دلایل پرحرفی چیست و چگونه می توان مشکل زیاده گویی را رفع کرد؟
پرحرفی یکی از ویژگی های اخلاقی بعضی از افراد است. افراد به دلایل مختلف پرحرف می شوند که از جمله آنها می توان به جلب توجه، علاقه به دوست داشته شدن، علاق به کشمکش، علاقه نداشتن به سکوت و … است. این امر می تواند درمان هایی داشته باشد که بهتر است در این مطلب به صورت کامل با آنها آشنا شوید.
پر حرفی می تواند یکی از نشانه های شخصیتی در بین افراد باشد. بعضی از افراد خیلی پرحرف هستند، آتها نمی توانند صحبت هایی مفید داشته باشند، همین موضوع باعث بیهودگی حرف های آنها می شود. اگر شما هم از خود می پرسید، چرا فرد پرحرفی هستید و دلیل پرحرفی شما چیست، در این مطلب همراه ما باشید تا پاسخ سوال خود برسید.
بیش از هر چیزی باید بدانید که پر حرف بودن فقط یک ویژگی اخلاقی به حساب می آید و می تواند دلایل مختلف داشته باشد. برای اینکه بدانید، پر حرف هستید یا نه چند سوال باید از خودتان بپرسید. اگر سوالات بی ربط می پرسید، اگر از دیگران غیبت می کنید و … احتمال یک فرد پر حرف در بین جمع هستید، که می تواند صحبت های شما بقیه افراد را مورد آزار قرار دهد.
دلایل پرحرفی
همان طور که می دانید، بدون پیدا کردن ریشه اساسی یک مشکل نمی توانید آن را تغییر دهید. پر حرفی دارای دلایل مختلف است و در بین هر فرد می تواند یک علت به خصوص داشته باشدو. شما تا وقتی که دلایل این امر را متوجه نشوید، نمی توانید روی آن کنترل داشته باشید.
در مقابل افراد پر حرف، افراد کم حرف قرار دارند، این دسته از افراد نمی توانند در یک جمع احساسات خود را بیان کنند.
عدم توانایی گفتگو با دیگران
بعضی از افراد نمی توانند خیلی ساده با دیگران حرف بزنند. آنها اغلب توانایی کنترل صحبت کردن خود را ندارند. در حقیقت این افراد متوجه فرد مقابل خود نیستند و فقط به حرف زدن فکر می کنند. اغلب این افراد عادت دارند تا بین حرف های دیگران وارد شوند اگر شما هم چنین نشانه هایی دارید، یک فرد پر حرف در اجتماع می باشد. بهتر است که بیشتر تمرکز کنید، اگر این نشانه ها را دارید باید روی خود تمرین کنید.
جلب توجه
بعضی از دلایل پر حرفی در افراد جلب توجه کردن است. در حقیقت این افراد تصور می کنند که با حرف زدن زیاد، فردی جذاب تر به نظر می رسند. آنها سعی می کنند با پر حرفی کردن خود را فردی مهیج و تو دل برو نشان بدهند. این افراد مدام با دیگران حرف می زنند تا نظرشان را به خود جلب کنند. ولی بر خلاف نظرتان دیگران با زیاده روی های شما نظرشان را نسبت به شما تغییر می دهند. آنها اغلب مایل هستند با شما هم کلام نشوند. این مورد یکی از دلایل پر حرفی است.
علاقه به بحث
چنانچه فردی هستید که به صورت مدام در حال بحث هستید و می خواهید یک موضوع را کش دهید، فردی پرحرف هستید. شما اغلب دوست دارید با دیگران مخالفت کنید و عقیده خاص خود را داشته باشید. دیگران تصور می کنند که شما سرتان برای بحث کردن درد می کند. پدر و مادر برای تربیت کودک خوش صحبت باید توجه کنند، که او را علاقه مند به کشمکش نکنند.
نگرانی و استرس شدید
شاید جزو افرادی باشید که در زمان استرس و نگرانی های شدید پرحرف می شوید. بهتر است که بیش از حد در مورد موضوعی فکر نکنید، تا دچار استرس نشوید. در این مواقع بهتر است، نگرانی های درونی خود را کنترل کنید. در حقیقت بهتر است در این زمان ها کلا از صحبت کردن با دیگران خودداری کنید. گاهی اوقات شما در مرکز توجه قرار دارید و باعث می شود تا هیجان زده شوید به همین دلیل باید خیلی صحبت نکنید.
بیان افکار
در حقیقت این افراد علاقه زیادی به بیان کردن افکار خود با صدای بلند دارند. شاید شما هم منظم کردن افکارتان کمی دشوار باشد، پس هر فکری که به ذهنتان می رسد را به دیگران می گویید. شما علاقه زیادی به بیان افکار خود با صدای بلند دارید و مایل هستید دیگران این مسائل را در مورد شما بدانند. همین تفکرات خود را با صدای بلند بیان می کند و این می تواند باعث آزار دیگران شو دو ذهن آنها را نسبت به شما تغییر بدهد.
حرف درست
یکی دیگر از دلایل پر حرف بودن در بین افراد زدن حرف درست است. اگر شما هم دوست دارید همیشه حرف های درست در جمع بیان کنید، یک فرد پر حرف هستید. شما خیلی زیاد مشغول حرف زدن می شوید، تا بتوانید چند حرف درست از میان صحبت های خودتان پیدا کنید. شما سعی دارید با زدن یک حرف درست تایید دیگران را دریافت کنید و دیدگاه آنها را نسبت به خود جلب کنید.
چطور پرحرفی را درمان کنیم؟
قدم های مختلفی برای درمان کردن پر حرفی در افراد وجود دارد. این تکنیک ها به شما کمک می کند تا بتوانید بر پر حرفی خود غلبه کنید. بعضی از جلسات تقویت فن بیان در این مورد ارائه می شوند که می تواند برای شما مفید باشد. همچنین از دیگر تکنیک های مقابله با پرحرفی در میان افراد می توان به موارد زیر اشاره نمود:
- ابتدا باید علت های پرحرفی را پیدا کنید.
- در صورتی که دچار استرس می شوید، راه هایی برای کنترل آن داشته باشید.
- بهتر است درباره معایب پرحرفی بدانید.
- کمی سکوت کردن در جمع را تمرین کنید.
- سعی کنید، از بیان جزئیات خودداری کنید.
- میان حرف ها و صحبت های دیگران نپرید.
- بهتر است هنر گوش دادن داشته باشید.
- هوش درونی شما دارای اهمیت است، به آن توجه کنید.
- جلسات فن بیان را شرکت کنید.
معایب پرحرفی
همانطور که اشاره شد، یکی از مهم ترین راه ها برای درمان پرحرفی پی بردن به دلایل پرحرفی است. همچنین معایب آن نیز بسیار زیاد است، و شما زمانی که معایب آن را بدانید، می توانید راحت تر با آن مقابله کنید.
- دیگران تمایلی به هم صحبتی با شما ندارند.
- بی انگیزگی بحث
- زوال عقل
- منفور شدن
پرحرف بودن می تواند از سنین کم و کودکی در فرد ایجاد شود. پس باید بدانید که چه رفتاری در مقابل پرحرفی داشته باشید تا بتوانید با این موضوع به صورت موثر برخورد کنید.