مجله تاپ‌ناز‌

دمای اتاق ایده آل برای خواب در زمستان و تابستان چقدر است؟

دمای اتاق ایده آل برای خواب در زمستان و تابستان چقدر است؟

یکی از عوامل تاثیرگذار در بهبود کیفیت خواب، تنظیم دمای اتاق خواب می باشد. تحت چنین شرایطی فرد می تواند خواب آرام و سرشار از آرامشی را تجربه کند. در هر فصلی از سال باید دمای اتاق خواب را به حد نصاب استاندارد رساند. تحت چنین شرایطی می توان از شر معضلات مربوط به خواب خلاص شد. در پاسخ به سوال دمای اتاق ایده آل برای خواب در زمستان و تابستان چقدر است؟ باید اشاره کرد دمای اتاق در هر فصلی متغیر می باشد. در فصول سرد سال دمای اتاق باید کمی بیشتر باشد.

تحت چنین شرایطی بدن می تواند در کمال آرامش خواب را تجربه کند. در فصول گرم سال تنظیم کردن دمای اتاق خواب کمی سخت تر می باشد. در حالت کلی دمای استاندارد اتاق برای در زمستان بین ۱۷ الی ۱۹ درجه سانتی گراد می باشد. در صورتی که دمای ایده آل برای اتاق در فصل تابستان به ۱۵ تا ۱۹ می رسد. در حالت کلی دمای اتاق خواب باید برای کودکان نیز یکسان سازی شود. پس از تنظیم دمای اتاق با تمامی مشکلات مربوط به خواب می توان خداحافظی کرد.

دمای مناسب اتاق خواب از نظر علمی

در حالت کلی دمای اتاق خواب باید تنظیم شود. تحت چنین شرایطی داشتن یک خواب آرام و به دور از تنش سخت نخواهد بود. در غیر این صورت فرد درگیر معضلات مختلفی حین خواب خواهد شد. به نوعی عدم تنظیم دمای اتاق خواب می تواند باعث تشدید مشکلات خواب شود. از نظر علمی بدن پس از خواب دمای خود را کاهش می دهد. خصوصا در ساعت ۳ الی ۵ صبح دمای بدن به پایین ترین حد نصاب ممکن می رسد. در فصل تابستان بدن نمی تواند دمای خود را به خوبی کاهش دهد.

تحت چنین شرایطی تنظیم دمای اتاق خواب حرف اول را می زند. در این صورت می توان خوابی آرام و به دور از هرگونه چالش را تجربه کرد. از نظر علمی افرادی که دمای اتاق خواب را تنظیم می کنند، خواب راحت تری دارند. گسترش عروق خونی باعث کاهش دمای بدن خواهد داشت. همچنین دمای اتاق بر اساس فصل تنظیم شود. بسیاری از روانشناسان و پزشکان برای بهبود شرایط خواب فرد از این تکنیک استفاده می کنند. در فصول گرم سال تنظیم دمای اتاق خواب به مراتب سخت تر می باشد. به همین دلیل در فصل تابستان داشتن خوابی آرام کمی سخت تر خواهد بود.

چرا نباید دمای اتاق خواب خیلی گرم باشد؟

دمای اتاق ایده آل برای خواب در زمستان و تابستان چقدر است؟

در صورتی که دمای اتاق خواب بیش از حد مجاز گرم باشد؛ مشکلات مختلفی برای فرد به وجود خواهد آمد. از رایج ترین مشکلات می توان به عرق کردن بدن اشاره کرد. تحت چنین شرایطی بدن به آرامش لازم در طول خواب نخواهد رسید. همچنین افزایش دمای اتاق خواب می تواند میزان حرارت بدن را افزایش دهد. در این صورت بدن خواب عمیق را تجربه نخواهد کرد. افزایش بی مورد دمای اتاق خواب می تواند باعث کاهش کیفیت خواب شود‌. به طوری که فرد پس از خواب احساس خستگی مفرط خواهد کرد.

خوابیدن در این شرایط خاص می تواند خستگی جسمی و روانی را به همراه داشته باشد. همچنین افزایش بی مورد دمای اتاق خواب می تواند باعث اختلالات رایج دیگری اعم از کم آبی بدن شود. کم آبی بدن می تواند باعث بروز مشکلات گسترده ای در ارگان های مختلف شود. برای جلوگیری از بروز چنین مشکلاتی باید دمای اتاق خواب را در حالت استاندارد حفظ کرد.

در غیر این صورت بدن درگیر مشکلات متعدد در حین خواب خواهد شد. خصوصا در نوزدان افزایش بی مورد دمای اتاق می تواند موجب بی قراری، کم خوابی و حتی در برخی از موارد نادر باعث ایجاد تنش می شود. والدین باید تحت هر شرایطی دمای اتاق خواب را در حد نصاب استاندارد حفظ کنند.

سرد بودن اتاق خواب چه مشکلاتی را در پی خواهد داشت؟

دمای اتاق ایده آل برای خواب در زمستان و تابستان چقدر است؟

تحقیقات مختلف و گسترده ای در خصوص خیلی سرد بودن اتاق حین خواب انجام شده است. تحقیقات علمی گسترده در کشور اسپانیا بر روی بیش ۱۵۰۰ مورد ثابت کرد، که خوابیدن در این شرایط برای فرد به مراتب سخت تر می باشد. در واقع  فرد به راحتی نمی تواند بخوابد. در حالت کلی سرد بودن اتاق می تواند روی چرخه خواب تاثیر بگذارد. به نوعی بدن در اثر کاهش دمای شدید از خواب بیدار می شود. تحت چنین شرایطی خوابیدن دوباره برای فرد سخت و حتی دشوار خواهد بود.

سرد بودن اتاق خواب باعث ایجاد مشکلات مختلفی اعم از: بی خوابی، سست شدن بدن و حس خستگی خواهد شد. تنها راه مقابله با این مشکل تنظیم دمای اتاق خواب می باشد. تحت چنین شرایطی فرد می تواند یک خواب آرام و راحت را تجربه کند. افزایش دمای اتاق خواب باید به صورت تدریجی باشد.

در غیر این صورت فرد دچار مشکل بی خوابی خواهد شد. به طوری که فرایند خواب بیش‌ از ساعت ها وقت خواهد برد. از انواع دستگاه های گرمایشی می توان برای افزایش دمای اتاق خواب استفاده کرد. همچنین در افزایش دمای اتاق نباید زیاده روی کرد.

دمای مناسب اتاق خواب نوزاد در فصل زمستان

دمای اتاق ایده آل برای خواب در زمستان و تابستان چقدر است؟

والدین عزیزی که به تازگی صاحب نوزاد شده اند باید به دمای اتاق خواب توجه بسیار زیادی داشته باشند. تحت چنین شرایطی نوزاد خواب آرام و راحتی را تجربه خواهد کرد. در غیر این صورت نوزاد دچار مشکلات مختلفی خواهد شد. برخلاف تمامی باورهای رایج نباید دمای اتاق را بیش از حد مجاز گرم کرد. تحت چنین شرایطی نوزاد درگیر سندروم مرگ ناگهانی خواهد شد‌. تغییرات دمایی به صورت ناگهانی می تواند خطر مرگ را در نوزادان افزایش دهد. به همین دلیل دمای اتاق باید به صورت تدریجی افزایش پیدا کند.

همچنین از گرم کردن بیش از حد اتاق باید جلوگیری کرد. در غیر این صورت اتاق خواب محلی مناسب برای خواب نوزاد نخواهد بود. برخلاف تمامی باورهای رایج نوزاد به راحتی نمی تواند دمای بدن خود را کنترل کنند. به همین دلیل باید از گرم کردن بیش از حد اتاق جلوگیری کرد. در غیر این صورت خطر بروز هرگونه مشکلی افزایش پیدا می کند. بهترین راه برای شناسایی دمای نوزاد لمس شکم نوزاد می باشد.

از طریق لمس کردن شکم نوزاد می توان به دمای بدن آن پی برد. در حالت کلی دمای اتاق خواب مناسب برای نوزادان بین ۱۶ الی ۲۰ درجه سانتی گراد می باشد.

دمای اتاق ایده آل برای نوزادان در فصل تابستان

گرما بیش از حد اتاق خواب می تواند برای نوزاد مشکلات مختلفی را به وجود بیاورد. در حالت کلی نوزاد به دلیل ساختار بدنی ضعیف تری که دارد، در ماه های اول با مشکلات متعددی حین خواب مواجه می شود. دمای اتاق ایده آل برای نوزادان در فصل تابستان بین ۱۵ الی ۱۸ درجه سانتی گراد می باشد. در صورتی که دمای اتاق بیش از حد متعارف گرم باشد؛ نوزاد درگیر مشکل کم آبی خواهد شد. تحت چنین شرایطی تجربه یک خواب راحت و بدون دغدغه برای نوزادان بسیار سخت خواهد بود.

دمای اتاق در هر شرایطی باید استانداردسازی شود. در غیر این صورت نوزاد به دلیل گرمای بیش از حد بی قرار خواهد شد. تعریق بیش از حد می تواند سیستم ایمنی بدن نوزاد را تضعیف کند. همچنین در فصول گرم سال برای تنظیم دمای اتاق می توان از دستگاه های سرمایشی مختلف استفاده کرد.

تحت چنین شرایطی می توان یک خواب آرام و به دور از دغدغه را تجربه نمود. در صورتی که شرایط لازم برای یک خواب آرام فراهم نشود؛ نوزاد درگیر مشکل بی خوابی خواهد شد. اغلب نوزادان در این شرایط حساس دچار مشکلات مختلفی در چرخه خواب می شوند. به طوری که ساعت خواب فرزندتان تغییر پیدا خواهد کرد.

چگونه دمای اتاق را در فصل تابستان کاهش دهیم؟

در فصل تابستان بدن به راحتی نمی تواند دمای خود را کاهش دهد. یکی از دلایل اصلی این مسئله گرمای بیش از حد محیط می باشد. در صورتی که دمای بدن به خوبی کاهش پیدا نکند؛ فرد درگیر مشکلات مختلفی خواهد شد. دمای اتاق ارتباط مستقیمی با یک خواب آرام و بدون دغدغه دارد. در صورت عدم توجه به چنین نکته مهمی نمی توان کیفیت خواب را افزایش داد. برای بهبود کیفیت خواب باید دمای اتاق را در فصل تابستان کاهش داد. تحت چنین شرایطی می توان چارچوب یک خواب آرام را تنظیم کرد.

  • در گام اول باید از سیستم سرمایشی مناسب استفاده نمود. هرچقدر دمای اتاق ایده آل و استاندارد باشد به راحتی می توان یک خواب بدون دغدغه را تجربه کرد.
  • همچنین محل خواب در تابستان نیز بسیار مهم است. قبل از هرگونه اقدامی باید تشک تخت را روی حالت تابستانه قرار داد. اغلب تشک ها دارای چنین حالتی می باشند. تحت چنین شرایطی خواب آرام و به دور از دغدغه ای را می توان تجربه کرد.
  • همچنین والدینی که نوزاد دارند باید بیش از حد دمای اتاق را کاهش ندهند. تحت چنین شرایطی نوزاد درگیر بیماری های مختلف جسمی خواهد شد.
  • قبل از خواب باید دمای اتاق را بررسی کرده و در صورت نیاز دما را کاهش داد‌. در غیر این صورت کیفیت خواب کاهش پیدا خواهد کرد.
  • همچنین از سیستم های سرمایشی با درجه استاندارد باید استفاده نمود. در غیر این صورت فرد خواب آرام و به دور از دغدغه ای را نمی تواند تجربه کند.
  • برای جلوگیری از ایجاد چنین مشکلاتی باید بهترین مسیر را برای یک خواب آرام ترسیم کرد.

کلام آخر

دمای اتاق خواب باید در فصل تابستان و زمستان استانداردسازی شود. در غیر این صورت مشکلات مختلفی حین خواب می تواند برای فرد به وجود بیاید. همچنین با تنظیم دمای اتاق می توان خوابی بدون دغدغه و سرشار از آرامش را تجربه نمود.

در حالت کلی دمای اتاق برای نوزادان و کودکان نیز باید در حد نصاب استاندارد باشد. خصوصا نوزادان در اثر افزایش دمای بی مورد اتاق خواب درگیر مشکلات مختلفی اعم از سندروم مرگ ناگهانی می شوند. همچنین برای تنظیم کردن دمای اتاق می توان سیستم های گرمایشی و سرمایشی مناسب استفاده کرد. تحت چنین شرایطی خوابی سرشار از آرامش و به دور از دغدغه را می توان تجربه کرد.

مطالب مشابه را ببینید!