مجله تاپ‌ناز‌

مهم ترین خواص هلو برای سلامتی و لاغری (۲۰ خاصیت خیلی مهم)

مهم ترین خواص هلو برای سلامتی و لاغری (۲۰ خاصیت خیلی مهم)

هلو یک نوع میوه کرکی و بومی شمال غربی چین است، این میوه خوشمزه از چین به ایران راه پیدا کرده و در کشور ما به صورت گسترده تولید می شود. هلو از میوه های تابستانی و آبداری است که عضو خانواده میوه های هسته دار است و دارای یک هسته میانی نسبتا بزرگ می باشد.

گوشت داخلی هلو می تواند از رنگ سفید تا زرد یا نارنجی متغیر باشد. این میوه عطری ملایم و خوشایند دارد و بافت آن معمولا نرم و شیرین است. هلو بر اساس نوع گوشت آن به چند دسته مختلف مانند هلو انجیری، بلخی و هلندری که به زردآلو شباهت زیادی دارد و حتی شلیل که نوع بدون پرز است تقسیم می شود.

از هلو می توانید به صورت خام یا با افزودن به غذاها و دسرهای مختلف مصرف کنید. هلو سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی فراوان از جمله ویتامین B، آهن و پتاسیم است. یک عدد هلوی کوچک می تواند 15 درصد از ویتامین C روزانه مورد نیاز بدن شما را تأمین کند.

یکی دیگر از خواص هلو این است که حاوی ترکیباتی است که می تواند به کاهش عوامل خطر بیماری قلبی مانند فشار خون بالا و همچنین کاهش میزان تری گلیسیرید و کلسترول کمک کند. مصرف هلو برای مراقبت از پوست و استحکام استخوان ها نیز بسیار مفید است. در این مطلب می خواهیم خواص هلو را بررسی کنیم. تا پایان این مطلب همراه ما باشید.

خواص هلو برای بدن

مهم ترین خواص هلو برای سلامتی و لاغری (۲۰ خاصیت خیلی مهم)

هلو یک میوه ی بسیار خوشمزه و خوشبو است که ارزش غذایی بالایی دارد. این میوه حاوی ویتامین ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان های مختلفی است و فواید بسیار زیادی برای سلامتی بدن دارد. از جمله خواص این میوه می توان به محکم تر کردن استخوان ها و دندان ها، اضافه وزن، سم زدایی و بهبود هضم، درمان کلسترول بالا، سلامت پوست، درمان سرطان، تقویت سیستم عصبی و استاز خون اشاره کرد. علاوه بر این، هلو دارای خواص ضد پیری است و به سلامت سلولی کمک می کند.

این میوه دارای مجموعه آنتی اکسیدان های ضروری بدن است که در دوران بارداری بسیار مفید هستند. هلو چه تازه و چه به صورت فرآوری و کمپوت شده، برای بدن مفید است. این میوه سرشار از کاروتنوئید است. کاروتنوئیدها دسته ای از رنگدانه های آنتی اکسیدانی هستند که در جذب نور در گیاهان نقش بسیار مهمی دارند و برای بدن مفید می باشند. در ادامه مهم ترین خواص هلو را ارائه خواهیم داد:

بهبود سلامت استخوان و دندان

هلو دارای فسفر است که همراه با کلسیم به تقویت استخوان ها، دندان ها و حفظ و ترمیم بافت های بدن کمک می کند. هلو در جلوگیری از بیماری های استخوانی مختلف مانند دکلسیفیکاسیون موثر است. این بیماری می تواند منجر به پوکی استخوان به خصوص در خانم های یائسه شود.

مصرف مواد غذایی سرشار از فسفر مانند هلو باعث معدنی شدن مجدد استخوان ها و حفظ سفتی و استحکام آن ها می شود. در کنار کلسیم، ویتامین C موجود در هلو نیز نقش مهمی در تقویت استخوان های فک و لثه دارد که به سالم ماندن دندان ها کمک زیادی می کند.

سلامت دستگاه گوارش

فیبر موجود در هلو به تنظیم و بهبود هضم غذا کمک می کند. هلو علاوه بر این که برای هضم غذا مفید است، به عنوان یک ادرار آور عمل می کند و در پاکسازی کلیه ها و مثانه شما تاثیر به سزایی دارد. فیبر نامحلول موجود در هلو عمل گوارش غذا را راحت می کند و از ابتلا به یبوست پیشگیری می کند.

فیبر محلول هلو نیز باکتری های مفید روده را تغذیه می کند، این باکتری ها اسیدهای چرب کوتاه زنجیر مانند استات، پروپیونات و بوتیرات تولید می کنند که سلول های روده شما را تغذیه می کنند.

همچنین اسیدهای چرب کوتاه زنجیر در روده شما ممکن است به کاهش التهاب و بهبود علائم اختلالات گوارشی مانند بیماری کرون، سندرم روده تحریک پذیر (IBS) و کولیت اولسراتیو (زخم و التهاب روده بزرگ) کمک کنند.

بهبود سلامت قلب

هلو با داشتن آهن و ویتامین K به حفظ سلامت قلب کمک می کند. ویتامین K از لخته شدن خون جلوگیری می کند؛ بنابراین از بدن در برابر بیماری های قلبی محافظت می شود. آهن برای تشکیل گلبول های قرمز خون ضروری است. هلو خون شما را سالم نگه می دارد و از کم خونی ناشی از کمبود آهن جلوگیری می کند.

لیکوپن و لوتئین موجود در هلو نیز خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش می دهد. همچنین حاوی پتاسیم و الکترولیت هستند که فشار خون را تنظیم می کنند، ضربان قلب را کنترل می کنند و بدن را در برابر سکته مقاوم می کنند.

علاوه بر این، محققان دانشگاه کالیفرنیا دریافته اند که ترکیبات فنولی موجود در پوست و پالپ هلو به حفظ سطوح پایین تر کلسترول بد (LDL) و تحریک و افزایش کلسترول خوب (HDL) کمک می کند. این موضوع در کاهش خطر ابتلا به بیماری های مرتبط با قلب و عروق و حفظ سلامت قلب بسیار موثر می باشد.

مفید برای پوست

هلو سرشار از ویتامین A است که سلامت پوست را بهبود می دهد و پوست را بسیار خوش رنگ تر می کند. ویتامین C موجود در هلو نیز برای پوست خواص زیادی دارد. این ویتامین آنتی اکسیدانی است که در برابر رادیکال های آزاد مضر و عفونت، سد دفاعی محکمی ایجاد می کند، چین و چروک را کاهش می دهد، بافت پوست را بهبود می دهد و از پوست در برابر نور خورشید و آلودگی های محیطی محافظت می کند.

تحقیقات نشان داده اند که آنتی اکسیدان های لوتئین و زی زانتین می توانند التهابات پوستی را که بر اثر اشعه ماوراء بنفش B به وجود آمده اند، درمان کند و جلوی تکثیر بیش از حد و نامتعادل سلول ها را بگیرد. فلاونوئیدهای هلو، پوست را از آسیب های نور خورشید و اریتمای ناشی از اشعه ماوراء بنفش محفوظ نگه می دارد. اریتما در پزشکی، سرخ شدن پوست به دلیل افزایش جریان خون بافتی در مویرگ های موجود لایه های زیرین است.

هلو در صنعت لوازم آرایشی و بهداشتی برای تولید کرم های محافظتی پوست و زیبایی، بسیار به کار برده می شود. این کرم ها، حلقه های سیاه روی پوست را درمان می کنند. وجود مقدار زیادی فلاونوئید و ویتامین های ضروری و مواد معدنی در هلو به برداشتن سلول های مرده از روی پوست کمک می کند و در عین حال باعث مرطوب شدن و احیاء پوست می شود. آنتی اکسیدان های هلو، روند بهبود مشکلات پوستی مانند لکه ها را تسریع می کنند.

مهم ترین خواص هلو برای سلامتی و لاغری (۲۰ خاصیت خیلی مهم)

سلامت سیستم عصبی

یکی از مهم ترین خواص هلو کمک به سلامت سیستم عصبی است. وجود منیزیم در هلو به جلوگیری از استرس و نگرانی در بدن کمک می کند و سیستم عصبی را آرام نگه می دارد. بر اساس یک تحقیق، کمبود منیزیم بر عملکرد سیستم عصبی مرکزی، اثر منفی می گذارد و باعث عضلات پر تحرک و افزایش فعالیت علائم عصبی می شود.

در یک تحقیق مشخص شد که دریافت خوراکی های حاوی منیزیم در کنار ویتامین B6، پر تحرکی عضلات سیستم عصبی مرکزی را در کودکان به خوبی درمان می کند. در پژوهش دیگری، محققان به این نتیجه رسیدند که با استفاده از منیزیم می توان به بهبود علائم افسردگی شدید کمک کرد.

علاوه بر این، استفاده از هلو در درمان طب سنتی آیورودا (طب سنتی هندو و بودایی ها که به تعادل معتقد هستند)، برای متعادل کردن سیستم عصبی بسیار توصیه شده است.

مطلب مشابه: خواص آندیو یا تره فرنگی + کاربردهای دارویی و درمانی این گیاه

هلو برای سلامت چشم

هلو سرشار از بتاکاروتن می باشد که در بدن تبدیل به ویتامین A می شود. بتاکاروتن نقش مهمی در حفظ بینایی و جلوگیری از بیماری های چشمی مختلف مانند خشکی چشم و نابینایی دارد. کاروتنوئیدها، لوتئین و زآگزانتین موجود در هلو دارای اثرات مثبت مرتبط با کاهش شیوع آب مروارید هستند.

همچنین لوتئین و زآگزانتین هلو به محافظت از شبکیه چشم در برابر دژنراسیون ماکولای وابسته به سن، کمک می کنند. از طرفی دیگر برخی از ترکیبات موجود در هلو از بافت های شبکیه در برابر رادیکال های آزاد و آسیب های احتمالی ناشی از نور با طول موج بالا محافظت می کنند.

درمان استاز خون

هسته داخلی هلو می تواند اختلال استاز خون که در آن خون غیر فعال می شود را درمان کند. استاز خون بر اثر کمبود طولانی مدت خون به وجود می آید و به آب زدودگی خون منجر می شود. این اختلال در اثر زایمان، آسیب دیدن شکم و یا جراحی اتفاق می افتد.

مفید برای سلامت ریه

هلو غنی از ترکیبات فنولیک و کاروتنوئیدی است که خواص ضد سرطانی دارد و به مبارزه با انواع سرطان ها از جمله سرطان سینه، ریه و روده کمک می کند. علاوه بر این، وجود آنتی اکسیدان ها و سایر مواد موجود در ریه مانند لوتئین خاصیت ضد التهابی زیادی به این میوه داده است که می تواند در سلامت و بهبود ریه تاثیر گذار باشد. همچنین با خاصیت افزایش ایمنی سیستم عصبی کمک زیادی در سلامت بدن انسان می کند.

مفید برای دوران بارداری

هلو خواص فراوانی برای خانم های باردار و جنین دارد. این میوه حاوی ویتامین ها و مواد معدنی مختلفی است و انتخاب فوق العاده ای برای تامین مواد مغذی مورد نیاز بدن مادر و جنین به شمار می رود. در دوران بارداری هورمون ها می توانند حرکت روده را کند کنند. این مسئله ممکن است منجر به یبوست شود؛ هلو سرشار از فیبر است و به همین دلیل می تواند این مشکل را برطرف کند.

علاوه بر این، هلو غنی از اسید فولیک می باشد که برای رشد جنین حیاتی است و همچنین از نواقص هنگام تولد مانند نقص لوله ی عصبی مانند اسپینا بیفیدا (مهره شکاف) جلوگیری می کند. اسید فولیک یکی از رایج ترین مکمل های مورد نیاز خانم ها در دوران بارداری است که تاثیر مهمی در رشد جنین به ویژه مغز و ستون فقرات او دارد.

بهتر است مادر بخش زیادی از اسید فولیک مورد نیاز بدن خود و جنین را از طریق مواد غذایی مصرفی تامین کند و هلو با داشتن حدود 4 میکروگرم اسید فولیک در هر 100 گرم میوه، منبع بسیار خوبی برای جذب این ماده است. ویتامین C موجود در هلو نیز به رشد استخوان ها، دندان ها، ماهیچه ها، پوست و رگ های خونی جنین کمک می کند.

مهم ترین خواص هلو برای سلامتی و لاغری (۲۰ خاصیت خیلی مهم)

بهبود وضعیت کبد چرب

هلو به دلیل داشتن آنتی اکسیدان های قوی می تواند به محافظت از کبد در برابر آسیب های اکسیداتیو کمک کند. این میوه با کاهش رادیکال های آزاد و بهبود سلامت سلول های کبدی، نقش مهمی در جلوگیری از تجمع چربی در کبد دارد. به همین دلیل، استفاده از هلو می تواند به بهبود وضعیت کبد چرب کمک کند و از آسیب های بیشتر پیشگیری کند.

کنترل دیابت

استفاده از هلو باعث جلوگیری از دیابت نوع یک می شود و با توجه به محتوای فیبر بالا، سطح قند خون را کاهش می دهد. این میوه دارای شاخص گلیسمی پایین 26 تا 55 است که برای بیماران دیابتی مناسب می باشد. انجمن دیابت آمریکا، خوردن میوه هایی مانند هلو را برای افرادی که به مصرف شیرینی جات عادت دارند توصیه می کند. اما از خوردن کنسرو و شربت شیرین هلو باید اجتناب کنید.

کمک به کاهش وزن و لاغری

گزارش منتشر شده توسط مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها نشان داد که هلو تاثیر چشمگیری بر کاهش وزن دارد. این میوه به شما کمک می کند تا احساس سیری کنید و در نتیجه کالری کمتری مصرف کنید. هلو منبع خوبی از فیبر محسوب می شود. فیبر باعث ایجاد احساس سیری می شود و در نتیجه موجب کاهش وزن می شود. پژوهشگران در یک مطالعه آمریکایی به این نتیجه رسیده اند که مصرف فیبر غذایی می تواند در جلوگیری از پر خوری و در نتیجه در کاهش وزن موثر باشد.

در واقع مصرف 30 گرم فیبر در طول روز می تواند تاثیر زیادی بر لاغری و تناسب اندام داشته باشد. همچنین مصرف فیبر از بالا رفتن کلسترول، فشار خون و قند خون جلوگیری می کند. مصرف فیبر فواید زیاد دیگری هم دارد. این ماده ی مغذی در سال های اخیر توجه افراد زیادی را به خود جلب کرده است. یک مطالعه ی دانشگاهی نشان داده است که قرار دادن فیبر در رژیم غذایی می تواند برای افرادی که رژیم دارند، بسیار مفید باشد.

سم زدایی بدن

سم زدایی بدن یک مسئله بسیار مهم است، اما بسیاری از افراد به آن توجه نمی کنند. بر اساس نتایج یک مطالعه ی دانشگاهی، هلو حاوی ویتامین های A، C، E و سلنیوم است که همگی به عنوان آنتی اکسیدان عمل می کنند و بدن را سم زدایی می کنند. هلو برای پاکسازی و سم زدایی بدن بسیار مفید است و می تواند سموم مضر را از کبد و کلیه خارج کند.

مقدار بالای پتاسیم و فیبر موجود در هلو به کاهش خطر ابتلا به زخم معده، التهاب و بیماری های کلیوی کمک می کند. علاوه بر این، مصرف هلو برای درمان مشکلات گوارشی مانند گاستریت و کولیت نیز مفید است. دمنوش هلو نیز به عنوان یک درمان طبیعی برای سم زدایی کلیه مفید می باشد.

طی یک تحقیق مشخص شده که عصاره ی هلو می تواند اثرات محافظتی روی کبد داشته باشد و در درمان سمیت کبد ناشی از درمان های طولانی مدت بیماری هایی مانند میگرن، سل و دیابت موثر باشد. هلو در اکثر کشورها در تولید محصولات سم زدایی مانند انواع چای های سم زدا به کار برده می شود.

پیشگیری از سرطان

هلو غنی از ترکیبات فنولی و کاروتنوئید می باشد که این مواد ضد تومور و ضد سرطان هستند. بر اساس تحقیقات انجام شده، این میوه می تواند به مقابله با انواع سرطان ها مانند سرطان سینه، سرطان ریه و سرطان روده کمک کند. همچنین بنابر تحقیقات دیگر، اسید کلروژنیک و اسید نئوکلروژنیک موجود در هلو، جلوی رشد سلول های سرطانی سینه را بدون تخریب سلول های عادی می گیرند.

این ویژگی برخلاف شیمی درمانی است که سلول های سالم را هم از بین می برد. علاوه بر این، تحقیقات نشان داده است که میوه های خانواده رزاسه مانند هلو، دارای بتاکاروتن فراوانی هستند و می توانند از انسان در برابر سرطان ریه محافظت کنند.

جلوگیری از هیپوکالمی

هلو حاوی پتاسیم می باشد که برای سیگنال دهی مناسب عصبی و عملکرد سلولی بدن ضروری است. همچنین محتوای پتاسیم موجود در هلو می تواند به فرآیندهای متابولیک، استفاده از کربوهیدرات ها، حفظ تعادل الکترولیت ها و تنظیم بافت های عضلانی کمک کند. کمبود پتاسیم در بدن ممکن است منجر به هیپوکالمی شود که این بیماری بر قدرت عضلانی فرد تاثیر می گذارد و موجب ضربان نامنظم قلب خواهد شد.

مطلب مشابه: خواص میوه انبه | انبه میوه تابستانی که هم لاغر می کنند و هم زیبا

مطالب مشابه را ببینید!