دلیل تیر کشیدن قلب چه می باشد و چه موقع باید نگران این درد و تیر کشیدن قلب شویم؟
تیر کشیدن قلب امروزه بسیار رایج شده است و خیلی از افراد این مشکل را دارند و به دلایل مختلف ممکن برای آنها رخ دهد. در ادامه با دلایل تیر کشیدن قلب آشنا خواهید شد.
تیر کشیدن قلب یکی از شایع ترین مشکلات امروزی است که ممکن است افراد تصور کنند که دچار حمله قلبی شده اند ولی این مشکل را نباید نادیده گرفت بلکه باید دلیل آن را پیدا کرد و در بعضی از موارد ممکن است دلیل این درد قلب شما نباشد، بروز این مشکل ممکن است پس از چند دقیقه و یا چند روز رفع شود که ممکن است برای هر فرد دلیل خاصی داشته باشد و شدت، زمان و محل درد هم ممکن است در اشخاص متفاوت باشد. در ادامه در این مورد بیشتر توضیح می دهیم.
دلایل تیر کشیدن قلب
تیر کشیدن قلب قلب شاید دلایل مختلفی داشته باشد ولی دو دلیل عمده دارد که مرتبط به مشکلات قلب و دلایل غیر قلبی است که در بعضی از موارد به دلیل اختلاف بین مقدار خون رسانی به ضربان قلب و اکسیژن رسانی به عضله قلب ایجاد خواهد شد.
آنژین صدری
چنانچه با راه رفتن حس گرفتگی و فشار در زیر استخوان های سینه در سمت چپ می کنید و این درد به سوی بازوها و یا به سوی بالا، پشت، گردن و چانه میرود و پس از زمان پنج تا پانزده دقیقه ایستادن رفع می شود شما به آنژین صدری مبتلا شده اید. این مشکل در زمان هیجان و فعالیت که کار قلب افزایش پیدا می کند به خون پر از اکسیژن نیاز دارد اتفاق می افتد و از باریک شدن رگ های کرونر و قطع جریان خون خبر می دهد که عواملی مانند: فشار روحی و روانی، نداشتن فعالیت جسمی و سیگار کشیدن باعث افزایش مسدود شدن رگ های کرونر و درد می شود.
مطلب مشابه: بزرگ شدن دهلیز راست | دلیل بزرگی دهلیز راست قلب و پیشگیری از آن
التهاب کیسه ای یا پریکاردیت
از دیگر دلایل تیر کشیدن قلب التهاب کیسه ای است که این مشکل به دلیل عفونت های ویروسی ایجاد می شود و در این واقع درد ثابت و تیز است و در موقع دراز کشیدن و تنفس درد شدت پیدا می کند.
حملات قلبی
گاهی ممکن است دلیل تیر کشیدن قلب حملات قلبی باشد که مدت زمانی بیشتر طول کشیده و شدت آن نیز بیشتر می شود و شخص با علائمی مانند، تنگی نفس، تهوع، گیجی و تعرق روبرو می شود که باید خیلی سریع به پزشک مراجعه کنید و همچنین بیماری های دریچه ای قلب یا پاره شدن سرخرگ های قلب هم از دلایل بروز احساس درد در قفسه سینه و تیر کشیدن قلب است.
دردهایی که نشان دهنده بیماری قلبی است
التهاب پرده قلب : درد هایی در قفسه سینه که با تنفس عمیق و فعالیت تشدید پیدا می کند و علایم آن عبارتند از : تهوع، سرگیجه، تنگی نفس و تعریق سرد می باشد.
درد های ناشی از جمله قلبی : این درد به مدت چند دقیقه به طول می انجامد و با احساس درد و فشار در قفسه سینه، سوزش در قفسه سینه احساس سنگینی در قفسه سینه همراه می باشد.
درد هایی که ناشی از مشکلات قلبی نیستند
آن دسته از درد هایی که به مدت یک تا دو ثانیه طول می کشد و قلب برای یک لحظه تیر می کشد اغلب حمله قلبی نمی باشند و با تغییر موقعیت سرفه و تنفس تغییر پیدا می کند، خانم ها به شکل هایی مانند : سرگیجه، استفراغ، تهوع و درد یا ناراحتی در یک یا پا یا هر دو دست نشانه های درد قفسه سینه دارند.
علل تیر کشیدن قلب در خانم های باردار
- استرس
- سوزش معده
- سوزش سر دل
- گسترش قفسه سینه
- فشار
دلایل دیگر احساس سوزش قلب
علاوه بر بیماری های قلبی مانند : ریکاردیت یا حمله قلبی و آنژین که از دلایل اصلی بروز این مشکل هستند از دیگر دلایل آن مسدود شدن رگ خونی در ریه ها ( آمبولی ریوی) است و عوامل دیگر آن عبارتند از :
- اضطراب
- آسم
- ذات الریه
- زخم معده
- زونا
- فتق هیاتال
- ابوالوفایت
بررسی عوارض تیر کشیدن قلب
۱. در زمان بروز این مشکل به دلیل اینکه تنفس عمیق دردناک می باشد به همین خاطر افراد به شکل سطحی تنفس کرده و ممکن است احساس سبکی سر داشته باشند.
۲. به دلیل اینکه افراد، بروز این مشکل را نشانه مشکل قلبی مانند حمله قلبی می دانند از این رو امکان دارد سبب بروز اضطراب در افراد شود.
۳. این مشکل در برخی از افراد به اندازه ای تشدید می یابد که سبب از دست دادن بینایی به صورت لحظه ای و یا تاری دید خواهد شد.
بررسی روش های تشخیص درد قفسه سینه
پزشک به منظور تشخیص علل درد قفسه سینه از بیمار سوالاتی می پرسد و فرد معاینه می کند سپس تست هایی طبق آنچه که کشف کرده است از بیمار درخواست می کند که عبارتند از :
- نوار قلب
- عکس از قفسه سینه با اشعه ایکس
- آزمایش خون
- سایر اسکن ها و تصویر برداری ها
دلایل گوارشی که باعث تیر کشیدن قلب می شود.
در برخی موارد مشکلات دستگاه گوارش به تیر کشیدن قلب منجر می شود که این دلایل عبارتند از :
رفلاکس اسید :
در برخی موارد رفلاکس اسید سبب بروز احساس تیر کشیدن قلب و سوزش در قفسه سینه می شود که فرد مبتلا به این مشکل گوارشی مدتی پس از مصرف غذا تیر کشیدن قلب را احساس می کند و امکان دارد مصرف الکل و غذا های چرب سبب تشدید درد شود.
سنگ های صفرا :
گاهی سنگ های صفرا سبب درد شدید و ناگهانی خواهند شد که برای چند ساعت طول کشیده و بعد از اینکه این درد از بین برود مجددا بر می گردد.
التهاب کیسه صفرا
از دیگر دلایل گوارشی که منجر به تیر کشیدن قلب می شود التهاب لوزالمعده یا کیسه صفرا می باشد.
درمان تیر کشیدن قلب با راهکارهای خانگی
تغییر سبک زندگی نقش مهمی در سلامت قلب ایفا می کند از این رو، با کمک مراحل زیر می توانید این مشکل را درمان و از جمله قلبی نیز جلوگیری کرد.
- خودداری از استعمال سیگار و همچنین قرار گرفتن در اطراف دود سیگار
- ورزش کردن
- مدیریت استرس
- استفاده از رژیم غذایی مناسب
- کنترل دیابت
- کاهش وزن