به هنگام خواب
عوامل کلی که موجب صحبت کردن در خواب می شوند ؟
- ژنتیک
- کمبود خواب
- اختلالات خواب
- اختلال رفتار خواب
- مصرف دارو های خاص
- اضطراب، افسردگی و استرس عاطفی
- تب
- اختلال در خوردن غذا
- وحشت شبانه
- مصرف مواد مخدر و محرک
- اختلال سلامت روان
- وحشت شبانه
عوارض جانبی صحبت کردن در خواب
این مشکل بدون خطر است ولی می تواند باعث اختلال در خواب دیگران گردد. بروز آن می تواند باعث خواب آلودگی در طول روز به دلیل کمبود خواب در طول شب را به همراه داشته باشد. این افراد حرف هایشان در خواب را به یاد نمی آورند و چیزهایی را به زبان می آورند که بر روابط آنها تاثیر منفی می گذارد.
صحبت کردن در خواب در دوره های مکرر در صورتی که با دیگر اختلالات خواب مانند راه رفتن در خواب، دندان قروچه و یا مشاهده کابوس در بزرگسالان می تواند نشان دهنده وجود یک نوع اختلال زمینه ای مانند آپنه انسدادی خواب است. در صورتی که در مورد کمبود خواب و کیفیت خواب خود نگران هستید، نیاز است با پزشک متخصص در این مورد حرف بزنید.
یک توصیه برای اطرافیان این افراد
وقتی که این افراد در خواب دچار این اختلال می شوند به صورت ناگهانی این افراد از خواب بیدار نباید شوند زیرا این کار باعث آشفتگی و ترس در آنها می شود و باید اجازه دهید که به خوابیدن ادامه دهند.