همه چیز در مورد حساسیت ریمل؛ درمان حساسیت به ریمل با روش های مختلف
حساسیت به ریمل از جمله بدترین و رایج ترین معضلات در میان خانم ها می باشد. این ریمل ها یکی از وسایل آرایشی پر استفاده در میان اغلب خانم ها می باشند. اما ممکن است در محتوای سازنده آن موادی وجود داشته باشد که منجر به حساسیت در برخی از خانم ها شود. این حساسیت باعث می شود که چشم ها یا پوست اطراف آن دچار واکنش های آلرژیک شوند. برای آگاهی بیشتر در این باره ادامه مقاله را مطالعه نمایید.
علت حساسیت به ریمل
مهم ترین و رایج ترین علت حساسیت مواد به کار رفته در هنگام تولید آن می باشد. اگرچه ریمل از جمله مواد آرایشی است که تمام برندهای آن یک کاربرد و یک استفاده را دارند، اما تمام این برند ها از مواد اولیه مختلفی برای تولید آن استفاده می کنند.
گاهی ممکن است خانم ها به یکی از مواد مورد اولیه مورد استفاده در این محصول آرایشی حساسیت داشته باشند. علاوه بر این اغلب مواد فیک یا مواد آرایشی و ریمل های بی کیفیت با سایر پوست ها سازگاری ندارند و حساسیت ها و واکنش های آلرژیک را ایجاد می کنند. از آنجایی که ریمل یکی از اصلی ترین و مهم ترین مواد آرایشی می باشد و مستقیماً با چشم های شما در ارتباط است.
شما باید سعی کنید از برندهای معتبر خرید نمایید و در کنار آن ریملی را انتخاب کنید که مواد به کار رفته در تولید آن با پوست و چشم شما سازگار باشد.
علائم حساسیت به ریمل
حساسیت به ریمل در اغلب موارد به صورت خفیف رخ می دهد، به این صورت که فرد دچار آبریزش بینی، خارش و قرمزی و التهاب جزئی در لبه های پلک می شود. اما در موارد شدید دچار مشکلاتی مانند:
- جوش زدن
- تورم پلک ها
- التهاب پلک ها
- گل مژه
- خارش شدید چشم
- خارش شدید در پوست اطراف پلک
- حساسیت به نور
- سوزش اطراف چشم و قرمز شدن کامل چشم ها می شود.
در صورتی که بعد از استفاده از یک ریمل دچار علائم حساسیت شدید بلافاصله باید آن را کنار بگذارید و سعی کنید تا مدتی از آرایش کردن اجتناب کنید تا التهاب چشم ها و پوست اطراف پلکتان آرام شود. زیرا استفاده مجدد از ریمل یا سایر مواد آرایشی در این زمان منجر به تشدید علائم حساسیت در چشم هایتان می شود.
از چه ریمل هایی نباید استفاده کنیم؟
حساسیت به ریمل از جمله مواردی است که حتماً باید توسط خانم ها جدی گرفته شود. زیرا ممکن است آسیب های جبران ناپذیری به آن ها وارد کند. خانم ها در هنگام استفاده از ریمل باید موارد زیر را در نظر بگیرند و از موارد نام برده شده در ادامه هرگز استفاده نکنند.
سعی کنید هرگز از ریمل های فیک و برندهای بی کیفیت استفاده نکنید. اگر دچار علائم حساسیت شدید، حتی در مواردی که ریمل شما از بهترین برند بود استفاده از آن را بلافاصله قطع کنید. مرتباً تاریخ انقضای ریمل خود را چک کنید و اگر به پایان رسیده است آن را دور بیندازید تا دچار حساسیت نشوید. اگر احساس کردید بافت ریمل یا بوی آن تغییر کرده آن را دور بیندازید و از آن استفاده نکنید زیرا احتمال رشد قارچ و میکروب در آن بالا می باشد.
آیا در هنگام مواجهه با حساسیت به پزشک مراجعه کنیم
در موارد شدید حساسیت به ریمل که چشم ها دچار قرمزی شدید و ورم شده اند می توانید به پزشک مراجعه کنید. در صورتی که علائم حساسیت در اطراف پلک ها و چشم های خود بعد از استفاده از ریمل مشاهده کردید بلافاصله ایمیل را از روی مژه هایتان بشویید و چشم هایتان را با آب سرد تمیز کنید.
سپس یک ساعت به پلک هایتان زمان دهید اگر بعد از یک ساعت بهبودی حاصل نشد حتماً به یک پزشک مراجعه نمایید. گاهی اوقات مواد و ذرات داخلی ریمل به چشم ها وارد شده و منجر می شوند که شما احساس خارش و سوزش داشته باشید. توجه کنید که این مورد ارتباطی با حساسیت ندارد.
استفاده از قطره چشم برای کاهش حساسیت
گاهی اوقات و در برخی از خانم ها حساسیت به ریمل یک مشکل همیشگی می باشد. به صورتی که این خانم ها به صورت همیشگی و بعد از آرایش دچار خارش قرمزی چشم ها می شوند و گاهی نیز علائمی مانند آبریزش بینی را تجربه می کنند. این خانم ها می توانند از قطره های چشمی ضد حساسیت که توسط پزشک برایشان تجویز شده است استفاده نمایند. استفاده از این قطره نیم ساعت قبل از آرایش می تواند علائم حساسیت را در آن ها تا حد زیادی کاهش دهد.
مطلب مشابه: خطرات کاشت مژه از حساسیت تا ریزش و گل مژه؛ دلایل مراجعه به پزشک پس از کاشت
ریمل های ضد حساسیت
یکی از بهترین و مهم ترین راه حلها برای رفع حساسیت به ریمل استفاده از ریمل های ضد حساسیت می باشد. برخی از عناصر و مواد اولیه وجود دارند که در تمام ریمل ها ثابت می باشند و ممکن است حساسیت زا باشند. این رو شما می توانید از نوع های ریمل ضد حساسیت استفاده کنید. زیرا این ریمل ها بدون عطر و رایحه هستند و با انواع چشم ها سازگار می باشند.
مواد موجود در ریمل که سبب ایجاد حساسیت می شود
اصلی ترین عامل حساسیت در ریمل مواد اولیه ای هستند که در ساخت آن به کار برده می شوند. برخی از این مواد با پوست و پلک برخی از خانم ها سازگار نمی باشند. به عنوان نمونه حساسیت زا ترین موادی که در ریمل به کار برده می شود ایزوپروپیل میریستات می باشد که حتی در غلظت بسیار کمی می تواند چشم ها را تحریک کند و حساسیت ایجاد نماید.
از دیگر مواردی که در ساخت ریمل ها به کار برده می شود هیدروکسی اتیل می باشد که منجر به ضخیم شدن بافت ریمل می شود و در اغلب خانم ها ایجاد حساسیت می کند. علاوه بر این موارد دیگری مانند پارابن، کوترینیوم ۱۵، لانولین و پروپیلن گول از جمله مواد حساسیت هایی هستند که در ریمل ها و سایر مواد آرایشی مورد استفاده قرار می گیرد.
مصرف آنتی هیستامین برای جلوگیری از بروز حساسیت
مصرف قرص های آنتی هیستامین می تواند از بروز حساسیت در ریمل جلوگیری کند. اما باید توجه داشته باشید که مصرف آنتی هیستامین ها خود دارای عوارضی می باشند. بنابراین تنها در مواقع ضروری و بسیار مهم از این قرص ها برای کاهش علائم حساسیت خود استفاده نمایید.
تغییر روش ریمل زدن برای کنترل حساسیت
یکی از ساده ترین ترفند برای کنترل حساسیت به ریمل تغییر روش ریمل زدن می باشد. سعی کنید در هنگام ریمل زدن فرچه ریمل را فقط بر روی مژه هایتان بکشید به نحوی که فرچه ریمل و مواد داخلی آن با پوست پلک ها و ریشه مژه ها هیچگونه تماسی نداشته باشد. به خانم هایی که استفاده از هر نوع ریملی موجب ایجاد حساسیت در آن ها می شود. پیشنهاد می دهیم که همیشه یک الی دو میلیمتر نزدیک ریشه مژه هایشان را به مواد ریمل آغشته نکنید.
درمان حساسیت به ریمل
حساسیت به ریمل در اغلب موارد مشکلات جدی ایجاد نمی کند. در صورتی که احساس کردید بعد از زدن ریمل دچار علائم حساسیت شدید بلافاصله چشم هایتان را با آب سرد بشویید و مواد آرایشی را از روی آن پاک کنید. بعد از آن می توانید از کمپرس سرد استفاده کنید. به این صورت که چند تکه یخ را درون کیسه فریزر بریزید و به مدت ۱۰ دقیقه بر روی چشم هایتان قرار دهید تا التهاب و خارش و سوزش آن از بین برود.
بدترین کاری که خانم ها در هنگام حساسیت انجام می دهند استفاده از اسکراب پوست می باشد. اسکراب پوست منجر به شدید شدن علائم پوست شما می شود. اگر بعد از یک ساعت بهبود نیافتید به پزشک مراجعه کنید تا قطره یا پماد مناسبی را برای چشم های شما تجویز کند. سعی کنید تا زمانی که چشم هایتان به طور کامل بهبود نیافت از آرایش کردن خودداری کنید. زیرا مواد آرایشی منجر به تشدید علائم شما می شود.
درمان حساسیت به ریمل با طب سنتی
در مواردی ممکن است حساسیت به ریمل تا مدتی بهبود نیابد. به صورتی که شما تا چندین روز درگیر ورم و سوزش و حساسیت چشمی می باشید. در این زمان بهتر است که به طور مرتب از کمپرس آب سرد استفاده کنید. به این صورت که می توانید یک پارچه تمیز و نخی را درون آب سرد بیندازید و سپس آن را بر روی چشم های خود قرار دهید. تکرار مکرر این کار منجر به بهبود چشم هایتان می شود.
یکی دیگر از درمان های موثر برای این حساسیت کاهش استفاده از غذاهای چرب و شور می باشد. اگر حساسیت شما دیرتر از حالت عادی خوب شود این سموم وارد پلک هایتان شده اند و شما باید با تحمل گرسنگی و کم خوابیدن این سموم را از بدن خود دفع کنید. در گذشته برای بیماری های چشمی و حساسیت های چشمی از کاهو و شربت سکنجبین استفاده می شد. استفاده از این مورد نیز می تواند در هنگام حساسیت به ریمل به شما کمک کند.
هر سه ماه یکبار ریمل خود را عوض کنید
برای کاهش علائم حساسیت به ریمل سعی کنید هر سه ماه یک بار ریمل و سایر مواد آرایشی خود را عوض کنید. زیرا یکی از رایج ترین و پر تکرارترین علل حساسیت چشم ها به ریمل و سایر مواد آرایشی گذاشتن تاریخ مصرف و فاسد شدن آن ها می باشد.
گاهی اوقات برخی از ریمل ها با اینکه هنوز از تاریخ مصرفشان نگذشته تحت تاثیر عوامل محیطی فاسد می شوند. اگرچه در اغلب موارد ریمل ها دارای عمر طولانی تری می باشند اما از آن جایی که با مهم ترین و حیاتی ترین و حساس ترین عضو بدن شما درگیر هستند بهتر است آن ها را هر سه ماه یکبار تعویض کنید. زیرا اگر دچار باکتری و آلودگی شده باشند آن را بلافاصله به چشم های شما انتقال می دهند و موجب ایجاد حساسیت و بیماری می شوند.
کلام پایانی
حساسیت به ریمل یکی از رایج ترین و پردردسرترین مشکلات آرایشی خانم ها می باشد که حتماً باید جدی گرفته شود. زیرا ریمل از جمله مواد آرایشی است که مستقیماً با چشم ها در ارتباط می باشد و حساسیت به آن مشکلات عمیق تری را برای خانم ها ایجاد می کند. دلایل مختلفی برای ایجاد حساسیت به این ماده آرایشی وجود دارند که عمده آن ها به مواد اولیه مورد استفاده در هنگام ساخت برمی گردد. بنابراین باید در هنگام خرید به مواد سازنده این ابزار آرایشی دقت شود و در کنار آن به صورت مرتب تاریخ انقضای آن چک شود.