چه ایدههایی برای راه اندازی یک فروشگاه آنلاین مناسب هستند؟
طبق آمارهای به دست آمده از سالنامه آماری تجارت الکترونیک ارزش معاملات کسب و کارهای آنلاین از سال 1398 تا 1402 حدود 7.5 برابر افزایش پیدا کرده است. اینترنت همه چیز را متحول کرده و مردم با سرعتی باورنکردنی در حال پیوستن به این تحول هستند. پس خودتان را باید برای این تغییرات آماده کنید و مراقب باشید از پیشرفت جا نمانید؛
ایدههایی که بشود در یک فروشگاه آنلاین اجرا کرد خصوصیات مشترکی دارند. برای محصولات با قابلیت فروش آنلاین وجود این ویژگیها حیاتی است:
· محصولات باید قابلیت ارسال با پست و پیک داشته باشند. (مثلاً مایعات، اجسام سنگین، خوراکیها، موجودات زنده و… گزینههای مناسبی برای تأسیس یک فروشگاه آنلاین نیستند.)
· تأمین کردن این محصولات نباید کار خیلی سختی باشد چون فروشگاه آنلاین در ابتدای راه خود یک فروشگاه کوچک است و نمیتواند مستقیماً از خود کارخانه یا کشور دیگر جنس بیاورد. پس باید به عمدهفروش یا یک واسطه دیگر تکیه کند.
· این محصولات باید از پتانسیل خوبی برای انبار شدن برخوردار باشند. (هم بستهبندی مناسبی داشته باشند هم بتوان در فضای کم حجم یا تعداد زیادی از آنها را انبار کرد. موجودات و حشرات موذی را هم به خود جذب نکند.)
· وجود تاریخ انقضا یک مشکل بزرگ برای فروشگاه آنلاین است. پس محصولات این فروشگاه نباید تاریخ انقضا داشته باشند یا به عبارتی دیگر فاسدشدنی باشند.
· محصولات باید ویژگیهای رقابتی که موجب میشود مشتری به جای خرید حضوری، آنلاین خرید کند داشته باشد. ویژگیهایی چون تنوع، بهروز بودن، ترند شدن و…
فروش لوازم جانبی موبایل؛ یک ایده جذاب و پردرآمد برای راه اندازی فروشگاه آنلاین
با توجه به ویژگیهای مطرح شده یکی از گزینههای جذاب و پردرآمد پیش روی شما برای راه اندازه فروشگاه آنلاین لوازم جانبی موبایل است. لوازم جانبی موبایل نه تنها تمام خصوصیات گفته شده را دارد بلکه با یک سری مزایای خاص خودش شما را شگفتزده میکند:
· بازار لوازم جانبی به دلیل افزایش تعداد کاربران و نیاز روزافزون آنها هنوز اشباع نشده است. این بازار طیف وسیعی از مشتریان دارد که شامل جوانان، نوجوانان و حتی افراد میانسال و مسن میشود.
· تنوع لوازم جانبی موبایل چه از نظر ظاهر چه از نظر مدل بالاست.
· حاشیه سود این بازار بسیار عالی است چون قیمت برخی محصولات به قیمت دلار بستگی دارد و میتوان گفت با این کسب و کار شما درآمد دلاری خواهید داشت.
· برخی لوازم جانبی موبایل حالت مصرفی دارند و باید بعد از مدتی تعویض شوند (مثل محافظ صفحه نمایش) برخی دیگر هم به دلیل استفاده مکرر زود به زود خراب میشوند و کاربر باید آن را جایگزین کند (مثل کابل شارژر، هدفون، کابل AUX و…). برخی هم برای ایجاد تنوع استفاده میشوند و کاربران متناسب با مد روز از آنها استفاده میکنند (مثل قاب گوشی).
· بازار لوازم جانبی موبایل مشتریان خوبی دارد. چون برخی مشتریان آن شامل افرادی میشود که حاضر شدهاند برای تکنولوژی هزینه کنند و یک گوشی چند ده میلیونی بخرند. این افراد هیچ ابایی ندارند برای گوشی خود هم هزینه کنند تا خیالشان از بابت امنیت و سلامت دستگاه راحت باشد.
· تولید محتوا در زمینه لوازم جانبی موبایل به نسبت دیگر محصولات راحتتر است چون عکسها، کاتالوگها و اطلاعات در مورد این محصولات معمولاً توسط کمپانیهای سازنده در اختیار افراد قرار میگیرد و برای عموم مردم قابل استفاده است. بنابراین هم مشکلی بابت گرفتن عکس و تهیه جزئیات محصولات ندارید هم به سادگی میتوانید در این زمینه با مطالعه آموزش ببینید و مشاوره خوبی به مشتریان خود بدهید.
مسیر تأسیس فروشگاه آنلاین لوازم جانبی
برای تأسیس یک فروشگاه آنلاین لوازم جانبی این مراحل طی میشوند:
۱- اول از همه باید نسبت به تأمین اجناس خود تصمیم بگیرید. بهترین انتخاب برای شما عمده فروشیهای لوازم جانبی هستند که قیمتهای مناسبی دارند و تنوع محصولات در آنها بالاست. شما میتوانید برای صرفهجویی در وقت و هزینه حتی از عمده فروشیهای آنلاین لوازم جانبی مثل brezaee.com بهره ببرید.
۲- بعد باید تصمیم بگیرید که روی چه پلتفرمی فروشگاه آنلاین خود را راه اندازی کنید: میخواهید سایت داشته باشید یا فعالیت شما در شبکههای اجتماعی باشد؟ شما میتوانید هر دو گزینه را هم انتخاب کنید و به مرور کسب و کار خود را توسعه دهید. طبق گزارشهای جهانی در سال 2024 تعداد کاربران ایرانی فعال در شبکههای اجتماعی 48 میلیون نفر برآورد شده است که این نشان دهنده حضور فعال ایرانیان در شبکههای اجتماعی است. پس حتی اگر سایت هم زدید فعالیت در شبکههای اجتماعی را فراموش نکنید.
۳- در مرحله بعدی باید تمرکز شما روی برندسازی شخصی کسب و کارتان باشد. فروشگاه آنلاین شما باید لوگو و اسم مناسبی داشته باشد. حتی انتخاب یک شعار تبلیغاتی به برندینگ کسب و کار شما کمک میکند. در این زمینه میتوانید شخصاً مطالعه، تحقیق و اقدام کنید یا اینکه هزینه کنید و از افراد متخصص کمک بگیرید.
۴- بعد از خرید محصولات از فروشگاه عمده لوازم جانبی لازم است تصاویر و اطلاعات مربوط به این محصولات را تهیه کرده و در فروشگاه آنلاین خود قرار دهید. در این زمینه باید سعی کنید اطلاعاتی که به مشتری میدهید کامل باشد تا جایی که او به خرید کردن از شما ترغیب شود. برای تهیه اطلاعات میتوانید از همان جایی که اجناس خود را تهیه کردید کمک بگیرید یا در اینترنت جستوجو کنید.
۵- برای ارتباط گرفتن مشتری با خودتان یک راه ارتباطی عاری از پیچیدگی انتخاب کنید. شما میتوانید یک شماره تلفن به امور مشتریان اختصاص دهید یا اینکه پشتیبانی آنلاین ۲۴ ساعته ارائه دهید. در هر صورت هر چه مشتری بتواند راحتتر از شما مشاوره بگیرید یا در مورد قیمت، سفارشها و… کسب اطلاع کند احتمال اینکه از شما خرید کند یا تبدیل به مشتری وفادار شود بیشتر میشود.
۶- بعد از این مراحل باید به فکر ارسال محصولات خود باشید. محصولات شما نیاز به بستهبندی و استفاده از ضربهگیر دارند. برخی فروشندگان خوشذوق در این مرحله لوگو و شعار کسب و کار آنلاین خود را روی بستهبندی محصولات درج میکنند یا طرح خاصی برای جعبه محصولات پیاده میکنند. تمام این اقدامات نقش به سزایی در جذب مشتری و تبدیل او به مشتری دائمی دارد.
۷- برای ارسال محصولات باید دست مشتری را باز بگذارید تا بتواند از میان گزینههای مختلف مثل پست نرمال، پیشتاز، سفارشی، پیک و… انتخاب کند. پس در این زمینه هم از اداره پست یا دیگر شرکتهای ارسال کالا کسب اطلاع کنید و هماهنگیهای لازم را انجام دهید.
۸- در نهایت باید به فکر پرداخت هزینه محصولات توسط مشتری باشید. گاهی پیچیده شدن فرایند خرید مشتری را از خرید منصرف میکند بنابراین سعی کنید تا جایی که امکان دارد پرداخت پول توسط مشتری را آسان کنید. برای پرداخت هم میتوانید فروشگاه خود را به درگاه پرداخت مجهز کنید یا شماره کارت خود را در اختیار مشتریان قرار دهید. حتی برخی کسب و کارها برای جلب اعتماد امکان پرداخت در محل را هم برای کسب و کار خود ایجاد میکنند.
۹- در مورد خدمات پس از فروش هم تصمیم خود را بگیرید که میخواهید چگونه با مشتری خود تا کنید. هر چه پشتیبانی شما در این زمینه قویتر باشد موفقیت شما در زمینه کسب و کارتان بیشتر تضمین میشود. وجود خدماتی چون امکان مرجوع کردن کالا، تعویض، ضمانت بازگشت وجه، گارانتی و… نشان میدهد شما به کیفیت محصولات خود اعتماد دارید و همین موضوع مشتری جذب میکند.
مزایای راه اندازی آنلاین شاپ
· طبق آمار وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات تعداد مشترکین اینترنت در سال 1402 به 120 میلیون مشترک رسیده که این موضوع نشاندهنده جامعه آماری گسترده مشتریان فروشگاههای آنلاین است. با داشتن فروشگاه آنلاین شما دیگر محدود به جمعیت یک محله یا شهر نیستید و جمعیت کل کشور میتواند مشتری شما باشد.
· آنلاین بودن خدمات شما باعث میشود حتی زمانهایی که در دسترس نیستید هم کسب درآمد کنید و مشتریان همچنان بتوانند اجناس شما را تماشا و مقایسه کنند بدون اینکه نیاز به حضور فیزیکی شما داشته باشند. به این درآمد، درآمد غیرفعال میگویند که حتی محدودیت زمانی هم ندارد.
· با راه اندازی فروشگاه آنلاین هزینههای شما به طور قابل توجهی برای ایجاد یک کسب و کار کاهش ميیابد. اگر بخواهید فروش فیزیکی داشته باشید به تمام هزینههای شما هزینه اجاره یا خرید مغازه و دکوراسیون آن هم اضافه میشود. در حالی که با راه اندازی آنلاین شاپ شاید ابتدا فقط هزینه تأمین اجناس را داشته باشید.
معایب تأسیس فروشگاه آنلاین
بزرگترین عیب داشتن فروشگاه آنلاین همان بزرگترین مزیت آن هم هست: استفاده از اینترنت. چون اینترنت ممکن است قطع شود، سرعت آن بسیار کم باشد یا قوانین فیلترینگ برای کسب و کار شما چالش به وجود بیاورد. به همین دلیل توصیه میشود هنگام تأسیس فروشگاه آنلاین خود یک سری زیرساخت ایجاد کنید: استفاده از هاست داخلی برای سایت، استفاده از شبکههای اجتماعی، توجه به قوانین داخلی و…
قوانین طلایی برای سوددهی فروشگاه آنلاین لوازم جانبی موبایل
با رعایت یک سری نکات فروشگاه شما به سوددهی خوبی میرسد:
· کیفیت محصولات باید مهمترین اولویت شما باشد. قیمت گوشیهای موبایل هر روز در حال افزایش است و همین موضوع باعث شده مشتریان حاضر باشند بیشتر هزینه کنند تا از کیفیت لوازم جانبی و سلامت دستگاه خود اطمینان حاصل کنند. پس به مشتری جنس بیکیفیت ندهید.
· در فروشگاه خود چنان تنوع محصولی ایجاد کنید که نیاز همه اقشار و سنین جامعه را پوشش دهد. یک فروشگاه آنلاین جامعه هدف بزرگی دارد و با ایجاد تنوع به راحتی میتواند درآمد خوبی برای خود ایجاد کند. در فروشگاه شما باید برای سلیقه و نیاز آقایان و بانوان، نوجوانان و سالمندان، قشر کم درآمد، متوسط و مرفه جامعه و… جنس باشد.
· با هوشمندی تمام کالاهای فروشگاه خود را انتخاب کنید. طبیعتاً در خرید اول خود برای تأمین اجناس نمیتوانید همه دستهبندیهای محصولی را پوشش دهید. پس به اولویتهای خود فکر کنید:
اولین مشتریان شما برای خرید لوازم جانبی چه کسانی هستند؟ چه مشاغلی دارند؟ (مثلاً رانندگان به شارژر فندکی و پایه موبایل نیاز دارند.)
چه تفریحاتی دارند؟ (اگر اهل تفریح و مسافرت باشند پاوربانک و اسپیکر بلوتوثی جزو کالاهای پرطرفدار برای این افراد است. اگر ورزشکار باشند حتما به ایرپاد، هدفون گردنی و ساعت هوشمند فکر میکنند)
رنج سنی آنها چگونه است؟ (نوجوانان و جوانان از طرفداران قابهای فانتزی هستند.)
آیا با چالش خاصی سر و کار دارند؟ (مثلا مشکل قطعی برق افراد را به خرید محافظ برق، پاوربانک و لامپ شارژی سوق میدهد.)
· فراموش نکنید مشاوره شما به مشتری کلید طلایی موفقیت کسب و کار شماست. شما باید هم اطلاعات خود را در زمینه دیجیتال مارکتینگ به روز نگه دارید هم در زمینه لوازم جانبی موبایل مطالعه کنید و آموزش ببینید. تنها در این صورت است که میتوانید به مشتری مشاورهای خوب و دلسوزانه ارائه دهید.
· در نهایت باید بگوییم هرگز از تأثیرات گیفت، خدمات پس از فروش مثل گارانتی، کمپینهای فروش مثل فروش ویژه، شگفتانگیز، بلک فرایدی و تبلیغات غافل نشوید. چون این موارد شانس معرفی شدن شما به مشتریان جدید را افزایش میدهند.
در آخر
با اینترنتی شدن فرایندهای مختلف و تمایل نسل جدید به استفاده از تکنولوژی بدون شک کسب و کار آنلاین شما یک آیندهنگری فوقالعاده در جهت افزایش درآمد خواهد بود. بنابراین چه شاغل باشید چه نه نباید از این گزینه صرفنظر کنید. مخصوصاً که زمینه کاری معرفی شده (لوازم جانبی موبایل) میتواند یک فرصت عالی برای رشد کسب و کار شما باشد. شما با صرف هزینه کم (حدود ۳۰ میلیون تومان) میتوانید یک فروشگاه آنلاین لوازم جانبی داشته باشید و با رعایت نکات گفته شده پیشرفت بسیار خوبی در این زمینه داشته باشید..