راهنمای صدور شناسنامه المثنی و تعویض کردن شناسنامه
در این بخش اطلاعاتی در مورد تعویض شناسنامه المثنی و تعویض کردن شناسنامه را آماده کرده ایم. افراد بالای 18 سال باید راهنمای تعویض شناسنامه را بخوانند تا از طریق جعل و یا تصرف در شناسنامه جلوگیری شود.
مردیم برای دریافت شناسنامه های رایانه ای خود و یا تغییر دادن شناسنامه باد به دفاتر پیشخوان دولت مراجعه کنند که این عمل تحت نظارت اداره ثبت احوال انجام می شود و تمام مراحل آن حساب شده است.
راهنمای تعویض شناسنامه و گرفتن شناسنامه المثنی
در سال 96 سازمان ثبت احوال جلسه ای تشکیل داد که در آن 20 دفتر یشخوان پایتخت حضور داشتند و در این همکاری تصمیم گرفته شد که این دفاتر را در سطح استان سامان داده و اقدام به تغییر شناسنامه های قدیمی افراد بکنند که البته این عمل با نظارت مستقیم سازمان ثبت احوال انجام شد.
شناسنامه های قدیمی به دلیل دست نویس بودن ایرادات زیادی مانند جعل و تصرف دارند و به مین دلیل شناسنامه های رایانه ای با کیفیت های بالایی رواج پیدا کرد. ویژگی امنیتی و ضریب بالای اطمینان از این شناسنامه ها از دیگر مزایای آن به حساب می آید و دفتر ثبت احوال و حتی اداره کل ثبت احوال تمامی دفاتر پیشخوان را برای بیان راهنمای تعویض شناسنامه آماده باش قرار داده تا بتوانند به این عمل رسیدی نمایند. باید توجه داشته باشید که اقدام به دریافت شناسنامه جدید در استانی جز محل صدور هم امکان پذیر است.
عوض کردن شناسنامه در حالات زیر قابل انجام می باشد:
- شناسنامه های نمونه قدیم در اجرای قانون ثبت احوال
- شناسنامه های نمونه جدید مستعمل
- شناسنامه پس از رسیدن فرد به سن ۳۰ سالگی جهت تغییر عکس
- شناسنامه ناشی از اجرای حکم محاکم دادگستری و حل اختلاف
- شناسنامه پس از رسیدن سن فرد به ۱۵ تمام
مدارک مورد نیاز برای دریافت شناسنامه جدید
اصل شناسنامه
پرداخت هزینه متعلقه طبق تعرفه جاری
سه قطعه عکس ۴*۳ تمام رخ جدید البته برای افراد بالای ۱۵ سال
چنانچه اصل شناسنامه فاقد عکس باشد بایستی در کنار مدارکی نظیر کارت پایان خدمت،گذرنامه،کارنامه عکس دار دوران تحصیل،معرفی نامه از دوران تحصیل و یا کارت شناسایی ارائه شوند و پس از تطبیق صاحب شناسنامه با مدارک ارائه شده اصل مدرک داده می شود.
افرادی که می توانند درخواست تغییر شناسنامه بدهند
- افراد بالای ۱۸ سال
- افراد کمتر از ۱۸ سال که دارای حکم رشد باشند
- ارائه شناسنامه پدر و یا جد پدری برای افراد کمتر از ۱۸ سال
- مادر تا زمانی که زوج پدر طفل باشد با ارائه شناسنامه خود
- سرپرست قانونی برای افراد ضغیر و محجور و با ارائه مدارکی که از سمت او احراز گردیده است.
توصیه ضروری هنگام ثبت نام و تغییر شناسنامه
از آنجایی که شناسنامه جدید بر اساس مندرجات سند سجلی قبلی صادر خواهد شد توصیه می شود که هنگام دریافت شناسنامه جدید آن را به دقت مطالعه کرده و در صورت وجود هرگونه مغایرتی از دریافت آن امتناع کرده و آن را بازگردانید تا مشکل را برطرف نمایند.
توجه داشته باشید که شناسنامه اشخاص در سن سی سالگی بایستی با عکس همان سال او مورد تعویض قرار گیرد.
ودیعه گذاشتن و یا ودیعه گرفتن شناسنامه تحت هر شرایطی ممنوع می باشد.
از آنجایی که شناسنامه سند نشان دهنده هویت افراد است بایستی برای دفاع از حقوق خود از آن به دقت نگهداری نمایید. همچنین می توانید برای مشاهده نحوه تعویض شناسنهمه بعد از طلاق کلیک کنید.
در این مطلب اطلاعاتی در مورد گرفتن شناسنامه المثنی و جدید را خواندید.