مجله تاپ‌ناز‌

خوراکی های موثر برای تقویت حافظه | مواد غذایی مفید و مضر برای حافظه و مغز

خوراکی های موثر برای تقویت حافظه | مواد غذایی مفید و مضر برای حافظه و مغز

تمام تصمیم گیری ها، تفکر و احساسات از مغز نشأت می گیرند و تمام فرمان های بدن از مغز به اندام های مختلف صادر می شوند. امروزه بیماری های مغزی مانند بیماری آلزایمر رو به افزایش هستند. یکی از راه های تقویت حافظه و سلامت مغز، مصرف خوراکی های مفید برای مغز است.

علاوه بر آن، مغز ما حدود 20 درصد از کالری دریافتی ما را خودش به تنها مصرف می کند، بنابراین برای داشتن یک عملکرد خوب در طول روز به غذا و انرژی زیادی نیاز دارد. خوراکی های مفید برای مغز مواد مغذی هستند که به مغز کمک می کند تا نقش خود را به خوبی ایفا کند.

مغز به گلوکز به عنوان یک منبع انرژی، به انواع ویتامین ها و آنتی اکسیدان ها برای محافظت در برابر آسیب ها و به اسید های چرب برای عملکرد سلول های مغزی نیاز دارد. بنابراین بهترین غذا برای مغز غذایی است که بیشتر این مواد مغذی را در ساده ترین شکل هضم داشته باشد.

در این مطلب بهترین خوراکی ها برای تقویت مغز و حافظه را معرفی می کنیم که هر کدام از آن ها می توانند قدرت ذهن شما را چندین برابر کنند. این مواد غذایی به پیشگیری از بیماری آلزایمر کمک می کنند و باعث تقویت سلول های مغز می شوند. با ما همراه باشید.

خوراکی های موثر برای تقویت حافظه | مواد غذایی مفید و مضر برای حافظه و مغز

بهترین خوراکی ها برای تقویت حافظه

شما برای این که ذهن و بدن سالمی داشته باشید باید از خوراکی ها و نوشیدنی های مفید و مغذی استفاده کنید. داشتن یک رژیم غذایی سالم که شامل مقدار زیادی میوه، سبزیجات، حبوبات و غلات کامل باشد می تواند به سالم نگه داشتن و تقویت مغز و حافظه کمک کند.

تحقیقات نشان می دهد که بهترین خوراکی برای تقویت حافظه و مغز، مواد غذایی هستند که از قلب و رگ های خونی محافظت می کنند. سعی کنید پروتئین را از منابع گیاهی و ماهی دریافت کنید و چربی های سالم مانند روغن زیتون یا کانولا را به جای چربی های اشباع انتخاب کنید.

مصرف خوراکی های مناسب برای تقویت حافظه می تواند تاثیر زیادی در سلامتی و هوشیاری شما داشته باشد. در ادامه به بهترین مواد غذایی برای تقویت حافظه اشاره می کنیم:

غلات کامل

غلات کامل یکی از بهترین گزینه ها به عنوان تغذیه مفید برای تقویت مغز و حافظه محسوب می شود. غلات کامل و سبوس دار مانند برنج قهوه ای، جو و بلغور گندم منبع عالی از ویتامین E هستند.

پرتقال

ویتامین C موجود در پرتقال برای سلامت مغز فوق العاده است و نقش مهمی در پیشگیری از روال ذهنی دارد. مطالعات نشان داده است که مصرف کافی مواد غذایی غنی از ویتامین C از زوال ذهنی مرتبط با سن و آلزایمر جلوگیری می کند و به بهبود عملکرد حافظه کمک می کند.

ویتامین C یک آنتی اکسیدان قوی است که از سلول های مغز شما در برابر آسیب های ناشی از افزایش سن محافظت می کند. علاوه بر آن، ویتامین C به پیشگیری از اختلالات روانی مانند افسردگی، اضطراب و اسکیزوفرنی نیز کمک می کند.

خوراکی های موثر برای تقویت حافظه | مواد غذایی مفید و مضر برای حافظه و مغز

تخم مرغ

تخم مرغ کامل (یعنی سفیده و زرده) از نظر تغذیه ای یک غذای غنی است و تقریبا تمام مواد مغذی مورد نیاز بدن شما را تامین می کند. تخم مرغ منبع خوبی از ویتامین های B-6، B-12 و اسید فولیک می باشد. این ویتامین ها از کوچک شدن مغز جلوگیری می کنند و زوال شناختی را به تاخیر می اندازند.

همچنین تخم مرغ یکی از بهترین منابع غذایی کولین است؛ این ماده مغذی برای تشکیل غشای سلولی و بهبود حافظه مورد نیاز است. بنابراین حتما تخم مرغ را در رژیم غذایی خود قرار دهید تا از فواید آن برای تقویت حافظه و هوش بهره مند شوید.

خوراکی های موثر برای تقویت حافظه | مواد غذایی مفید و مضر برای حافظه و مغز

چغندر

چغندر یکی از مغذی ترین سبزیجات ریشه ای است که جایگاه ویژه ای در فهرست غذاهای سالم دارد. چغندر باعث کاهش التهاب می شود و به دلیل داشتن آنتی اکسیدان ها خاصیت ضد سرطانی بالایی دارد و به خروج سموم از خون کمک زیادی می کند. علاوه بر این، نیترات طبیعی موجود در چغندر موجب افزایش گردش خون و در نتیجه بهبود عملکرد مغز می شود.

همچنین چغندر جزو خوراکی هایی است که باعث افزایش تمرکز می شود. این خوراکی توانایی انجام تمرینات سنگین را بالا می برد و سطح عملکرد را بهبود می بخشد. می توانید چغندر را به صورت آب پز میل کنید یا آن را به سالاد های مختلف اضافه کنید و ترکیبی خوش طعم و عالی درست کنید.

خوراکی های موثر برای تقویت حافظه | مواد غذایی مفید و مضر برای حافظه و مغز

ماهی ها

ماهی های چرب منابع فراوانی از اسیدهای چرب امگا 3 هستند، چربی های غیر اشباع سالم که با کاهش سطح بتا آمیلوئید مرتبط است. بتا آمیلوئید پروتئینی است که توده های مخرب را در مغز افراد مبتلا به بیماری آلزایمر تشکیل می دهد.

حدود 60 درصد از مغز ما از چربی تشکیل شده است و 50 درصد از چربی مغز ما از اسیدهای چرب امگا 3 تشکیل شده است. امگا 3 نقش مهمی در ساخت مغز و سلول های عصبی و در نتیجه بهبود حافظه و یادگیری دارد.

تحقیقات نشان می دهد که خوردن ماهی های چرب مانند سالمون، قزل آلا و ساردین می تواند زوال ذهنی مرتبط با افزایش سن را کاهش دهد و از آلزایمر جلوگیری کند. پس سعی کنید حداقل دو بار در هفته برای تقویت حافظه خود ماهی مصرف کنید.

توجه داشته باشید که انواع ماهی های کم جیوه مانند ماهی آزاد، ماهی کاد و کنسرو ماهی تن را انتخاب کنید. اگر ماهی دوست ندارید، با پزشک در مورد مصرف مکمل امگا 3 مشورت کنید یا از منابع امگا 3 زمینی مانند دانه کتان، آووکادو و گردو استفاده کنید.

مطلب مشابه: تقویت حافظه بلند مدت + تکنیک های موثر برای افزایش حافظه

خوراکی های موثر برای تقویت حافظه | مواد غذایی مفید و مضر برای حافظه و مغز

آجیل ها

آجیل ها منابع عالی پروتئین و چربی های سالمی هستند که می توانند عملکرد حافظه و مغز را بهبود ببخشد. علاوه بر این، ویتامین ها و مواد معدنی ضروری مانند سلنیوم و منگنز موجود در مغزها برای تقویت حافظه لازم می باشند. اثرات ضد التهابی و آنتی اکسیدانی اسیدهای چرب امگا 3 موجود در گردو، پسته و فندق بدون نمک نیز موجب بهبود تفکر و حافظه خواهد شد.

همچنین آجیل ها منابع غنی ویتامین E هم هستند که از سلول ها در برابر استرس اکسیداتیو ناشی از رادیکال های آزاد محافظت می کند. ویتامین E به بهبود شناخت و کاهش خطر ابتلا به بیماری آلزایمر نیز کمک می کند.

مغز دانه آفتاب گردان، بادام ها و فندق از جمله آجیل های سرشار از ویتامین E هستند. تحقیقات نشان می دهد که مصرف منظم مغزها و آجیل ها می تواند خطر از دست دادن حافظه مرتبط با افزایش سن را کاهش دهد.

در بین تمام مغزها و دانه ها این مغز گردو است که یکی از بهترین عملکردها را از خود نشان داده است. گردو سرشار از نوعی اسید چرب امگا 3 به نام اسید آلفا لینولنیک (ALA) است. رژیم های غذایی غنی از ALA و سایر اسیدهای چرب امگا 3 با کاهش فشار خون مرتبط هستند. این امر هم برای قلب و هم برای مغز مفید می باشد.

خوراکی های موثر برای تقویت حافظه | مواد غذایی مفید و مضر برای حافظه و مغز

شکلات تلخ

شکلات تلخ سرشار از آنتی اکسیدان است و خاصیت ضد التهابی بالایی دارد و در کاهش فشار خون و بهبود گردش خون در مغز و قلب نقش موثری دارد. شکلات تلخ به دلیل این که شکر کمی دارد، باعث کاهش استرس شما می شود و هر چقدر که شما فشار روانی کمتری داشته باشید، بهتر می توانید مطالب را به خاطر بسپارید و در آینده آن ها را به یاد بیاورید.

شکلات تلخ منبع عالی آهن است که به ساخت پوشش حفاظتی نورون ها و کنترل سنتز مواد شیمیایی و مسیر های شیمیایی دخیل در خلق و خو کمک می کند. دقت داشته باشید که منظور ما از شکلات، شکلات های شیرین و متنوع موجود در فروشگاه ها نیست. درواقع منظور ما شکلات های تلخ و تیره ای هستند که درصد آن ها بالای 70 می باشد. این شکلات ها برای سلامتی و تقویت حافظه بسیار مفید می باشند.

بادام زمینی

بادام زمینی یکی از بهترین مواد غذایی برای تقویت حافظه محسوب می شود که غنی از ویتامین ها و مواد معدنی است و سطوح بالای ویتامین E و رسوراترول را برای حفظ سلامت مغز فراهم می کند. رسوراترول یک آنتی اکسیدان طبیعی غیر فلاونوئیدی است که در بادام زمینی، توت و ریواس یافت می شود. رسوراترول می تواند اثرات محافظتی مانند کمک به جلوگیری از سرطان، التهاب و بیماری های عصبی از جمله آلزایمر و پارکینسون داشته باشد.

خوراکی های موثر برای تقویت حافظه | مواد غذایی مفید و مضر برای حافظه و مغز

رزماری

جالب است بدانید اسید کارنوزیک، یکی از مواد اصلی رزماری، به محافظت از مغز در برابر تخریب عصبی کمک می کند و خطر ابتلا به سکته مغزی و آلزایمر ناشی از کهولت سن را کاهش می دهد. اگر به دلایل مختلف مانند مشکلات هورمونی نمی توانید از رزماری استفاده کنید، به جای آن می توانید از سبزی های دیگری مانند ریحان، نعناع، جعفری، گشنیز و مریم گلی استفاده کنید.

انواع توت ها

انواع توت ها مانند توت فرنگی، شاه توت، تمشک و … میوه هایی هستند که متخصصان مصرف روزانه آن ها را برای کمک به سلامت بدن و مغز توصیه می کنند. آنتی اکسیدان، ویتامین C، ویتامین K و فیبر موجود در انواع توت ها، از مغز در برابر انحطاط و زوال شناختی محافظت می کند. علاوه بر آن، مواد مغذی موجود در توت ها باعث کاهش سطح استرس، که یکی از عوامل مختل شدن کارکرد مغز است، می شود.

تحقیقات نشان می دهد که فلاونوئیدها، یعنی رنگدانه های گیاهی طبیعی که به توت ها رنگ های درخشان می دهند، به بهبود حافظه نیز کمک می کنند. مطالعه ای نشان داد زنانی که هر هفته دو وعده یا بیشتر توت فرنگی و زغال اخته مصرف می کنند، کاهش حافظه را تا دو سال و نیم به تاخیر می اندازند.

کرفس

کرفس سرشار از مواد معدنی، ویتامین ها و سایر مواد مغذی است. کرفس جزو سبزیجات کم کالری است که خواص زیادی برای بدن دارد. هر فنجان از آب کرفس فقط 16 کالری دارد. سطح بالای آنتی اکسیدان و پلی ساکاریدهای موجود در کرفس، آن را به یک ماده ی ضد التهاب عالی تبدیل می کند که برای درمان درد مفاصل و سندرم روده تحریک پذیر مفید است.

با مصرف منظم کرفس علاوه بر تقویت مغز و حافظه می توانید کاهش وزن هم داشته باشید. هنگام استفاده از کرفس فقط به ساقه ها اکتفا نکنید و از برگ های آن هم استفاده کنید.

خوراکی های موثر برای تقویت حافظه | مواد غذایی مفید و مضر برای حافظه و مغز

سویا

سویا سرشار از آنتی اکسیدان هایی به نام پلی فنول ها می باشد. پلی فنول ها با کاهش خطر زوال عقل و بهبود توانایی های شناختی در فرآیندهای پیری مرتبط هستند. مطالعات نشان می دهند که مصرف این خوراکی برای تقویت حافظه بسیار موثر است و حافظه بلند مدت و کوتاه مدت را بهبود می دهد.

روغن زیتون بکر

روغن زیتون بکر به دلیل وجود آنتی اکسیدان های قوی و چربی های مفید، یکی از بهترین مواد غذایی برای تقویت حافظه و بهبود سلامت مغز می باشد. شما با قرار دادن روغن زیتون بکر در رژیم غذایی خود می توانید میزان یادگیری خود را بهبود بخشید و حافظه خود را تقویت کنید.

همچنین این روغن با پروتئین هایی که برای مغز سمی هستند و ریسک ابتلا به بیماری آلزایمر را افزایش می دهند، مبارزه می کند. توجه داشته باشید که روغن زیتون به هیچ عنوان برای پخت و پز مناسب نمی باشد، چرا که در دمای بالا هیدروژنه می شود و شروع به تجزیه می کند، پس سعی کنید همیشه این روغن را به صورت خام مصرف کنید.

بلوبری

بلوبری یکی دیگر از خوراکی های مفید برای تقویت حافظه است. این میوه ی خوشمزه سرشار از آنتی اکسیدان، ویتامین C، ویتامین K و فیبر است و خواص زیادی برای بدن دارد. سطح بالای گالیک اسید در بلوبری، از مغز در برابر فشار و استرس محافظت می کند و در نتیجه برای تقویت حافظه بسیار مفید است.

انبه

انبه برای تقویت و سلامت حافظه بسیار مفید است. با این که این میوه چرب است و دارای بافت های چربی می باشد اما باعث افزایش سرعت گردش خون می شود. وقتی که گردش خون سریع تر شود، خون بیشتری به مغز می رسد.

خوراکی های موثر برای تقویت حافظه | مواد غذایی مفید و مضر برای حافظه و مغز

روغن نارگیل

روغن نارگیل یک ماده غذایی بسیار پر خاصیت است که برای درمان های مختلف به کار می رود. این روغن فواید زیادی برای سلامت مغز و حافظه دارد. روغن نارگیل خاصیت ضد التهابی دارد و از التهاب سلول های مغز جلوگیری می کند. علاوه بر آن، به تقویت حافظه به خصوص در سن بالا کمک می کند و روده را نیز ضد عفونی می کند.

آب

75 درصد مغز را آب تشکیل می دهد و تامین آب مورد نیاز بدن به بهبود عملکرد مغز کمک می کند. محققان معتقدند که یکی از دلایل از دست دادن حافظه در هر سنی، کمبود آب بدن است. پس با نوشیدن آب کافی می توانید عملکرد مغز و حافظه را بهبود دهید.

آووکادو

آووکادو سرشار از منیزیم است که برای عملکرد بهتر مغز مفید است. همچنین آووکادو منبعی از چربی های غیر اشباع سالم است و به عملکرد صحیح مغز کمک می کند. این خوراکی با کاهش فشار خون بالا، خطر زوال شناختی را کاهش می دهد. بنابراین برای تقویت حافظه خود بهتر است آووکادو را در برنامه غذایی خود قرار دهید.

خوراکی های موثر برای تقویت حافظه | مواد غذایی مفید و مضر برای حافظه و مغز

آب قلم

آب قلم به دلیل داشتن ماده ای به نام گلیسین که یک نوع اسید آمینه است، به عنوان یکی از بهترین غذاها برای تقویت حافظه شناخته می شود. همچنین مغز برای عملکرد بهتر، نیاز به استراحت دارد.

گلیسین موجود در آب قلم از این لحاظ هم به مغز کمک می کند و باعث می شود بدن آرامش بیشتری داشته باشد، راحت تر به خواب برود، مغز استراحت کند و به واسطه استراحت کافی، عملکرد بهتری در به یاد آوردن چیزها داشته باشد.

ادویه ها

ادویه ها سرشار از انواع مختلف آنتی اکسیدان ها می باشند. این آنتی اکسیدان ها به بهبود سلول های مغزی و عملکرد آن ها کمک می کنند. ادویه ها به مغز کمک می کنند تا با رادیکال های آزاد مضر مبارزه کند و بنابراین از استرس اکسیداتیو که می تواند به بافت ها آسیب برساند، جلوگیری می کنند.

برای مثال یکی از عناصر مهم در کاهش اضطراب کورکومین، ماده فعال زردچوبه است که می تواند با تغییر ترکیب شیمیایی مغز از هیپوکامپ (مرکز یادیگری و حافظه) محافظت کند. بر اساس تحقیقات، مصرف زنجبیل در افراد میانسال باعث می شود که در سنین بالاتر دچار بیماری هایی مانند آلزایمر نشوند، انعطاف پذیری ذهنی بالاتری داشته باشند و عکس العمل های سریع تری نیز داشته باشند.

خوراکی های موثر برای تقویت حافظه | مواد غذایی مفید و مضر برای حافظه و مغز

قهوه

کافئین موجود در قهوه خواص زیادی برای مغز دارد. کافئین محرکی است که سلول های مغز را تحریک می کند و باعث افزایش فعالیت آن ها می شود. این افزایش تحرک به مرور زمان می تواند موجب تقویت حافظه نیز شود. همچنین قهوه به افزایش تمرکز و دقت نیز کمک می کند.

تحقیقات نشان می دهند که کسانی که معمولا مقدار مناسبی قهوه در طول روز مصرف می کنند در برابر بیماری هایی مانند آلزایمر، پارکینسون و حتی سکته مغزی در امان می مانند. اگر قبل از یادگیری یک موضوع جدید کافئین مصرف کنید، حافظه تان بهبود پیدا می کند.

با این حال، توجه داشته باشید که نباید بیش از حد از قهوه استفاده کنید، چون کافئین با وجود فوایدی که دارد، ممکن است تنظیم خواب شما را بهم بریزد.

چای سبز

چای سبز یکی دیگر از خوراکی های مفید برای تقویت حافظه است. چای سبز دارای ماده ای به نام تیانین است. این ماده اسید آمینه ای است که می تواند از سد خونی مغزی عبور کند و فعالیت انتقال دهنده های عصبی را افزایش دهد و این امر باعث بهبود هوشیاری، حافظه و تمرکز می شود.

همچنین چای سبز سرشار از پلی فنول ها و آنتی اکسیدان هایی است که می تواند از مغز در برابر زوال ذهنی محافظت کند و خطر ابتلا به آلزایمر و پارکینسون را کاهش دهد. مصرف چای سبز به مغز آرامش می دهد و موجب افزایش میزان توجه و تمرکز نیز می شود.

سبزیجات با برگ های تیره

سبزیجات به خصوص سبزیجات چلیپایی از جمله کلم بروکلی، گل کلم، کلم پیچ، اسفناج و سبزیجات با برگ های تیره سرشار از مواد مغذی مفید برای مغز مانند ویتامین K، ویتامین E، لوتئین، فولات و بتا کاروتن هستند و می توانند به بهبود حافظه کمک کنند و از زوال عقل و زوال شناختی جلوگیری کنند.

فولات شکل طبیعی ویتامین B9 است که در تشکیل گلبول های قرمز خون مهم است. کمبود فولات ممکن است زمینه ساز برخی از شرایط عصبی باشد، اما مصرف بهینه فولات، اثرات مفیدی بر وضعیت شناختی مغز دارد و یک فاکتور ضروری در تولید انتقال دهنده های عصبی است. سبزیجاتی مانند اسفناج، چغندر سوئیسی و جعفری منبع عالی فولات هستند.

پیاز

پیاز حاوی فیستین است که یک ماده شیمیایی بی رنگ و طبیعی است که یک خط سیر آسان در مغز ایجاد می کند و می تواند باعث بهبود حافظه و یادگیری شود و از زوال شناختی و آلزایمر جلوگیری کند. همچنین آنتوسیانین و کرستین نیز در پیاز وجود دارد که برای بالا بردن قدرت حافظه مفید هستند. پیاز قرمز به مراتب بهتر از نوع زرد و سفید آن است.

سیر

سیر نیز یکی دیگر از خوراکی های مفید برای تقویت و سلامت حافظه است. در واقع سیر می تواند تمرکز را افزایش دهد و عملکرد حافظه را بهبود بخشد.

خوراکی های مضر برای مغز و حافظه

مغز 20 تا 30 درصد کالری دریافتی را مصرف می کند. بنابراین از نظر عملکرد شناختی، هر چیزی که خورده و نوشیده می شود اهمیت دارد. خوراکی های مضر می توانند ضریب هوشی را کاهش دهند و حافظه و احساسات فرد را نیز مختل کنند. در ادامه به خوراکی هایی که باعث ضعیف شدن حافظه می شوند و برای مغز و حافظه مضر هستند، اشاره می کنیم.

خوراکی های موثر برای تقویت حافظه | مواد غذایی مفید و مضر برای حافظه و مغز

فست فود

مصرف مقدار زیادی فست فود چرب، می تواند باعث شود لوزالمعده انسولین بیشتری تولید کند که رابطه زیادی با زوال عقل دارد. علاوه بر این، محتوای نمک یک وعده غذایی فست فود معمولی ممکن است باعث ایجاد مه مغزی شود.

غذاهای فرآوری شده

یک رژیم غذایی سرشار از غذاهای فرآوری شده مانند سوسیس، کالباس و همبرگر، شما را در معرض زوال عقل قرار می دهد. پروتئین های فرآوری شده، سیستم عصبی مرکزی را ایزوله می کنند و خطر ابتلا به بیماری دژنراتیو مغزی مانند آلزایمر را افزایش می دهند. این غذا ها بر روی ذهن و حافظه نیز تاثیر منفی دارند، بنابراین آن ها را حذف و یا بسیار محدود کنید.

روغن های گیاهی

اگرچه روغن های ذرت، آفتابگردان و کانولا سالم به نظر می رسند، اما همگی سرشار از اسیدهای چرب امگا 6 هستند. امگا 6 نوعی چربی است که در صورت مصرف زیاد می تواند عملکرد شناختی فرد را مختل کند و اثرات مثبت امگا 3 را معکوس کند. مصرف زیاد روغن های گیاهی با افزایش خطر تخریب حافظه و بیماری آلزایمر مرتبط است.

شکر

شکر نوعی قند مصنوعی است که حافظه کوتاه مدت و حافظه بلند مدت شما را ضعیف می کند. نوشیدنی های قندی مانند نوشابه و آبمیوه های صنعتی و رستورانی که سرو می شوند، معمولا مقدار شکر زیادی را همراه خود دارند. اگر می خواهید نوشیدنی سالمی بنوشید، می توانید خودتان آبمیوه را از طریق خود میوه به دست بیاورید. این کار هم اطمینان شما از نوشیدنی را بالا می برد و هم سلامت شما را تضمین می کند.

برنج سفید

شاخص بالای گلوکز در برنج سفید باعث شده است که نرخ افسردگی در مصرف کنندگان آن بالا برود. در واقع، در بین افرادی که از مواد غذایی مانند برنج، پاستا و سیب زمینی زیاد استفاده می کنند، افسردگی به راحتی شیوع پیدا می کند. البته این اتفاقات زمانی رخ می دهد که شما از این خوراکی ها بیش از اندازه استفاده کنید. پس سعی کنید که حداکثر یک وعده غذایی با کربوهیدرات بالا در روز داشته باشید و بقیه وعده ها را از دسته سبزیجات و پروتئین ها قرار دهید.

الکل

مصرف الکل می تواند بر ساختار مغز تأثیر منفی بگذارد و باعث کوچک شدن مغز و ناهنجاری های متابولیک شود. سوء مصرف مزمن الکل، باعث اختلال در انتقال دهنده های عصبی می شود. علاوه بر این، کمبود ویتامین B1 یا تیامین در بین افراد معتاد به الکل شایع است.

کمبود ویتامین B1 می تواند منجر به بروز یک بیماری به نام انسفالوپاتی شود که با آسیب مغزی قابل توجه، از جمله از دست دادن حافظه، بینایی، بی نظمی و بی ثباتی رفتاری مشخص می شود. همچنین، مصرف الکل با کاهش ارتباط بین اعصاب در هیپوکامپ، حافظه کوتاه مدت را مختل می کند.

پنیر پیتزا

پنیر پیتزا یکی از بالاترین منابع چربی اشباع شده در رژیم غذایی است. چربی اشباع شده عروق مغز را مسدود می کند و سطوح بالای آن با خطر سکته مغزی و از دست دادن حافظه مرتبط است.

کلام آخر

استفاده از مواد غذایی سالم تاثیر زیادی در سلامت جسم و ذهن دارد. شما با رعایت رژیم غذایی و مصرف برخی از مواد غذایی می توانید عملکرد مغز و وضعیت حافظه خود را بهبود دهید. همچنین مصرف برخی از خوراکی ها می تواند به عملکرد شناختی و مغز شما آسیب بزند. علاوه بر گنجاندن مواد غذایی مناسب در رژیم غذایی، باید سبک زندگی روزانه خود را نیز تغییر دهید و با ورزش کردن، کنترل استرس و تمرینات مختلف از تحلیل رفتن مغز خود جلوگیری کنید و حافظه خود را تقویت کنید. در این مطلب به بهترین مواد غذایی برای تقویت حافظه و بدترین خوراکی ها برای حافظه اشاره کرده ایم. شما با رعایت رژیم غذایی می توانید به بازدهی بهتر مغز خود کمک کنید و همچنین خلق و خوی خود را نیز بهبود دهید.

مطالب مشابه را ببینید!