مجله تاپ‌ناز‌

درمان سوزش معده و درد معده خانم های باردار

سوزش معده در اوایل دوره باردرای در خانم ها شایع است و خانم های باردار از سوزش معذه بسیار آزرده می شوند. دلیل سوزش معده در دوران بارداری چیست؟ سوزش معده چگونه درمان می شود؟

 

درمان سوزش معده در دوران بارداری

بسیاری از زنان در دوران بارداری از سوزش سردل رنج می برند. اما برای از بین بردن این ناراحتی چه می توان کرد؟ آیا درمان این ناراحتی به جنین آسیبی نمی رساند؟ و آیا سوزش سردل در دوران بارداری مشکلی جدی است؟ در اینجا با علت ها و درمان آن آشنا می شویم.

درمان سوزش معده و درد معده خانم های باردار

سوزش معده در بارداری

علت سوزش معده در بارداری

علت سوزش معده در بارداری (ترش کردن، رفلاکس) کند شدن فرایند هضم توسط هورمون های بارداری است. تا پیش از بارداری مصرف غذاهای پر پنیر و تند برای شما مشکلی ایجاد نکرده بود. در واقع عادت غذاییتان قبل از بارداری مصرف غذاهای تند بود. اما حالا دچار سوزش معده شده اید. چیزی در حدود 50 درصد از خانم های باردار در سه ماهه ی دوم و سوم، سوزش معده در بارداری را تجربه می کنند. این مشکل معمولا پس از وعده های غذایی یا در هنگام خواب بروز پیدا می کند. ناراحتی ناشی از این مشکل می تواند کمی آزار دهنده و حتی غیر قابل تحمل باشد.سوزش معده که با نام ترش کردن و رفلاکس معده هم شناخته می شود، باعث ایجاد یک احساس سوزش در زیر قفسه ی سینه و احساس ترشی در دهان می گردد. چرا اکنون به سوزش معده مبتلا شده اید؟ زیرا هورمون های بارداری سرعت فرآیند هضم را در بدن تان کاهش داده اند تا بیشترین مقدار مواد مغذی و آب از غذای دریافتی تان اسنخراج شود. غذا با سرعت کندتری در روده ها حرکت می کند و تخلیه ی معده با تاخیر بیشتری انجام می شود. هورمون پروژسترون باعث می شود تا ماهیچه ی بین شکم شما و مری سست گردد. همه ی این عوامل با کمک هم باعث می گردند اسید های درون شکم تان بالا آمده و باعث بروز سوزش معده در بارداری گردد. این مشکل پس از زایمان و زمانی که معده ی شما فضای بیشتری از شکم تان را در اختیار داشته باشد خودبخود برطرف خواهد شد.

همچنین :  مشکل ماندن غذا سر معده یا سنگین شدن معده

روش های درمان سوزش معده در بارداری

برای کاهش ناراحتی ناشی از سوزش معده می توانید این روش ها را امتحان نمایید:
به جای مصرف سه وعده ی غذایی بزرگ می توانید مواد مورد نیاز بدن تان را در تعداد وعده های بیشتر (مثلا شش وعده) ولی کوچکتر در طی روز دریافت نمایید.
از 4 ساعت مانده به ساعت خواب تان چیزی نخورید.
هنگامی که مواد غذایی اسیدی مثل مرکبات، گوجه، یا گریپ فروت مصرف می نمایید بهتر است آنها را با مواد غذایی کمتر اسیدی ترکیب کنید. به این ترتیب می توانید از تاثیرات آزاردهنده ی آنها بکاهید. به عنوان مثال گوجه را به جای سالاد در ساندویچ تان مصرف نمایید و آب پرتقال را تنها هنگامی که یک ظرف بزرگ سیر خورده اید بنوشید.در بعضی خانم ها مصرف غذاهای تند، غذاهای چرب، قهوه، نوشیدنی های گازدار، غذاهای اسیدی و شکلات باعث تشدید سوزش معده می گردد؛ اما بقیه می توانند این مواد غذاییرا مصرف نمایند اما نسبت به مواد دیگری حساس هستند. با تشخیص مواد غذایی که باعث بروز سوزش معده در شما می گردند از آنها دوری نمایید.از مصرف حجم زیاد نوشیدنی با وعده ی غذایی تان اجتناب کنید زیرا نوشیدن باعث می گردد هوای بیشتری وارد معده ی شما گردد. این هوای قورت داده شده می تواند باعث بروز سوزش معده در بارداری و حتی دوران غیر بارداری گردد. اگر احساس تشنگی می کنید با قلپ های کوچک نوشیدنی تشنگی تان رفع کنید.از مصرف نوشیدنی های حاوی کافئین دوری کنید. زیرا کافئین ماهیچه ی بالای شکم را (که وظیفه ی جلوگیری ورود اسید به مری را بر عهده دارد) سست می نماید.پس از وعده های غذایی آدامس بجوید تا ترشح بزاق تان بیشتر گردد. ترشح بزاق ناراحتی شما را کم می کند. چرا؟ زیرا بزاق باعث خنثی شدن اسید موجود در مری می گردد.

از دراز کشیدن یا خم شدن پس از غذا خودداری نمایید. به جای این کار حداقل تا یک ساعت پس از مصرف غذا صاف بنشینید.با استفاده از چند بالش اضافی در حالت کمی شیب دار روبه بالا بخوابید.معمولا استفاده از یک داروی ضد اسید می تواند بدون ایجاد خطر، میزان اسیدی بودن شکم تان را کاهش دهد. بیشتر داروهای ضد اسیدی که بدون نسخه فروخته می شوند، دارای ماده ای نیستند که جذب گردد. بنابراین استفاده از آنها برای فرزندتان خطری نخواهد داشت. توصیه می شود قبل از استفاده از داروی ضد اسید با پزشک تان مشورت نمایید.

روش های درمان سوزش معده در دوران بارداری

مطالب مشابه را ببینید!