گرسنگی بیش از حد در دوران شیردهی دارای عوامل و دلایل زیادی است که ممکن است مادران شیرده را درگیر کند زیرا مادران برای تامین شیر مورد نیاز کودک خود و از دست دادن انرژی، نیاز به مواد غذایی کافی و مناسب دارند و در صورتی که در حد نیاز این مواد را دریافت نکنند زیرا دچار گرسنگی شدید می شوند.
یکی از مسائلی که مادران در دوران شیردهی با آن روبرو می شوند حس گرسنگی زیاد است زیرا با توجه به تامین غذای کودک از طریق خوردن شیر مادر، نیاز او به مواد غذایی گوناگون و ضروری بیشتر می شود و ممکن است در این دوران نسبت به حالت عادی گرسنگی بیشتری را حس کنند. از همین رو تصمیم گرفته ایم در این مطلب در مورد گرسنگی زیاد و روش های رفع و کنترل آن توضیحاتی ارائه کنیم.
دلایل رایج وجود دارد که باعث بروز گرسنگی زیادی در دوره شیردهی می شود که در ادامه بیشتر توضیح می دهیم:
کم بودن میزان خواب :
خواب کم روی توانمندی مغز موثر است و بدین ترتیب نمی توانید خوب تصمیم گیری کنید. قسمت لوب جلوی سر که برای فرآیند تصمیم گیری از اهمیت فراوانی برخوردار است می تواند عامل موثر در پریشانی خواب باشد. انگیزه و امید تعیین هدف را برای شما کاهش می دهد و باعث می شود که به مواد غذایی خاص نیاز پیدا کنید. به هم ریختن زمان و میزان خواب باعث می شود که تمایل مادر به غذاهای چرب و شیرین بیشتر شود و به همین دلیل تنظیم خواب عامل مهمی در این مورد است.
وجود استرس و اضطراب :
استرس دائم عاملی برای ایجاد کورتیزول است که میزان اشتها و تمایل به غذا و کنترل کردن آن را دچار به هم ریختگی می کند. به صورت کلی مادران در این دوره میزان اضطراب زیادتری را تحمل می کنند ولی استرس ممکن است چند ماه طول بکشد. در کنار پریشانی، میزان خواب و خستگی هم بیشتر می شود. پس بهترین کار این است که روش هایی را برای کم کردن میزان اضطراب و نگرانی در نظر داشته باشید.
مادران شیرده در این دوره بسیار سریع خسته می شوند. کم بودن میزان آب و مواظبت کردن مرتب از کودک باعث خستگی و بی حالی جسمی مادر می شود که می تواند عامل موثر بر تمایل زیاد خوردن غذا باشد.