راهنمای خرید قهوه ساز | نکات مهم در خرید اسپرسوساز و قهوه ساز
خوردن یک فنجان قهوه می تواند ذهن شما را برای شروع یک روز سخت آماده کند. اگر می خواهید یک قهوه ساز داشته باشید و خودتان هر روز قهوه ی تازه و خوشمزه درست کنید، برای خرید یک قهوه ساز باید برخی از نکات مهم را در نظر بگیرید.
قبل از هر چیز باید بدانید که نحوه درست کردن قهوه در تمام دستگاه ها یکی می باشد. یعنی برای این که بتوانید قهوه درست کنید ابتدا باید آن را با استفاده از آسیاب، خرد و ریز کنید و در نهایت آن را به حالت پودر در بیاورید. علت این کار این است که با فشار بخار و عبور از ذرات ریز قهوه، نوشیدنی شما طعم بسیار بهتری خواهد داشت.
البته فقط این کار کافی نیست، زیرا دستگاه ها دارای تجهیزاتی هستند که هر کدام روش دم آوری متفاوتی ارائه می دهند و به همین دلیل طعم قهوه ها فرق می کند. یعنی دمای آب جوش، مدت زمان دم آوری و فشار بخار از مهم ترین عوامل تاثیر گذار بر طعم قهوه است که در قهوه سازها یکسان نیست.
اگر به دنبال خرید یک قهوه ساز مناسب برای خود هستند، باید از برخی از ویژگی های آن اطلاعات کافی داشته باشید. در این مطلب می خواهیم اطلاعات مهمی را در زمینه نوع، اندازه، هزینه و کیفیت بهترین قهوه ساز در اختیار شما قرار دهیم. با ما همراه باشید.
مهم ترین نکات قبل از خرید قهوه ساز
قبل از خرید قهوه ساز باید برخی نکات را در نظر داشته باشید تا بتوانید دستگاه مورد نظر خود را با توجه به بودجه ای که دارید خریداری کنید و از خوردن انواع نوشیدنی های کافئین دار لذت ببرید. در ادامه برخی از نکات مهم برای خرید قهوه ساز را بررسی می کنیم.
حجم دستگاه
قبل از خرید قهوه ساز ابتدا باید محل قرار گیری دستگاه را مشخص کنید. میزان قرار گیری آن را با توجه به فضایی که در اختیار دارید مشخص کنید. برای مثال می توانید آن را روی میز آشپزخانه و یا در داخل کابینت قرار دهید.
تعداد و ظرفیت خروجی قهوه
یکی دیگر از مواردی که باید حتما به آن توجه کنید، خروجی و ظرفیت قهوه می باشد. برای مثال اگر شما یک زوج هستید، دیگر لازم نیست اسپرسو ساز بزرگ خریداری کنید و باید با توجه به نیازی که به قهوه دارید، یک دستگاه با ظرفیت مناسب خریداری کنید. زیرا خروجی تهیه قهوه در قهوه سازها یکسان نیست و از یک فنجان تا یک قوری چند نفره در هر دم آوری آماده می شود.
قدرت الکتریکی و بخار دستگاه
قدرت موتور به کار گرفته شده در دستگاه های برقی تاثیر زیادی در کیفیت و بهبود قهوه تولیدی می گذارد؛ زیرا می تواند دمای آب را به خوبی بالا ببرد و گرمای مناسب را برای تهیه قهوه به ما بدهد.
اما جز دوم دستگاه، مربوط به فشار بخار آب می باشد که قطعا در طعم قهوه تاثیر زیادی دارد و برای تهیه کاپوچینو و کف شیر می تواند اثر گذار باشد. بنابراین یکی از مهم ترین نکات در خرید اسپرسوساز، قدرت بالا با توجه به نوع مصرف خانگی و یا استفاده در کافه ها و قدرت فشار بخار بالا است.
طراحی و جنس بدنه
یکی دیگر از نکات مهم در خرید قهوه ساز، توجه به جنس و طراحی بدنه دستگاه است. طراحی های زیبا، جذابیت منحصر به فردی به دکوراسیون خانه می بخشند و جنس بدنه نیز به طور مستقیم به طول عمر آن ارتباط خواهد داشت. معمولا بدنه استیل ضد زنگ بهترین گزینه می باشد.
نوع فیلتر قهوه
نوع فیلترهای به کار رفته در هر دستگاه قهوه ساز با یکدیگر فرق می کند و باید به آن توجه کنید. فیلترهای موجود در دستگاه یا ثابت هستند و یا از نوع یک بار مصرف می باشند. نوع ثابت قطعا برای کسانی که نمی خواهند هزینه اضافی بپردازند، انتخاب مناسبی است. اما بعد از هر بار استفاده باید به خوبی شسته و تمیز شود. اما نوع بهداشتی تر آن، نوع تعویضی می باشد که از نظر بهداشتی بسیار مناسب است، اما باید هر بار هزینه فیلتر را پرداخت کنید.
چند کاره بودن قهوه ساز
عموما برندهای مختلف برای جذب بیشتر مخاطبان خود، اسپرسوساز چند کاره می سازند. یعنی از دستگاه می توان علاوه بر تهیه قهوه و کاپوچینو، قهوه فرانسوی نیز تهیه کرد. وجود چندین عملکرد در یک دستگاه قطعا محبوبیت آن را بالا می برد.
نوع پورتا فیلترها
سطح کیفی هر دستگاهی با نوع پورتا فیلتر آن مشخص می شود. پورتافیلتر از یک دسته پلاستیکی و بدنه استیل ساخته می شود و میزان وزن آن بر استقامت دستگاه تاثیر گذار می باشد. دو نوع سبد پورتا فیلتر وجود دارد که یکی به صورت فشرده است که پودر را در ظرف خود فشار داده و دیگری غیر فشرده می باشد.
پورتافیلترهای خانگی، اغلب دارای سبد فشرده هستند که باعث می شود فشار آب به طور مساوی بر روی پودر قهوه اعمال شود. عموما برخی از برندها نیز طراحی های مختلفی برای ظرف در نظر می گیرند. تهیه قهوه برای تمامی حالت های قهوه می باشد. یعنی ظروف به گونه ای است که می توان هم در درون پودر، پد و یا کپسول قهوه قرار داد.
قابلیت برنامه پذیری
اسپرسوسازها در دو نوع دستی و غیر دستی در بازار موجود می باشند که با توجه به نیاز خود می توانید آن را خریداری کنید. اگر جزو افرادی هستید که به نوشیدن قهوه علاقه زیادی دارید و یا خانواده پر جمعیتی هستید و در خانه شما رفت و آمد زیاد است، می توانید نوع برنامه پذیر را انتخاب کنید.
عموما با استفاده از پنل های لمسی و یا با استفاده از وای فای می توان قهوه ساز را روشن کرد و آن را برای دم کردن قهوه آماده کرد. بدون شک استفاده از این امکانات قیمت بالاتری هم دارد.
انواع دستگاه قهوه ساز و اسپرسوساز
شاید فکر کنید تمام قهوه سازها کار مشابهی انجام می دهند و تفاوت چندانی با هم ندارند. اما باید بدانید که دستگاه های قهوه ساز متفاوتی از نظر تنوع در طعم و غلظت قهوه، زمان آماده سازی قهوه، حجم، وزن و میزان قدرت در بازار وجود دارد.
برای خرید یک قهوه ساز خوب و مناسب باید بدانید دقیقا دنبال چه مدل دستگاهی هستید و آن را بر اساس نیازهای خود انتخاب کنید. در ادامه انواع دستگاه های قهوه ساز را معرفی می کنیم و ویژگی های آن ها را بررسی خواهیم کرد.
قهوه ساز دریپ
قهوه ساز دریپ که با نام های قهوه ساز چکه ای یا قطره ای هم شناخته می شود، از فیلترهای دائمی یا کاغذی یک بار مصرف استفاده می کند. تهیه قهوه با این دستگاه ها آسان است اما کمی زمان بر می باشد. با روشن کردن دستگاه آب به آرامی می جوشد و به صورت قطره قطره به فیلتر حاوی قهوه اضافه می شود.
این مدل قهوه ساز، به دلیل کاربری ساده، قیمت مناسب و ماندگاری و دوام بالا یکی از پر طرفدار ترین انواع قهوه ساز می باشد. قهوه ساز دریپ، هم به صورت دستی و هم به صورت برقی وجود دارد.
اسپرسوساز
اسپرسو به معنای تهیه شده با فشار است. دستگاه اسپرسو ساز آب جوش را با فشار خیلی زیاد از میان دانه های آسیاب شده قهوه عبور می دهد و یک قهوه غلیظ و پر عطر که روی آن لایه ای کرما قرار دارد، تهیه می کند.
اگر به اسپرسو علاقه دارید، بهتر است یک اسپرسوساز تهیه کنید. اسپرسوسازها دستگاه هایی سنگین و گران تر از قهوه سازهای عادی هستند. بنابراین، فقط در صورتی که هر روز اسپرسو میل می کنید این دستگاه را تهیه کنید.
فرنچ پرس
فرنچ پرس یکی از محبوب ترین ابزارهای تهیه قهوه است که طرفداران زیادی دارد. فرنچ پرس وسیله ای کوچک و جمع و جور است که آن را در سفر هم می توانید همراه خود ببرید. در کافی شاپ ها، از فرنچ پرس برای دم آوردن چای و دم نوش هم استفاده می کنند و برای افرادی که اهل چای و قهوه هستند بسیار مناسب می باشد.
در فرنچ پرس، یک فیلتر آهنی وجود دارد که با پایین آوردن آن، به قهوه فشار وارد می شود و عصاره ی آن با آن قاطی می شود. سپس کافی است چند دقیقه صبر کنید تا نوشیدنیتان دم بکشد.
آئروپرس (AeroPress Coffee Maker)
آئروپرس شباهت زیادی به فرنچ پرس دارد. این قهوه ساز دستی از یک پیستون مخصوص آب برای تهیه قهوه استفاده می کند و عصاره را با فشار پیستون داخل فنجان می ریزد.
قهوه ساز ترک
قهوه ساز ترک، دستگاه قهوه ساز یا قهوه جوش برقی است که با جوش آوردن آب، قهوه ترک را در سریع ترین زمان برای شما آماده می کند.
قهوه ساز وکیوم یا سایفون
این دستگاه جزو قهوه سازهای نسل سوم محسوب می شود که قهوه را به شکل فیلتری آماده می کند. قهوه دمی تهیه شده با وکیوم پات مانند قهوه سازهای نسل سوم دیگر مثل فرنچ پرس، کمکس و V60 غلظت متوسط و عطر فوق العاده ای دارد.
قهوه ساز نسپرسو یا کپسولی
نسپرسو، دستگاه اسپرسو ساز کپسولی است که کار با آن بسیار راحت است و نیازی به هیچ گونه مهارتی ندارد. برای کار با نسپرسو باید کپسول های قهوه تهیه کنید. با قرار دادن کپسول قهوه در دستگاه و فشردن یک دکمه، اسپرسوی شما بدون دردسر و در کمترین زمان آماده می شود و در عرض یک دقیقه فنجان قهوه ی شما از قهوه ی مورد علاقه تان پر خواهد شد.
کاپوچینوساز
یک دستگاه اسپرسو ساز است که یک مخزن جداگانه برای شیر دارد و به طور اتوماتیک و با رعایت نسبت های صحیح اسپرسو، شیر و فوم شیر می تواند یک کاپوچینوی عالی برای شما تهیه کند.
پرکولاتور (موکاپات)
موکاپات در واقع یک نوع اسپرسوساز غیر الکتریکی است، زیرا نحوه درست کردن قهوه با آن نیز بر اساس فشار آب است. برای درست کردن قهوه با استفاده از موکاپات باید مخزن آب را پر کنید و روی حرارت قرار دهید. پس از جوشیدن، آب با فشار زیاد به قسمت بالایی که قهوه آسیاب شده در آن قرار دارد وارد می شود تا از فیلتر عبور کند. در نهایت قهوه با فشار به داخل مخزن بالایی قهوه می ریزد.