مجله تاپ‌ناز‌

دلایل خودکشی در جوانان و روش پیشگیری کردن از خودکشی کردن

خودکشی در بین جوانان در سال های اخیر رو به افزایش می باشد و از مهمترین دلایل این رفتارهای از سوی جوان ها می توان به عدم حمایت از سوی پدر و مادر، افسردگی مزمن، مشکلات روانی، مشکلات خانوادگی و … اشاره کرد. مهمترین مقوله در پیشگیری از این موضوع رفتارهای حمایتی می باشد که از سوی والدین صورت می پذیرد.

با توجه به اینکه زندگی فراز و نشیب های زیادی دارد و می تواند پر از احساسات متفاوت مانند رضایت خاطر، امنیت، اندوه، ترس، خلاقیت، اضطراب و …. باشد نحوه برخورد و واکنش نسبت به این دسته از احساسات در افراد متفاوت خواهد بود گاهی این تجربه های تلخ به قدری می تواند سخت باشد که قدرت تصمیم گیری درست در یک فرد را از بین می برد و او را به سوی خودکشی می کشاند. دلایل و عوامل مختلفی در این امر دخیل می باشد که بیش از هر چیزی ناشی از درد و رنج افراد هستند این هیجانات فرد را به شدت تحت تاثیر خود قرار می دهند و مانع ارضای نیازهای روانی در او می شوند بدون شک هیچ فردی از روی خوشحالی دست به عمل خودکشی نمی زند تنها موضوع این است که این افراد تصور درستی از درد و رنج های خود ندارند و به درستی نمی دانند که این احساسات هویت فرد را شکل می دهد. در این مقاله توضیحاتی برای بررسی علل و عوامل خودکشی در جوانان را ارائه کرده ایم که برای مقابله و کاهش این موضوع ارائه کرده ایم.

دلایل خودکشی در جوانان:

خودکشی در بین این قشر از جامعه به عنوان سومین عامل مرگ شناخته می شود و آمار نشان می دهد که خودکشی در میان گروه دختران بیش از پسران است و همچنین پسرات از دخترها این قصد را بیشتر عملی می کنند و کنسل شدن در این قضیه کمتر است. رفتارهای متعدد می تواند باعث خودکشی شود که همه نشات گرفته از مشکلات روانی، اجتماعی و خانوادگی است. در تحقیقات تکمیلی نشان داده شده است که افرادی که دست به خودکشی می زنند به دو گروه تقسیم می شوند که شامل:

  • گروه اول: به مدت طولانی از اجتماع کناره گیری کرده اند و نشانه هایی از بی اشتهایی عصبی دارند این افراد دارای اقدامات و برنامه ریزی های قبلی می باشند.
  • گروه دوم: افرادی را شامل می شود که فشارهای عصبی شدید دارند آن ها لزوما افسرده نیستند اما رفتارهایی مخرب همچون پرخاشگری دارند.

دلایل خودکشی در جوانان و روش پیشگیری کردن از خودکشی کردن

علائم نشان دهنده خودکشی:

خودکشی در میان جوانان نشانه و علائمی دارد که آنها اغلب دارای بی ثباتی ها در رفتار با خانواده و اجتماع هستند از سویی این دسته از فرزندان دارای پدر و مادری حامی نمی باشند و به نوعی والدین آنها مراقبان خوبی هم نیستند به نوعی که فرزندان نمی توانند مشکلات خود را با والدین در میان بگذارند. آنها حس گناه و شکست می کنند و آشفتگی های ذهنی دارند. از دیگر علائم این دسته از افراد می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • زمینه هایی از افسردگی مزمن
  • جدایی و از هم گسستگی خانوادگی
  • مشکلات روانی در خانواده و رفتارهای آزار دهنده و مخرب
  • داشتن سابقه خودکشی و سابقه تجاوز جنسی
  • مصرف الکل و مواد مخدر
  • انزواطلبی، رفتارهای پرخاشگرانه، استفاده از وسایل خطرناک
  • روابط عاطفی پایین و مشکلات و فشارهای زندگی
  • این افراد اغلب از خودکشی حرف می زنند

دلایل خودکشی:

چرا بعضی از افراد خودکشی می کنند؟ همان گونه که می دانید توانایی های افراد در مواجه شدن با مشکلات زندگی با هم تفاوت دارد از سویی در بعضی از افراد عامل زمینه ای مانند تجاوز جنسی و یا افسردگی مزمن باعث می شود تا این افراد دست به چنین اقداماتی بزنند. بعضی از این افراد تصور می کنند با این اقدام می توانند بحران را حل کنند. حس غمگینی، طلاق، بیکاری، نداشتن حس رضایت از زندگی، بی تحرک بودن، اختلال خواب، فشارهای روانی و دسته ای دیگر از عوامل زمینه ای و محیطی باعث بروز چنین رفتارهایی در فرد می شد و زمینه خودکشی را در جوانان بالا می برد. والدین باید بدانند که افسردگی در جوانان چه پیامدی دارد و باید به دنبال روش هایی برای درمان آن باشند.

پیشگیری از خودکشی:

نقش های حمایتی در بحث پیشیگری از خودکشی بسیار مهم هستند و مداخلاتی که والدین در این زمینه دارند خیلی موثر است. با توجه به اینکه یک جوان دوره های پر تلاطم در زندگی را سپری می کند و می تواند شاهد تغییرات چشمگیر در زندگی باشد والدین با حمایت های به جا و درستی که دارند می توانند او را در این دوره های پر چالش و بحران های سلامتی عبور دهند. بعضی از والدین توجهی زیادی به فرزند و نیازها او ندارند و از سویی به دلیل عدم آگاهی در مورد روش صحیح رفتار با فرزند، نمی توانند رابطه صمیمی و خوبی با فرزند خود داشته باشند و همین موضوع به آرامی باعث می شود که فرزند شما از خانواده اش دور شود و دیگر مشکلات را نمی تواند بازگو کند.

جوانان بیش از هر دوره ای نیاز به همدلی با پدر و مادر دارند و نیاز به حس دیده شدن از سوی خانواده در هر فرزندی وجود دارد و  و مورد توجه قرار گرفتن می تواند نوعی تعلق و وابستگی عاطفی در او ایجاد کند که در زمان بحران ها مانع خودکشی در او می شود. ممکن است والدین با دیدن رفتارهای پرخاشگرانه از سوی فرزندشان تصور کنند که قصد جای از خانواده را دارد و همین موضوع موجب می شود تا تهدید بیشتری در روابط آن ها باشد والدین باید سعی کنند که توانایی ها، استعدادها و نیازهای فرزند خود را به خوبی شناسایی کنند.

بی توجه بودن والدین می تواند به دلیل مشغله های کاری هم باشد. این والدین فرصت با بچه بودن را از خود می گیرند و هیچ صحبتی با فرزندان خود ندارند در صورتی که با وجود مشغله های کاری باید ساعاتی در طول هفته به خانواده و فرزند اختصاص پیدا کند. صحبت کردن با جوانان نقش مهمی در پیشگیری از خودکشی دارد و بسیار با اهمیت است زیرا می تواند باعث دلگرمی و ایجاد اعتماد در فرزند شود.

مطالب مشابه را ببینید!