دردسرهای کار کردن در فرودگاه!
تا به حال پیش آمده است هنگام سفر به یک شهر یا کشور دیگر متوجه افراد و کارکنان فرودگاه شده باشید و این سوال برای شما پیش آمده باشد که ایین افراد با چه مسائلی دست و پنجه نرم میکنند؟! ممکن است تا به حال کنجکاو شده باشید که چه افرادی در برقراری نظم در فرودگاهها سهیم هستند. چگونه کارها دقیق و مو به مو پیش میرود.
درواقع اداره امور فرودگاه بر عهده افراد با مشاغل مختلف است. هر کدام از این مشاغل نیز دردسرها و سختیهای خاص خود را دارند. بهطور کلی افراد زیادی از سرعت عمل و تمرکز خود بهره میگیرند تا یک فرودگاه آنطور که باید باشد! در ادامه میتوانید با برخی از این مشاغل مختلف آشنا شوید. لازم به ذکر است که برای خرید بلیط استانبول به تهران یا هر مبدا و مقصد دیگری بهتر است پس از مطالعه این مطلب به بخش خرید بلیط سایت بروید و با سورپرایزهای ویژهای روبهرو شوید!
کنترلر (ناظر) ترافیک هوایی
درواقع شغل ناظران ترافیک هوایی همان مراقبت پرواز است. حتما این عبارت را بارها در جاهای مختلف خصوصا در فیلمها شنیدهاید! یکی از چیزهایی که در حیطه وظایف این افراد تعریف میشود داشتن اطلاعات و تعین زمان مناسب لندینگ و تیکآف هواپیماها است. همچنین یک ناظر ترافیک هوایی باید حرکت همه هواپیماها را با دقت زیر نظر داشته باشد و مطمئن باشد که آنها فاصله مناسبی از همدیگر دارند. همچنین این شغل انواع گوناگونی دارد که از جمله ی آن ها می توان به ناظر رادارهای فرودگاه، ناظر برج مراقبت، ناظر مسیریابی و ناظر تحویل بار اشاره کرد.
این شغل یکی از مشاغل فرودگاهی است که استرس بیشتری دارد و به دقت بالایی نیاز دارد. اگر بخواهید وارد این شغل شوید لازم است دورههایی را در دانشگاهها و مراکز هوانوردی بگذرانید. البته لازم به ذکر است که حقوق و مزایای این شغل خوب و قابل توجه است.
امنیت پرواز
امنیت پرواز نیز یکی دیگر از مشاغل قابل توجه و پراسترس به حساب میآید. وظیفه کلی افرادی که به این شغل مشغول هستند، حراست از هواپیما و فرودگاه است. میتوان گفت این نیروهای امنیتی به دو دسته تقسیم میشوند. یک دسته نیروهای امنیت فرودگاه هستند. این نیروها همه موارد مشکک در فرودگاه را با دقت بررسی کرده و در صورت بروز مشکل فورا وارد عمل میشوند. دسته دوم نیز نیروهای امنیت پرواز هستند که در هر پرواز حضور دارند. بنابراین کنترل و حل هر مشکلی اعم از اخلال در نظم و سیستم الکترونیکی هواپیما، گروگان گیری، بمب گذاری و هواپیما ربایی به نوعی بر عهده این نیروهای امنیتی است. تا اینجا میتوان به این نتیجه رسید که از پراسترسترین و حساسترین شغلهای هوایی امنیت پرواز است.
کارشناسی هواشناسی فرودگاه
یکی از موارد بسیار مهم در انجام هر پرواز موفق، شرایط مناسب هوایی است. بنابراین افرادی باید تحت عنوان کارشناس هواشناسی وجود داشته باشند تا شرایط هوایی را برای پروازهای مختلف در نظر بگیرند. درحقیقت این افراد باید وضعیت هوایی در نواحی و ارتفاعات مختلف و همچنین جهت وزش باد را به درستی پیشبینی کنند تا پروازی امن برای مسافران رقم بخورد. برای به دست آوردن این شغل نیاز به تحصیلات آکادمیک در زمینه ی هواشناسی و گذراندن دوره های مختلف است.
تکنسین برق
کارکنان این شغل را معمولا مهندسین برق در گرایشهای مختلف تشکیل میدهند. وظیفه ی آنها نظارت دقیق بر سیستمهای برقی فرودگاه و هواپیما است. درواقع زمانی که ایرادی در سیستمهای برقی به وجود بیاید این مهندسین دست به کار میشوند تا عیبیابی و تعمیرات لازم را انجام دهند. برای ورود به این شغل علاوهبر اینکه باید تحصیلات آکادمیک برق داشته باشید لازم است دورههای چند ماهه برق هواپیما را نیز پشت سر بگذارید.
کنترل بار هواپیما
افرادی که مسوول کنترل بار هواپیما دارند وظایف مختلفی دارند. از جمله آنها تحویل و اسکن بار، مرتب سازی بار هستند. همچنین مسولین کنترل بار بارها و محمولههای مسافران را دقیق مورد بررسی قرار میدهند و با استفاده از دستگاههای اشعه X موارد مشکوک را رصد و به مسئولین امنیتی اطلاع می دهند.
نظافتچی هواپیما
یک نظافتچیهواپیما وظیفه مهمی را بر عهده دارد. نظافت صندلیها و کف هواپیما، شستشوی بدنه و شیشیههای هواپیما، قرار دادن پک های ویژه مسافران در جای خود و… نمونه وظایف نظافتچیان هواپیما است. این افراد به صورت کلی آمادهسازی هواپیما برای پرواز و مسافران بعدی را انجام میدهند.
اگر قصد تهیخ بلیطهای خارجی دارید، سری به سایت علی بابا بزنید تا با تخفیفهای مختلف و قیمتهای استثنائی روبهرو شوید. خصوصا درمورد مقاصد پرطرفدار میتوانید بهترین انتخاب را در تهیه بلیط داشته باشید. خرید بلیط استانبول به تهران را نیز میتوانید با قیمتی باورنکردنی انجام دهید.