مجله تاپ‌ناز‌

درمان جوش های گردن با روش های خانگی + دلایل ایجاد این جوش ها

روش های خانگی درمان جوش های گردن

جوش های روی گردن مثل جوش های روی صورت سبب به وجود آمدن مشکلاتی میشوند. ممکن است شما هم جزو افرادی باشید که این عارضه ناخوشاند مدت زیادی است که اذیتتان میکند. به دلیل کلفت تر بودن پوست گردن نسبت به پوست صورت، چربی بیشتری هم در آنجا تولید میشود که این چربی ها باعث جوش های گردن میشوند. همچنین پوست پشت گردن دارای منافذ بزرگتری هم هست و غده های چربی بسیاری در آن وجود داشته و به همین علت جوش ها از این قسمت بیرون میزنند.

این جوش ها میتوانند دردآور، چرکین یا به همراه خراش باشند. جدای از ماهیت آنها، تاثیری که بر روی سلامتی و زیبایی میگذارند را نمیشود نادیده گرفت. همین موضوع باعث شده، افراد زیادی برای درمان جوش های گردن خود دست به کار شوند. برای این مشکل، درمان های مختلفی پیشنهاد شده است، اگر شما هم از این عارضه رنج میبرید، در ادامه همراه ما باشید تا به برسی خود جوش، علت آن و درمان جوش های گردن بپردازیم.

ماهیت جوش های گردن

جوش های پشت گردن مثل جوش های بدنی کمر و روی سینه باعث التهاب فیزیکی پوست شده و سبب ایجاد محدودیت در عبور خون و مواد داخل بدن میشود. شما با درک سیستم جوش های بدن درک بهتری از راهای درمان آن پیدا میکنید. در صورت مسدود شدن منافذ پوست پشت گردن و با توجه به غدد چربی بسیاری که در آن منطقه موجود است، احتمال به وجود آمدن جوش زیاد میشود. این جوش ها میتوانند چرکی و سر سفید بوده یا به صورت جوش های نودل به وجود بیایند.

البته جوش های دیگری هم در این ناحیه مشاهده شده اند، اما این دو نوع جوش متداول تر میباشند. این جوش ها میتوانند علاوه بر دردناک بودن، باعث خارش و سوزش هم بشوند. این جوش ها بیشتر در پسران جوان دیده میشود تا مردان، اما این جوش ها به صورت یکسان در دختران و خانم ها دیده میشود. مکانیزم جوش پشت گردن همان مکانیزم جوش صورت و بدن است.

درمان جوش های گردن

علت جوش های گردن

به وجود آمدن این جوش ها به عوامل و شرایط زیادی بستگی دارد. ویژگی مشترک همه آنها مسدود شدن منافذ پوست و تغییرات هورمونی میباشد. هرکاری که باعث بسته شدن منافذ پوست میشود، در نهایت سبب به وجود آمدن جوش خواهد شد. اگر پوست گردن خود را به صورت منظم با صابون نشورید یا پوست را به صورت خشنی لایه برداری کنید و همچنین خراش و بهم ریختگی هورمون ها به دلایل مختلف از جمله یائسگی، باعث به وجود آمدن جوش های گردن میشود. همچنین دلایلی دیگری مثل داروهای خاصی که میخورید و یا اگر موهای خود را به اندازه کافی نمیشورید و از یقه های خشن استفاده میکنید، همچنین استفاده از محصولاتی که عطرهای با مزه مصنوعی دارند یا مواد شیمیایی سخت که باعث التهاب پوست میشوند و کرم های ضد آفتابی که منافذ گردن را میبندند، همگی از دلایل جوش های گردن میباشند.

کارهای نظیر لمس زیاد موی سر، مخصوصا اگر مدتی آنها رو نشسته باشید و کشیدن همان دست روی گردن و یا اگر گردن خود را بعد از عرق کردن در اثر فعالیت و ورزش خوب تمیز نکنید و لباس هایی بپوشید که کثیف هستند و با گردن تماس دارند، خطر بروز این جوش ها را افزایش میدهند. شما نباید از تیغ های قدیم برای اصلاح گردن خود استفاده کنید یا برای شیو کردن به سراغ کرم مخصوص شیو نروید. همچنین اگر بعد از شیو به صورت اصولی لایه برداری نکنید با از گردن بند های حساسیت زایی مثل آنهایی که اجزای آن از پلاستیک و گیاهان و فلز ساخته شده اند و یا این که پارچه لباس شما خشن بوده و به قدری تنگ باشد که به پوست اجازه تنفس ندهد، این جوش ها به وجود می آیند.

درمان جوش های گردن با روش های خانگی

در این قسمت از مقاله برخی از روش های بسیار موثر برای درمان جوش های گردن را برای شما لیست کرده ایم و یکی یکی به برسی آنها میپردازیم.

سرکه سیب

قدرت ضدعفونی کننده و آنتی باکتریال سرکه سیب باعث شده تا به عنوان یکی از درمان های مناسب جوش های گردن شناخته شود. این ماده کمک خوبی به بدن برای کشتن باکتری های مسبب جوش های سر سفید است. آلودگی داخل منافذ و سلول های مرده پوست به وسیله  آلفا هیدروکسی اسید که در سرکه سیب وجود دارد، پاک میشود. همچنین سرکه سیب به از بین بردن چربی اضافه پوست کمک میکند و همه این موارد مزایای متعدد سرکه سیب برای درمان جوش های سر سفید میباشد. اگر میخواهید از مزایای سرکه سیب بهره ببرید، یک قاشق سرکه سیب را در لیوان ریخته و مخلوط کنید و سپس با پنبه آن را به محل مورد نظر بمالید. یک ربع صبر کنید و آن محل را با آب گرم بشورید. روزانه این روش را به کار ببرید تا شاهد تاثیر آن باشید.

درمان جوش های گردن

سیب زمینی

ویتامین های زیادی در سیب زمینی وجود دارد که باعث کاهش قرمزی و التهاب پوست میشوند. به علاوه سبب بیرون کشیدن چربی های اضافه از منافذ پوست هم میشود. مواد معدنی و ویتامین های زیادی در آب سیب زمینی وجود داشته که قدرت درمانی قابل توجهی به سیب زمینی داده و برای پوست بسیار مفید است. چند سیب زمینی را برای درست کردن ماسک سیب زمینی پوست کرده و با استفاده از مخلوط کن به مخلوط کردن آنها بپردازید.

بعد از صاف کردن آب حاصل، پنبه را به آن آغشته کرده و روی پوستتان بمالید. بیست دقیقه به آن فرصت بدهید و در نهایت با آب گرم ماسک را بشورید. از آنجایی که این ماسک طبیعی هیچ عارضه جانبی ندارد، استفاده روزانه از آن توصیه میشود.

آرد نخودچی

در لایه برداری خانگی پوست های مرده، آرد نخودچی حرف اول را میزند. اگر پوست خشکی دارید، آرد نخود چی میتواند با لایه برداری از سلول های مرده پوست، لایه جوان و تازه ای از پوست را جایگزین کند. برای درخشندگی و برطرف شدن جای جوش ها، میتوانید آرد نخودچی را با گلاب ترکیب کنید. ترکیب این دو به صورت خمیری در می آید که باید آن را به محل جوش ها بمالید و صبر کنید تا خشک شود. آن ناحیه را با آب سرد شسته و این روش را به صورت مرتب به کار ببرید.

مطلب مشابه: دلیل جوش چانه چیست و چگونه می توان این مشکل پوستی را حل کرد؟

چای سبز

ترکیب نمک دریا و چای سبز، گزینه مناسبی برای خلاص شدن از شعر جوش های گردن است. یک قاشق نمک را به چای سبز اضافه کرده و به روی پوست گردنتان بمالید، بعد از این که خشک شد، آن را با آب بشورید. برای به نتیجه رسیدن این ترکیب، روزانه از آن استفاده کنید. همچنین میتوانید این ترکیب را در قوطی اسپری بریزید و داخل یخچال گذاشته و آن را هر روز روی مکان مورد نظر اسپری کرده و بعد از ده دقیقه آنجا را بشورید.

روغن درخت چای

اگر پوست شما مستعد جوش میباشد و بیشتر از بقیه افراد جوش میزنید، روغن درخت چای بدون هیچ عارضه جانبی مناسب شما است. این روغن از روغن های گیاهی محسوب میشود که برای درمان جوش و از بین بردن علائم آن کاربرد دارد. خاصیت ضد باکتریایی روغن درخت چای، آن را به بهترین گزینه از بین برنده باکتری هایی که باعث به وجود آمدن جوش میشوند، تبدیل میکند. برای استفاده از خواص این ماده، نوک یک عدد گوش پاک کن را به روغن درخت چای آغشته کرده و به آرامی روی جوش ها بمالید و یک شب را در این حالت سپری کنید. صبح روز بعد که آن را با آب شستید، کمی مرطوب کننده طبیعی مثل نارگیل به پوستتان بزنید. استفاده مرتب از این درمان باعث محو شدن سریع جوش های گردن میشود.

دارچین

این ماده باعث برطرف کردن جوش هم از روی پوست و هم از زیر آن میشود. خاصیت ضد میکروبی این ادویه به مبارزه با لکه های صورت و گردن میپردازد و پوستی سلامت و درخشان تحویل شما خواهد داد. برای این که از خواص دارچین بهره مند شوید، خمیری از پودر دارچین و عسل در یک ظرف درست کنید. قبل از خواب این خمیر را در محل جوش ها مالیده و کل شب را به آن فرصت بدهید. صبح روز بعد با آب ولرم صورت خود را بشورید و بعد از دو هفته شاهد درمان جوش های گردن خواهید بود.

توت فرنگی

اگر شما هم از طرفداران این میوه خوشمزه میباشید، میتوانید در کنار لذت بردن از این میوه، از آن برای درمان جوش های گردن هم استفاده کنید. بافت ساینده توت فرنگی در از بین بردن چربی، آلودگی و سلول های مرده پوست تاثیر زیادی دارد. اسید سالیسیلیک با بازشدن منافذ مسدود شده به درمان جوش ها کمک میکند. همچنین لاجیک اسیدی که در توت فرنگی وجود دارد، باعث حفاظت از پوست مقابل اشعه فرابنفش خورشید میشود. سه عدد توت فرنگی را در یک کاسه کوبیده و به آن دو قطره عسل اضافه کنید. بعد از مخلوط کردن آنها، ترکیبی که حاصل میشود را به محل مورد نظر بزنید و بیست دقیقه صبر کنید. سپس آنجا را با آب سر بشورید.

نعنا

برگ های نعنا با خشک کردن جوش ها به تمیز کردن منافذ پوست کمک میکنند. علاوه بر خاصیت ضد جوشی، نعنا به انعطاف پذیری و نرمی پوست هم کمک میکند. ویتامین نعنا برای کنترل چربی اضافه پوست مناسب است و به این ترتیب از جوش زدن جلوگیری میکند. برای استفاده از این مزایا، برگ نعنا را به خوبی بکوبید و بعد با پارچه نخی به صاف کردن آن بپردازید. آب نعنا را روی جوش ها ریخته و صبر کنید تا مدتی آنجا بماند. در نهایت آن را با آب سرد بشورید.

مطلب مشابه: دلایل ایجاد شدن جوش در ناحیه گردن و روش های درمان مشکلات پوستی گردن

مطالب مشابه را ببینید!