حکم شرعی ترشحات واژن چیست؟ آیا ترشحات واژن بدن را نجس می کنند؟
حکم شرعی ترشحات واژن چیست؟
حکم شرعی ترشحات واژن چیست؟ ترشحان واژن زنان آیا باعث نجس شدن بدن می شود؟ آیا لازم است که غسل جنابت گرفته شود؟ حکم شرعی برای این ترشحات بی رنگ که از واژن خارج می شوند نسبتا پیچیده است. دو چیز باعث واجب شدن غسل جنابت زنان خواهد شد.
تخلیه منی که تفاوتی ندارد در خواب باشید یا در بیداری، با فشار باشد یا بدون فشار، بدن را سست نکند یا بکند، در هر صورتی غسل به شما واجب می شود. اگر آلت تناسلی مرد تا حد ختنه گاه یا بیشتر از حد ختنه گاه، وارد جلو یا عقب زن (مقعد) زن شود، غسل جنابت بر زن و مرد واجب است.
اگر زن به اوج لذت جنسی برسد و مایع از او خارج شود، غسل جنابت بر او واجب می شود. اگر به اوج لذت جنسی برسد ولی هیچ مایعی از بدنش خارج نوشد، غصل واجب نیست. گفته شده است که اگر حتی فردی به خارج شدن مایع از بدنش شک داشته باشد غسل واجب نیست. در این مورد مراجع تقلید اختلاف دارند. بعضی از آنها خارج شدن منی با فشار را دلیل بر واجب بودن غسل می دانند و بعضی دیگر اوج لذت جنسی را برای این امر واجب می دانند.
فهرست موضوعات این مطلب
ترشحات زرد رنگ
ترشحات زرد رنگ بعد از ايام عادت خون نيست؛ بلكه سلول هاى مرده جدار داخلى رحم است كه خارج مى شود. حكم اين ترشحات چيست؟
همه مراجع: اگر زن اطمينان به خون بودن پيدا نكند، حكم خون را ندارد و حيض و يا استحاضه محسوب نمى شود.
تبصره . اگر ترشح ياد شده مرتبه ضعيفى از خون و يا يك نقطه از خون باشد و يا معلوم شود در باطن به صورت خون است، (براساس پرسش ۳۱) حكم به حيض مى شود؛ مگر آنكه از ده روز تجاوز كند، در اين صورت استحاضه است. امام، استفتاءات، ج ۱، احكام حيض، س ۱۵۷ و ۱۶۳ و ۱۶۷ و خامنه اى، اجوبه الاستفتاءات، س ۲۱۸ و بهجت، استفتاءات، ج ۱، س ۹۹۷ و فاضل، جامع المسائل، ج ۱، س ۱۶۲و دفتر: همه مراجع.احكام بانوان،پرسمان.
س ۲۱۸: لکه هایی که زن بعد از یقین به پاک شدن می بیند، با توجه به این که آن لکه ها نه اوصاف خون را دارند و نه خون مخلوط با آب را، چه حکمی دارد؟
ج: اگر خون نباشد حکم حيض را ندارد، و اگر خون باشد اگر چه به صورت لکه هاى زرد رنگ و از ده روز تجاوز نکند همه آن لکه ها محکوم به حيض است، و تشخيص اين موضوع به عهده زنانست.
آيا ترشحات طبيعي خانم ها مانند ترشح بارداری وضو را باطل مي كند ؟ ايا اين ترشح نجس است؟
جواب: بايد دانست تنها ترشح هايي نجس است كه از مني يا بول [ادرار] باشد و يا با اين دو و يا با خوندر تماس شده باشد و گرنه صرف ترشح طبيعي بدن، نجس نيست و وضو را باطل نمي كند.
ترشحات بانوان
پرسش ۸۲ . آيا ترشحات معمولى خانم ها، وضو را باطل مى كند؟
همه مراجع: خير، مگر آنكه به منى يا بول بودن آن يقين پيدا كند.
نظر مکارم شیرازی
حکم ترشحات معمولی زنان [احتلام ]
پرسش : ترشحات واژن زنان و دختران در غیر از ایام عادت ماهیانه چه حکمی دارد؟
پاسخ : عفونت و ترشحات معمولی زنان و دختران که آلوده به خون نیست، پاک است و غسل ندارد، اما چنانچه به اوج لذت جنسی برسند و همزمان رطوبتی از آنها خارج گردد (که غالبا همراه با سستی بدن است) رطوبت مذکور حکم منی دارد، نجس است و باید غسل جنابت کنند. البته در صورت شک وظیفه ای ندارند.
مطابق نظر آيت الله سيستاني
پرسش: عادت ماهیانه من هشت روزه است. در روز نهم لک زرد رنگی دیدم و دوباره غسل کردم و نماز خواندم. برای نماز شب روی لباس زیرم لک زردی بود نماز نخواندم و شب نزدیکی داشتم به امیدی که پاک شده ام اگر دوباره لک دیدم حکمش چیست؟ و اگر حامله شوم؟
پاسخ:
آب هایی که قبل از عادت ماهانه خارج می شود تا وقتی که صدق خون نکند حکمی ندارد , و اگر به هنگام وارسی خود در اواخر عادت ماهیانه بر روی پنبه خون زرد یا ترشحاتی که خون داشته باشد ببیند ، تا هنگامی که از ده روز نگذشته باشد به معنای استمرار عادت ماهیانه شمرده می شود , و اگر از ده روز تجاوز کرد چنانچه به آن خون گفته شود به مقدار روزهای عادت حیض و بقیه استحاضه است , واگر خون گفته نشود از آب های عادی زن می باشد وحکمی ندارد .
و اگر ترشحات دیگری غیر از خون ببیند ربطی به عادت ماهیانه ندارد و محکوم به طهارت است هرچند رنگش رو به زردی باشد.
خون استحاضه
اگر از واژن زنی، خون جاری شود درصورتی که آن زن یقیین داشتهباشد که این خون مربوط به یک زخم، دورهی قائدگی و خون پس از زایمان نیست، آن خون “استحاضه” نامیده میشود. شایان ذکر است که تشخیص خون استحاضه در نظر برخی از مراجع محترم تقلید متفاوت است و نیاز است که هرکس نظر دقیق مرجع تقلید خود را در این زمینه جویا شود ولی در حالت کلی، مسئله ای که ابتدای این بند عنوان کردیم، مهمترین راه تشخیص کلیتِ خونِ استحاضه است.
خون استحاضه به سه قسم تقسیم میشود: قلیله، متوسطه، کثیره. جالب است بدانید که خون استحاضه در هر قسم، احکام مخصوص به خود را دارد. درکل باید به این مسئله اشاره کرد که خون استحاضه، مانند دیگر خونها نجس است و وضو و غسل را باطل میکند. حالا به احکام هر مورد اشاره میکنیم:
غسل استحاضه
غسل مربوط به استحاضه، فقط در نیت متفاوت است و با بقیهی غسلها از جهت نحوهی انجام، تفاوتی ندارد.
سلام علیکم ۱_ایا ترشحات زنانه که به طور غیر ارادی است (مایع سفید رنگ) وضو را باطل میکند و اگر به لباس زیر برخورد کند باید آن را عوض کرد؟.
۲_آبی که هنگام وضو به لباس برخورد میکند یا در هنگام شستن دستی که نجس باشد قطرات آن آب به لباس برخورد کند حکمش چیست؟
پاسخ :علما در پاسخ این سوال چنین فرموده اند : اگر خروج ترشحات زمان ملاعبت با همسر و هم زمان با جماع نباشد ترشحات نجس نیستند و لباس آلوده با آنها نجس نمی باشد.
سوال ، آیا ناقض وضو است یا خیر ؟ پاسخ این است بله وضو را باطل می گرداند .
سوال ، تکلیف فردی که از او ترشحات سر نماز خارج می شود چیست ؟ پاسخ ، اگر بعضی اوقات با خروج ترشحات مواجه می شود نماز و وضو باطل شده و بایستی برود تجدید وضو کرده و نماز را اعاده نماید .
و اگر دایما با خروج ترشحات مواجه است در این حالت این فرد حکم معذور را دارد مانند کسی که با خروج دایمی ادرار مواجه است و یا استحاضه دارد ، این افراد حتی اگر سر نماز ترشح ، ادرار و خون استحاضه از آنها خارج شود نماز و وضوی شان باطل نمی گردد فقط لازم است که برای هر نماز یک وضو بگیرند.
پاسخ سوال آخری :
آبی که هنگام وضو به لباس برخورد می کند و آبی که فرد پس از قضای حاجت دستهایش را می شوید و به لباس بر خورد می کند نجس نیستند .